biały pieprz, przyprawa Suszone pomidory z czosnkiem i bazylią Knorra Wymieszać, natrzeć mięso, odstawić na 3-4 godz. Tak przygotowane mięso posypujemy jeszcze ulubioną przyprawą do grilla tuż przed pieczeniem. SMACZNEGO
Kuchnia BeatyDzisiaj kolejna propozycja pieczonego mięsa.. Karkóweczka nadaje się na każdą okazję upieczone mięso jest wspaniałe soczyste, miękkie, delikatne i rozpływające się w ustach. Znakomicie sprawdza się również jako domowa wędlina na kanapkach. Proponuję KARKÓWKĘ W ZIOŁACH-pieczoną w rękawie. SKŁADNIKI: 1-1,5 kg. chudej karkówki 2 szklanki mleka lub maślanki 3-4 łyżki oliwy oliwek oraz
Kuchnia Beatyjogurt naturalny, mieszamy, odstawiamy, naczynie żaroodporne smarujemy masłem, układamy rybę (wcześniej posypaną solą, pieprzem, vegetą...), kładziemy na wierzch szpinak, przykrywamy folią aluminiową (którą nakłuwamy, aby potrawa odparowywała), pieczemy w piekarniku w temp. 200 stopni, 15 min., usuwamy folię, kładziemy plastry mozzarelli, kawałki pomidorów, posypujemy suszoną pietruszką i pieczemy jeszcze 10- 15 min.(można spryskać delikatnie oliwą
Kuchnia Beatyprzepisu na gzik jest bardzo wiele. Tradycyjnie podaje się go z gotowanymi w mundurkach ziemniakami. Ja przed laty miałam okazję jeść ten przysmak w Szklarskiej Porębie z ziemniakami pieczonymi w mundurkach z piekarnika, zresztą nie tylko z tym dodatkiem i mówię Wam warto spróbować! SKŁADNIKI: 2 kostki sera śmietankowego /półtłusty 4 rzodkiewki 2 cebulki szalotki szczypiorek sól, pieprz śmietana(...)szczypiorek drobno siekamy, do gładko utartej masy dodajemy warzywa, mieszamy, jeśli zajdzie potrzeba doprawiamy jeszcze do smaku, odstawiamy, do piekarnika nagrzanego do temp. 180 stopni wkładamy dobrze umyte ziemniaki, pieczemy około 1/2 godz. (średniej wielkości), ziemniaki nacinamy głęboko, nakładamy gzik i upajamy się smakiem
Kuchnia Beatyowijamy folią i wkładamy do lodówki na ok. 30 minut, blachę o wymiarach ok. 21 c na 29 cm odwracamy smarujemy tłuszczem, posypujemy delikatnie bułką tarta i wyklejamy ciastem, pieczemy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku ok. 13-15 minut (ciasto powinno być złote), Po upieczeniu zdejmujemy,pieczemy następne. KREM: 8 łyżek kaszy manny 750 ml mleka
Kuchnia Beatyregionu wchodzącego w skład południowoniemieckich landów - Badenii-Wirtembergii oraz Bawarii. Tamże są popularne zupełnie jak u nas ziemniaki. Stanowią wspaniały dodatek do obiadu (przede wszystkim do dań z sosami, pieczeni), ale występują również jako samodzielne dania. SKŁADNIKI: Szpecle: 2 jajka 1i 1/2 szkl. mąki kieliszek wody lub mleka sól, pieprz, vegeta, 2 szczypty ziół prowansalskich, odrobina gałki. warzywa
Kuchnia Beatyostatki. A jak ostatki, to może skusicie się na drożdżowe warkoczyki, jako alternatywę na ostatkowe pączki.... Choć bez nadzienia, są równie pyszne, mięciutkie i bardzo puszyste. Najlepsze w dniu pieczenia. Drożdżowe warkoczyki na ostatki Składniki na około 24 warkoczyki: 200 g mąki chlebowej 250 g mąki manitoba, lub innej mocnej mąki, aby ciasto na warkoczyki się nie porwało
Mia Cucina Sofietajeszcze raz. Całość wstawiam do lodówki na minimum 45 minut by się schłodziło. Dekoracja (można pominąć) W tym czasie w kąpieli wodnej rozpuszczam czekoladę. Na papier do pieczenia wysypuję cukier trzcinowy (gruboziarnisty). Rozpuszczoną czekoladą polewam cukier w wymyślonych przeze mnie kształtach (u mnie serduszka), następnie całość wstawiam do zamrażalnika na kilka minut. Ostatni szlif... Z lodówki wyciągam deser, posypuje
Mango Papajacieplejsza tym lepiej. Płuczemy tak długo, aż woda spływająca z kaszy będzie przezroczysta. Kaszę na koniec przelewamy wrzątkiem i odstawiamy do ocieknięcia. Kaszę przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i wkładamy do piekarnika. Piekarnik nastawiamy na 100 stopni i suszymy kaszę przy lekko otwartych drzwiczkach. Co 5-10 minut mieszałam kaszę, tak żeby równo się podsuszyła. Cały czas
Aga w kuchniszklanka truskawek 2 łyżki cukru 1 łyżka mąki ziemniaczanej 2 łyżki wody 1 średnie jabłko (dość twarde) 1 łyżka masła 1/3 łyżeczki cynamonu 1 1/2 łyżki cukru brązowego Przygotowanie: Pieczone jabłko z cynamonem: Jabłko obieramy i kroimy na drobną kosteczkę. Na patelni rozgrzewamy masło, wrzucamy pokrojone jabłko, sypiemy na wierzch brązowy cukier i cynamon. Smażymy przez około 3 minuty(...)ogniu, mieszając. Następnie w wodzie rozpuszczamy mąkę. Dodajemy do truskawek, mieszamy dokładnie i jeszcze chwilę gotujemy. Odstawiamy do ostygnięcia. Całość: Do przygotowanych pucharków nakładamy jogurt. W środek (łyżką) nakładamy pieczone jabłka. Na wierzch dodajemy mus truskawkowy. I posypujemy całość ryżem preparowanym. Smacznego
Słodkie okruszkijest przepyszne :) Składniki: 3 szklanki mąki 3/4 kostki masła 3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 1 jajko 2 żółtka 1 szklanka cukru pudru
Amatorka kuchennaZamiast frytek i tradycyjnych, ubitych ziemniaków, proponuję do obiadu chrupiące, pieczone ziemniaki. Składnikami są po prostu ziemniaki:) A ilość jest już sprawą indywidualną. Ziemniaki powinny być raczej jednakowej wielkości, wówczas wszystkie upieką się w jednym czasie. Ziemniaki obrać, umyć i ugotować na półtwardo Wyjąć z wody i odczekać aż trochę przestygną Nacinać tak, żeby nie przeciąć ich do końca(...)żaroodpornego naczynia i przyprawić wedle uznania (u mnie jarzynka typu Vegeta oraz pieprz) i polać olejem - nie żałować go, chodzi o to, żeby ziemniaki były naprawdę w oleju Piec ok. 45 minut lub do zarumienienia się Smacznego
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comodciąć ewentualne błonki i delikatnie ubić (ja ugniotłam dłonią) 4 łyżki oleju wymieszać z połową przyprawy i obtoczyć w marynacie mięso. Przełożyć do naczynia żaroodpornego, w którym będzie się piekło. Włożyć do lodówki na ok. 2h Nagrzać piekarnik do 180 st. C, a następnie piec 45 minut Smacznego
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comcukru + 50ml wody) papilotki Migdały zwilżyć syropem i zamieszać, tak aby wszystkie były mokre, ale nie leżały w syropie Posypać je cukrem pudrem i wymieszać Wysypać na blachę Piec w temperaturze 160'C, aż będą chrupiące. Ja piekłam 15 minut, ale czas zależy od piekarnika. Mój coś szwankuje i z jednej strony trochę bardziej przypieka... Pokrojoną na kawałki czekoladę rozpuścić
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comprowansalskimi Marchewkę obieramy, myjemy i kroimy w plasterki lub paski. U mnie i plasterki i paski:) Chwilę podgotowujemy i przekładamy do naczynia Podgrzewamy piekarnik do 200 st. C i pieczemy mięso przez ok. 20 minut. Nastęnie zmniejszamy temperaturę do 180 st. C, skrapiamy wszystko z wierzchu odrobiną oleju i pieczemy przez kolejne 20 minut Podajemy:) Na zdrowie
www.szczesliwakuchnia.blogspot.com