pieczenia - 22046 przepisów (strona:1071/1470)

Domowe drożdżówki z konfiturami 229

układać na przygotowanej blaszce. Drożdżówki odstawić na ok 30 minut, aby raz jeszcze wyrosły, przed włożeniem do piekarnika posmarować wierzch każdej drożdżówki rozmąconym jajkiem. Piekarnik rozgrzać do 210C i piec ok 12-15 minut w dolnej części piekarnika. Po upieczeniu ułożyć na kuchennej kratce do wystudzenia. Wierzch możemy posypać cukrem pudrem

Apetyczna babeczka
Kokosowe bułeczki cukrowe 177

folią spożywczą i odstawić w ciepłe miejsce na 30-40 minut, by wyrosły i podwoiły objętość. Rozgrzać piekarnik do 220 C. 5. Posmarować bułeczki roztopionym masłem i posypać cukrem. Piec 12-15 minut, aż się przyrumienią. Przełożyć na metalową kratkę, żeby wystygły. źródło ,, encyklopedia chleba

Apetyczna babeczka
Wielkanocne zajączki 169

sprawić frajdę domownikom i podać słodkie bułeczki w kształcie króliczków to zapraszam po przepis. Są puszyste, rumiane i strasznie smaczne :) Do wypieku zajączków idealnie sprawdzają się formy Guardini , można piec bez smarowania foremki, zajrzyjcie na stronę Homemart.pl , wybór bardzo duży i sprawdzona wysoka jakość.  Składniki na 16 sztuk: 50 dag mąki pszennej 2 dag drożdży 300 ml mleka

Apetyczna babeczka
Babka gryczana z twarogiem 247

następnie z przestudzoną kaszą. 4. Do przygotowanej, natłuszczonej formy wkładać kolejno: połowę przyprawionej kaszy, masę serową i pozostałą część kaszy. Babkę wstawić do nagrzanego piekarnika do 190C i piec 30 minut

Apetyczna babeczka
Jabłecznik z Badenii 152

rodzynkami. 3. Roztopionym masłem polać jabłka. Posypać płatkami migdałowymi, oprószyć cukrem wymieszanym z cynamonem.  4. Temperaturę w piekarniku ustawić na 200 C. Placek wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 30-35 minut. źródło ,,wielka księga ciast

Apetyczna babeczka
Drożdżówki z kokosową kruszonką 145

piekarniku ustawić na 175 C. 4. Przygotować kruszonkę. Masło, kokos, mąkę, cukier zagnieść. Żółtko rozmącić z mlekiem, posmarować przygotowane wykrojone ciasto, obficie posypać kruszonką. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec ok. 15 minut

Apetyczna babeczka
KNÄCKERBRÖD 140

mąką na krążek o średnicy 20 cm. 4. Ułożyć na wcześniej przygotowanych blach i nakłuć widelcem. W środku każdego krążka wykroić otwór foremką o średnicy 4 cm.  5. Piec 15-20 minut, aż chlebki się przyrumienią i będą chrupkie. źródło ,, encyklopedia chleba

Apetyczna babeczka
Chleb Galicyjski 169

oprószyć mąką kukurydzianą. Przykryć dużą miską i odstawić w ciepłe miejsce na 45 minut, by wyrosło i podwoiło objętość.  5. Wstawić do rozgrzanego piekarnika do 220 C, piec ok. 40 minut. Przełożyć na metalową kratkę, by ostygł. Źródło ,, encyklopedia chleba

Apetyczna babeczka
Chleb z czosnkiem i rozmarynem 93

wyrabiamy raz jeszcze, formujemy koło, posypujemy wierzch solą i czosnkiem, układamy na natłuszczonej formie. Pozostawiamy na 30 min do ponownego wyrośnięcia .Wkładamy do  piekarnika rozgrzanego do 200C i pieczemy ok. 30 minut

Apetyczna babeczka
Bułeczki bankietowe 128

spożywczą i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na 3-45 minut. Piekarnik rozgrzać do 200 C.  6. Wyrośnięte bułeczki posmarować roztrzepanym żółtkiem i posypać makiem i migdałami. Piec ok. 35-40 minut. Upieczone odstawić na metalową kratkę do ostudzenia. Źródło ,, Encyklopedia chleba

Apetyczna babeczka
Boczek z rozmarynem i kolorowym pieprzem 200

rozmarynu, wkładamy do foremki do zapiekania, owijamy folią spożywczą i odstawiamy na 24 godziny do lodówki. 2. Zamarynowany boczek z foremką wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180 C i pieczemy przez ok. 90 minut. Boczek wspaniały na zimno i na gorąco

Apetyczna babeczka
Szwajcarska chałka z szafranem 176

przygotowanej blaszce, przykryć natłuszczoną folią spożywczą i odstawić na 40 minut do ponownego wyrośnięcia. 5. Rozgrzać piekarnik do 190C. Żółtko utrzeć z wodą na glazurę i posmarować wyrośniętą bułkę. Piec 30-35 minut, aż się przyrumieni. Ostudzić chałkę na metalowej kratce

Apetyczna babeczka
Chleb z dynią i ziołami 157

pół godziny żeby urosło. 3. Ręce posmaruj olejem i wyjmij ciasto na posypaną mąką stolnicę aby opadło. Podziel na pól i uformuj dwa chleby. Wierzch można posypać pestkami dyni. Piecz godzinę w piekarniku w temperaturze 200 C. Przełóż na kuchenną kratkę do ostygnięcia. źródło ,,upiecz swój chleb

Apetyczna babeczka
Pasztet z dziczyzny, pasztet z sarniny 255

smażenia i sól jeśli jest taka potrzeba. Mieszamy wszystkie składniki.  4. Pozostałą słoninę kroimy w cienkie plastry, wykładamy nią foremki w środku i na wierzchu pasztetu. Pasztet pieczemy przez 60-70 minut w temperaturze

Apetyczna babeczka
Zwijane pałki z dynią 354

pozostałą część skręcamy, końcówki również ściskamy. Na wierzch ciasta możemy powbijać pestki dyni.  Przekładamy na blachę od piekarnika posypaną mąką i pozostawiamy do wyrośnięci na ok. 40 minut. Pieczemy w ok. 35 min w rozgrzanym piekarniku do 190 ° C.     Smacznego

Moniki Smakołyki

Proponowane wyszukiwania