pieczona papryka - 6246 przepisów (strona:230/417)

Sałatka Mediterranea con gorgonzola 164

się lubi... -vinaigrette Monini -gorgonzola -czerwona papryka -sól do smaku Z podanych składników, skomponuj sałatkę. Pokrop winegretem- jeśli lubisz oliwę z oliwek + ocet. We włoskich sałatach ACETO jest obowiązkowe! Sałatka ze względu na ser, jest tak sycąca, że nie jest juz dodatkiem ale..daniem głównym niejednokrotnie. Przy takiej sałatce, własnoręcznie pieczony chleb, lub ciabatta oraz wino, wino czerwone!Podałam

Z Kuchni Do Kuchni
Sałatka Mediterranea con gorgonzola 190

się lubi... -vinaigrette Monini -gorgonzola -czerwona papryka -sól do smaku Z podanych składników, skomponuj sałatkę. Pokrop winegretem- jeśli lubisz oliwę z oliwek + ocet. We włoskich sałatach ACETO jest obowiązkowe! Sałatka ze względu na ser, jest tak sycąca, że nie jest juz dodatkiem ale..daniem głównym niejednokrotnie. Przy takiej sałatce, własnoręcznie pieczony chleb, lub ciabatta oraz wino, wino czerwone!Podałam

Z Kuchni Do Kuchni
PODUDZIA Z KURCZAKA Z GRZANKAMI Z DIPEM PAPRYKOWYM - GRILL 181

temu łatwo odejdzie nam skórka. Paprykę kroimy w kostkę i miksujemy za pomocą blendera,  dodajemy oliwę z oliwek (tyle, żeby uzyskać gęstą kremową konsystencje ) ponownie miksujemy, doprawiamy do smaku czosnkiem i białym pieprzem. Podudzia podajemy na grzankach czosnkowych z dipem paprykowym. Grzanki czosnkowe: Kromki pieczywa układamy na ruszcie grilla, pieczemy do zarumienia. Następnie obranym ząbkiem

Moniki Smakołyki
Pikantny bakłażan z bulgurem i jogurtem 150

małej misce czosnek, kumin, kolendrę, chili, słodką paprykę, skórkę z cytryny, oliwę i sól. B akłażana kroimy wzdłuż na dwie części. Nacinamy głęboko każdą połówkę w skośną kratkę, uważając, żeby nie przekroić skóry. Smarujemy bakłażana chermoulą, rozprowadzamy pastę równo po każdej połówce, po czym układamy je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia posmarowaną stroną do góry. Pieczemy w piekarniku nagrzanym

Smakowity Blog Kulinarny
Zapiekanka z mięsa mielonego 227

się zeszklą. Wtedy dodajemy kapustę, ogórek i paprykę, dusimy razem około 15 minut. Całość doprawiamy i dodajemy keczup, dokładnie mieszamy. W naczyniu żaroodpornym układamy warstwami: plasterki ugotowanych ziemniaków, połowę farszu, posypujemy połową startego żółtego sera, następnie druga warstwa ziemniaków, pozostały farsz i resztę sera. Całość polewamy rozkłóconym jajkiem wymieszanym ze śmietaną. Pieczemy około 20 minut w 180 stopniach (do rozpuszczenia

Kolorowy Przepisownik
Naleśniki ze szpinaku z kolorowym farszem! Zwycięski przepis! 317

kostkę średniej wielkości podobnie jak paprykę. Wszystko ze sobą mieszamy. Szykujemy 2 talerze -> głęboki – rozbijamy jajko z dodatkiem soli i pieprzu -> Płytki rozsypujemy migdały Do naleśników nakładamy około 2 łyżki farszu i zawijamy na kształt krokietów. Maczamy w jajku i następnie obtaczamy w migdałach. Nastawiamy piekarnik na 180C i pieczemy około 20-25minut. Smacznego

Jedz zdrowo żyj zdrowo!
Indyk z marynacie miodowo-musztardowej 177

łyżka oleju rzepakowego 2 łyżeczki ostrej papryki 1 łyżeczka pieprzu ziołowego szczypta chili sól, pieprz 1. Filety umyć, osuszyć. Pokroić na szerokie plastry. 2. Przygotować marynatę. Miód, musztardę i olej wymieszać, dodać przyprawy. 3. Mięso zamarynować i odstawić na kilka godzin do lodówki. 4. Piekarnik rozgrzać do 190 stopni. 5. Piec bez przykrycia ok. 20-25 minut, tak żeby mięso

Powiedz dietom nie
Domowy paprykarz (98 kcal) 299

łyżeczka słodkiego sosu chili sól, pieprz, cukier, papryka ostra pieprz cytrynowy, sok z cytryny 250 ml passaty pomidorowej 2 łyżki koncentratu pomidorowego (opcjonalnie ketchupu) olej do smażenia Przygotowanie Ryż gotujemy w osolonej wodzie wg instrukcji na opakowaniu. Rybę solimy, oprószamy pieprzem cytrynowym i skrapiamy sokiem z cytryny, zawijamy w folię i pieczemy w piekarniku przez ok 20 min. Na patelni

e-PrzepisyKulinarne
Pizza fit na cukiniowym spodzie. 163

odtłuszczonej, pizza będzie jeszcze lżejsza 1 cebula papryka, garść rukoli Cukinie ścieramy na grubych oczkach, następnie odcedzamy (najlepiej zawinąć w czystą ściereczkę i wycisnąć BARDZO DOKŁADNIE nadmiar wody). Dodajemy jajka, mąkę i zmielone np. blenderem otręby i siemię. Rozprowadzamy cienką warstwę (ok.40cm średnicy) na kształt koła na blasze wyłożonej papierem do pieczenia (można ją wcześniej podgrzać, wtedy ciasto będzie bardziej

Powiedz dietom nie
Imprezowe bułeczki z wątróbką, cebulą i papryką 163

paprykę i cebulę w paseczki. Cebulę i paprykę podsmażamy do miękkości. Doprawiamy dość obficie solą i pieprzem. Następnie dodajemy wątróbkę. Całość smażymy kilka minut (do chwili usmażenia wątróbki - nie możemy smażyć zbyt długo bo wątróbka stwardnieje) Piekarnik nagrzewamy do 200 C. Do każdej bułki nakładamy ciepły farsz i posypujemy żółtym serem. Pieczemy do momentu, aż ser się rozpuści, a bułka

IMPRESJA SMAKU
Chrupki z ciecierzycy...na ostro babe ;) 171

swoje ulubione zioła + przyprawę 1000 wysp marki Edmir-Pol, którą możecie kupić tutajskładniki:1 op. ciecierzycy zasuszonej (400 g)1 łyżka ulubionej przyprawy np. 1000 wysp (papryka zielona, papryka czerwona, cebula, natka pietruszki)2 łyżki oliwy z oliwek1/2 łyżeczki suszonego czosnku1/2 łyżeczki chili w proszku1 łyżeczka suszonego tymianku1 łyżeczka ziół prowansalskich1 łyżeczka czerwonej, słodkiej papryki1/2 łyżeczki morskiej soliCiecierzycę moczymy(...)ciecierzycę oliwą, następnie posypujemy ziołami i przyprawami. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy przez 30-35 max 40 minut w 180 stopniach. Takie chrupki są idealne do sałatek. Uwaga, na następny dzień robią się znacznie twardsze, ale nadal zjedliwe :) propozycja podania pieczonej ciecierzycy w sałatceEDMIR-POL to rodzinna firma, od początku działalności zajmująca się

Bon Appetit Małgorzaty
Kurczak pieczony z dynią,pasternakiem i pieczarkami 148

jest jeszcze smaczniejszy.Nie potrzebuje zadnych przypraw.Wystarczy sol i oliwa,a pieczenie wydobywa z niego smakowita slodycz.Polecam!Skladniki na 4 porcje:1 kurczak(najlepszy bio) 1,5-1,80 kgpol dyni Hokkaido2 spore korzenie pasternaku400 g malych pieczarek2 galazki rozmarynu2 galazki szalwiGlowka czosnku,lub kilka zabkow sol,pieprz slodka papryka w proszkuoliwa i 4 wiorki maslaUmytego wysuszonego kurczaka przekrawam na pol.Smaruje

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Pizza domowa 223

sera,nakładamy pieczarki,a następnie paprykę, ogórki kiszonea na koniec kiełbasę.   Delikatnie polewamy sosem pomidorowym i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 st. C na ok. 15 minut.  Wyjmujemy z piekarnika a następnieposypujemy pozostałym serem i wstawiamy do piekarnika na czas roztopienia się sera.   Wyjmujemy z pieca, kroimy, nakładamy świeży ogórek i pomidor

Maminek kulinarny
Pasta paprykowo- orzechowa 216

osuszyć i upiec w piekarniku rozgrzanym do 180 *C przez około 30 min. - z termoobiegiem (ok. 200*C w zwykłym piekarniku)Kiedy skórka będzie miejscami czarna i przypalona, przekładamy papryki do torby plastikowej na ok. 10 minPo tym czasie należy zdjąć z nich skórę, wyrzucić gniazda nasienne, przestudzić i zmiksowaćOrzechy zmielić, dodać je do masy paprykowej z pozostałymi składnikami, wymieszać(...)Taką pastę podałam jako przystawkę na krakersach.                            Powtórzę ją, ale z pieczonym czosnkiem. Zastąpię nim kmin.            przepis z "Palce lizać" z 13 listopada

Proste Potrawy
Szaszłyki wegańskie, wersja II (dieta Dr. Dąbrowskiej) 184

odrobina wody Kabaczka kroimy w grube plastry, papryki w kawałki, cebulę w ćwiartki, kalafiora dzielimy na różyczki. Nabijamy warzywa po kolei na patyczki do szaszłyków. Przyprawę mieszamy z niewielką ilością wody (musi mieć dość gęstą konsystencję, żeby nie spływała z warzyw), polewamy nią szaszłyki i grillujemy lub wkładamy do rękawa do pieczenia i zapiekamy w piekarniku w temp

chwile dla mnie