pieczeń z mięsa mielonego - 5644 przepisów (strona:292/377)

Cannelloni nadziewane białym serem i warzywami 152

Zazwyczaj cannelloni nadziewam mięsem mielonym z grzybami w sosie pomidorowym. tym razem postanowiłam odrobinę poeksperymentować i przygotowałam nadzienie na bazie białego sera, szynki i warzyw. Wyszło bardzo smacznie i zdecydowanie mniej kaloryczne niż wersja mięsna :)    Składniki:   400g makaronu cannelloni,  250g białego sera,  250g pieczarek,  cebula,  60g szynki np. konserwowej,  1 czerwona(...)smaku solą i pieprzem. Jeśli zostało Wam trochę farszu można go dodać do sosu. Dusić kilka minut na małym ogniu, aż sos nieco zgęstnieje. Gotowym sosem polać makaron.  Piec około 20 minut w temp. 180st.  Od razu podawać

Z miłości do słodkości
Awokado zapiekane z jajkiem 179

Przepis zasłyszany nie pamiętam gdzie ani od kogo, jednak ponieważ bardzo lubię wszystkie składniki czyli awokado i jajka, a nigdy nie jadłam awokado po obróbkach termicznych

Taste Of My Day
Gołąbki z ryżem w kapuście włoskiej i pomidorach 184

Bardzo smaczne gołąbki. Użyłam włoskiej kapusty, farsz bardzo tradycyjny - mięso, ryż, przyprawy. Sos pomidorowy. Klasyka. Ale jak smaczna! Polecam. składniki ok 20 liści kapusty włoskiej ( miałam

Stare Gary
Kaczka w marynacie słodko - kwaśnej 124

Kaczka w marynacie słodko - kwaśnej, to połączenie kuchni Polskiej ze smakami Azji. Jest pyszna, delikatna, o zdecydowanie wyczuwalnym smaku marynaty. Koniecznie musicie kiedyś spróbować. Do podania

Passions hobbies life
Kuchnie świata: frittata ze szparagami, rukolą i suszonymi pomidorami 101

Walory smakowe szparagów pierwsi odkryli starożytni Rzymianie. Swoją nazwę zawdzięczają Grekom, ponieważ to z ich języka pochodzi słowo "asparagus", czyli młody pęd. Z Grecji szparagi trafiły

My Chcemy Jeść
Domowe burgery z chutney cebulowo- morelowym z chili i nutą białego wina. 176

podane z domowym chutney oraz delikatną mozarellą w towarzystwie świeżej bazylii, pomidorów i wędzonego sera. Myślę, że taki burger zadowoli nie jedno podniebienie. SKŁADNIKI (4 porcje) 400 g mielonego mięsa wołowo- wieprzowego szalotka 3 łyżki sosu worchestershire 2 łyżki sosu sojowego 2 łyżki sosu teriyaki 1 łyżka sosu tabasco 3 łyżki sosu barbecue 1 łyżka musztardy miodowej chutney(...)zmielicie mięso lub poprosicie o to w sklepie, jeśli nie macie takiej możliwości można kupić gotowe wcześniej zmielone. Szalotkę pokroić w drobną kostkę i przesmażyć. Mięso połączyć ze wszystkimi płynnymi składnikami marynaty i wyrabiać do momentu połączenia wszystkich składników. Na koniec dodać szalotkę i wymieszać. Możecie dowolnie modyfikować proporcje składników marynaty, tak by uzyskać pożądany smak. Gotowe mięso odstawić

DefinicjaSmaku
Paszteciki nadziewane pieczarkami 140

Paszteciki nadziewane pieczarkami /grzybowe paszteciki Składniki: ciasto: - 1 1/2 szklanki mąki pszennej - 40g masła - 1/3 szklanki mleka - 1 żółtko - 15g świeżych drożdży - 1 łyżeczka cukru - 1/2

Kuchnia co dnia
Piersi z kurczaka grillowane w musztardowej marynacie 222

6 sierpni, to wyjątkowy dzień. Dlaczego? Bo dziś obchodzimy Dzień Musztardy! Musztardę uwielbiam i cenię od lat, nie wyobrażam sobie bez niej mojej kuchni, czy letniego

Słodkie okruszki
Pasztet z kaszy jaglanej i warzyw (pasztet wegetariański) 126

Dzisiaj smaczna alternatywa dla pasztetu z mięsa, która podbiła moje serce i bez wątpienia odpowiada mi bardziej niż wersja tradycyjna. Aromatyczny, wilgotny, bardzo odżywczy i prosty w przygotowaniu. Rewelacyjny z kawałkiem dobrego chleba jak i solo. Kolejny raz przekonałam się, że wegetariańskie nie znaczy nudne czy niedobre. Jestem pewna, że Wam też przypadnie do gustu. Składniki (forma(...)jeszcze raz wymieszać dokładnie blenderem. W razie potrzeby doprawić solą i pieprzem. 6) Formę lekko nasmarować olejem i grubo obsypać bułką tartą lub mielonymi orzechami. Do przygotowanej formy przełożyć masę i wyrównać. 7) Piec około 50 min w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. 8) Gotowy pasztet dobrze wystudzić

Fitsweet.me
Tagliatelle ze smażonym kurczakiem i szałwią 247

pomylenia z czymkolwiek innym. Dlatego na naszym blogu szałwia, zarówno suszona jak i świeża, z pewnością zawita w wielu potrawach. Jak dotąd mogliście ją spotkać m.in. w saltimbocca oraz pieczonym indyku . Poniżej zaś inne danie w klimacie kuchni włoskiej, która szałwię ceni bardzo wysoko. Ceni również prostotę, dlatego też jest to danie nieskomplikowane, ale zarazem bogate smakiem. Jeśli tylko wpadnie(...)fettuccine 1 czubata łyżka parmezanu 100ml (pół)wytrawnego białego wina garść świeżych liści szałwii + kilka do przybrania 1/2 łyżeczki soli + szczypta do gotowania makaronu 1/4 łyżeczki czarnego pieprzu świeżo mielonego 1 łyżka masła z łyżeczką oliwy 1 łyżka oliwy do gotowania makaronu Instrukcje Filet z kurczaka tniemy na niezbyt grube paski o długości kilku centymetrów (patrz zdjęcia

Kulinarna Pokusa
Smarowidło pasztetowe do słoików 137

Domowy pasztet to jeden z moich ulubionych rarytasów, który kojarzy mi się z dzieciństwem :) Tak tak .. uwielbiam wszelakie pasztety włącznie z tymi pieczonymi. Dziś jednak domowe

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Piersi z kurczaka nadziewane szpinakiem, oliwkami i mozzarellą w cieście francuskim 354

Pyszna propozycja obiadowa. U mnie w towarzystwie frytek i miksu sałat z sosem winegret. Warto zrobić, bo piersi z kurczaka podane w ten sposób są na

Passions hobbies life
Pierożki drożdżowe z farszem meksykańskim 203

całe jajko + 1 białko - 60g drożdży świeżych - 50ml oliwy z oliwek lub innego płynnego tłuszczu - 400ml mleka - łyżeczka soli - łyżeczka cukru Składniki na farsz: - 600g mięsa wołowego mielonego (np. udziec, łopatka) - 1 duża cebula - 2 ząbki czosnku - papryka czerwona - pół puszki kukurydzy - pół puszki fasoli czerwonej - lampka czerwonego wytrawnego wina - pół szklanki przecieru pomidorowego - tłuszcz do smażenia(...)ciepłe miejsce na około godzinę.  Po zrobieniu ciasta możemy się wziąć na farsz. Cebulkę i paprykę drobno pokroić i podsmażyć na maśle klarowanym lub innym tłuszczu. Dodać zmielone mięso, dwa ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę oraz przyprawy. Smażyć chwilę po czym zalać czerwonym winem i dusić przez 20 min. Po odparowaniu alkoholu dolać przecier pomidorowy i dusić jeszcze kilka

Zgrabne Gotowanie
Zapiekanka makaronowa z klopsikami (bezglutenowa) 140

Jesienne chłody to najlepsza pora na takie gorące, parujące i aromatyczne dania. Bardzo polecam :-) * * * Składniki (proporcje dla 4-osobowej rodziny): 300 g bezglutenowego makaronu (np. świderki) 500 g mielonego mięsa 1 cebula 3 ząbki czosnku 1 jajko ok 100 g bezglutenowej bułki tartej lub 100 g orkiszowej kaszki manny 500 g passaty pomidorowej 2 puszki pomidorów (ja używam(...)przeciśnięty przez praskę. I mieszamy, odstawiamy na bok. 5. Do zmielonego mięsa dodajemy jajko, 2 łyżeczki soli, dużo pieprzu, oregano i majeranek, wystudzoną podsmażoną cebulkę. Następnie albo bezglutenową bułę tartą albo orkiszową kaszkę mannę. Mieszamy. 6. Formujemy z mięsa kuleczki i obtaczamy je w mące kukurydzianej. Jeżeli mięso jest zbyt luźne, to dosypujemy bezglutenowej bułki tartej lub kaszki manny

Kawa z mlekiem
Warsztaty w Akademii Smaku Sokołów 200

Gibowicz – lekarz weterynarii, Pełnomocnik Zarządu ds. SZJ w firmie Sokołów S.A. – opowiedział o wyróżnikach wyrobów z serii Sokołów Naturrino. Tę inspirowaną naturą linię tworzą produkty charakteryzujące się delikatnym smakiem mięsa, podkreślonym wyłącznie naturalnymi przyprawami (bez dodatku konserwantów, glutaminianu sodu i fosforanów). Antoni Gibowicz przedstawił kolejne ogniwa łańcucha produkcyjnego tej linii – począwszy od pozyskania surowca, pochodzącego z polskich hodowli, współpracujących(...)Jajecznica ze szczypiorkiem z szynką pieczoną Naturrino na grzance z pieczywa pełnoziarnistego Składniki: 2 jajka szczypiorek 10 g 2 grzanki z pieczywa pełnoziarnistego 2 plastry szynki pieczonej Naturrino masło 10 g sól, świeżo mielony pieprz Na patelni rozgrzewamy masło, na którym podsmażamy drobno pokrojoną szynkę. Dodajemy jajka, przyprawiamy niewielką ilością soli i świeżo mielonego pieprzu. Składniki cały

karmelowy
Pierogi z gęsiną i konfiturą z czerwonej cebuli. Gęsina na Świętego Marcina. 125

Świeża gęsina nie jest dostępna cały rok, więc jak jesienią pojawia się na sklepowych półkach, z wielkim entuzjazmem przygotowuję potrawy z niej.  Na moim blogu znajdziecie przepisy na Pieczoną pierś gęsi z glazurowanymi buraczkami  i Kwaśnicę na gęsinie  i Chutney z czerwonej cebuli . Pierogów z gęsiną i konfiturą z czerwonej cebuli próbowałam w gdańskiej pierogarni Mandu . Zrobiły(...)rosole) 1/2 szkl. rosołu z gęsi 1-2 łyżki gęsiego tłuszczu (zebrany z rosołu) 3 łyżki bułki tartej 2 łyżki suszonego majeranku 1 łyżeczka suszonego tymianku 1 łyżeczka mielonej kolendry olej do smażenia sól, jasny sos sojowy, pieprz czarny do smaku Składniki na rosół: 3 marchewki 2 pietruszki 1/2 selera (niedużego) kawałek pora 1 cebula 6 ziaren ziela angielskiego

Codziennik Kuchenny
Steki. I sos z marynowanego pieprzu 160

wielkiego święta pojawia się w Lidlu wyśmienita sezonowana wołowina brazylijska – warto wtedy zrobić jej zapas. Dobrze wybierać mięso które ma jasno wiśniowy kolor, jest miękkie ale mimo wszystko zwarte, poprzecinane delikatnymi, marmurkowymi żyłkami tłuszczu. Takie mięso zagwarantuje nam soczysty, miękki stek. Jasne mięso jest pochodzi z mniej ukrwionych mięśni.   Steki wyjmujemy z opakowania i pozwalamy im odpocząć na desce(...)patelnię dużej ilości soku, co wysuszyłoby mięso w środku.   Odcinamy widoczne ścięgna i błonki, osuszamy dokładnie mięso papierowym ręcznikiem. Nacieramy, masujemy steki odrobiną dobrej, neutralnej oliwy (specjalnie napisałam neutralnej – niektóre oliwy włoskie czy greckie bywają za mocne w smaku, gorzkie, z wyraźnym posmakiem oliwek). Dokładnie i szczodrze pieprzymy – pieprzem czarnym mielonym, tłuczonym, białym, kolorowym – to już kwestia smaku

Karo in the Kitchen

Proponowane wyszukiwania