pieczeń z mięsa mielonego - 5644 przepisów (strona:286/377)

Roladki z piersi kurczaka z fetą i papryką zawijane w boczku. 300

Roladki z farszem z sera feta, świeżej papryki i ziół, owinięte w plastry boczku to doskonała propozycja na wszelkie przyjęcia i obiady rodzinne. W smaku wyraziste

Kuchnia z widokiem na ogród
1448. Placek z szynką 164

"Włosi taki pieróg nazywają pizzą"...tak wyczytałam w książeczce z serii Kuchnia Smakosza - Pierogi , dania kuchni rosyjskiej..Mój pieróg za bardzo się przypiekł..cóż ..tak czasem

Moje domowe kucharzenie
SAŁATKA GRECKA (keto, LCHF, optymalna, bez glutenu) 239

Tradycyjna, lekka sałatka grecka ze świeżych warzyw z dodatkiem czarnych oliwek i sera feta skropiona aromatycznym sosem to kolejny szybki i prosty posiłek. Doskonała opcja w

Ola la LCHF
Conchiglioni z kurczakiem, suszonymi pomidorami i mozarellą. 362

czyli makaron w kształcie dużych muszli jest wręczo stworzony do wariacji w kuchni :) Można z niego wyczarować pyszne i efektowne dania. Uwielbiam nadziewać go przeróżnymi pysznościami ( kurczak, dynia, sery, mięso mielone, bakłażan, kurki i wiele wiele innych), a później zapiekać w jeszcze pyszniejszych sosach. Dziś przedstawiam wersję z kurczakiem, szuszonymi pomidorami i mozarellą z aromatycznym pomidorowym sosem. Śmiało możecie(...)mocno zgęstnieje, a makaron wchłonie wodę i zmięknie. 5. Kurczaka usmażyć ( nie trzeba dodawać oleju, bo jest w marynacie). W środku powinien być mocno różowy, tak by w trakcie pieczenia się nie wysuszył ( 3-5 min powinno wystarczyć). 6. Muszle nadziewać kurczakiem wymieszanym z pomidorami. Najlepiej robić to przy pomocy łyżeczki od herbaty. Nadziane muszle układać w naczyniu żaroodpornym

DefinicjaSmaku
Pieczony kurczak w maśle – Poulet Rôti au Beurre 288

plecach w brytfannie i wkładamy do już rozgrzanego piekarnika. Kurczaka o wadze 1,500-1,700g pieczemy w 175⁰C przez około 1,45h lub do momentu, kiedy temperatura mięsa w środku osiągnie 75-80⁰C a sok wypływający z mięsa będzie przeźroczysty i klarowny. Na ostatnie 10 minut warto uruchomić termoobieg który delikatnie podsuszy skórkę. Na dno brytfanki dołożyłam(...)Mięso rozkładamy na półmisku, lekko polewamy sosem i od razu podajemy. SKŁADNIKI 1 bardzo dobrej jakości kurczak – z wolnego wybiegu lub kukurydziany, 1,500-1,700g 120g miękkiego, smarownego masła 82% tłuszczu 3 łyżki drobniutko posiekanej natki pietruszki 3 duże ząbki czosnku 2 liście laurowe 1 średnia cebula, dowolna 1 niepełna łyżeczka drobnej soli ½ łyżeczki świeżo mielonego czarnego

Karo in the Kitchen
Pogaca - tureckie bułeczki z serem feta i natką pietruszki 231

smaczne i puszyste bułeczki z wytrawnym nadzieniem. Jest to tradycyjne pieczywo popularne w Turcji i krajach bałkańskich. Istnieją różne wersje pogaca z różnymi nadzieniami, takimi jak ser, ziemniaki czy mięso. Można je także spotkać bez nadzienia. Często posypane z wierzchu sezamem lub czarnuszką. Mają różną formę i wielkość, mogą to być zarówno miniaturowe bułeczki jak i dużo większe. Każde miejsce(...)mielonym pieprzem. Gdyby farsz był zbyt suchy można dodać do niego trochę kwaśnej śmietany. Soli nie musimy dodawać ponieważ sam ser jest już wystarczająco słony. Wyrośnięte ciasto podzielić na 12 równych części. Bułeczki można formować i nadziewać w dowolny sposób. Ja robiłem je w kształcie spiralek "ślimaczków" tak jak pokazuję na zdjęciach poniżej. Uformowane układać na papierze do pieczenia

Przepisy na domowy ser i chleb
Zapiekanka makaronowa z warzywami, serem brie i parówkami 161

Jeśli macie mrożone warzywa i chcecie je dobrze wykorzystać to wrzućcie je do makaronowej zapiekanki. Dodatki? Proste: ser, parę parówek (ewentualnie wędlina, kurczak, mięso mielone lub bezmięsnie - co macie i lubicie) i sos z ziołami. Składniki: ok. 3 szklanek makaronu świderki (lub penne) warzywa mrożone: ile? dodałam po większej garści: żółta fasola, zielona cięta fasola, groszek zielony, kukurydza, kilka(...)warzywa z patelni, kawałki sera brie i drugi raz tak samo, polej sosem, wierzch posyp majerankiem i świeżo zmielonym pieprzem wymieszanym razem z 1,5 łyżki bułki tartej, pieczcie w temp. 200C na środkowej półce piekarnika bez termoobiegu przez 20-25 minut, smacznego

Zasmakuj Kuchni
Grillowany bakłażan zapiekany z ryżem basmati, kurczakiem, świeżymi figami i papryką 214

szklanki ryżu basmati, 1 1/4 szklanki wody, 3-4 bakłażany, 2 czerwone papryki, natka pietruszki, 3 świeże figi, 1 podwójna pierś z kurczaka, 3/4 łyżeczki soli, 3/4 łyżeczki mielonej kolendry, 1/2 łyżeczki wędzonej papryki, 1/2 łyżeczki tandoori, 1/2 łyżeczki ras el hanout, olej / oliwa dodatkowo: 330 ml jogurtu naturalnego, 1 ząbek czosnku, posiekana natka pietruszki, sól, feta Ryż basmati(...)kawałki. Do małej miseczki nasyp kumin, kolendrę, wędzoną paprykę, sól, ras el hanout oraz tandoori. Wymieszaj je ze sobą i dodaj olej. Tak przygotowaną marynatę wymieszaj z przygotowanym wcześniej mięsem kurczaka i przesmaż na patelni. Cienkie plastry bakłażana i pokrojoną paprykę zgrilluj na patelni, tak aby były widoczne ślady grillowania.Następnie plastrami bakłażana wyłóż dno i brzegi okrągłego naczynia żaroodpornego

Plate of Joy
Schab zapiekany ze szpinakiem 274

szpinaku ( u mnie mrożony )  2 ząbki czosnku + 1 łyżka oleju 2 łyżki masła  2 łyżki mąki  0,5 szklanki mleka  20 dkg gorgonzoli gałka muszkatołowa ( mielona ) sól, pieprz, ostra papryka  do podania ugotowane na parze brokuły oraz podprażone pestki słonecznika i migdały w płatkach 20 dkg ugotowanego ryżu Piekarnik nagrzej(...)górze posypałam kawałkami gorgonzoli.  Wstawiłam do piekarnika na kolejne 15 minut, żeby całość się zapiekła.  Tak jak już wspomniałam mięso podałam z brokułami na parze i ryżem.   Przepisy ze schabem na moim blogu : Schab pieczony z nadzieniem Schab z sosem orzechowym Schab z pończochy – domowa wędlina Schab pieczony z powidłami śliwkowymi Schab pieczony z czosnkiem

Kuchnia na wzgórzu
Karkówka Adama - palce lizać 225

świąteczną okazję.  I zaskoczyć nią gości :) Przygotowanie : Mięso umyć i osuszyć, naciąć od prawej do lewej strony wzdłuż szerszego boku od góry, tak aby karczek nie został rozcięty na grubość 1 cm ( nie przekroić ) Tak samo naciąć mięso na wysokości 1/3 od dołu od strony lewej do prawej. Mięso rozłożyć tak, aby powstał długi, płaski kawałek. Płat naciąć kilkakrotnie(...)mięsem Następnie włożyć brytfankę do piekarnika Po upieczeniu wyjąć mięso z brytfanki i pozostawić na 10 min. do ostygnięcia, po czym pokroić w plastry  jak na zdjęciu Wymieszać keczup z sosem powstałym w  czasie pieczenia mięsa , zagotować, jeśli trzeba doprawić do smaku i polać nim roladę. Temp. pieczenia 160-180 *C, około 70 min. Tę pieczeń

Proste Potrawy
Drobiowy szaszłyczek na szybko 329

oliwy, sól, pieprz świeżo mielony, słodka papryka, majeranek - do smaku, wedle upodobań. Piersi pokroić w kawałeczki około 2-3 cm.  Oliwę w małej miseczce połączyć  z przyprawami i natrzeć tą mieszaniną kawałeczki mięsa. Odstawić do lodówki i przygotować resztę składników. Boczek pokroić w plastry, a potem w kawałeczki odpowiadające wielkości kawałków mięsa. Cebulę wybrać taką(...)były zawieszone. Najpierw wzdłuż brzegów, a potem przez środek opierając kolejne szaszłyki na tych z brzegu. Odkryte szaszłyki wstawiłam do piekarnika nagrzanego do około 180 stopni. W połowie pieczenia wyjęłam i obróciłam delikatnie każdy szaszłyk w taki sposób, aby to co było od spodu mogło się opiec, a górna opieczona część znalazła się na dole. W sumie

Codzienna kuchnia niecodzienna
Kapusta faszerowana mięsem mielonym, a la gołabki 162

Bardzo dobre danie, coś jak gołąbki tylko podane inaczej. Również można podać taką kapustę na imprezy, wtedy naokoło rozsypać obsmażone pieczarki. Przygotowanie mięsa – cebulę drobno

Kuchnia Pokoleń
ZAPIEKANKA ZIEMNIACZANA Z MIĘSEM MIELONYM 115

Taka zapiekanka to łatwy i szybki w przygotowaniu pomysł na obiad. Idealna, gdy mamy mało czasu na robienie obiadu. Wystarczy tylko wszystko przygotować ułożyć w naczyniu żaroodpornym a reszta piecze się już praktycznie sama :) Do zapiekanki wykorzystałam  ser koryciński z czarnuszką   z wytwórni Państwa Agnieszki i Marcina Bielec .  " Ser Koryciński Swojski to żółty ser dojrzewający, wytwarzany tradycyjnymi(...)użyjecie) * około 7-8 większych ziemniaków * około 600 g mielonego wieprzowego * 1 cebula * 5-6 większych pieczarek * ser do posypania (użyłam sera korycińskiego z czarnuszką) * 1 czerwona papryka * sól, pieprz, ulubione przyprawy * 2 łyżki koncentratu pomidorowego * 2 łyżki ketchupu łagodnego * oliwa z oliwek do podsmażenia mięsa Wykonanie: Ziemniaki obrać ze skórki, umyć. Pokroić w cienkie plasterki

Zrób to smacznie
Papryki zapiekane z kaszą gryczaną, pieczarkami i serem feta 650

Robiłam już papryki faszerowane mięsem mielonym i ryżem, więc przyszedł czas na zrobienie ich w wegetariańskiej wersji. Na zewnątrz coraz chłodniej, dlatego tym razem pokusiłam się o wykorzystanie rozgrzewającej kaszy gryczanej. W połączeniu z pieczarkami, passatą pomidorową i serem feta wypadła naprawdę pysznie! Papryki zapiekane z pomidorową kaszą gryczaną, pieczarkami i serem feta to przepyszny pomysł na pożywny, jesienny(...)łyżeczce) oraz szczyptą chilli.  Papryki przekroić na pół, wydrążyć gniazda nasienne. Wnętrza natrzeć odrobiną soli i pieprzu, następnie obficie wypełnić farszem. Na wierzchu posypać tartym, żółtym serem. Piec ok. 20-30 minut w temperaturze 180 stopni C. Smacznego

Kuchnia Ellie
ŻOŁĄDKI INDYCZE W SOSIE CHRZANOWYM. 176

"Przez żołądek do serca powiadają", więc chyba najprościej znaleźć drugie dno wypowiedzi i zaserwować właśnie żołądek! Może i nadinterpretacja słów nastąpi, ale... nawet "najstarsi górale" czy

Wypisz Wymaluj

Proponowane wyszukiwania