pieczenie - 19054 przepisów (strona:712/1271)

Muffiny brzoskwiniowe z kremem truskawkowym 147

mieszamy. Masło z wodą rozpuszczamy w garnuszku i odstawiamy do ostudzenia, następnie dolewamy do żółtek i miksujemy (można to zrobić zwykłą trzepaczką) następnie dosypujemy mąkę i proszek do pieczenia wcześniej wymieszane z solą. Białka ubijamy, gdy masa będzie sztywna dodajemy partiami do wcześniej wymieszanej masy, dodqajemy drobno pokrojone, wcześniej przekładamy do formy wyłożonej papilotkami.Pieczemy około 25 minut

Słodkie Przyjemności
Big chocolate cookie 88

oddzielnym naczyniu łączymy sypkie składniki.Czekoladę drobno siekamy i mieszamy razem z suchymi składnikami, dodając je stopniowo do masy jajecznej.Z przygotowanego ciasta za pomocą łyżeczki wykładamy na blachę do pieczenia kulki które spłaszczamy łyżką zwilżoną wodą.  Tak przygotowane ciasteczka wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180`C na około 10 minut.Studzimy  na blaszce.Smacznego

Słodkie Przyjemności
Tarta ptysiowa z kremem patissiere 246

miski i miksujemy na wysokich obrotach dodając po jednym jajku - 1 jajko na minutę. Gotową masę przekładamy do szprycy a następnie wyciskamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia w lekkich odstępach małe kulki.Pieczemy w rozgrzanym do 220`C piekarniku przez ok. 20 minut. Na gotowe kruche ciasto nakładamy ostudzony krem waniliowy na którym układamy wcześniej przygotowane ptysie

Słodkie Przyjemności
Poland Trip cz.3 - Moszna i Wrocław 195

pomidorowym i 5 owocowych (w tym malinowe, jagodowe i truskawkowe) ze słodką śmietaną.  Muszę przyznać, że troszkę żałowałam, gdyż talerz eM wyglądał dużo ciekawiej - wybrał pierogi z pieca w kruchym cieście ze szpinakiem i serem favita, diabelskie i zza wielkiego muru. Niestety jedliśmy oczami, gdyż 2 duże kruche pierogi wzięliśmy na wynos. Swoje mięsne pozostawiłam (kiepsko doprawione niestety(...)plaży i wcinanie gotowanej kukurydzy, czy na kilkudniową podróż po pięknym i malowniczym kraju. Chyba odpowiedź jest prosta, prawda?Knajpki polecane przez blogerów:Wrocław - 'Nigdy nie zapomnę', 'od Koochni', 'Piec na Szewskiej' i 'Bulke z maslem' 'Polish lody naturalne' Dobra Karma

Słodkie Przyjemności
Placki z gruszkami 162

mąkiłyżeczka proszku po pieczenia400 ml kefiru2 jajkałyżeczka ekstraktu waniliowego5 gruszekSposób przygotowania:Do miseczki witamy jajka roztrzepujemy a następnie dolewamy kefiru i ekstrakt, mieszany. Mąkę łączymy razem z proszkiem do pieczenia a następnie dodajemy suche składniki do wcześniejszej wymieszanego kefiru.Gruszki odbieramy, wyrażamy gniazda nasienne i kroimy na małe kawałki które dodajemy do ciasta.Placuszki smażymy na rozgrzanym oleju. Gotowe odsączamy

Słodkie Przyjemności
Muffiny z kajmakiem i kruszonką 160

jajka, zalewamy je mlekiem i mieszamy. Dodajemy ekstrakt waniliowy i wszystko mieszamy.W drugiej misce ucieramy masło z cukrem, następnie dodajemy masę jajeczną i mieszamy. Mąkę łączymy z proszkiem do pieczenia, które dosypujemy do wcześniej wymieszanej masy.Na blaszkę do muffin wyłożonej papilotkami wylewamy ciasto do połowy wysokości. Przygotowujemy kruszonkę:Do niewielkiej miseczki wrzucamy pokrojone na małe kawałki masło, dodajemy

Słodkie Przyjemności
The Best of 2014 / Przepisy na sylwestra 201

Fanpage. Smacznej zabawy!Wasze ulubione przepisy (najbardziej popularne przepisy z 2014 roku): 1. Gulasz z szynki wierzowej/ 2. Ciasto nutella / 3.Sos żurawinowy / 4.Szybkie batoniki bez pieczenia / 5.Krem mleczny / 6.Ciasteczka z kawałkami czekolady / 7.Ciasto bananowe z kajmakiem / 8.Smoothie bananowe / 9.Makowiec krucho-drożdżowy / 10.Miodownik

Słodkie Przyjemności
PIZZA Z PALUSZKAMI SEROWYMI 178

mój popisowy sos, który jest tak pyszny, że zawsze wyjadam go łyżką w ilościach hurtowych z rondla nim trafi na pizzę:) I jeszcze jedno - ja swoją pizzę piekłam na kamieniu do pizzy, dzięki czemu jest chrupiąca od dołu, ale jeśli nie macie kamienia, możecie użyć zwykłej blachy. Pizza przecież niekoniecznie musi mieć okrągły kształt:) Byleby po bokach były(...)mozzarellą wymieszaną z serem morskim. Ułóż salami, cebulę, oliwki i pomidorki (lub inne ulubione składniki). Paluszki zaś skrop od góry lekko wodą i posyp posypkami według uznania. Pizzę piecz około 10-12 minut aż do zrumienienia wierzchu.Do paluszków możesz przygotować czosnkowy sos jogurtowy lub majonezowy. Gotowe! Smacznego

Słodko-Słony Świat Ilony
Kurczak z rożna! 241

octu winnego- 3 łyżki oleju- 1 łyżka przyprawy do kurczaka- 1 łyżka sosu sojowego- imbir- sok z cytryny- sproszkowane chiliKurczaka nacieramy mieszanką przypraw i marynujemy 3 godziny w lodówce. Pieczemy na rożnie (ten ważył 2 kg) piekłam 1,5 godziny w temp. 215 stopni C. Smcznego!PS. Taki obiad można robić codziennie raz dwa i gotowe ;-)))Buuuuziaki

SMYKWKUCHNI
Roladki z kurczaka z suszonymi pomidorami i fetą 301

solą i pieprzem. Na połowę kotleta układamy pokrojonego w paski suszonego pomidora, i łyżkę pokruszonego sera feta, zwijamy w roladę i zakończeniem do dołu układamy w naczyniu przeznaczonym do pieczenia. Roladki układamy obok siebie.Pomidory blendujemy na gładką masę, mieszamy z pozostałymi składnikami doprawiając do smaku. Sosem zalewamy roladki.Pieczemy w 190 C przez 50-60 minut.Smacznego

Niezły Młynek
Papryki faszerowane kaszą bulgur 197

pomidory z sokiem  wymieszać z 1/2 szklanki bulionu i 1/3 szklanki oliwy , dodać sól, pieprz, ewentualnie pull biber. Tak przygotowany sos wylać do naczynia w którym będziemy piec. Na sosie ułożyć papryki. Przykryć folią aluminiową. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180st C i piec ok 1,5 h. Folię po godzinie usunąć. Jeżeli chcemy aby nasze papryki bardziej się

Stare Gary
Tarta z brukselką i brokułami 189

porami, doprawiamy solą i dokładnie mieszamy.Na podpieczone, lekko wystudzone ciasto układamy brokuł podzielony na mniejsze różyczki, brukselkę i całość zalewamy masą śmietanową z cebulką i porami.Wstawiamy do piekarnika i pieczemy kolejne 30-35 min.  Pieczemy na złoty kolor, tak aby po wbiciu widelca masa nie była płynna.Smacznego

Moniki Smakołyki
Ciastka serowo-cebulowe 186

części,cienko rozwałkowujemy i kroimy na paski o szerokości ok. 2-3 cm.Paski dzielimy na połówki.   Formujemy dowolny kształt ciastek i przekładamy na blaszkę z papierem do pieczenia.   Smarujemy roztrzepanym białkiem z dodatkiem papryki.   Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 160 st. Cna ok. 7-10 minut.   Blaszki wyjmujemy z piekarnika

Maminek kulinarny
CIASTO JAGLANE Z MANDARYNKAMI 183

soli i gotujemy na wolnym ogniu aż wchłonie całą wodę.Do ugotowanej dodajemy mleko, jajka , cukier , sodę oraz olej – wszystko razem dokładnie miksujemy.Wylewamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia, na górze  układamy obrane mandarynki i wkładamy do nagrzanego na 180C piekarnika na ok. 55-60 minut.Odstawiamy do całkowitego wystudzenia!Posypujemy cukrem pudrem i zajadamy!Smacznego

Ostra na Słodko
Ciasto bananowe 224

sodą. Czynność powtarzamy do wyczerpania tych składników.Następnie ubijamy białka jajek i dodajemy do masy. Delikatnie mieszamy.Masę przekładamy do wysmarowanej tłuszczem formy ( (użyłam 22 x 33 cm) i pieczemy około 35 minut( oczywiście wszystko zależy od piekarnika ale pieczemy do „suchego patyczka”).Upieczone ciasto odstawiamy do wystudzenia po czym nasączamy kawą.Schłodzoną śmietankę ubijamy na sztywno

Mienta blog