może i wygląda na "Fast Food", ale na pewno nie jest "FAST". Zdecydowanie "Slow Food", zwłaszcza, że: po pierwsze - sos barbecue , to jedno posiedzenie, po drugie - bułki piekłam sama wg przepisu, który znajdziecie tutaj , (ja zamiast 12 bułeczek upiekłam z tej porcji ciasta 10) po trzecie - mięso zmieliłam samodzielnie, bo takiego gotowca, nawet jeśli oznaczonego 100% wołowiny
Delicious TitbitsSzybko i niedokładnie mieszamy. Wrzucamy kawałki czekolady i ponownie mieszamy, tym razem dokładniej. Z ciasta formujemy kulki, które rozpłaszczamy na blaszce. Duże, małe, grube, cienkie - jakie tylko chcemy. Ciastka pieczemy w 180 stopniach C przez około 10-20 minut. Zajadamy. Polecam ze szklanką mleka owsianego
Weganizm infantylnybazie jogurtu. Zawsze z dużą ilością czosnku, który świetnie działa na odporność. Są one nie tylko doskonałym dodatkiem do potraw z grilla, ale sprawdzą się również do sałatek, pieczonego kurczaka, a nawet kanapek. Zwykły kotlet nabierze charakteru ;) Czytaj dalej
Kraina Tysiąca Smakówzbić, żeby kawałki były cienkie i pokroić aby nie były za wielkie. 2. Kawałki piersi obtaczamy z bułce (mocno, aż się nie przykleja) i wkładamy do naczynia żaroodpornego. 3. Pieczemy bez przykrycia 10 min w temp. 180 stopni (termoobieg) 4. Wyjmujemy, podlewamy wodą, mocząc przy tym bułkę na górze, tylko tak, żeby była cienka warstewka wody na dnie. 5. Wkładamy
Malowane smakiemcebula 1 łyżka (20g) śmietany 18% 1/3, ew. 1/2 łyżeczki curry sól, pieprz dodatkowo: chleb razowy (3 kromki - 100g) lub zwykły czosnek granulowany (pokrojony w kostkę chleb razowy piec w piekarniku lub na patelni, posypany czosnkiem granulowanym, aż będzie chrupiący) Przygotowanie: 1. Cukinię umyć i zetrzeć na tarce wraz ze skórką. 2. W garnku rozpuścić masło, podsmażyć na nim cebulę
Malowane smakiemłyżeczki), chilli (pół łyżeczki maks) lub według uznania :) Przygotowanie: 1. Paprykę zawijamy w folię aluminiową i wkładamy do piekarnika (zimnego). Ustawiamy termoobieg i 200 stopni, od tej chwili pieczemy 25 min. 2. Gdy papryka się upiecze, ściągamy z niej skórkę i kroimy na cieniutkie, małe kawałki (jak na zdjęciu; klopsiki mają w przekroju ok 4 cm) 3. Do mielonego mięsa
Malowane smakiemChleb bez glutenu piekłam do tej pory w wersji z mąką migdałową . Niezbyt często, również z tego powodu, że nie jest to chleb tani. Na co dzień moja córka i mąż jedzą chleb żytni pełnoziarnisty na zakwasie, ja również, jeśli jem, to taki. Czytaj więcej
Zdrowa Kuchnia Sowyłyżki cukru * 1 łyżeczka cynamonu Masło rozpuścić, pozostawić do wystygnięcia. Mąkę połączyć z cukrem i cynamonem. Wlać zimne masło - rozcierać w palcach, łącząc składniki. Powstałą kruszonką posypać wierzch ciasta. Piec 60 minut w 170 stopniach C. Upieczone ciasto dobrze wystudzić. Smacznego
kolorowotorcikowopieczywa i kieliszkiem ulubionego winka. Jak dobrze, że jutro mam wolny dzień! Składniki : * pół główki sałaty lodowej * pół puszki fasoli czerwonej * pół puszki kukurydzy * mała czerwona papryka * pieczony bądź wędzony filet z kurczaka * sos : 3 łyżki jogurtu greckiego, 3 łyżki majonezu, przyprawa do sałatek albo świeże zioła, sól, pieprz do smaku Przygotowanie : Sałatę pokroić bądź porwać. Kurczaka
Magiczne Życie Martykolację, na świąteczny obiad, zawsze wtedy gdy chcemy zjeść coś pysznego. Aby odświeżyć pamięć obejrzałam film dostępnego na kanale Szkolasmakow.pl, w którym szef kuchni restauracji Kresowiak wyjaśnia jak przygotować pieczoną kaczkę w sosie z suszonych śliwek. Pierś kaczki z sosem śliwkowym i golasami SKŁADNIKI (porcja na 2 osoby) 2 piersi z kaczki 5 średnich ziemniaków 8 śliwek węgierek 2 łyżeczki
OstryKęsoraz pestek (możemy je kolejno opłukać, ususzyć, uprażyć lub poskubać(:). Następnie kroimy ją w dość reguralną średnią kostkę i gotujemy ją w wywarze do osiągnięcia półmiękkości (jeżeli preferujemy dynię pieczoną można ją upiec w 180*C) Dokładnie umytą paprykę przekrawamy na pół, usuwamy z niej gniazdo nasienne oraz nasionka. Połówki papryki opalamy nad palnikiem lub w nagrzanym
Symfonia Smakówpokruszony twaróg oraz sproszkowany budyń. Wymieszać. Dodać odsączone wiśnie, połączyć. Na sam koniec dodać makaron i dokładnie wymieszać. Masę nałożyć do natłuszczonego naczynia żaroodpornego. Skropić mlekiem pozostałym od gotowania. Piec około 30-40 minut w temp. 170st
Z miłości do słodkościmąką, aż powstanie kruszonka. Dodajemy płatki, pozostały cukier i ścieramy resztę tonki. Gotową kruszonkę wysypujemy na owoce. Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180-200 stopni i pieczemy około 20 minut
Sto kolorów kuchniMiękkie masło ucieramy z cukrem. Dodajemy jajka i nadal ubijamy. Dodajemy migdały, mąkę i rum. Ubijamy, a następnie gotową masę wylewamy na ciasto, na którym układamy połówki śliwek. Pieczemy tartę przez 40-45 minut w temperaturze
Przysmaki KarolkiThe post Przekąski na imprezę. Papryka w cieście piwnym, naleśnikowym. appeared first on KulinarnePrzeboje.pl .
Kulinarne Przeboje