rozwałkować na prostokąt. Kolejno układać na środku filet z kurczaka, grzyby oraz plastry sera. Boki złożyć do środka dokładnie i zlepić brzegi. Ułożyć na blasze, posmarować rozkłóconym jajkiem. Piec ok. 30min w temp. 180st. Smacznego:) Przepis dodaję do akcji
Z miłości do słodkościosuszyć na durszlaku. Wyłożyć na ciasto, lekko docisnąć. Kruszonka: 250 g margaryny, 200g cukru, czubata szkl. mąki pszennej, 50g wiórków kokosowych. Składniki połączyć, palcami zagnieść kruszonkę, posypać nią ciasto. Piec ok. godz. w temp. 180st. Przed podaniem posypać cukrem pudrem
Z miłości do słodkości23cm. Wierzch posmarować koncentratem pomidorowym i oprószyć oregano. Parówki obrać z osłonek, pokroić w plasterki, podsmażyć na oleju. Wyłożyć na wierzch pizzy. Posypać startym serem oraz przyprawą do pizzy. Piec ok. 15 min w temp. 200st. Smacznego:) Przepis dodaję do akcji
Z miłości do słodkościpiórka, wymieszać z papryką. Polać oliwą, oprószyć solą oraz 2 łyżeczkami ziół prowansalskich. Bardzo dobrze wymieszać. Ułożyć na dnie natłuszczonego naczynia żaroodpornego, rozłożyć łososia i posypać ziołami prowansalskimi. Piec ok. 30min w temp. 180st. Przed podaniem skropić delikatnie sokiem z cytryny. Smacznego:) Przepis dodaję do akcji
Z miłości do słodkościdrobnych oczkach parmezan. Doprawić do smaku gałką muszkatołową oraz świeżo zmieloną solą i pieprzem. Dokładnie wymieszać. Farszem nadziewać makaron i układać w naczyniu żaroodpornym, wysmarowanym pozostałą łyżką oleju. Piec ok. 15min w temp. 180st. Smacznego:) Przepis dodaję do akcji
Z miłości do słodkościostrych brzegach wyciąć kółka. W połowie krążków, kieliszkiem wyciąć kółka. Całe krążki posmarować rozkłóconym jajkiem, następnie połączyć je w pary, nakładając na nie krążki z otworkami. Całość posmarować jajkiem. Piec ok. 15 min w temp. 200st. Przestudzić. Odciąć zdrewniałe końcówki od szparagów, następnie pokroić je w krótkie słupki. Grzyby oczyścić i pokroić w kosteczkę. Szalotki oczyścić i drobno posiekać, zeszklić
Z miłości do słodkościłyżki wody. Herbatniki połamać na małe kawałki, przełożyć do pojemnika od blendera. Dodać wodę oraz stopione masło. Zmiksować na jednolitą masę. Wyłożyć na dno przygotowanej tortownicy o śr. 23cm. Piec ok. 15 min w temp.180st. Masa bananowa: 3 banany, 1i1/2 szkl. mleka, 1i1/2 łyżeczki żelatyny, 2/3 szkl. cukru, 3 łyżki mąki pszennej, 2 żółtka, 1/2 laski wanilii, 100g śmietanki
Z miłości do słodkościnałożyć trochę sosu, następnie ułożyć makaron, odsączoną fasolę i odciśnięty szpinak. Położyć kolejną warstwę makaronu, podduszone warzywa, rozsmarować resztę sosu. Przykryć ostatnią warstwą makaronu, na wierzchu ułożyć kawałki mozarelli. Piec ok. 20min w temp. 190st. Smacznego:) Przepis dodaję do akcji
Z miłości do słodkościpudru, 100g świeżych truskawek. Twaróg zmielić, utrzeć z cukrem pudrem, kolejno dodawanymi jajkami i ekstraktem waniliowym. Wylać na gotowy spód z ciastek, do 3/4 wysokości foremek. Piec ok. 30 min w temp. 165st. Ostudzić i udekorować truskawkami, perełkami oraz miętą. Smacznego:) Przepis dodaję do akcji
Z miłości do słodkościgładkie, elastyczne ciasto. Podzielić na dwie równe części. Każdą porcję ciasta ułożyć w natłuszczonej i wysypanej bułką tartą foremce keksówce. Odstawić na 15min, by ciasto nieco podrosło. Następnie piec ok. godz. w temp. 200st. Ostudzić na kratce. Smacznego:) Przepis dodaję do akcji
Z miłości do słodkościubić na sztywno, pod koniec ubijania dodając cukier. Dodawać kolejno żółtka oraz aromat cytrynowy. Mąki przesiać, dodać do ciasta, delikatnie wymieszać. Ciasto wylać na dużą blaszkę o wy. 37x42cm. Piec ok. 12min w temp. 190st. Ciepłe ciasto wyłożyć na wilgotną, lnianą ściereczką obsypaną zwykłym cukrem. Posmarować konfiturą i zrolować wzdłuż dłuższego boku. Odstawić do ostygnięcia. Gdy rolada ostygnie pokroić
Z miłości do słodkościmąki pszennej, 60g drobnego cukru, 60g zimnego masła lub margaryny. Mąkę przesiać, dodać cukier oraz posiekane masło, palcami zagnieść kruszonkę. Sporą porcję kruszonki nakładać na wierzchu drożdżówek. Piec ok. 18-20 min w temp. 190-200st. Ostudzić i polukrować. Smacznego:) Przepis dodaję do akcji
Z miłości do słodkościcukier puder oraz nasiona z laski wanilii. Dodać 2 łyżki ciepłego mleka. Resztę zimnego mleka zmieszać z mąką ziemniaczaną i, stale mieszając, wlać do masy jajecznej. Masą zalać czereśnie. Piec ok. 45-50min w temp. 160-170 stopni. Przed podaniem oprószyć cukrem pudrem i cynamonem. Smacznego:) Przepis dodaję do akcji
Z miłości do słodkościlekko przestudzić i powoli wlewać do masy serowej. Całość dokładnie wymieszać szpatułką i wylać na blaszkę. Na wierzchu rozprowadzić gotowy mus owocowy, wykałaczką zrobić wzorki tworząc esy floresy. Piec ok. 15min w temp. 175st, następnie 90min w temp. 120st. Ostudzić w uchylonym piekarniku. Sernik należy przechowywać w lodówce
Z miłości do słodkościskórkę z cytryny. Dodać posiekane masło, zagnieść gładkie ciasto. Owinąć w folię i włożyć na godzinę do lodówki. Następnie rozwałkować i wylepić dno formy na tartę, nakłuć gęsto widelcem. Piec ok. 15-20 min w temp. 180st. Ostudzić. Crème pâtissière: 250ml mleka, 20g cukru kokosowego, 60g zwykłego cukru, jajko, 20g mąki pszennej, 20g mąki kokosowej, 100g masła, 500g
Z miłości do słodkości