pieczenia - 22046 przepisów (strona:299/1470)

Wegański twarożek z migdałów 122

puszysty w konsystencji, idealny na na kanapkę na śniadanie, kolację, przekąskę, czy do pracy. Do tego o niesamowitych... Wegański twarożek z migdałów is a post from: NIE BO PIEKŁO

Nie Bo Piekło
Fantastyczne chrupiące chlebki z kaszy jaglanej i ryżu 123

kaszą jaglaną. Próbowałam już przepisu Matki smakoterapi i wyszły mi pyszne chlebki :Mam tylko... Fantastyczne chrupiące chlebki z kaszy jaglanej i ryżu is a post from: NIE BO PIEKŁO

Nie Bo Piekło
Przepyszna wegańska pasta z migdałów, słonecznika i cukinii na ostro 146

często robię Ząbek czosnku 40 ml oliwy z oliwek 3/4 średniej cukinii 1... Przepyszna wegańska pasta z migdałów, słonecznika i cukinii na ostro is a post from: NIE BO PIEKŁO

Nie Bo Piekło
Obłędne 2 składnikowe racuchy z gryki z jabłkami – bezglutenowe 148

gęstszego robi się racuchy, tak z ciasta „grykowego” również można je... Obłędne 2 składnikowe racuchy z gryki z jabłkami – bezglutenowe is a post from: NIE BO PIEKŁO

Nie Bo Piekło
Lubię placki! Jak mówi teraz młodzież, czyli gryczne placki z cukinią i papryką. 164

znaczyło, a ja teraz z całą odpowiedzialnością mogę się do... Lubię placki! Jak mówi teraz młodzież, czyli gryczne placki z cukinią i papryką. is a post from: NIE BO PIEKŁO

Nie Bo Piekło
Pieczona Szynka z Sosem Musztardowo-Chrzanowym z Żurawiną, Puree Ziemniaczane z wasabi i Śliwki w Zalewie Słodko-Kwaśnej 216

Podlałam wodą tak, aby ta pokryła całe dno i wstawiłam do piekarnika nagrzanego na 200 stopni. Po 10 minutach pieczenia zmniejszyłam temperaturę na 180 stopni i piekłam 70 minut. Podczas pieczenia podlewałam wodą, tak aby cały czas woda pokrywała dno blaszki. Po tym czasie wyjęłam mięso z piekarnika, wyciągnęłam je z folii i położyłam na duży płaski talerz

Blondynka Gotuje
Jabłka pod kruszonką 304

limonki. P rzygotowujemy kruszonkę, łączymy wszystkie składniki ze sobą rozcierając tak, aby uzyskać okruchy.  Posypujemy wszystko wyrobioną kruszonkę. Wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy 20 minut w temperaturze 180 stopni C. Smacznego

kgwjanczewo
Szarlotka sypana 274

opakowanie cukru waniliowego 1,5 kg jabłek (dałam champion) 1 łyżeczka cynamonu ¾ kostki masła lub margaryny bardzo dobrze schłodzonego Sposób wykonania: Mąkę wymieszać z kaszą manną i proszkiem do pieczenia, a następnie podzielić na   3 równe części. Obrane jabłka zetrzeć na tarce na wiórki, dodać cynamon i wymieszać. Tortownicę wysmarować tłuszczem. Na dno tortownicy wysypać 1/3 suchych składników(...)masło lub margarynę zetrzeć na tarce o dużych oczkach na wierzch szarlotki, czyli ostatnią część suchych składników. Masło lub margaryna powinny być rozłożone równomiernie Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 60 minut w temperaturze 180 stopni C. Smacznego

Na słodko lub wytrawnie
Słodka Chałwa 1050

pojawiają to i przepis również ;) Dzis zapraszam na ciasto bbaaaardzo słodkie Składniki: Biszkopt: 6 jajek,  szkl. drobnego cukru do wypieków,  cukier waniliowy,  płaska łyżeczka proszku do pieczenia,  łyżka mąki pszennej,  3 budynie waniliowe bez cukru (40g każdy).  5 łyżek kakao Krem:  2 budynie waniliowe lub karmelowe bez cukru (40g każdy(...)słoiczek około 400 ml. dżemu z czarnej porzeczki  Białka ubić z cukrem na sztywno, dodawać po jednym żółtku. Dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia oraz sproszkowany budyń. Ciasto przelać do przygotowanej blaszki o wym. 22x33cm. Piec ok.35-40 min w 180st. 2,5 szkl. mleka zagotować. W reszcie rozrobić budynie, wlać na gotujące się mleko

NaKońcuJęzyka
SCRAB CAKES – ODDWORLD ABE’S ODDYSEE – buraczane paszteciki z awokado i piersią z kurczaka 241

pierogach, ale bez falbanki (patrzcie na zdjęcie poniżej). Kładziemy paszteciki falbanką do dołu i rozpłaszczamy dłonią, nadając mu owalny, płaski kształt. Gotowe sztuki odkładamy na blachę wyłożona papierem do pieczenia i smarujemy je lekko wodą lub mlekiem z wierzchu. 3. FARSZ (15 min) Podczas wyrastania ciasta zdążymy zrobić farsz. Pierś z kurczaka drobno siekamy na coś w rodzaju papki(...)Dorzucamy do tego drobno posiekaną natkę pietruszki oraz wyciskamy sok z cytryny – mieszamy i próbujemy. Jeśli potrzeba dodajcie jeszcze soli, pieprzu lub chili – farsz musi być wyrazisty.   5. PIECZENIE (15 min) Paszteciki wkładamy do rozgrzanego piekarnika (150 stopni, opcja góra i dół) i pieczemy do momentu, kiedy zaczną się bardzo lekko rumienić ok. 15 min (jeśli zarumienią się

Nerds Kitchen
Stek z indyjskimi ziemniakami Nigelli 185

Wsypać ziemniaki, zamknąć woreczek i dokładnie je obtoczyć w przyprawach. Wysypać ziemniaki na blachę, dodać porozdzielane, ale nieobrane z łupin ząbki czosnku z 1 główki i piec 45 minut go godziny. W czasie pieczenia, piórka cebuli zalać sokiem z limonki. Zmacerowana cebula to dobry dodatek do wielu dań, którym chcemy dodać pinkanterii. Steki posolić i posmarować mieszanką curry(...)stron. Olej, czosnek i imbir zmiksować na gładką emulsję w małym malakserze. Dziesięć minut przed końcem pieczenia ziemniaków rozgrzać emulsję na grubej patelni i usmażyć na niej steki z obu stron (po ok. 1,5 minuty). Zawinąć w folię aluminiową i dać im odpocząć 5 minut. Po upieczeniu ziemniaki posolić, posypać cebulą (bez soku) i podawać z pokrojonymi

W kuchni wieczorem
Orzechowe ciasteczka z lentilkami 181

Mój synek bardzo lubi pomagać mi w kuchni, szczególnie przy pieczeniu ciasteczek:)) Te robimy zdecydowanie najczęściej, eksperymentując z dodatkami. Tym razem zwyciężyły kolorowe drażetki, lentilki. Tradycyjnie, ciasteczka zniknęły o wiele za szybko:)  Składniki:   1 i 1/2 szklanki cukru,  cukier waniliowy,  4 szklanki mąki pszennej,  4 łyżki śmietany 12%,  600 g masła orzechowego(...)masło orzechowe, zagnieść. Powoli wsypywać przesianą mąkę zmieszaną z sodą. Zagnieść gładkie ciasto. Formować małe kulki wielkości orzecha włoskiego, lekko spłaszczać i układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzchu wcisnąć po kilka drażetek.  Piec ok. 15 min w temp. 180st. Ostudzić na kratce

Z miłości do słodkości
Babka piegusek. 168

szklanka cukru pudru 3 łyżki ciepłej wody Cukier puder utrzeć z wodą . Wykonanie: Jajka zmiksować wraz z cukrem na gładką masę, dodać przesianą mąkę wraz z proszkiem do pieczenia i dalej miksować. Wlać do ciasta olej, po połączeniu się składników wsypać mak i chwilkę miksować. Formę do baby o średnicy 22 cm (mierzone na górze ) natłuścić margaryną i posypać(...)kaszą manną. Wlać ciasto i piec około 45 min w 180 stopniach C. Po przestudzeniu ciasto polać lukrem

O kuchni z uczuciem
Herbatniki, kajmak, herbatniki, krem budyniowy, herbatniki, bita śmietana, czekolada! 1481

humory nie dopisują, możecie je sobie nieco poprawić na przykład kawałkiem smakowitego ciasta. Nawet się nie obejrzycie, kiedy będzie już gotowe, bo jest naprawdę szybkie i na dodatek bez pieczenia. Jedyny(...)mankament jest taki, że musi odstać noc w lodówce, jednak naprawdę warto poczekać. Ciasto jest po prostu fantastyczne! To co? Po kawałeczku ciasta dla każdego? Popularne ciasto 3bit bez pieczenia przepis na formę o wymiarach ok. 35x25 cm Do warstwy krówkowej będziemy potrzebować: 550-600 g kajmaku (może być gotowy lub ugotowane w puszce mleko skondensowane) 100 g prawdziwego

Ratunku obiad
Bułki z przedziałkiem, z ostropestem i mąką gryczaną 255

Każdą z nich rozpłaszcz, następnie utwórz kulkę formując sakiewkę. Rozpłaszczenie i formowanie powtórz. Po powtórnym uformowaniu kulki, obtocz ją w mące i połóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Po uformowaniu bułek przykryj je i odstaw w cieple do powtórnego wyrastnia, tym razem na 20 - 30 minut. Nastaw piekarnik na temperaturę 200 °C. W czasie, gdy się(...)nagrzewa, podziel bułki na pół, dociskając do samego końca skrobką, lub patyczkiem do szaszłyków albo tępą stronę grubego noża. Wstaw blachę z bułkami do nagrzanego piekarnika, piecz 12 - 14 minut. Od 12. minuty pieczenia obserwuj bułki, aby zanadto się nie przypiekły. Po upieczeniu wyjmij bułki z piekarnika i przełóż na kratkę do całkowitego ostygnięcia. Tuż po nacięciu bułek

Grahamka, weka i kajzerka