Gryczane pierogi nadziane grzybami i ricottą

Gryczane pierogi nadziane grzybami i ricottą

Gryczane pierogi nadziane grzybami i ricottą

Pierwszy przepis na pierogi pojawił się w rzymskiej książce kucharskiej "O sztuce kulinarnej", która pochodzi z V w. n. e. Do Polski sprowadził je zakonnik Jacek Odrowąż, który przepis na pierogi przywiózł z Rusi. Od lat są obowiązkowym daniem na wigilijnym stole. Nietuzinkowy smak, nieregularny i duży rozmiar tych pierogów zachwyci nie jednego smakosza.  Składniki Ciasto 150 g mąki gryczanej 100 ml gorącej wody 3 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżeczka suchych drożdży 1 łyżeczka soli Farsz 20 g suszonych boro... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu My Chcemy Jeść

Autor

My Chcemy JeśćMy Chcemy Jeść

Blog z przepisami na lekkie, zdrowe i smaczne potrawy.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pierogi przepis, pierogi, grzyby, mielone, ciasto, kapustą, świąteczne przepisy, mięso, pierogi z kapusta i grzybami, dania bez mięsa, pierogi przepis ciasto, ciasto na pierogi, pierogi z mięsem, dania na gorąco, ciasto z białek , ciasto z bezami, mięso mielone, pieczeń z mięsa mielonego, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, mięsa pieczone, bez pieczenia

Inne przepisy z My Chcemy Jeść

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.