cienki placek i wycinamy z niego podłużne prostokąty. W środku prostokąta robimy podłużne przecięcie i przez nie przeplatamy jedną część faworka. Gotowe ciasteczka układamy na blaszce i pieczemy 20 minut w 180 stopniach. Gdy ostygną można je posypać cukrem pudrem. Smacznego
ciastkarnia na kruchym spodziewodnej razem z masłem i cukrem aż powstanie jednolita masa. Białka ubijamy mikserem, gdy są sztywne dodajemy żółtka a na koniec ostygniętą masę czekoladową. Ciasto wylewamy do formy i pieczemy 30 minut w 180 stopniach. gotowe odstawimy do ostygnięcia. Masa: Śmietanę ubijamy mikserem na sztywno i dodajemy rozpuszczoną w niewielkiej ilości wody żelatynę oraz po łyżce serka. Białą
ciastkarnia na kruchym spodzieczekolady deserowej Wykonanie: Do rondelka wlewamy mleko i śmietanę, dodajemy cukier i podgrzewamy do momentu aż cukier się nie rozpuści. Doprowadzamy do zagotowania i szybko zdejmujemy garnek z pieca. Żelatynę rozpuszczamy w niewielkiej ilości wody i dodajemy ją do mlecznej masy, mieszamy aż się rozpuści. Dodajemy kilka kropel aromaty migdałowego i studzimy masę, Do pucharków dajemy na dno trochę
ciastkarnia na kruchym spodziejeśli nie macie to kilogram jabłek Wykonanie: Wszystkie sypkie składniki mieszamy ze sobą dodajemy olej i jajka , wszystko mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Gotową przekładamy do tortownicy i pieczemy 45 minut 180 stopniach. Gotowe ciasta pozostawiamy chwile do ostygnięcia. Po tym czasie przekrawamy je na pół i smarujemy jedną połówkę prażonymi jabłkami i przykrywamy drugą częścią ciasta
ciastkarnia na kruchym spodziektórym ułożyliśmy jabłka, zwinięty wkładamy do foremki na muffinki, Tak powtarzamy czynność aż ciasto się nam nie skończy. Z standardowego rulonu ciasta francuskiego uzyskałam 6 ciastek. Gotowe różyczki pieczemy 40 minut w 180 stopniach. Smacznego
ciastkarnia na kruchym spodziejuż gotowe trójkąty to zwijamy je od podstawy jak roladę a boki zawijamy na kształt rogala. Gdy wszystkie będą gotowe smarujemy je białkiem, posypujemy sezamem i przekładamy na brytfankę. Pieczemy 40 minut w 180 stopniach
ciastkarnia na kruchym spodzieresztę składników i zagniatamy ciasto. Nie jest to typowe ciasto kruche więc należy być cierpliwym przy jego zagniataniu ( jest bardzo kruche) Gotowe ciasto rozwałkowujemy i układamy na blaszce. Pieczemy 30 minut w 180 stopniach. Pomarańcze wyparzamy w wrzątku i ścieramy skórkę na tarce. Skórkę smażymy z 6 łyżkami cukru i jak najmniejszą ilością wody aż do momentu aż cukier
ciastkarnia na kruchym spodzieciepłym mleku. Masło rozpuszczamy. Dodajemy resztę składników i wyrabiamy ciasto jak na drożdżowe. Gdy ciasto jest elastyczne i odchodzi od brzegów miski przekładamy do formy i pieczemy 50 minut w 180 stopniach. Gotowe ciasto posypujemy cukrem pudrem lub lukrem. Smacznego
ciastkarnia na kruchym spodzierozwałkowujemy na prostokąt. Smarujemy ciasto budyniem i zwijamy je na dwie części. Kroimy z ciasta pasy i przekręcamy jedną końcówkę. Smarujemy drożdżówki białkiem i przekładamy na blaszkę. Pieczemy 40 minut w 180 minut
ciastkarnia na kruchym spodzienaczynia. Gotowe ciasto zostawiamy do wyrośnięcia, około 1,5 godziny. Gdy będzie gotowe przekładamy go do formy na muffinki i do każdej z nich wkładamy kostkę czekolady. Babeczki pieczemy 35 minut w 180 stopniach. Smacznego
ciastkarnia na kruchym spodzieOd wczoraj kolejny dłuższy weekend czyli przede mną jeszcze wolny poniedziałek. Pogoda w dalszym ciąg słoneczna, w niektóre dni aż za bardzo. Jednym słowem żyć nie
ciastkarnia na kruchym spodziedrożdżówki na blaszkę. Masło rozpuszczamy a w misce mieszamy cukier z mąką. Wlewamy do mąki masło i mieszamy aż powstaną lepki grudki. Wysypujemy je na wierzch drożdżówek i pieczemy około 30 minut w 180 stopniach. Smacznego
ciastkarnia na kruchym spodziekoniec dodajemy cukier puder. Białka mają być bardzo słodkie i sztywne jak do bezy. Układamy na wyciętych kieliszkiem ciastkach łyżeczką albo szprycą trochę bezy. Gotowe ciastka pieczemy 20 minut w 180 stopniach tak aby beza zarumieniła się. Gdy ciasteczka ostygną sklejamy je dżemem i gotowe smacznego
ciastkarnia na kruchym spodzieUkładamy je na brytfance i kładziemy na środek trochę jagód. Gotowe bułki smarujemy białkiem z wierzchu i wykładamy do piekarnika na 40 minut- 180 stopni. Po wyjęciu z pieca zostawiamy do ostygnięcia i posypujemy cukrem pudrem. Smacznego
ciastkarnia na kruchym spodzielodówki i rozwałkowujemy. Wycinamy z niego wąskie paseczki i układamy je naprzemiennie warstwie borówek tworząc kratkę. Rozbełtanym jajkiem smarujemy paski ciasta i posypujemy je cukrem. Ciasto wykładamy do pieca na 40 minut w temp. 180 stopni. Gdy wierzch zarumieni się , ciasto będzie gotowe do wyjęcia z piekarnika. Gdy ostygnie można podać go na stół. Smacznego
ciastkarnia na kruchym spodzie