pieczenie - 19054 przepisów (strona:731/1271)

RAZOWE GOFRY 178

Gofry to fajny pomysł na smaczne śniadanie czy kolację, u mnie tak bardzo lubiane przez dzieciaki . Moja improwizacja to gofry razowe, pierwszy raz takie zagościły na

Z Majeczką w kuchni
GOFRY Z BITĄ SMIETANĄ 170

Na słodką kolację czy podwieczorek sprawdzą się idealnie ku wielkiej uciesze nie tylko maluchów :)Składniki:4 szklanki mąki1 szklanka cukru1/2 szklanka mleka1 szklanka smietany 181/2 szkl.wody

Z Majeczką w kuchni
ŻUREK NA ZAKWASIE W CHLEBIE 195

zakwas:1 szklanka mąki żytniej, 1 l przegotowanej ciepłej wody, 1 zabek czosnku 4 ziarna ziela angielskiego Kamis 3 liscie laurowe Kamis  9 ziaren pieprzu Kamis piętka chleba pieczonego na zakwasie żurek: 3l wody pęczek włoszczyzny 30 dag wędzonego boczku 5 liści laurowych po 4 ziarenka:ziela angielskiego i pieprzu Kamis 750 ml zakwasu majeranek 3 ząbki czosnku(...)sola.Dajemy przeciśnięty przez praskę czosnek.Gotujemy ok.10 minut.Delikatnie zabielamy śmietaną.Chlebki wydrążamy w środku, zapiekamy po ok 5 minut w piekarniku, wlewamy żurek, podajemy z jajkiem i białą kiełbaską pieczoną

Z Majeczką w kuchni
TARTA A'LA MAZUREK 207

folię. Odłożyć na 30 min do lodówki.Ciasto rozwałkować, odłożyć kawałek ciasta do dekoracji,a resztą ciasta wyłożyć  formę do tarty, ponakłuwać widelcem. Następnie przykryć papierem do pieczenia, wyłożyć groch lub fasolę, zapiekać 10 min w 180 st. Masę makową wymieszać z pianą,wyłożyć na ostudzony spód. Zapiekać ok 15 minut, po tym czasie wyjąć tartę

Z Majeczką w kuchni
TARTA Z TRUSKAWKAMI 166

jajko, i cukier. zagniatamy> ciasto. Wkładamy na pól godziny do lodówki. Po tym czasie> rozwałkowujemy, wylepiamy formę do tarty, nakłuwamy całe ciasto> widelcem, przykrywamy papierem do pieczenia, wysypujemy do obciązenia> groch, zapiekamy 15 minut w 170 st. Po tym czasie zabieramy papier z> grochem i zapiekamy jeszcze 15 minut.Studzimy. Gotujemy budynie z mlekiem. Studzimy

Z Majeczką w kuchni
PIZZA MOTYLEK 140

Ciasto dzielena 2 części. Rozwałkowuję na okrągłe placki. Układam obok siebie, formuje na kształ skrzydceł motyla. Odbieram po troszku ciasta z kazdego skrzydełka, robię tułów.Układam na papierze do pieczenia. Dociskam zeby częsci się nie porozłaczały. Smaruje ciasto keczupem,posypuje startym serem, wkładam na 8 minut do piekarnika. Wyjmuję, ozdabiam dodatkami motylka, zapiekam jeszce 10 minut

Z Majeczką w kuchni
BAŁAGAN W EATON Z BORÓWKAMI 168

Uwielbiam bezy, a jeszcze bardziej bitą smietanę, często więc taki prosty deser gości u mnie w domu. Zmieniając owoce zawsze może mieć inny smak. Składniki

Z Majeczką w kuchni
MIODOWE PAŁKI KURCZAKA Z WARZYWAMI 198

miodem, zalewamy nim pałki. Odstawiamy do lodówki na min. 2 godziny.Co jakiś czas przwracamy, żeby całe przeszły sosem. Po tym czasie pałki układamy w naczyniu żaroodpornym, obkładamy rozmarynem, pieczemy ok 30 minut, po tym czasie do pałek dokładamy mieszankę warzywną, pieczemyjeszcze ok 20 minut.Mieszanki warzywne Iglotex to szybki sposób na przygotowanie pysznego obiadu w kilka chwil. Polecam i zapraszam

Z Majeczką w kuchni
ROLADA Z KURCZAKA Z PIECZARKAMI 282

Jesli macie ochotę na coś pysznego na kanapki,a znudziły się Wam tradycyjnie pieczone mięsa, polecam te roladę. Smakuje wybornie Składniki: 1 kurczak ok 1,2 pierś kurczaka ok 40 dag 1/2 kg pieczarek sól pieprz żelatyna- kilka łyżek Wykonanie: Z kurczaka luzujemy kości. Rozkładamy. Mięso obsypujemy solą, pieprzem oraz żelatyną. Pierś z kurczaka kroimyw drobną kostkę, pieczarki kroimy(...)plastry obsmażamy na oleju, odsączamy, laczymy z piersią kurczaka. Wykładamy na rozłożonego mięso. Składamy w kształt przed zluzowaniem kości, zszywamy.Nakuwamy całe mięso , pieczemy ok godziny. Gorącego kurczaka przyciskamy od góry czymś ciężkim, studzimy

Z Majeczką w kuchni
SERNIK Z PIANKĄ 976

Szybki do przygotowania, pyszny serniczek. Polecam, zawsze wychodzi i nie opada Składniki:ciasto:2 szkl mąki1 szkl cukru2 jajka1/2 kostki margaryny1/2 łyżeczki proszku do pieczeniamasa

Z Majeczką w kuchni
Quesadillas meksykańskie 195

pół pęczka posiekanej drobno natki kolendry. Całość bardzo dokładnie wymieszałem, do uzyskania jednolitej konsystencji. Tak przygotowany sos śmietanowy również odstawiłem do lodówki.Na dwóch wyłożonych pergaminem blachach do pieczenia ułożyłem po dwa placki tortilli. 200 gram sera żółtego starłem na tarce o grubych oczkach. Na wszystkich czterech plackach tortilli ułożyłem warstwy żółtego sera, a na serze farsz mięsny, pozostawiając

Wyprawy kulinarne
Domowe krówki 548

Zapraszam do gotowania!Składniki:100 g cukru200 ml śmietanki 30%50 g masła2 łyżeczki cukru waniliowegoCZAS PRZYGOTOWANIA: 30 MINPOZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWYPrzygotowanie: Keksówkę o wymiarach 25x12 cm wykładamy papierem do pieczenia. Do garnka wkładamy wszystkie składniki. Podgrzewamy stopniowo, aż do momentu wrzenia. Zmniejszamy ogień i gotujemy 20-30 minut, aż masa mocno zgęstnieje. Często mieszamy, a pod koniec już cały

My Culinary Art
Eskalopki z indyka zapiekane z pieczarkami i serem 637

papryką i odstawić na 1 godzinę do lodówki. Następnie obtaczać z obu stron w mące i zrumienić z obu stron na oleju. Ułożyć na dużej blasze wyłożonej papierem do pieczenia lub folą aluminiową. Pieczarki oczyścić, pokroić w grube plastry i usmażyć. Pod koniec doprawić solą, pieprzem i ewentualnie ziołami prowansalskimi. Rozdzielić po równo na eskalopkach. Na wierzch zetrzeć

Czerwień i błękit
Zdrowe, domowe płatki śniadaniowe! Cini Minis ^^ 150

stopniowo maślankę tak, aby powstało plastyczna masa. Ciasto bardzo cienko rozwałkowujemy, smarujemy olejem, posypujemy mieszanką cukru i cynamonu. Nożykiem wykrawamy małe kwadraciki i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Blachę wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180* na ~10 minut (trzeba bardzo uważać, bo łatwo się przypalają). Wyjmujemy nasze płatki, studzimy i przekładamy do słoika

Kuchenny Skrawek Nieba
Ciasteczka pomarańczowe. Konfitura z gorzkich pomarańczy i biała czekolada 184

pachnące, kruche ciasteczka zadowolą każdego łasucha. Pomarańcze i masło sprawiają, że już podczas pieczenia w domu pięknie pachnie a później smak jest wyśmienity. Słodko gorzka konfitura jaką są przełożone dodaje im charakteru i sprawia, że są jeszcze lepsze. Koniecznie powinniście też je upiec !Konfiturę z gorzkich pomarańczy kupiłam w sklepie z sycylijskimi specjałami Prodotti Tipici Siciliani. Koniecznie tam zajrzyjcie

Smaczna Pyza

Proponowane wyszukiwania