pieczenia - 22046 przepisów (strona:1077/1470)

Makaron z twarogiem i wiśniami 258

pokruszony twaróg oraz sproszkowany budyń. Wymieszać. Dodać odsączone wiśnie, połączyć. Na sam koniec dodać makaron i dokładnie wymieszać. Masę nałożyć do natłuszczonego naczynia żaroodpornego. Skropić mlekiem pozostałym od gotowania. Piec około 30-40 minut w temp. 170st

Z miłości do słodkości
Tarta ze śliwkami 178

Miękkie masło ucieramy z cukrem. Dodajemy jajka i nadal ubijamy. Dodajemy migdały, mąkę i rum. Ubijamy, a następnie gotową masę wylewamy na ciasto, na którym układamy połówki śliwek.  Pieczemy tartę przez 40-45 minut w temperaturze

Przysmaki Karolki
Przekąski na imprezę. Papryka w cieście piwnym, naleśnikowym. 356

The post Przekąski na imprezę. Papryka w cieście piwnym, naleśnikowym. appeared first on KulinarnePrzeboje.pl .

Kulinarne Przeboje
Ciasteczka z sezamem 238

koniec wbij  jajka oraz jogurt. Wszystko zagnieć razem rękami aż powstanie jednolite ciasto. Rozwałkuj je i wytnij ciasteczka o średnicy 4 cm.  Przełóż je na brytfankę i piec 20 minut aż się zarumienią. Smacznego

ciastkarnia na kruchym spodzie
Ciasto drożdżowe ze śliwkami 249

Śliwki przekroić na pół, wyjąc pestki, ułożyć na cieście powciskać. Poczekać, aż ciasto jeszcze podrośnie. Można  na wierzch posypać kruszonką. Wstawić do piekarnika ok 200 stopni C. Piec 45-50 min.  SMACZNEGO

W kuchennym oknie Ewy
HUMMUS Z DYNIĄ. 195

użyć szybkowar). Studzę. Dynię obieram, usuwam pestki. Czosnek przekrawam w poprzek, nacieram olejem roślinnym (nie oliwą! ma zbyt niską temperaturę wrzenia, będzie pryskać). Układam obydwa produkty na blasze i piekę w 220 stopniach do miękkości,  czyli jakieś 15-25 minut. Ciepły miąższ z dyni wyskrobuję łyżeczką ze skóry, wrzucam do miski wraz z wyciągniętymi ze skórek ząbkami czosnku. Studzę

W kuchni Karmel-itki
Borówkowy sernik na zimno 274

Znowu wykorzystałam foremkę Lilianę o której pisałam Wam  tutaj  i przygotowałam sernik z borówkami. Tym razem nie użyłam kominka ale ciacho równie fajnie

Monia miesza i gotuje
Beza jagodowa z mascarpone 5892

ubijaj wszystko jeszcze 2 minutki, aż piana będzie gęsta i błyszcząca.  Pianę wyłóż na dwa okręgi dużą łyżką najlepiej kilkoma ruchami, aby za długo bezy nie formować. Piecz przez 30 minut w temperaturze 120 C, następnie zmniejsz temperaturę do 100 C i susz bezę przez 2,5 h.  Do miski włóż serek mascarpone i cukier

Niezły Młynek
Chutney śliwkowy 197

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Chutney śliwkowy to połączenie słodkich śliwek z dodatkiem cebuli, octu jabłkowego oraz przypraw. Jest doskonałym dodatkiem do mięs pieczonych, kanapek z wędliną oraz serów. Smakuje wybornie. Przepis znalazłam tutaj . Post Chutney śliwkowy pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje

Marta Gotuje
Do chleba 162

Htipiti Pasta z pieczonej papryki Pasta z czerwonej fasoli  Dip z buraków z za'atarem Hummus z południowych Włoch Turecka pasta z bakłażana Pasta z czarnej fasoli Letni hummus z bobu Ajwar

Chilli Czosnek i Oliwa
Makarony 205

Penne z pieczonym kalafiorem Spaghetti po maltańsku Makaron z sosem a'la ratatouille Speghetti po genueńsku Penne z kiełbasą i cukinią Makaron z cytryną i pieczarkami Spaghetti z krewetkami Lasagne wegetariańska Makaron z suszonymi pomidorami Z sosem z tuńczyka i anchois Makaron z czosnkiem i cieciorką Muszelki z kalafiorem i botwinką Z prostym sosem pomidorowym Spaghetti z pesto szparagowym

Chilli Czosnek i Oliwa
JABŁKA W CIEŚCIE FRANCUSKIM 198

cynamonem do dziurki jabłka włożyć dżem, rodzynki (osobiście wole bez dodatków) rogi ciasta sklejać na czubku tak aby jabłko było całe zakryte ciastem. Jajko wymieszać z mlekiem, posmarować ciasto. Piec w nagrzanym piekarniku w temperaturze 200 C  15-20 minut. rrarossa@gmail.com

RAROSSA
Crumble ze śliwkami 193

cukru, następnie ułożyć w natłuszczonych foremkach.  Z mąki, cukru pudru i masła zagnieść kruszonkę i nałożyć ją na owoce formując "małą górkę".  Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec około 30 minut

wyzwania kuchenne
Babka jogurtowa 248

ziemniaczanej. Powoli wymieszać wszystko gumową łopatką. Na koniec dodawać łyżką porcje ubitej wcześniej piany i delikatnie je wmieszać do masy. Ciasto przelać do formy, wstawić do nagrzanego piekarnika i piec około 45- 55 minut do tzw. suchego patyczka. Wyciągnąć z piekarnika i postawić na metalowej kratce na 10 minut przed wyjęciem z formy. Gdy babka przestygnie, przełożyć ją na talerz

wyzwania kuchenne
Strudel jabłkowy z orzechami 193

posmarować je masłem i wyłożyć na nie jabłka. Zwinąć wzdłuż dłuższego boku jak strudla, podwijając boki pod siebie.  Na końcu posmarować roztrzepanym jajkiem. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec przez 25 minut.  Podawać z dużą ilością cukru pudru

wyzwania kuchenne