pieczenia - 22046 przepisów (strona:1083/1470)

Steak z rostbefu 249

tygrysy lubią najbardziej. Kawał soczystego steak'a z rostbefu wołowego. Z pieczonymi ziemniakami, masłem czosnkowym i sałatką z rukoli i pomidorów. Próbowałem wielu sposobów na przygotowanie steak'a, z sosem winnym, sosem pieprzowym, sosem balsamicznym, ale to właśnie ten sposób smakuje mi najbardziej. To proste danie i lubi proste składniki i dodatki. Do przygotowania steak'a użyłem: steak

Wyprawy kulinarne
Kruche ciasto milionera 1226

mleko skondensowane w puszce * 1. Mąkę pszenną mieszamy z cukrem pudrem i 150g masła. Zagniatamy na jednolitą masę i wygniatamy dno formy do tarty 31 cm, Nakłuwamy widelcem i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 190 stopni przez 20 minut. Wyjmujemy i odstawiamy do całkowitego ostygnięcia. 2. Na wystudzonym spodzie rozprowadzamy masę kajmakową. 3. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, dodajemy resztę

My Culinary Art
Tarta z kremem marcepanowym i karmelizowanymi figami 200

lodówce przez 40 minut. Masą wykładamy spód i boki blaszki, po czym formę wkładamy ponownie do lodówki na kolejne 40 minut, co zapobiegnie "zjeżdżaniu" boków ciasta w piekarniku. Pieczemy 10 minut w 180 stopniach pod obciążeniem, dopiekamy kolejne 15 już bez przykrycia.       Figi kroimy na półcentymetrowe plasterki (bardzo ważne - jeśli będą zbyt cienkie to się rozpadną

sama złodycz
Drożdżówka z kruszonką 170

czasie ciasto odgazować, zagnieść. Włożyć do miski, do ponownego wyrośnięcia, na ok. 30 min. Przełożyć do formy o wymiarach 30x12 cm, posypać kruszonką, odstawić na 15 min. do napuszenia. Piec w 180 st. C przez

Moje domowe kucharzenie
Tort smietanowy na biszkopcie rzucanym 192

wymieszane razem maki z cukrem pudrem  Wszystko mieszamy az uzyskamy gladka konsystecje  Do formy wylozonej papierem wlewamy ciasto  Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 170 C i pieczemy 35 - 40 min  Po upieczeniu wyciagamy biszkopt i go rzucamy na ziemie ( rzucamy, aby nie powstal zakalec) Spowrotem wkladamy do piekarnika uchylonego i tam pozostawiamy do ostygniecia  Masa

Klaudynkowa kuchnia
Kociołek na grillu. 207

PIECZAREK - GARŚĆ PODGRZYBKÓW SUSZONYCH - ZIOŁA: ŚWIEŻY MAJERANEK, PRZYPRAWA DO GRILLA, SÓL, PIEPRZ, LIŚCIE LAUROWE NACZYNIE WYSMARUJ TŁUSZCZEM, UKŁADAJ NAPRZEMIENNIE, NA SAMEJ GÓRZE ZIEMNIAKI, POSYP OBFICIE MAJERANKIEM I SOLĄ.  PIECZEMY MINIMUM 2 GODZINY NAJLEPIEJ 3 GODZINY.  SMACZNEGO! POZDRAWIAM

SMYKWKUCHNI
Zawijane drożdżówki 194

pozostałym ciastem. Przełożyć na blaszkę i odstawić do wyrastania na 40 minut.Piekarnik nagrzać do 200 st C.Wyrośnięte bułeczki posmarować żółtkiem wymieszanym z wodą, posypać pokruszonymi płatkami migdałowymi i piec 30-35 minut, do czasu zrumienienia.Ostudzić na kuchennej kratce

Moje domowe kucharzenie
Sernik bananowo-cytrynowy z borówkami. Sernik na zimno. 266

The post Sernik bananowo-cytrynowy z borówkami. Sernik na zimno. appeared first on KulinarnePrzeboje.pl .

Kulinarne Przeboje
ślimaki czyli deser po francusku:) 273

Przepis na te dziwne zwijaki poleciła mi moja koleżanka Ania. Zainteresował mnie on z dwóch powodów po pierwsze ich wygląd jest dosyć ciekawy i nietypowy, a

ciastkarnia na kruchym spodzie
ciasteczka serowe, szybkie i dobre na wszystko:) 171

zawijamy w folie i wkładamy na godzinę do lodówki. Po tym czasie należy ciasto rozwałkować na średnią grubość i wyciąć wzory według uznania. Wycięte ciastka układamy na brytfance i pieczemy 20 minut w 200 stopniach. Smacznego

ciastkarnia na kruchym spodzie
ciastka niespodzianki na jesienną chandre 199

lodówki na około 30 minut. Formy na muffiny smarujemy margaryną i układamy do niego rozwałkowane wcześniej na stolnicy ciasto. Należy uważać, żeby ciasto nie było zbyt grube. Pieczemy 15 minut w 200 stopniach. W małym garnku rozgrzewamy miód i dodajemy szklankę bakalii. Polecam kandyzowaną skórkę z pomarańczy, rodzynki (namoczone wcześniej w rumie), orzechy. Wszystko to wrzucamy do garnka i dokładnie

ciastkarnia na kruchym spodzie
rogaliki krucho-drożdżowe dla smakosza 179

minut do lodówki. Następnie należy je rozwałkować i wykroić trójkąty. Na koniec każdego trójkąta ułożyć trochę marmolady lub dżemu i zwinąć. Gotowe rogale należy ułożyć na brytfankę i piec w 180 stopniach 20 min. gotowe ciastka można posypać cukrem pudrem. Smacznego

ciastkarnia na kruchym spodzie
pierniczenie w kuchni:) 171

przyprawy do piernika 2 łyżki kakao szklanka cukru kostka margaryny/masła Wykonanie: Wszystkie składniki połączyć na stolnicy i zagnieść je rękami na jednolite ciasto. Następnie rozwałkować i wycinać ciasteczka. Piec 20-15  minut w 160 stopniach

ciastkarnia na kruchym spodzie
Brownie z masą serową 191

dodać miód i 3 żółtka. Gotową masę odstawić. Białka ubić na sztywno z szczyptą soli i delikatnie wmieszać je do ciasta. Gotowe przelać do formy 20 na 25 cm. piec 30 minut w 180 stopniach. Śmietankę ubijamy na sztywno pod koniec ubijania dodajemy cukier i serek ricotta. Gotową masę kładziemy na ciasto. Dekorujemy według uznania. Smacznego

ciastkarnia na kruchym spodzie