makowe gofry z twarożkiem, miodem i prażonymi płatkami migdałowymiTo nic, że z ostatniego gofra zrobiły mi się praktycznie dwa, ale potem jednak się rozmyślił i znów się scalił xdWyszły takie puchate w środku, leciutkie, czego się po nich nie spodziewałam :PA dzisiaj kierunek Warszawa, Stare miasto, lodowisko :3Składniki:50g mąkiczubata łyżeczka kakaa70g masy makowejłyżka rozpuszczonego masłajajko/białko 30ml mlekaszczypta soli, cynamonu1/2 łyżeczki proszku do pieczeniaew. aromatycoś do posłodzeniaM... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Jest to popularna potrawa szczególnie na Pomorzu i Kaszubach, co nie znaczy, że gości ona na stołach w całej Polsce.
Czytaj dalej...Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.
Czytaj dalej...