pieczenia - 22046 przepisów (strona:1100/1470)

Rogaliki z czekoladą 154

wycinamy trójkąty. Kładziemy na każdym trójkącie po pół kostki czekolady i zawijamy go w rogalika. Wszystkie układamy na blaszcze, pozostawimy na około 15 minut. Po tym czasie pieczemy rogaliki przez około 40 minut w 180 stopniach. Po ostygnięciu nadają się do zjedzenia. Smacznego

ciastkarnia na kruchym spodzie
Maślane ciasteczka w czekoladzie 185

wszystko razem zagniatamy w jednolite ciasto. Gotowe wkładamy do lodówki na około godzinę. Po tym czasie czasie nakładamy ciasto do maszynki i wyciskamy ciasteczka na blaszkę. Gotowe wkładamy do pieca na około 15 minut w temp. 160 stopni. Gdy się ładnie zarumienią wyciągamy i czekamy aż ostygną. W tym czasie w kąpieli wodnej rozpuszczamy czekoladę. Maczamy w niej ciasteczka

ciastkarnia na kruchym spodzie
cytrynowe ciasteczka z czekoladą 184

wciskamy je lekko do środka (ja użyłam gotowych wiórków, nie wiem czy coś takiego jest dostępne w Polsce). Z ciasta wycinamy dowolne kształty, ja posłużyłam się  szklanką. Ciasta pieczemy 20 minut w 180 stopniach. Smacznego

ciastkarnia na kruchym spodzie
sernik jogurtowy z brzoskwiniami 201

twarogu trzykrotnie mielonego mały kubek jogurtu naturalnego 100 ml śmietany 30%  4 łyżeczki żelatyny dodatkowo: 4 brzoskiwnie 2 galaretki brzoskiwniowe Wykonanie: Herbatniki kruszymy na proszek. Masło rozpuszczamy na piecu i wlewamy je do pokruszonych herbatników. Mieszamy składniki i przekładamy je do formy. Dokładnie przyciskamy aby masa herbatnikowa stworzyła jednolity spód. W osobnym naczyniu kremówkę ubijamy  z cukrem

ciastkarnia na kruchym spodzie
Rogaliki drożdżowe z masą krówkową 191

rozwałkowujemy na okręg o średnicy 28 cm, dzielimy go na 8 kawałków. Na każdy nakładamy łyżeczkę masy krówkowej i formujemy z ich rogaliki. Gotowe układamy na brytfance i pieczemy około 30 minut w 180 stopniach. Smacznego

ciastkarnia na kruchym spodzie
Pijana szarlotka 157

skrapiamy rumem. Następnie wykładamy na wierzch jabłka z słoika lub obieramy i kropimy w plasterki świeże. Owoc skrapiamy resztą rumu i przykrywamy je rozwałkowaną drugą częścią ciasta. Gotowe ciasto pieczemy 35 minut w 170 stopniach. Przypominam, że szarlotka najsmaczniejsza jest na ciepło:D dla mnie pycha:) smacznego

ciastkarnia na kruchym spodzie
Faworki light 140

cienki placek i wycinamy z niego podłużne prostokąty.  W środku prostokąta robimy podłużne przecięcie i przez nie przeplatamy jedną część faworka. Gotowe ciasteczka układamy na blaszce i pieczemy 20 minut w 180 stopniach.  Gdy ostygną można je posypać cukrem pudrem. Smacznego

ciastkarnia na kruchym spodzie
Potrójnie czekoladowe walentynkowe serce 195

wodnej razem z masłem i cukrem aż powstanie jednolita masa. Białka ubijamy mikserem, gdy są sztywne dodajemy żółtka a na koniec ostygniętą masę czekoladową. Ciasto wylewamy do formy i pieczemy 30 minut w 180 stopniach. gotowe odstawimy do ostygnięcia.  Masa: Śmietanę ubijamy mikserem na sztywno i dodajemy rozpuszczoną w niewielkiej ilości wody żelatynę oraz po łyżce serka.  Białą

ciastkarnia na kruchym spodzie
Deser migdałowo- czekoladowy 214

czekolady deserowej Wykonanie: Do rondelka wlewamy mleko i śmietanę, dodajemy cukier i podgrzewamy do momentu aż cukier się nie rozpuści. Doprowadzamy do zagotowania i szybko zdejmujemy  garnek z pieca. Żelatynę rozpuszczamy w niewielkiej ilości wody i dodajemy ją do mlecznej masy, mieszamy aż się rozpuści. Dodajemy kilka kropel aromaty migdałowego i studzimy masę, Do pucharków dajemy na dno trochę

ciastkarnia na kruchym spodzie
ciasto cynamonowo- jabłkowe 161

jeśli nie macie to kilogram jabłek Wykonanie: Wszystkie sypkie składniki mieszamy ze sobą dodajemy olej i  jajka , wszystko mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Gotową przekładamy do tortownicy i pieczemy 45 minut 180 stopniach.  Gotowe ciasta pozostawiamy chwile do ostygnięcia. Po tym czasie przekrawamy  je na pół i smarujemy jedną połówkę prażonymi jabłkami i przykrywamy drugą częścią ciasta

ciastkarnia na kruchym spodzie
Z okazji Dnia Kobiet- różyczki jabłkowe 153

którym ułożyliśmy jabłka, zwinięty wkładamy do foremki na muffinki, Tak powtarzamy czynność aż ciasto się nam nie skończy. Z standardowego rulonu ciasta francuskiego uzyskałam 6 ciastek. Gotowe różyczki pieczemy 40 minut w 180 stopniach. Smacznego

ciastkarnia na kruchym spodzie
Maślane rogaliki z sezamem 176

już gotowe trójkąty to zwijamy je od podstawy jak roladę a boki zawijamy na kształt rogala. Gdy wszystkie będą gotowe smarujemy je białkiem, posypujemy sezamem i przekładamy na brytfankę. Pieczemy 40 minut  w 180 stopniach

ciastkarnia na kruchym spodzie
Wielkanocny mazurek pomarańczowy 162

resztę składników i zagniatamy ciasto. Nie jest to typowe ciasto kruche więc należy być cierpliwym przy jego zagniataniu ( jest bardzo kruche)  Gotowe ciasto rozwałkowujemy i układamy na blaszce. Pieczemy 30 minut w 180 stopniach. Pomarańcze wyparzamy w wrzątku i ścieramy skórkę na tarce. Skórkę smażymy z 6 łyżkami cukru i jak najmniejszą ilością wody aż do momentu aż cukier

ciastkarnia na kruchym spodzie
Wielkanocna Babka drożdżowa z pomarańczą 225

ciepłym mleku. Masło rozpuszczamy.  Dodajemy resztę składników i wyrabiamy ciasto jak na drożdżowe.  Gdy ciasto jest  elastyczne i odchodzi od brzegów miski przekładamy do formy i pieczemy 50 minut w 180 stopniach. Gotowe ciasto posypujemy cukrem pudrem lub lukrem. Smacznego

ciastkarnia na kruchym spodzie

Proponowane wyszukiwania