pieczenia - 22046 przepisów (strona:1079/1470)

Rafaello- szybkie 246

Ciasto powstało dzisiaj. Potrzeba chwili. Jest szybkie i nie wymaga specjalnych uzdolnień.   SKŁADNIKI 2,5 szklanki mleka 300 g. wiórek kokosowych  1 czekolada biała

W kuchennym oknie Ewy
Tarta z Figami i Kremem Migdałowym 181

piekarniku nagrzanym do temperatury 220 stopni, po tym czasie wyjmujemy podpieczone ciasto z piekarnika, nakładamy na nie wcześniej przygotowany krem migdałowy, na który wykładamy pokrojone świeże figi i pieczemy przez kolejne 10-15 minut. KREM: Żółtka ubijamy z cukrem na jasny puch, po czym dodajemy miękkie masło i dalej miksujemy. Na samym końcu dodajemy płatki i zmielone migdały. Autorka pisze

Blondynka Gotuje
Rogaliki drożdżowe 256

rogaliki. Ciasto wałkujemy na kształt koła, a każde koło dzielimy na 8 części smarując ją marmoladą. Zwijamy rogaliki. Takie rogaliki posypujemy cukrem i układamy na blasze oprószonej mąką i pieczemy ok. 20 minut w piekarniku nagrzanym do 175 stopni.  Smacznego

Salonik smaków
Proste i szybkie ciasto z brzoskwiniami 889

The post Proste i szybkie ciasto z brzoskwiniami appeared first on KulinarnePrzeboje.pl .

Kulinarne Przeboje
Zapiekanka makaronowa 1027

Zciągamy z gazu. Ugotowany makaron odcedzamy.  Do mięsa dodajemy makaron, pokrojoną paprykę i natkę pietruszki- dużo pietruszki. Mieszamy wszystko. Na wierzch posypujemy ser. Patelnię stawiamy na gaz i "pieczemy" :) do rozpuszczenia sera- około 2-3 min. Obiad gotowy. Smacznego

Smaki Edyty
Prosty sernik malinowy 206

pianę i delikatnie wymieszać. Dodać oczyszczone maliny i ponownie delikatnie wymieszać. Formę natłuścić i dno wyłożyć herbatnikami. Przełożyć masę serową i wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C i piec ok 50 minut. Wystudzony sernik polewać polewa czekoladową, można przybrać malinami. Polewa czekoladowa: do rondelka wlać 4 łyżki wody i zagotować, dodać 3 łyżki cukru pudru wymieszać aby się rozpuścił

Monia miesza i gotuje
Pesto z dyni z grillowanym kurczakiem i suszonymi pomidorami oraz serem Comte 242

danie, nawet nie uwierzycie jakie jest pyszne. Zakochałam się w nim i jego prostocie! Składniki (na dwie porcje): 150 gram makaronu razowego pół szklanki puree z dyni (dynię pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 25-30 minut, następnie blenderujemy na gładki krem) 1/4 szklanki nasion słonecznika 50 gram francuskiego sera Comte lub innego twardego o delikatnym smaku

Mango Papaja
Różowy kogel-mogel zapiekany z truskawkami 254

masą jajeczną. 2. Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni. Truskawki myjemy, kroimy w ćwiartki, szypułki wyrzucamy. Truskawki układamy na dnie dwóch kokilek, zalewamy masą z żółtek. Wkładamy do piekarnika i pieczemy 10-15 minut. Na wierzchu powinna się utworzyć ciągnąca pianka (zdjęcie poniżej). Po wyjęciu odstawiamy do lekkiego przestudzenia i wcinamy :) Można też jeść na zimno. Smacznego

My Culinary Art
Krem z marchewki z bazyliowymi grzankami 183

wykorzystać już nieco przerośniętą domowa bazylię. Uwielbiam zupy - kremy ! Robię je z różnymi warzywami. Na blogu znajdziecie też zupy np. z czerwoną soczewicą i porem ,   grochową ,  z pieczonej dyni z mleczkiem kokosowym ,  z kalafiora z chili ,  z dyni ,  z cukinii z lubczykiem ,  z kapusty ,  z pomidorami ,  z porem . Krem z marchewki

Kulinarne przygody Gatity
Faszerowana papryka 208

słodką papryką i ziołami włoskimi. Dolać passatę pomidorową. Wymieszać. Na koniec dodać ugotowany ryż. Połączyć wszystko. Paprykę/i   przekroić na pół. Wypełnić farszem. Na wierzch ułożyć startą mozzarellę. Piec w 180 stopniach przez około 20 minut. Smacznego, Anulla

Fabryka pomysłów
Drożdżowe z pieczarkami 172

farszu, zagotować. Połączyć ze śmietaną, żółtkiem oraz przyprawami (sól, pieprz).  Paski zwinąć w rulon (od dłuższej strony), lekko spłaszczyć. Pokroić na 3-4 cm. paszteciki.  Posmarować białkiem. Piec 20 w 200C SMACZNEGO

W kuchennym oknie Ewy
Zapiekanka ziemniaczana z polędwiczką w sosie szpinakowym 484

Następnego dnia mięso kroimy na plastry i podsmażamy. Po podsmażeniu kroimy w kostkę, dodajemy pokrojone suszone pomidory, przyprawy i mieszamy. Ziemniaki kroimy na dość cienkie plasterki i pieczemy w 180 stopniach, na termoobiegu, aż lekko się zarumienią. Szpinak podsmażamy na niewielkiej ilości masła. Masło roztapiamy w rondelku, dodajemy mąkę, mieszamy. Dolewamy bulion. Gotujemy kilka minut, mieszając. Dodajemy śmietanę i szpinak

Czerwona Porzeczka
Bułki z pulled pork QAFP i figą 202

Pokazywałam Wam jakiś czas temu przepis na pulled pork , czyli długo pieczoną wieprzowinę. Dzisiaj wykorzystałam przygotowane w ten sposób mięso do przygotowania kolorowych bułek. Wystarczy jedna bułka, trochę warzyw, sos, mięso a nawet owoc i powstaje jesienna, kolorowa, pyszna kanapka do szkoły czy pracy. Zapraszam. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Serowe ślimaki z rodzynkami 210

połową masy serowej, posypujemy rodzynkami i zwijamy jak roladę. Tniemy na 3 cm kawałki i układamy w blaszce wyłożonej pergaminem, czynność powtarzamy z druga połową ciasta.   Pieczemy w rozgrzanym piekarniku na 170 C przez ok 40 minut, sprawdzając wykałaczką w momencie aż ładnie się zarumienią. Jak ślimaczki ostygną polewamy je lukrem.  Smacznego

Niezły Młynek
Czekoladowe muffinki z bananami 197

cukier. Wymieszać. W innej misce wymieszać mąkę z sodą i kakao. Dodać do mieszaniny z bananami. Całość delikatnie wymieszać i nałożyć łyżką do przygotowanych papilotków. Wstawić do piekarnika i piec około 15-20 minut

wyzwania kuchenne

Proponowane wyszukiwania