pieczeń z mięsa mielonego - 5644 przepisów (strona:269/377)

Ekspresowa sałatka do obiadu lub dań z grilla 270

Ekspresowa sałatka do obiadu lub dań grilla. Czy Wy też nie wyobrażacie sobie drugiego dania bez zielonego dodatku? U mnie nigdy nie może go zabraknąć. Podobnie

Słodkie okruszki
NALEŚNIKI MEKSYKAŃSKIE 593

papryka (czerwona lub żółta )  500 g mięsa mielonego  (np. z szynki albo  z łopatki)  3 łyżeczki słodkiej papryki mielonej  1 łyżeczka suszonej bazylii  1 łyżeczka suszonego oregano  1/2 łyżeczki płatków chili (można zastąpić pieprzem cayenne albo ostrą mieloną papryką)  3 pełne łyżeczki przecieru pomidorowego  1 szklanka bulionu(...)kosteczkę paprykę. Posól i popieprz warzywa odrobinę.  Mięso mielone wymieszaj z łyżeczkami 2 łyżeczkami słodkiej papryki, 3/4 łyżeczki bazylii,  3/4 łyżeczki  oregano, płatkami chili, solą i pieprzem. Dodaj je do warzyw na patelni i smaż całość jakieś 5 - 7 minut  (łopatką rozdrobnij porządnie mięso).   Teraz dodaj przecier pomidorowy i przesmaż ponownie

Słodko-Słony Świat Ilony
Paje z wołowiną i pieczarkami. 184

nasze ostatnie zadania :) Składniki: Farsz: 100 g mielonej wołowiny 100 g pieczarek 1 marchewka 1 cebula 1 ząbek czosnku 3 łyżki przecieru pomidorowego 1 łyżeczka majeranku 1/2 łyżeczki mielonego kminku oliwa sól i pieprz Ciasto: 250 g mąki 125 g masła  1 jajko 1 łyżeczka cukru spora szczypta soli 1 łyżka wody Wykonanie: Posiekane zimne masło(...)kostkę cebulę (3 - 5 minut). Dodać roztarty z solą czosnek. Po kolejnej minucie dorzucić pokrojone w kostkę pieczarki i smażyć około 5 minut. Zwiększyć ogień i dodać mięso. Smażyć mieszając kilka minut do zbrązowienia. Dodać pokrojoną w drobną kostkę i zblanszowaną marchew. Dołożyć przecier i przyprawy. Zmniejszyć ogień i dusić 15 - 20 minut. Ciasto wyjąć z lodówki i podzielić

zadanie-gotowanie
Miodowa wędlina z piersi indyczej z szynkowaru 186

wdzięcznej nazwie szynkowar. Dobra Kiełbasa nam ten szynkowar dostarczyła, a my dostarczymy wam kilka doskonałych przepisów na domowe wędliny. Bo w tym szynkowarze się nie piecze, tylko tak jakby gotuje. To znaczy mięso się wkłada do szynkowara, szynkowar do wody, czeka się godzinę, dwie lub trzy i wędlina gotowa! :) Brzmi łatwo i prosto? To bardzo dobrze, bo i cały proces(...)indyka 10 g soli peklowej 10 g soli zwykłej 1 łyżeczka granulowanego czosnku 20 ziarenek pieprzu 3 łyżki płynnego miodu 4 łyżeczki żelatyny Mięso kroimy w dość dużą kostkę, tak mniej więcej 4 cm. Pieprz mielimy w moździerzu i mieszamy z obiema solami, żelatyną, czosnkiem i miodem. I taką papkę mieszamy z mięsem. Przykrywamy i chowamy do lodówki

Marder&Marder Manufacture
Kurczak i sumak w kuchni emigranta 239

łyżeczki sumaka (u mnie dostępny w każdym sklepie, w Polsce pewnie będzie można go kupić w sklepach z arabską żywnością) 1/2 łyżeczki cynamonu 1/2 łyżeczki kurkumy 1/4 łyżeczki mielonego ziela angielskiego duża szczypta gałki muszkatołowej duża szczypta cukru sok z połowy cytryny sól i pieprz do smaku natka z pietruszki i orzechy piniowe lub pokruszone orzechy włoskie(...)sokiem cytryny i dodajemy wraz z podsmażonym kurczakiem na patelnię i dusimy, do czasu aż mięso będzie miękkie lub pieczemy ok. 40 minut w rękawie foliowym w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni. Rękaw trzeba rozciąć na ok. 10 - 15 minut przed końcem pieczenia, aby odparować nadmiar wody Podawać z chlebem pita, pieczonymi ziemniakami (oczywiście posypanymi sumakiem ;) lub ryżem

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Paszteciki z Mięsem z Ciasta Drożdżowego 375

filmu z przygotowania: Paszteciki z mięsem  https://www.youtube.com/watch?v=JasFdmPTQfE Przygotowanie: Najpierw przygotuję farsz: Umyte mięso wkładam do garnka. Dodaję przyprawy: czosnek przekrawam na pół, ziele angielskie, sól, pieprz, listek laurowy. Zalewam wodą tak aby woda była ponad mięsem, garnek stawiam na gazie i gotuję do miękkości mięsa – ja gotowałam około 50 minut. Następnie mięso wyjmuję z wody i odstawiam(...)mięsa. Kajzerkę zalewam w miseczce zimną wodą i pozostawiam w wodzie na kilka minut do namoczenia. Następnie kajzerkę odciskam mocno z nadmiaru wody. Cebulę kroję w półplasterki i podsmażam na rozgrzanym oleju na patelni przez kilka minut żeby cebula się zeszkliła. Teraz w maszynce do mielenia mięsa z założonym średnim sitkiem mielę składniki farszu na paszteciki, najpierw mięso i cebulę

Uwaga Babcia Gotuje
KIEŁBASA BIAŁA Z INDYKA 277

Wielkanoc to taki czas, gdy na naszym stole nie może zabraknąć białej kiełbasy. Ja, jak zwykle staram się znaleźć zamienniki czerwonego mięsa i w tym roku

Markowy smak
Trójkolorowy pełnoziarnisty makaron z cukinią-pora na lunch 145

smacznego dania czy sosu. W zabawny sposób opisują także pomysły na proste i łatwo dostępne opakowania lunchowe. Wyjątkowe przepisy na szybkie dania lunchowe dla każdego: wegańskie, wegetariańskie, z dodatkiem mięsa lub ryb, na ciepło i na zimno. Każdy przepis pomysłowo podzielony jest na dwie części: to, co możesz przygotować w domu i to, jak powinieneś dokończyć danie tuż przed jedzeniem(...)zawijas z ciasta filo z serem feta i pikantnym szpinakiem, pikantna zupa z soczewicy z mlekiem kokosowym, sałatka makaronowa ze szpinakiem, z pomidorami i fetą czy czekoladowa krajanka bez pieczenia i wiele, wiele innych! Tę smakowitą książkę :  PORA NA LUNCH  każdy powinien mieć! Oto przepis na coś pysznego z książki, w sam raz do zabrania ze sobą

Z Kuchni Do Kuchni
Makaron z pieczonym łososiem 171

można zepsuć. Ta elegancka ryba wybacza większość błędów kulinarnych i pomimo braku doświadczenia zawsze się udaje, a kocha ją praktycznie każdy. Z kolei czarny makaron świetnie komponuje się z mięsem ryb oraz sprawia, że całość wygląda atrakcyjniej i bardziej ekskluzywnie. Myślę, że taka kremowa, bogata w smaku wersja makaronu zadowoli podniebienia nawet najbardziej wrażliwych wielbicieli dobrego smaku. Składniki (4 porcje(...)osuszyć, usunąć ości, polać przygotowaną marynatą w naczyniu żaroodpornym i przykryty folią spożywczą odstawić na około 1h lub dłużej. 3) Po tym czasie piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 20 min. (najlepiej kontrolować proces pieczenia i dostosować czas, ponieważ filet z łososia może mieć różną grubość), a następnie usuwamy skórę wraz z brązową częścią (tłuszczem) i dzielimy

Fitsweet.me
Udka kurczaka w porach 139

bardzo posmakowało nam to danie kuchni kaszubskiej. Mięso jest delikatne i rozpływa się w ustach. Składniki: 6 udek z kurczaka 500 g ziemniaków 200 g marchewki 2 białe części pora 2 łyżki oleju 5 łyżek mleka 200 g startego sera żółtego kiełki rzodkiewki koperek papryka słodka mielona gałka muszkatołowa sól, pieprz Przygotowanie:   Normal 0 21 false false false(...)Następnie polewamy olejem, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i papryką. Odstawiamy do lodówki na minimum 60 min (najlepiej zostawić na całą noc). Po tym czasie obsmażamy na rumiano i pieczemy 20 min w piekarniku rozgrzanym do 180°C. Pory kroimy w plastry. Kurczaka wyjmujemy z piekarnika i ponownie smażymy razem z porami, wlewamy 3 łyżki mleka i dusimy pod przykryciem

R'n'G Kitchen
Lasagne na domowym cieście 146

boloński 600 g mięsa mielonego 1 cebula 2 ząbki czosnku sól pieprz pieprz ziołowy majeranek szczypta cynamonu bazylia 200 g koncentratu pomidorowego sos beszamelowy 600 ml mleka 4 łyżki mąki 2 łyżki masła pół cebuli szczypta imbiru szczypta gałki muszkatołowej sól pieprz 1 jajko Na początku robimy sos boloński:  Mięso przysmażyć z drobno posiekaną cebulą i czosnkiem(...)dodać przyprawy do smaku (sos można zmiksować przy pomocy blendera gdyby powstały grudki)  Po zdjęciu z ognia dodać jajko i szybko energicznie rozmieszać. Dno formy wyłożyć papierem do pieczenia, sam spód natłuścić oliwą. Ułożyć 1 płat ciasta , na nim 1/3 sosu bolońskiego, przykryć drugim płatem ciasta, rozsmarować 3-4 łyżki sosu beszamelowego, położyć 3 płat , znów 1/3 sosu

Gotowanie jest łatwe
SCHAB z garnka rzymskiego 197

laurowe tłuczemy w moździerzu. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i pozostałe przyprawy. Wszystko razem dokładnie mieszamy. Umyte i osuszone mięso nacieramy i pozostawiamy w temperaturze pokojowej ok. 3- 4 godzin-u mnie calą noc. Mięso sznurujemy jak baleron. wkładamy mięso do słoika, można trochę upchać.Słoik wstawiamy do wysokiego garnka i wlewamy zimną wodę do wysokości ¾ słoika.Gotujemy na wolnym(...)Zamiast do słoika moje mięso wylądowało w garnku rzymskim  - moczonym  minimum 30 minut w zimnej wodzie.,,---na wierzch  układamy plasterki jabłka ,zamykamy garnek i pieczemy tyle ile waży mięso tzn,1,5 godziny.Po tym czasie mięso jest gotowe do spożycia ,soczyste ,mięciutkie i smakowite..Mięso nadaje się na kanapki ,na zimno....surówka -fasolka szparagowa ze słoika

w mojej kuchni
Kuchnie świata: fritatta z brokułami, serem feta i oliwkami 176

Fritatta, czyli omlet z jajek i różnych dodatków, to potrawa popularna w Hiszpanii i we Włoszech. Dziś proponuję prosty przepis na to smaczne danie. Brokuły, feta

My Chcemy Jeść
Pomysł na… kolorowy obiad 266

Czasem dobrze, jak się dużo dzieje. Tu się dzieje dużo, kolorowo i bardzo smacznie. To, że dużo się dzieje, nie oznacza od razu, że potrzeba dużo

Kucharzyca
Tort naleśnikowy z mięsnym ragù i pieczarkami (Torta di crepes con ragù di carne e funghi champignon) 151

ricetta… e nell’occasione buon appetito :)   SKŁADNIKI Mięsne ragù 500 g passaty pomidorowej 450 g pieczarek 400 g mięsa mielonego wołowego 300 g mięsa mielonego wieprzowego 10 suszonych pomidorów 2 łyżki koncentratu pomidorowego 1 łyżeczka ziół prowansalskich 2 ząbki czosnku 2 szalotki oliwa z oliwek s ó l, pieprz Naleśniki 500 ml mleka(...)pomidory kroimy na cienkie plasterki. Szalotki oraz czosnek drobno siekamy. Na rozgrzanych 2-3 łyżkach oleju podsmażamy szalotk ę oraz czosnek.  Po  ok. 5 minutach dodajemy mielone mięso, podsmażamy, aż straci różowy kolor.  Na koniec dodajemy pieczarki, passatę pomidorow ą, 2 łyżki koncentratu pomidorowego, suszone pomidory oraz  1 łyżeczkę ziół prowansalskich

La grande e la piccola cuoca