pieczeń z mięsa mielonego - 5644 przepisów (strona:278/377)

Gulasz piwny z pieczoną kalarepką 68

oleju rzepakowego     Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Mięso kroimy w grubą kostkę, marynujemy w soli, pieprzu oraz imbirze przez 20-30 min. Słoninę kroimy w drobną kostkę, wolno rozpuszczamy na patelni. Łopatkę obtaczamy w mące i smażymy na rozgrzanym tłuszczu. Mięso przekładamy do garnka, a na tym samym tłuszczu smażymy(...)posiekaną cebulę, pokrojony na plasterki czosnek i ogórki pokrojone na dużą kostkę. Wszystko razem z tłuszczem dodajemy do mięsa. Pieczarki kroimy na 6stki, podsmażamy na maśle, przekładamy do garnka. Patelnię zalewamy piwem, dodajemy goździki, liście, ziele i chwilę podgrzewamy. Dodajemy do mięsa i gotujemy na wolnym ogniu ok. 120 min, od czasu do czasu mieszając. Całość odparowujemy, do pożądanej gęstości

R'n'G Kitchen
Zapiekanka mięsno-grzybowa z purée z ziemniaków (Sformato di carne, funghi e purè di patate) 195

aglio olio d'oliva prezzemolo origano secco sale, pepe PRZYGOTOWANIE Posiekane szalotki i 2 ząbki czosnku szklimy na oliwie, dodajemy mięso, które podsmażamy kilka minut. Do mięsa dodajemy grzyby, posiekaną natkę pietruszki, sos pomidorowy i koncentrat pomidorowy. Doprawiamy oregano, solą i pieprzem. Całość zagotowujemy i podduszamy(...)gorących ziemniaków i marchewki dodajemy mleko i kawałki masła. Wszystko razem ugniatamy na gładką masę. Doprawiamy sola i pieprzem. Mięso wykładamy na dno formy do pieczenia. Purée układamy na mięso za pomocą łyżki lub rękawa cukierniczego sac à poche. Zapiekankę pieczemy w piekarniku

La grande e la piccola cuoca
SKRZYDEŁKA FASZEROWANE PIECZARKAMI 291

pieczarek sól,pieprz 3 ząbki czosnku przyprawa do kurczaka(u nas pikantna) 1,5 łyżki sosu sojowego  Skrzydełka wytrybować z kości bardzo ostrożnie by nie uszkodzić skóry tzn ścinać mięso bardzo blisko kości zdrapując ją aż do samej lotki(lotka ma zostać). Myjemy ,suszymy papierowym ręcznikiem a następnie przyprawiamy : 2 ząbki czosnku rozmieszać z solą,natrzeć skrzydełka,posypać przyprawą(...)się zarumieni dodajemy pieczarki i chwilę dusimy polewając wodą by się nie przypaliły.Jeśli skrzydełka są bardzo duże i mają na końcu trochę piersi to odcinam to mięsko,mielę w maszynce i wrzucam do farszu by się poddusiło.Przyprawiam solą,pieprzem,ząbkiem czosnku i 1/2 łyżeczki przyprawy do kurczaka.Gdy farsz przestygnie wciskamy go w skrzydełka.Nie należy się martwić

Niespełnione zdolności kulinarne
SHEPHERD’s PIE – OBLIVION – zapiekanka pasterska 396

minuty. Następnie dodajemy mięso mielone i smażymy całość ok. 4 minut na mocnym ogniu, rozdrabniając mięso łopatką. 3. MARCHEWKA (5 min) Marchew obieramy, myjemy i ścieramy na grubych oczkach tarki. Dodajemy ją na patelnię, dodajemy soli oraz pieprzu, mieszamy i smażymy wszystko ok. 5 min. 4. WINO + SOS WORCESTER + GROSZEK (10 min) Podsmażone mięso z marchewką podlewamy winem, dodajemy(...)trzeba zrobić to bardzo dokładnie aby nie zostawić ziemniaczanych grudek). 5 . PIEKARNIK Włączcie piekarnik i nastawcie go na 150 stopni, opcja góra i dół. 6. MONTAŻ ZAPIEKANKI + PIECZENIE (5 min + 40 min) Farsz mięsny nakładamy do formy i równomiernie go rozprowadzamy. Następnie wykładamy na niego masę ziemniaczaną i posypujemy wierzch drobno startym serem (na najdrobniejszych oczkach tarki, takich

Nerds Kitchen
Polędwiczki w sosie pieczarkowym 266

pieczonej. Polecam, bo naprawdę warto! SKŁADNIKI na 4 porcje: 1 polędwiczka wieprzowa 1 cebula 2 ząbki czosnku 3 łyżki masła 25 dag malutkich pieczarek  2 łyżeczki musztardy Dijon 3 łyżki brandy 2 łyżeczki sosu Worcestershire rozpuszczone w 1/3-0,5 szklanki wody 0,5 szklanki śmietany kremówki garść posiekanej pietruszki 1 łyżeczka mielonej czerwonej papryki sól świeżo mielony(...)gorący wrzuć polędwiczki. Smaż je po 2 minuty z dwóch stron. Gdy polędwiczki będą się smażyć na drugiej stornie (pod koniec) posyp je łyżeczka mielonej czerwonej papryki i przemieszaj całość, niech papryka otoczy mięso ze wszystkich stron.  Polędwiczki zdejmij teraz szybko z ognia i przerzuć do miski lub pojemnika i szczelnie zakryj folia aluminiową. Zostaw

Słodko-Słony Świat Ilony
Dodatki poprawiające jakość bezglutenowych wypieków 151

pęcznieje sprawiając, że ciasto staje się „gumowate” i elastyczne. Dzięki temu zatrzymuje wewnątrz ciasta pęchęrzyki gazu - dwutlenku węgla wytwarzanego  przez drożdże lub powstającego z sody / proszku do pieczenia.   Zapewnia to doskonałe rośnięcie, odpowiednią wilgotność, pulchność i sprężystość ciasta pszennego.  Gluten sprawdza się w tej roli tak dobrze, że obecnie większość supermarketowego pieczywa zawiera jego duży(...)mikrofali lub wstawiając naczynie do gorącej wody), stosujemy 1 łyżeczkę żelatyny na 2-3 szklanki mieszanki mąk bezglutenowych. Żelatyny wieprzowej nie powinny używać osoby z alergią na mięso wieprzowe. Mielone nasiona lnu – najlepiej stosować odtłuszczone, mielone złociste siemię lniane, w ilości około 1 łyżki na 2 szklanki mąki. W mieszance na chleb razowy zawartość siemienia może wynosić nawet

głodny alergik
Schab pieczony (w boczku i z nadzieniem śliwkowym) 231

czosnku   ½ łyżeczki imbiru (świeżego lub w proszku)  ½ łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej  2 łyżki oleju  200 g suszonych śliwek (lub żurawiny)  Przygotowanie: Krojenie schabu: Schab myjemy i osuszamy za pomocą papierowych ręczników. Nie ma potrzeby wykrawania tłuszczu,on się wytopi. Następnie kładziemy mięso na desce do krojenia i nakrawamy na grubość(...)końca, należy je delikatnie "dopchnąć" z powrotem. Roladę przekładamy do brytfanny i wstawiamy do piekarnika. Pieczemy w temperaturze 190 stopni przez równe 2 godziny. Jeżeli schab jest już mocno przypieczony z góry, a czas jeszcze nie minął, przykrywamy go folią aluminiową i kontynuujemy pieczenie.  Po upływie 2 godzin wyciągamy brytfannę z upieczonym schabem z piekarnika i odstawiamy

bistro mama
Bakłażan faszerowany ryżem z mięsem mielonym 189

Będąc na diecie, lub dbając po prostu o kilogramy trzeba się zdrowo odżywiać. To wie każdy z nas. Każdy, kto był na diecie zdaje sobie sprawę

Mr. Taste
EMPANADAS CZYLI PIECZONE PIEROŻKI Z NADZIENIEM Z KURCZAKA 183

Empanadas to nic innego jak pieczone w piekarniku pierożki nadziewane najczęściej mięsem, serem lub jakimiś warzywami.  Potrawa przywędrowała do nas z Ameryki Południowej, gdzie jest bardzo popularna. Do zrobienia pierożków wykorzystuje się ciasto francuskie, kruche, pierogowe lub chlebowe ... dowolność jest tutaj spora.  U mnie dziś empanadas z kruchego ciasta z nadzieniem mięsno-warzywnym.  Zachęcam do wypróbowania przepisu(...)mała marchewka 2-3 łyżki startego żółtego sera przyprawa gyros ostra papryka pieprz 2 ząbki czosnku olej Pierś kroimy drobniutko. Posypujemy przyprawami. U mnie była to przyprawa gyros, mielony pieprz, ostra papryka. Cebulę siekamy. Podsmażamy na złoty kolor na oleju, po czym dodajemy pokrojoną pierś, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz startą na małych oczkach marchewkę. Smażymy całość do momentu

Walijskie Pichcenie
Tureckie pizzerki z mięsem. 272

łyżeczka suszonych drożdży łyżeczka soli 2 łyżki oliwy z oliwek szklanka letniej wody Farsz; 2 pomidory 1 średnia papryka średnia cebula mały por 30 dag mielonego mięsa wołowego 2 ząbki czosnku mielony kumin i kolendra sól i pieprz ostra papryka do smaku ( można pominąć) 2- 3 łyżki oleju Dodatkowo; 15 dag sera żółtego w kawałku Przygotowanie(...)niewielkie paseczki. Na rozgrzany olej wkładamy cebulę i por. Chwile smażymy do momentu aż warzywa będą szkliste. Dodajemy mięso i paprykę, smażymy co jakiś czas mieszając. Następnie dodajemy pokrojone pomidory i starty czosnek. Dusimy sos do czasu aż mięso będzie miękkie a sos będzie miał odpowiednią konsystencje. Doprawiamy ziołami, solą i pieprzem do smaku. Ciasto dzielimy na około

Radość kipiąca uśmiechem.
Pasztet z czerwonej soczewicy 134

pewno będzie wszystkim smakował. Choć jest bez udziału mięsa zachwyci nie tylko wegeterian. Próba wypadła pomyślnie, także na pewno zagości u mnie na świątecznym stole. Możesz zrobić go sama, a satysfakcja murowana. Składniki: 1 szklanka czerwonej soczewicy- 230 g 100 ml oliwy 2 cebule 2 marchewki 1/4 korzenia selera 3 łyżki mielonych orzechów laskowych 2 łyżki masła orzechowego sól(...)wlej ją do formy. Konsystencja pesztetu przed upieczeniem powinna przypominać masę na placki ziemniaczane. Postukaj blaszką o blat, by ze środka wypchnąć powietrze piekarnki nagrzej do 180` C i piecz 45 minut. Krój po całkowitym wystygnięciu

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Zupa krem z pieczonych buraków z mlekiem kokosowym 186

Smak pieczonych buraków uwiódł mnie już dawno temu. Pieczone buraki są intensywne w smaku, słodziutkie – po prostu pyszne. Niecały rok temu polecałam Wam najlepszy barszcz

Moja Delicja
Pieczone kacze udka w sosie piwno-miodowym z wiśniami / Roasted duck legs with honey beer sauce with cherries 186

Jakiś czas temu zostałam zaproszona do udziału w konkursie organizowanym przez piwo Książęce. Tym razem należało przygotować potrawę z udziałem piwa Miodowo Chlebowego. Jak tylko usłyszałam

karmelowy
POROWA LAZAGNE Z INDYKIEM 121

mięsa mielonego z indyka 100-150 g sera żółtego 3 łyżki mąki 3 łyżeczki musztardy 500 ml bulionu oliwa do smażenia makaron typu lasagne 3 jajka sól, pieprz przyprawa do indyka Wykonanie: Pora myjemy, oczyszczamy i kroimy w cienkie półplasterki. Na dużej patelni rozgrzewamy oliwę i wrzucamy pokrojonego pora. Podsmażamy przez 2-3 min. Następnie dodajemy mięso, przyprawiamy(...)warstwę sosu. Wierzch posypujemy pozostała ilością startego sera. Naczynie przykrywamy folią aluminiową i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 30 min. Po tym czasie, naczynie odkrywamy i pieczemy jeszcze 15-20 min., aż ser zrobi się złoty. Podajemy na gorąco

Kuchnia MagdaLeny
Kaczka po pekińsku 238

Kaczka po pekińsku Kaczka po pekińsku , to chyba jedna z najsławniejszych potraw , wszyscy wiedzą jak wygląda i większość, boi się spróbować wykonać ją samemu . Nie powiem

Ogrodnik w podróży
Cannelloni z mięsem mielonym i szpinakiem 235

Szpinak był moją traumą z dziecięcych lat z czasów przedszkola. Ale dobrze doprawiony jest naprawdę pyszny.   Składniki: makaron cannelloni ok. 20 szt op.szpinaku mrożonego 0,5 kg mięsa mielonego wieprzowego 3 ząbki czosnku średnia cebula ok. 20 dag sera żółtego sera (plastry albo kostka ) przyprawy:oregano, bazylia , sól , pieprz łyżka masła łyżka oleju jajko Sos beszamelowy(...)czosnek, który lekko szklimy. Później wsypujemy na patelnię posiekaną cebulę. Do tego dokładamy szpinak i całość podgrzewamy do momentu odparowania wody. Na oddzielnej patelni podsmażamy mięso aż zrobi się "białe". Przekładamy mięso do farszu szpinakowo-cebulowego i dusimy ok. 20 minut pod przykryciem. Następnie zestawiamy z ognia,wbijamy jajo i doprawiamy przyprawami. Najlepiej smakuje farsz , gdy jest lekko pikantny

Różne smaki w kuchni
Cannelloni wołowo-drobiowe z dodatkiem Campagnolo 137

ViolaPassion Następny inny pomysł na obiadek. Włoski z rąk Polki ;-) Składniki: 0,250g mięsa mielonego wołowego 0,250g mięsa mielonego drobiowego (indycze) może być wieprzowe 1 cebula 6 ząbków czosnku 2 łyżki majeranku 3 łyżki suszonej bazylii plus 1 łyżka do sosu 1 łyżka estragonu 2 łyżki oregano plus jedna do sosu wedle uznania liść lubczyku(...)kilka plastrów włoskiego salami "Campagnolo" Makaron Cannelloni Sposób: Musimy jak zwykle za szykować mięso. do mięsa dajemy dwa jajka, wyciśniętą bułkę , wszystkie zioła ,pieprz, sól przcisniety przez prasę czosnek i starta cebulę i mieszamy by połączyć. Blendujemy jedna puszkę pomidorów Smażymy bez dodatku oliwy nasze mięso. Następnie zalewamy pomidorami i dusimy około 5 minut. Pozostawiamy do wystygnięcia. Następnie pozostałe

Viola cooks with passion
Ketchup (sos) z papryki czerwonej. 167

śmietanie kremówce, bez masła. Chyba ponownie nie użyję tych samych składników, bo znów będę miała z nim problem. Spotkaliście się już z takim przepisem? Przepis wzięłam z jakiejś gazetki. Piekłam je około 2 godziny!!! A miało siedzieć 30 - 40 minut. Żeby uratować ciasto musiałam, tak długo trzymać w piekarniku, aż się upiecze, w ogóle przez dłuższy czas było surowe(...)bazylii           Sposób przyrządzania:             Paprykę czerwoną oczyścić z gniazd nasiennych i błonek, umyć oraz osuszyć. Zmielić w maszynce do mielenia mięsa. Wrzucić do dużego garnka, dodać olej, cukier, pieprz cayenne, sól i zagotować. Od tego momentu gotować na małym ogniu jeszcze 25 minut. Po tym czasie dodać czosnek przeciśnięty przez

Zakątek rozkoszy kulinarnych
Włoska uczta- Coperture della pasta ripieni di tacchino. 125

podróży po Toskanii. Tak więc w najbliższym czasie na mym stole i na blogu  będą gościć dania włoskie.  Składniki (wymieszać razem z mięsem): 1 kg mięsa mielonego z indyka 1 łyżka condimento per pasta alla pizzaiola- origano, pomodoro, paprika, sale 1 łyżka condimento per pasta alla tartufata- cipolla, sale, prezzemolo, fungi porcini, olive, farina(...)Czas realizacji wtedy takiego zamówienia do 3-5 dni roboczych.  Przygotowanie: Mięso wymieszane ze wszystkimi składnikami dzielimy na pół. Jedną połowę dzielimy na małe pulpeciki i smażymy na głębokiej patelni z dodatkiem jednej łyżki oliwy z suszonych pomidorów. Smażymy ciągle mieszając patelnią, tak aby mięso z wierzchu stało się lekko chrupiące.  Drugą porcję dodajemy do makaronu typu muszle

ClauditteMissCooking

Proponowane wyszukiwania