pieczenia - 22046 przepisów (strona:1101/1470)

drożdżówki z budyniem 170

rozwałkowujemy na prostokąt.  Smarujemy ciasto budyniem i zwijamy je na dwie części. Kroimy z ciasta pasy i przekręcamy jedną końcówkę. Smarujemy drożdżówki białkiem i przekładamy na blaszkę. Pieczemy 40 minut w 180 minut

ciastkarnia na kruchym spodzie
Drożdżowe muffinki z czekoladą 167

naczynia. Gotowe ciasto zostawiamy do wyrośnięcia, około 1,5 godziny. Gdy będzie gotowe przekładamy go do formy na muffinki i do każdej  z nich wkładamy kostkę czekolady. Babeczki pieczemy 35 minut w 180 stopniach. Smacznego

ciastkarnia na kruchym spodzie
sernik na zimno z musem truskawkowym 383

Od wczoraj kolejny dłuższy weekend czyli przede mną jeszcze wolny poniedziałek. Pogoda w dalszym ciąg słoneczna, w niektóre dni aż za bardzo. Jednym słowem żyć nie

ciastkarnia na kruchym spodzie
Drożdżówki z truskawkami 200

drożdżówki na blaszkę.  Masło rozpuszczamy a w misce mieszamy cukier z mąką. Wlewamy do mąki masło i mieszamy aż powstaną lepki grudki. Wysypujemy je na wierzch drożdżówek i pieczemy około 30 minut w 180 stopniach. Smacznego

ciastkarnia na kruchym spodzie
Ciasteczka antoninki 215

koniec dodajemy cukier puder. Białka mają być bardzo słodkie i sztywne jak do bezy. Układamy na wyciętych kieliszkiem ciastkach łyżeczką albo szprycą  trochę bezy. Gotowe ciastka pieczemy 20 minut w 180 stopniach tak aby beza zarumieniła się. Gdy ciasteczka ostygną sklejamy je dżemem i gotowe smacznego

ciastkarnia na kruchym spodzie
Drożdżówki z borówkami 158

Układamy je na brytfance i kładziemy na środek trochę jagód. Gotowe bułki smarujemy białkiem z wierzchu i wykładamy do piekarnika na 40 minut- 180 stopni.  Po wyjęciu z pieca zostawiamy do ostygnięcia i posypujemy cukrem pudrem. Smacznego

ciastkarnia na kruchym spodzie
Tarta migdałowa z borówkami 176

lodówki i rozwałkowujemy. Wycinamy z niego wąskie paseczki i układamy je naprzemiennie warstwie borówek tworząc  kratkę. Rozbełtanym jajkiem smarujemy paski ciasta i posypujemy je cukrem. Ciasto wykładamy do pieca na 40 minut w temp. 180 stopni. Gdy wierzch zarumieni się , ciasto będzie gotowe do wyjęcia z piekarnika. Gdy ostygnie można podać go na stół. Smacznego

ciastkarnia na kruchym spodzie
Czekoladowe babeczki z masą truskawkową 160

roztapiamy w kąpieli wodnej i dodajemy je do reszty składników. Wszystko razem mieszamy mikserem i dodajemy pozostałe produkty. Gotową gęstą masę przekładamy do przygotowanych wcześniej form na muffinki i pieczemy 30-35 minut w temp 180 stopni.  Truskawki myjemy i obieramy z szypułek. Następnie miksujemy je blenderem. W osobnym naczyniu ubijamy śmietanę na sztywno. Żelatynę rozpuszczamy w niewielkiej ilości

ciastkarnia na kruchym spodzie
Kruche ciasto przekładane malinami 212

owijamy w folię, wkładamy na 2 godz. do zamrażalnika. Wychłodzone dzielimy na 2 części , każdą rozwałkujemy na krążki wielkości małej tortownicy ( śr.25 cm.) i wstawiamy do nagrzanego piekarnika pieczemy 15-20 minut w temp. 220st.  Z wody i cukru gotujemy syrop, gdy cukier się całkowicie rozpuści, dodajemy owoce i smażymy na małym ogniu, często mieszamy aż masa zgęstnieje

Gorący kąsek
Sos pomidorowo-paprykowy 204

pieprzu 5 liści laurowych   Wykonanie: Pomidory sparzamy i zdejmujemy skórkę, kroimy na mniejsze części i wrzucamy do garnka. Dusimy. Z papryki usuwamy gniazda nasienne, układamy na blasze i pieczemy w piekarniku w 180 stopniach do czasu, aż powstaną czarne plamy. Wyjmujemy z piekarnika, wkładamy do woreczków foliowych i odstawiamy na 20 minut. Po tym czasie możemy zdjąć skórkę

Czerwona Porzeczka
Kurczak w piwie 261

nią umytego i osuszonego kurczaka. Zamarynowanego kurczaka zostawiamy na noc w lodówce. W naczyniu żaroodpornym  ustawiamy umytą małą butelkę piwa i nadziewamy na nią kurczaka. Pieczemy go w temperaturze 200 C przez 2 h, po 1h do butelki wsypujemy 0,5 łyżeczki soli aby piwo wykipiało i oblało naszego kurczaka. Czynność możemy powtarzać częściej.  Jako

Niezły Młynek
Chleb z musztardą 117

Dawno nie piekłam chleba, a że miałam mało wolnego czasu wyręczyłam się automatem do chleba..wystarczy włożyć składniki , ustawić program i gotowe..Ja do chleba dodałam musztardę sarepską Develey ..wcześniej musztardę wykorzystałam do sosu  z klopsikami ..Chlebek wyszedł pyszny..musztarda nie jestem wyczuwalna po upieczeniu, polecam..a do chlebka świeżo wędzone mięsko...Pomysł na chlebek z dodatkiem musztardy znalazłam

Moje domowe kucharzenie
Orzechowa tarta 205

żółtkami, cukrem i cukrem wanilinowym. Dodać miód i płynne ostudzone masło. Orzechy posiekać dość grubo i połączyć z kremem - dobrze wymieszać drewnianą łyżką. Krem orzechowy wylać na ciasto i piec w rozgrzanym piekarniku na 160 C przez 50-55 minut. Tartę ostudzić i posypać cukrem pudrem.  Smacznego

Niezły Młynek
Drożdżówki z twarożkiem i truskawkami 138

boku. Pokroić na około 15 równych części i kłaść na blasze wyłożonej papierem powierzchnią ściętą do dołu, w odległości 1 cm od siebie. Posmarować roztopionym masłem. Pozostawić do wyrośnięcia .Piec w piekarniku nagrzanym do 190 stopni przez ok. 20 minut, aż drożdżówki będą ładnie zarumienione

Moje domowe kucharzenie
Sałatka z dynią, jarmużem i nerkowcami 194

agawy sól, pieprz Wykonanie: Dynię obrać i pokroić w kostkę.  Piekarnik rozgrzać do 200 stopni.  Dynię wyłożyć na blachę, skropić oliwą i posolić i popieprzyć.  Piec przez około 15 - 20 minut, aż dynia będzie miękka, ale nie będzie się jeszcze rozpadać.  Jarmuż umyć i oderwać miękkie części liści.  Obgotować przez 2 - 3- minuty we wrzątku

Sto kolorów kuchni

Proponowane wyszukiwania