pieczeń z mięsa mielonego - 5644 przepisów (strona:271/377)

Zupa krem z pieczonych buraków z mlekiem kokosowym 237

Smak pieczonych buraków uwiódł mnie już dawno temu. Pieczone buraki są intensywne w smaku, słodziutkie – po prostu pyszne. Niecały rok temu polecałam Wam najlepszy barszcz

Moja Delicja
Pieczone kacze udka w sosie piwno-miodowym z wiśniami / Roasted duck legs with honey beer sauce with cherries 242

Jakiś czas temu zostałam zaproszona do udziału w konkursie organizowanym przez piwo Książęce. Tym razem należało przygotować potrawę z udziałem piwa Miodowo Chlebowego. Jak tylko usłyszałam

karmelowy
POROWA LAZAGNE Z INDYKIEM 179

mięsa mielonego z indyka 100-150 g sera żółtego 3 łyżki mąki 3 łyżeczki musztardy 500 ml bulionu oliwa do smażenia makaron typu lasagne 3 jajka sól, pieprz przyprawa do indyka Wykonanie: Pora myjemy, oczyszczamy i kroimy w cienkie półplasterki. Na dużej patelni rozgrzewamy oliwę i wrzucamy pokrojonego pora. Podsmażamy przez 2-3 min. Następnie dodajemy mięso, przyprawiamy(...)warstwę sosu. Wierzch posypujemy pozostała ilością startego sera. Naczynie przykrywamy folią aluminiową i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 30 min. Po tym czasie, naczynie odkrywamy i pieczemy jeszcze 15-20 min., aż ser zrobi się złoty. Podajemy na gorąco

Kuchnia MagdaLeny
Kaczka po pekińsku 302

Kaczka po pekińsku Kaczka po pekińsku , to chyba jedna z najsławniejszych potraw , wszyscy wiedzą jak wygląda i większość, boi się spróbować wykonać ją samemu . Nie powiem

Ogrodnik w podróży
Cannelloni z mięsem mielonym i szpinakiem 285

Szpinak był moją traumą z dziecięcych lat z czasów przedszkola. Ale dobrze doprawiony jest naprawdę pyszny.   Składniki: makaron cannelloni ok. 20 szt op.szpinaku mrożonego 0,5 kg mięsa mielonego wieprzowego 3 ząbki czosnku średnia cebula ok. 20 dag sera żółtego sera (plastry albo kostka ) przyprawy:oregano, bazylia , sól , pieprz łyżka masła łyżka oleju jajko Sos beszamelowy(...)czosnek, który lekko szklimy. Później wsypujemy na patelnię posiekaną cebulę. Do tego dokładamy szpinak i całość podgrzewamy do momentu odparowania wody. Na oddzielnej patelni podsmażamy mięso aż zrobi się "białe". Przekładamy mięso do farszu szpinakowo-cebulowego i dusimy ok. 20 minut pod przykryciem. Następnie zestawiamy z ognia,wbijamy jajo i doprawiamy przyprawami. Najlepiej smakuje farsz , gdy jest lekko pikantny

Różne smaki w kuchni
Cannelloni wołowo-drobiowe z dodatkiem Campagnolo 196

ViolaPassion Następny inny pomysł na obiadek. Włoski z rąk Polki ;-) Składniki: 0,250g mięsa mielonego wołowego 0,250g mięsa mielonego drobiowego (indycze) może być wieprzowe 1 cebula 6 ząbków czosnku 2 łyżki majeranku 3 łyżki suszonej bazylii plus 1 łyżka do sosu 1 łyżka estragonu 2 łyżki oregano plus jedna do sosu wedle uznania liść lubczyku(...)kilka plastrów włoskiego salami "Campagnolo" Makaron Cannelloni Sposób: Musimy jak zwykle za szykować mięso. do mięsa dajemy dwa jajka, wyciśniętą bułkę , wszystkie zioła ,pieprz, sól przcisniety przez prasę czosnek i starta cebulę i mieszamy by połączyć. Blendujemy jedna puszkę pomidorów Smażymy bez dodatku oliwy nasze mięso. Następnie zalewamy pomidorami i dusimy około 5 minut. Pozostawiamy do wystygnięcia. Następnie pozostałe

Viola cooks with passion
Włoska uczta- Coperture della pasta ripieni di tacchino. 196

podróży po Toskanii. Tak więc w najbliższym czasie na mym stole i na blogu  będą gościć dania włoskie.  Składniki (wymieszać razem z mięsem): 1 kg mięsa mielonego z indyka 1 łyżka condimento per pasta alla pizzaiola- origano, pomodoro, paprika, sale 1 łyżka condimento per pasta alla tartufata- cipolla, sale, prezzemolo, fungi porcini, olive, farina(...)Czas realizacji wtedy takiego zamówienia do 3-5 dni roboczych.  Przygotowanie: Mięso wymieszane ze wszystkimi składnikami dzielimy na pół. Jedną połowę dzielimy na małe pulpeciki i smażymy na głębokiej patelni z dodatkiem jednej łyżki oliwy z suszonych pomidorów. Smażymy ciągle mieszając patelnią, tak aby mięso z wierzchu stało się lekko chrupiące.  Drugą porcję dodajemy do makaronu typu muszle

ClauditteMissCooking
Golonka w piwie 181

Męska część domowników bardzo jest zadowolona, gdy przygotowuję golonkę w piwie. Taka golonka jest bardzo aromatyczna, delikatna, mięciutka, kosteczki prawie same się wyjmują. Sama za tłustymi

Kuchcik gotuje
Meksykańska przyprawa taco 174

lubicie ostre przyprawy, które można wykorzystać do grilla, potraw smażonych, czy pieczonych? Jeśli tak, to taka jest właśnie meksykańska przyprawa taco. Przyprawy, czy też marynaty to dla mnie ważny element w kuchni. Domowe przyprawy są najlepsze. Bez nich nie ma idealnych potraw. Stąd zdecydowałem się podzielić się z wami przepisem na meksykańską przyprawę taco. To kwintesencja kuchni meksykańskiej, która przypadnie(...)użyciem. Bierzemy się zatem do pracy. Polecam wam także wypróbowanie kawowej marynaty do mięs z grilla. Ponadto spróbujcie podczas najbliższej imprezy na świeżym zrobić mój sos chilli na grilla . Zajrzyjcie jeszcze do przepisu na sałatkę meksykańską . Składniki – Meksykańska przyprawa taco 1 łyżeczka mielonego chilli 1 łyżeczki słodkiej papryki 1 łyżeczka kminu rzymskiego 1/2 łyżeczki suszonego oregano

Kuchennyviral.pl
Makaron z dynią i suszonymi pomidorami 274

Dynia to bogactwo minerałów i witamin. Większość z nas nie zdaje sobie sprawy na jak wiele sposobów możemy wykorzystać dynię w kuchni. Chyba najpopularniejszym daniem z

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Tarta z kapustą kiszoną i puree ziemniaczanym A. Polana 259

yyyyps... Uwielbiam Andrzeja Polana dlatego też przedstawiam Wam fajną tartę z różnorodnością smakową. Idealne danie na piątek ale też kawał dobrego mięsa spokojnie by tu pasował. Syte, smaczne i na pewno ciekawe. Zapraszam... Skala smaku 8/10 - kminek mielony jest tutaj główną przyprawą jednak jeśli nie lubicie tego smaku dajcie go wszędzie po szczypcie. Kminek świetnie reguluje przemiane materii(...)szczypta soli kminek mielony Nałożenie: 1 kg kiszonej kapusty 1 kg ziemniaków 200 ml śmietany 36% masło klarowane do smażenia kilka suszonych śliwek 2 jabłka bez skórki 2 cebule bulion warzywny kminek mielony sól pieprz majeranek koperek Przygotowanie: Kapustę kiszoną gotujemy w garnku, dodajemy 4 liście laurowe, 5 ziaren ziela angielskiego, łyżeczkę kminku mielonego. Przygotowujemy kruche

Kubki smaku
Cannelloni z mięsem mielonym 231

obie wersje są pyszne i ja nie umiem się zdecydować, która wersja jest lepsza. A Wam, która smakuje bardziej??   Składniki   na farsz: 0,4 kg mięsa mielonego wieprzowo-wołowego, 2 cebule, 4-5 ząbków czosnku, garść świeżej Bazyli ( lub suszonej), 2 łyżeczki oregano, 2 łyżeczki ziół prowansalskich, 3-4 łyżki oleju lub oliwy, 1 puszka pomidorów(...)Wykonie: Na rozgrzanym oleju/oliwie podsmażamy drobno pokrojoną cebulkę i przeciśnięty przez praskę czosnek.   Doprawiam oregano i ziołami prowansalskimi. Jak cebulka się zeszkli dodaję mięso . Przyprawiam solą i pieprzem. Smażę aż się mięso zarumieni. Następnie dodaję pomidory w puszcze i koncentrat. Gotuję na małym ogniu najlepiej ok. 1,5-2 godzin. Przed samym końcem dodaję garść świeżej, posiekanej bazylii

Passion of Cooking
Pierogi drożdżowe z czterema farszami 181

maszynce do mięsa, jak ostygną dodać ser i cebulkę i przyprawić do smaku. Sos czosnkowy : - jogurt naturalny - czosnek - sól i pieprz do smaku Mieszamy wyciśnięty czosnek z jogurtem i przyprawami. Można dodać trochę majonezu dla tych co nie patrzą na kalorie :) Skwarki : - surowy boczek - pieprz - jeśli boczek nie był za tłusty to kilka łyżek oleju Mielimy boczek i smażymy(...)tych co nie mają zbyt dużych szklanek , na każdy kawałek ciasta nakładamy dużą łyżkę farszu ,brzeg pieroga smarujemy rozmąconym jajkiem i sklejamy pieroga, uformowane pierogi układamy na papierze do pieczenia i przykrywamy na 10-15 minut ,w tym czasie nagrzewamy piekarnik na 220 stopni ,blaszkę zostawiamy w piekarniku żeby się nagrzała ,jak mamy kamień piekarniczy to pieczemy pierogi

Wypieki Rene
Cannelloni z mięsem mielonym i szpinakiem 300

danie. Szpinak był moja traumą z dziecięcych lat z czasów przedszkola. Ale dobrze doprawiony jest naprawde pyszny. Składniki: makaron cannelloni ok. 20 szt op.szpinaku mrożonego 0,5 kg mięsa mielonego wieprzowego 3 ząbki czosnku średnia cebula ok. 20 dag sera żółtego sera (plastry albo kostka ) przyprawy:oregano, bazylia , sól , pieprz łyżka masła łyżka oleju jajko Sos beszamelowy(...)który lekko szklimy. Pózniej  wsypujemy na patelnię posiekaną cebulę. Do tego dokładamy szpinak i całośc podgrzewamy do momentu odparowania wody.   Na oddzielnej patelni podsmażamy mięso az zrobi sie "białe" . Przekładamy mięso do farszu szpinakowo-cebulowego i całosc dusimy ok. 20 minut pod przykryciem. Następnie zestawiamy z ognia , wbijamy jajo i doprawiamy przyprawami. Najlepiej smakuje farsz , gdy jest lekko

Słodkości i nie tylko
Ryż cytrynowy – na dodatek nie tylko do ryby 352

obiadu wcale nie muszą być nudne! Tak przygotowany ryż sprawdzi się zarówno do ryb i krewetek, ale będzie też świetnie pasował do orientalnego curry, warzyw z patelni i jasnych mięs. Spróbujcie! Ryż gotujemy na sypko – podstawowy sposób gotowania ryżu wymaga użycia 2 części wody na 1 część ryżu, ale ryż będzie wtedy kleisty. Żeby ryż ugotować na sypko weźcie(...)soczystą pieczoną pierś kurczaka . SKŁADNIKI 4 porcje jako dodatek 200g ryżu długoziarnistego (niepełna szklanka) 4 lub 5 szklanek wody sól do gotowania, ½ łyżeczki 2-3 łyżki oleju ryżowego 2 duże ząbki czosnku 2-3 łyżki drobniutko posiekanej natki pietruszki 2 łyżki soku z cytryny 2 łyżki wody 1 pełna łyżeczka skórki startej z cytryny 1 płaska łyżeczka mielonej kurkumy

Karo in the Kitchen
Pyry z gzikiem - moja ulubiona wersja :) 258

odgrywają ziemniaki (zwane pyrami lub kartoflami). Osobiście uwielbiam potrawy przygotowane na ich bazie! Kaczka z pyzami (inaczej kluchy na łachu, parowce), szagówki, placki ziemniaczane (plyndze), szare kluchy, pyzy z mięsem, purre (pyry deptane), pyry z gziką, a na deser babka poznańska, rogale marcińskie, chruściki oraz szneka z glancem. Na danie główne wybrałam moją ulubioną potrawę Pyry z gzikiem. Pyry(...)ząbek czosnku sól świeżo mielony pieprz Wykonanie: Ziemniaki obrać i gotować około 10 minut we wrzącej wodzie. Odcedzić. Por, cebulę i boczek drobno pokroić. Składniki na marynatę wymieszać na gładką masę. Do naczynia żaroodpornego przełożyć ziemniaki i wymieszać je z wyżej wymienionymi składnikami. Na wierzch ułożyć szczypiorek, przykryć folią aluminiową i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni około

Trufelkowo
Mini gołąbki zapiekane z pieczarkami i serem 430

sera  podlaskiego w plastrach Mońki Sól morska do smaku Pieprz świeżo mielony do smaku Sposób przygotowania: Ryż ugotować  do miękkości w osolonym wrzątku, odcedzić z wody, wystudzić. Kapustę włoską, drobniutko posiekać nożem w kostkę, wsypać do miski, dodać zmielone mięso od szynki, posiekaną drobniutko jedną cebulę oraz zimny ryż, doprawić do smaku, solą, pieprzem  oraz przyprawą(...)pieczarki z cebulą i polewamy sosem, ser kroimy w kostkę, posypujemy zapiekankę.  Całość zapiekamy 45 minut w temp 180*c.  Podajemy po wyjęciu z pieca, polewając wytworzonym podczas pieczenia sosem. Życzę smacznego

Wanilia i Kardamon
Pasztet z soczewicy czerwonej z pieczarkami 208

przepisem na pyszny pasztet warzywny. Jest on świetnym zamiennikiem pasztetu z mięsa i kolejnym smarowidłem do chleba,  które ożywi kanapkę :-) Podstawą przepisu jest soczewica czerwona,  pozostałe  składniki można dobierać według gustu.  Jeśli  ktoś jest weganem należy zamiast jajka wprowadzić zamiennik: nasiona chia, agar, mielone nasiona lnu bądź masło orzechowe.  Pasztet warzywny Składniki(...)Formę(25 cm keksówka) smaruję oliwą, posypuję otrębami,  przekładam  masę na pasztet i ponownie posypuję wierzch otrębami oraz plasterkami czosnku. Nastawiam piec na 180 stopni i po 50 minutach pasztet jest gotowy. Podczas pieczenia pachnie obłędnie ! Smacznego! Warto wypróbować.  Przepis z dedykacją dla mojej Karoli

Życie na widelcu
Patison faszerowany Ratatouille z kurczakiem-na ostro 211

też się sprawdzi tak jak brak jakiegokolwiek mięsa) 2 pomidory bez skórki pół małej cukinii pół czerwonej papryki 1 mała cebula kawałek pora 3 pieczarki małą garść fasolki szparagowej 1-2 papryczki chili (można pominąć)  3 małe ziemniaki 1 plaster sera do zapieczenia szczypiorek natka pietruszki tymianek rozmaryn słodka, mielona papryka (do kurczaka) sól, pieprz olej Całego(...)pieprzymy a następnie nadziewamy farszem warzywno-drobiowym. Na wierzch posypujemy żółtym serem i przykrywamy kapelusik. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni C około 30 - 40 minut.  Gotowy, upieczony nadziany patison  na patelni smażymy wszystkie składniki patison nadziany gotowy do pieczenia przekrojony patioson

Bon Appetit Małgorzaty