pieczenie - 19054 przepisów (strona:718/1271)

Kokosanki – najlepsze! 102

ściągamy z ognia.Dodajemy kokos i bardzo dokładnie mieszamy , studzimy.Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywno , a następnie łyżka po łyżce dodajemy do masy kokosowej.Blachę wykładamy papierem do pieczenia i układamy nasze kokosanki.Najłtwiej robi się to za pomocą dwóch małych łyżeczek.Wkładamy do nagrzanego na 180C piekarnika na ok. 13-15 minut.Robimy kleksik z marmolady.Zajadamy!Smacznego

Ostra na Słodko
Kokosowy pleśniak 395

CIASTO:* mąka krupczatka – 3 szkl* cukier puder – 0,5 szkl* margaryna – 250 g* żółtko – 4 szt* śmietana 18% gęsta, kwaśna – 2 łyżki* proszek do pieczenia – 2 łyżeczki* kakao – 2 łyżeczkiMASA KOKOSOWA :* białko – 4 szt* cukier puder – 0,5 szkl* śmietan gęsta kwaśna 18% – 1 szkl* kokos

Ostra na Słodko
Ciasto czekoladowe z brzoskwiniami 395

cukier – 1,5 szkl* letnia woda – 0,5 szkl* mleko – 1 szkl* olej rzepakowy – 0,5 szkl* mąka pszenna – 2,5 szkl* proszek do pieczenia – 2 pełne łyżeczki* kakao – 6 łyżekSPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:Jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę.Dodajemy pozostałe składniki : mąkę, proszek , letnią wodę , olej , mleko i kakao , a następnie

Ostra na Słodko
Krokiety z łososiem i mozzarellą 160

mozzarelli, którymi zajadałam się z przyjemnością!Z równie wielką przyjemnością sięgnęłam po dokładkę!Polecam!SKŁADNIKI:( 4 szt )NALEŚNIKI:* mąka – 3/4 szkl* mleko – 1,5 szkl* proszek do pieczenia – 1 łyżeczka* duże jajko – 1 szt* sól – 1 szczypta * olej – 3 łyżkiFARSZ:* tatar z łososia Suempol – 200 g* mozzarella – 150 g* sól

Ostra na Słodko
Schab pod pierzynką 126

kolejny przepis na schab.Mięso to odpowiednio przyrządzone jest delikatne , soczyste i niesamowicie miękkie.Zapiekany z warzywami : porem , marchewką i cebulką jest fantastycznym pomysłem na obiad.A podany z pieczonymi ziemniaczkami ( np. tymi! ) zachwyci nawet najbardziej wybrednych smakoszy!Polecam!SKŁADNIKI:* schab – 4 plastry* por – 1 szt* marchew – 2 szt* cebula – 1 szt* majonez – 2 łyżki* przyprawy(...)pora i startą na grubych oczkach marchew, przesmażamy ok. minutkę, odstawiamy w ciepłe miejsce.Mięso smarujemy majonezem, a następnie dodajemy przesmażone warzywa.Posypujemy przyprawami.Wstawiamy do nagrzanego do 180C piekarnika i pieczemy ok. 20-25 minut.Podajemy gorące!Smacznego

Ostra na Słodko
Naleśniki w gorącym sosie ananasowym 156

dwojga , albo kolację ze śniadaniem ;)Polecam!SKŁADNIKI:CIASTO:* mąka – 150 g* jajko – 2 szt* mleko ( u mnie Alpro / napók sojowy ) –  ok. 500 ml* proszek do pieczenia – 1 łyżeczka* olej – 50 ml* sól – 1 szczyptaNADZIENIE:* masło – 40 g* cukier – 40 g* sok ananasowy – 4 łyżki* rum – 4 łyżki* dżem brzoskwiniowy

Ostra na Słodko
Odrywane bułeczki z kruszonką 111

miękkie i plastyczne.Odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięci ( do podwojenia objętości ).Po tym czasie wyciągamy na podsypaną mąką stolnicę i jeszcze raz chwilkę wyrabiamy.Dno średniej formy wykładamy papierem do pieczenia , a boki natłuszczamy.Ciasto dzielimy na kawałeczki ( ja mówię na to : ” jak się urwie ” ) i formujemy bułeczki.Układamy obok siebie w formie.Odstawiamy na ok. 20 minut.Składniki

Ostra na Słodko
POMIDOROWE NALEŚNIKI PO MEKSYKAŃSKU 184

danie na imprezie!SKŁADNIKI:NALEŚNIKI:* mąka – 2 szklanki* mleko – 350 ml* przecier pomidorowy – 125 ml* jajko – 2 szt* olej rzepakowy – 50 ml* proszek do pieczenia – 2 łyżeczki* sól – 1 szczypta* papryka słodka – 1 szczyptaFARSZ:* mięso mielone ( łopatka ) – 300 g* czerwona Fasola w Sosie Pomidorowym „Cayenne

Ostra na Słodko
PIERNIK BAKALIOWY Z POWIDŁAMI ( szybki! ) 396

Dziś mam dla Was przepis na fantastyczny piernik –  taki , który robi się błyskawicznie … nie trzeba nastawiać go kilka tygodni przed … i smakuje fenomenalnie!A zapach podczas pieczenia unosi się w całym domu.Dodatek orzechów laskowych … prażonych migdałów i żurawiny sprawia , że już po pierwszym kęsie mamy ochotę usiąść w fotelu i powiedzieć : „Chwilo trwaj

Ostra na Słodko
Świąteczne kruche ciasteczka 275

cukrem. I wszystkie składniki łączymy na jednolite i delikatne ciasto. Piekarnik nastawiamy na 190 stopni. Dzielimy ciasto na kilka części i wkładamy do maszynki (formujemy ciasteczka na formie do pieczenia (wcześniej należy posmarować ją masłem). Wkładamy ciasteczka do nagrzanego piekarnika na 20 minut. Po wyciągnięciu ciasteczek z piekarnika, zaraz przekładamy je do półmiska do ostygnięcia. Po ostygnięciu można przygotować

Serce zamknięte w formie pyszności
Stewia 141

słodzik- Zalety Stewii -Ma zero kaloriiJest słodszy do 250-450 razy od cukru (sacharozy)Rozpuszczalny w wodzie i alkoholachOdporny na wysoką temperaturę (do 200 °C) – może być używany do pieczenia i gotowaniaStabilny w kwaśnych i zasadowych płynach (pH 3-9)Może być długo przechowywanyStewia nie powoduje próchnicy zębówStewia jest bezpieczna dla diabetyków – nie podnosi poziomu cukru we krwiStewia jest

Sylwetka Od Kuchni
Grissini, chrupiące paluszki z ciasta drożdżowego 242

kleiło dosypać małą ilość mąki. Każdą kulkę dzielimy na 7 części i z każdej rolujemy w dłoniach lub na blacie cieńki wałek (na długość blachy). Blachę wykładamy papierem do pieczenia i układamy na niej nasze paluchy w niewielkiej odległości od siebie. Odstawiamy w ciepłe miejsce na 30 min. Piekarnik nagrzać do 200 stopni. Roztrzepać jajko z łyżką wody

cooklife
Miodowe ciasteczka 168

ciasteczka miałam piec wcześniej...ale niestety czasem nasze plany się zmieniają...ale w końcu są i ciasteczka...szybkie w sumie do zrobienia...tylko ciasto musi odleżeć 1 godzinę w zamrażalniku...moje ciasto prawdę mówiąc leżakowało w lodówce ,a nie w zamrażarce ..przez 2  godziny...takie ciasteczka nadają się na choinkę...wystarczy zrobić w nich otworek na sznureczek(...)posypanym mąką blacie na grubość ok 3 mm.Rozgrzać piekarnik do 170 stopni.Wyciąć ciasteczka foremką, ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.Wstawić do nagrzanego piekarniki i piec około 6-8 min, aż ciastka zaczną się delikatnie rumienić.Wyciągnąć z piekarnika, odczekać kilka minut aż ciasteczka stwardnieją, następnie przełożyć na kratkę do całkowitego ostudzenia

Moje domowe kucharzenie
Serowe placuszki z dynią 169

miksujemy. Potem dodajemy pozostałe składniki i ponownie miksujemy. Konsystencja musi być bardzo gęsta. Na rozgrzaną patelnię z olejem, łyżką nakładamy placki. Po usmażeniu przekładamy na talerz wyłożony papierem do pieczenia, aby obciekł tłuszcz.Smacznego

Truskawkowa Fiesta
Muffiny z czekoladą Milka 207

mąki pszennej1 łyżeczka proszku do pieczenia5 łyżek mleka2 tabliczki czekoladyCzas:Przygotowanie: 15 minutPieczenie: 25 minutRozgrzej piekarnik do 180 ° C. Miękkie masło, cukier,jajka, mleko wymieszaj, dodaj mąkę, proszek do pieczenia i wymieszaj ponownie. Czekoladę połam na małe kawałki i wymieszaj z resztą składników. Wypełnij foremki masą i włóż do piekarnika na 25 minut. Wystudź i podawaj.Ostatnie zdanie mnie rozśmiesza

Z butelką mleczka w tle

Proponowane wyszukiwania