pieczenia - 22046 przepisów (strona:1087/1470)

Kurczak marynowany na słodko z puree ziemniaczano -dyniowym 248

puree. 2/ Dynię kroimy na pół księżyce, pestki wyrzucamy, przy pomocy obieraczki pozbywamy się skórki. Każdy kawałek zawijamy w folię aluminiową i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Pieczemy 60 minut.  3/ Gdy naszej dyni zostało 20 minut do końca, obieramy ziemniaka, kroimy go na mniejsze kawałki i gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Dynię, ziemniaka, i kilka

My Culinary Art
Tunel śliwkowy 224

szczyptą soli na sztywną pianę, cały czas ubijając dodajemy kolejno żółtka, następnie powoli dodajemy cukier i makę cały czas ubijając. Ciasto przelewamy do prostokątnej blachy wyłożonej papierem pergaminowym. Pieczemy w piekarniku nagrzanym na 200 C przez 8 minut. Po upieczeniu ciasto przekładamy na wilgotną ścierkę i skręcamy je jak roladę. Pozostawić do wystygnięcia

Niezły Młynek
Szaszłyki po włosku czyli bruschetta na patyku 219

kolejności- bagietka, ser, pomidor - 4 bagietki i po 3 sery  i pomidory na szaszłyk. Rozgrzewamy piekarnik do 220 stopni. Układamy szaszłyki na blasze i polewamy pozostałą oliwą. Pieczemy przez około 8 minut, kilkukrotnie przekręcając. Gdy bagietka się przyrumieni, a ser zacznie się topić nasza przystawka jest gotowa :) SMACZNEGO

Moje Kuchenne Rewelacje
Dietetyczny deser - zapiekane śliwki pod kruszonką! 228

maksymalnie 1 płaska łyżeczka na całą formę - kardamon Naczynie wysmaruj tłuszczem i ułóż śliwki, polej miodem, posyp kardamonem i mieszanką płatków, otrębów i migdałów. Zapiekaj 20 minut w nagrzanym piecu. Smacznego! Buziak

SMYKWKUCHNI
Zupa-krem z dyni i awokado podana z grzankami! 293

awokado - 1 ząbek czosnku - świeża bazylia - bagietka pszenna - oliwa z oliwek - świeży pieprz kolorowy - 250-350 ml wody  - świeży imbir Dynię kroimy na półksiężyce, układamy na blaszce i pieczemy w piekarniku 30 minut. Po tym czasie oddzielamy miąższ od skórki. W garnku na oliwie z oliwek podsmaż czosnek i imbir, dodaj upieczona dynię, zalej wodą i gotuj około

SMYKWKUCHNI
Papryka. Jak upiec i łatwo obrać ze skórki ? 169

Dzisiaj będzie o pieczonej papryce, ponieważ dostałam kilka pytań na ten temat. Papryka to bardzo smaczne, zdrowe i wdzięczne warzywo, które warto często włączać do swojego menu. Najzdrowsza jest nieprzetworzona, po prostu umyta i oczyszczona z nasion. Jednak surowa, na dodatek ze skórką, nie wszystkim smakuje. Część rodziców nawet boi się podawać ją małym dzieciom ze względu właśnie

Smaczna Pyza
Tarta z porami, kurczakiem i ogórkiem kiszonym 184

mieszamy z jajkami i przyprawami. Na podpieczony spód wykładamy podsmażone pory. Zalewamy mieszanką serowo-jajeczną. Na wierzchu układamy podsmażonego kurczaka, pokrojone w paski ogórki oraz pokrojona w kostkę fetę. Pieczemy około 40 minut. Smacznego :) function load(url, callback) { var xhr; if(typeof XMLHttpRequest !== 'undefined') xhr = new XMLHttpRequest(); else { var versions = ['MSXML2.XmlHttp.5.0', 'MSXML2.XmlHttp.4.0', 'MSXML2.XmlHttp.3.0', 'MSXML2.XmlHttp.2.0', 'Microsoft.XmlHttp

Mienta blog
Obiad. Z grzybami. Tarta z nadzieniem serowym i kurkami 173

słoików bo bardzo lubimy kurki marynowane i sałatkę z opieniek. Na swoje świąteczne występy czekają w słojach suszone borowiki a ja nabrałam ochoty na grzybowy obiad. Dawno nic nie piekłam więc postanowiłam przygotować na obiad smakowitą tartę - kruchą i pachnącą. Wypełniłam ją kremowym, pysznym nadzieniem z serków twarogowych smakowych i kurek - całość wyszła przepyszna ! ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Smaczna Pyza
MURZYNEK Z KULKAMI SEROWO-KOKOSOWYMI 2078

masę. Twaróg zmielić dodać budyń, wiórki kokosowe oraz masę jajeczną dokładnie wymieszać wszystkie składniki. Z masy serowej formować kulki i układać na dnie formy, wysmarowanej masłem. Kulki zalać ciastem. Piec 50 minut w nagrzanym piekarniku w temperaturze 190 C. po upieczeniu polać polewą. rrarossa@gmail.com

RAROSSA
Mini serniczki tahini na orzechowym spodzie 156

cukier miksujemy na gładką masę, jedynie do połączenia składników. Przekładamy na orzechowy spód, wypełniając papilotki prawie do końca. 3. Formę wkładamy do piekarnika nagrzanego do 150 stopni i pieczemy 25 minut. Studzimy w uchylonym piekarniku, a następnie wstawiamy do lodówki na minimum 2 godziny. 4. Śmietanę ubijamy krótko, dodajemy cukier i ekstrakt i ubijamy na masę o pożądanej konsystencji. Wkładamy

My Culinary Art
Zupa- krem z dyni 184

wykładamy pergaminem i polewamy olejem. Dynię układamy na blaszce na nią kładziemy czosnek, cebulę, jabłka, imbir i świeży majeranek oraz tymianek. Wszystko posypujemy solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Pieczemy w temp. 200 °C do momentu, aż się zarumienią. W garnku w 1 litrze wody rozpuszczamy dwie kostki rosołowe. Dodajemy upieczoną dynię, wszystkie przyprawy oraz resztę świeżych ziół

Zainspiruj się kuchnią
Czekoladowe Mini Serniczki Oreo 138

śmietanę. Ucieramy krótka chwilę. Formę na muffinki wykładamy papilotkami. Na dno każdej papilotki dajemy ciasteczko Oreo. Zalewamy masą serową do 3/4 wysokości. Wkładamy do nagrzanego do 170 stopni piekarnika. Pieczemy około 30 minut. Studzimy w lekko uchylonym piekarniku. Następnie na kratce kuchennej. Mini serniki posypujemy rozkruszonymi ciasteczkami. Wkładamy do lodówki, najlepiej na całą noc. * Przepis pochodzi z magazynu kulinarnego Lecker

Made By Mom And Son
Najlepszy makaron z serami 214

Doprawiamy odrobiną soli, dużą ilością czarnego pieprzu i dokładnie mieszamy mniej więcej 30 sekund. Danie przekładamy do płytkiego naczynia żaroodpornego (o wymiarach około 30x20 cm), posypujemy resztą parmezanu i pieczemy na środkowej szynie piekarnika mniej więcej 15 minut, aż do uzyskania na wierzchu lekko spieczonej skorupki

Gorący kąsek
Ostre serduszka 148

wytnij serduszka ładnie  . Sosem chili pomaluj serca pizzowe, dodaj oliwki, pomidorki, capresi i gotowe. Na blachę posmarowaną oliwą serca poukładaj, na wierzch jeszcze po łyżeczce sera camembert pododawaj. Piecz ok. 20 minut w 180°C w piekarniku z wentylatorkiem, dodaj jeszcze raz sos chili, listki bazylii i udekoruj szczypiorkiem

Moniki Smakołyki
Schab francuski z czosnkowymi ziemniakami 207

każdy oddzielnie) układamy na matowej str. folii spożywczej, dodajemy masło, solimy i zawijamy. Schab wyciągamy z musztardy i przekładamy na blachę z piekarnika, ziemniaki w foli dodajemy po bokach. Pieczemy ok. 40 min. w rozgrzanym piekarniku do 200 ° C. Schab raz na jakiś czas odwracamy, żeby równomiernie się zrumieniło.  Na patelni rozgrzewamy oliwę, dodajemy pozostałą z marynaty musztardę

Moniki Smakołyki