pieczenia - 22046 przepisów (strona:1006/1470)

PSTRĄG SMAŻONY W PORACH 128

posiekaną cebulę i jeszcze raz opruszczamy solą. Wszystko razem smażymy na wolnym ogniu do momentu aż rybka będzie gotowa a warzywa zrumienione. ( w międzyczasie oczywiście delikatnie obracamy ). Podajemy z pieczonymi ziemniaczkami! Smacznego

Ostra na Słodko
KRUCHE CIASTKA Z KREMEM KASZTANOWYM, MUSEM Z BIAŁEJ CZEKOLADY I CHRUPIĄCĄ PIERNIKOWĄ KRUSZONKĄ 166

miodowym , miodem i szczyptą soli. Wyrabiamy i wstawiamy na ok. 30 minut do chłodzenia. Po tym czasie cienko rozwałkowujemy,wycinamy prostokątne ciastka i nacinamy po całości w drobną krateczkę. Pieczemy ok. 10-13 minut w 180C. CAŁOŚĆ: Ciasteczka piwno-miodowe smarujemy po całości kremem kasztanowym, a następnie przekładamy musem z białej czekolady ( ja wyciskam ze szprycy ) i dekorujemy kruszonką piernikową

Ostra na Słodko
Kuleczki ciasteczkowe z kokosem 240

  Smaczne, szybkie w przygotowaniu kuleczki z ciasteczek i słodzonego mleka skondensowanego. W dużej mierze o ich smaku decydują użyte ciasteczka. Ja wybrałam ciasteczka korzenne i

Mała Cukierenka
Kotlet jagnięcy w posypce ze świeżych ziół i pistacji 165

odstawiamy do ostygnięcia. 2. Wszystkie składniki posypki mieszamy na talerzu. Kotlety smarujemy musztardą przy pomocy pędzelka i obtaczamy w posypce. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy około 10 minut. Wyciągamy i odstawiamy na kilka minut, żeby mięso odetchnęło. 3. Ziemniaki i seler obieramy i gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Ugniatamy z masłem i mlekiem, doprawiamy gałką

My Culinary Art
Domek z piernika - przepis świąteczny 225

szer w najwyższym punkcie 16  - dodatkowo możemy wyciąć płotki, kamienie itd  - z jednej ściany szczytowej wycinamy drzwi możemy wyciąć okno to już wedle naszej wyobraźni - elementy pieczemy w rozgrzanym piekarniku do 180 stopni ok 12-13 minut (trzeba pilnować )   Po dokładnym wystudzeniu zabieramy się za budowanie konstrukcji i ozdabianie  - robimy lukier królewski - ubijamy białko na sztywno

Basia w kuchni
Zapiekanka ziemniaczana z mięsem mielonym 2006

wymieszać z jajkiem i startym żółtym serem. Doprawić gałka muszkatołową i pieprzem. Sosem śmietanowym zalać zapiekankę, przykryć pokrywką lub folią aluminiową i wstawić do rozgrzanego do 180 st.C piekarnika. Piec przez ok. 30 minut

Pasja Smaku
BUŁECZKI ZAPIEKANE 166

smaku . Z bułek ściąć wierzch i wydrążyć środek  Do każdej bułeczki wbić 1 jajko i posolić.  Na wierzch ułożyć pieczarki z kiełbaską . Wierzch posypać startym serem żółtym. Piec w temp 190 stopni około 10/ 15 minut aż będą rumiane . SMACZNEGO

Sama słodycz i szczypta chili
Torcik piernikowy z kremem grysikowym i czekoladą 373

Miałam nie piec do świąt żadnych ciast, ale jak widzicie nie wytrzymałam. Błagalny wzrok Żarłoczka i prośba o coś z kremem spowodowały, że zakręciłam piernikowy torcik. Wbrew pozorom robi się go całkiem szybko a smak jest bardzo ciekawy - na świąteczny stół też doskonale będzie pasował więc proszę bardzo, oto przepis ! Jeśli nie masz pomysłu co upiec na Święta to zobacz

Smaczna Pyza
Domowy babciny pasztet 583

najmniejszymi oczkami 2 razy. W misce doprawiamy pasztet majerankiem, solą i pieprzem do smaku. Wbijamy jajka i dobrze mieszamy. Masę pasztetową, wkładamy do form wyłożonych papierem pergaminowym.  Pasztet pieczemy w 200 C przez 40 minut. Ostudzamy delikatnie  i wykładamy z formy. Smacznego

Niezły Młynek
Ciasto, zaorane zielone pole 247

wrzątkiem, odcedzić i zmiksować. Białka ubić na pianę dodając cukier. Dodać mąkę, wanilię, zmiksowaną sałatę, zmielone grubo orzechy i stopione masło. Dokładnie wymieszać. Masę przełożyć do średniej ,natłuszczonej formy. Piec w temp.180 stopni 20 minut. Jeżeli użyjemy sałatę bez buraczków ciasto będzie bardziej zielone. Tak wygląda spód mojego. Po wystudzeniu posmarować dżemem agrestowym ,posmarować ubitą śmietaną z cukrem

Kulinarny karnet Christophera
Parówki w cieście drożdżowym 240

każdego kawałka posypać starty ser żółty , położyć kiełbaskę.Naciąć ciasto po bokach i zawijać kiełbaski  paseczkami ciasta tak jak warkocz, ułożyć na blasze, posmarować jajkiem rozmieszanym z mlekiem. Piec około 20-25 minut w temperaturze 200 stopni. Marka DEGUSTINO powstała z myślą o koneserach wyjątkowych kiełbas. 4 formaty i 9 wyselekcjonowanych smaków o dużej mięsności znajdą swoich odbiorców. Długi

Moje domowe kucharzenie
Suszony schab wieprzowy na ostro. Schab z pończochy 3198

Dzisiaj pomysł na pyszną, domową wędliną, której nie piecze się, nie gotuje a tylko doprawia i suszy. Jeszcze zdążycie zrobić sobie taką na święta a zapewniam, że warto. U mnie jest wersja dość pikantna więc dla wielbicieli łagodniejszego smaku trzeba zmniejszyć ilość ostrych przypraw. Porad w sprawie przygotowania udzieliła mi Jola . Koniecznie wypróbuj przepis na świetną Łopatkę peklowaną, parzoną ROZWIŃ

Smaczna Pyza
Makowiec 304

masa jest gotowa. Samą masę można przechowywać w lodówce kilka dni. Na koniec wystarczy rozwałkować ciasto drożdżowe (podzielone wcześniej na kilka porcji). Na ciasto wykładamy masę makową i zawijamy. Pieczemy aż do suchego patyczka w 180 st. C Filed under: Ciasta , Ciasto drożdżowe , Sezon

kuchcikownia
Pierniczki korzenne na Święta Bożego Narodzenia 168

jajo 2 łyżeczki sody 60 g przyprawy do piernika 2 łyżki kakao Wykonanie: Ciasto zagniatamy początkowo w misce, potem na stolnicy. Wałkujemy na grubość 2 mm wycinamy foremkami pierniczki pieczemy 12-15 minut w temp. 180 C dość wysoko w piekarniku. Pierniczki przechowujemy w szczelnym opakowaniu, np. w metalowej puszcze.  Przy wycinaniu za pomocą foremki pierniczków, warto w kilku

SMYKWKUCHNI
Babeczki z kremem orzechowym 179

lodówki na co najmniej 30 minut. Orzechy, cukier i śmietanę łączymy tak by powstała gęsta masa. Schłodzonym ciastem wylepiamy foremki na babeczki i wypełniamy je przygotowaną masą. Pieczemy je w 200 C na rumiany kolor przez około 25 minut

Zainspirowana w kuchni

Proponowane wyszukiwania