pieczeń z mięsa mielonego - 5644 przepisów (strona:271/377)

Kurczak i sumak w kuchni emigranta 211

łyżeczki sumaka (u mnie dostępny w każdym sklepie, w Polsce pewnie będzie można go kupić w sklepach z arabską żywnością) 1/2 łyżeczki cynamonu 1/2 łyżeczki kurkumy 1/4 łyżeczki mielonego ziela angielskiego duża szczypta gałki muszkatołowej duża szczypta cukru sok z połowy cytryny sól i pieprz do smaku natka z pietruszki i orzechy piniowe lub pokruszone orzechy włoskie(...)sokiem cytryny i dodajemy wraz z podsmażonym kurczakiem na patelnię i dusimy, do czasu aż mięso będzie miękkie lub pieczemy ok. 40 minut w rękawie foliowym w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni. Rękaw trzeba rozciąć na ok. 10 - 15 minut przed końcem pieczenia, aby odparować nadmiar wody Podawać z chlebem pita, pieczonymi ziemniakami (oczywiście posypanymi sumakiem ;) lub ryżem

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Paszteciki z Mięsem z Ciasta Drożdżowego 348

filmu z przygotowania: Paszteciki z mięsem  https://www.youtube.com/watch?v=JasFdmPTQfE Przygotowanie: Najpierw przygotuję farsz: Umyte mięso wkładam do garnka. Dodaję przyprawy: czosnek przekrawam na pół, ziele angielskie, sól, pieprz, listek laurowy. Zalewam wodą tak aby woda była ponad mięsem, garnek stawiam na gazie i gotuję do miękkości mięsa – ja gotowałam około 50 minut. Następnie mięso wyjmuję z wody i odstawiam(...)mięsa. Kajzerkę zalewam w miseczce zimną wodą i pozostawiam w wodzie na kilka minut do namoczenia. Następnie kajzerkę odciskam mocno z nadmiaru wody. Cebulę kroję w półplasterki i podsmażam na rozgrzanym oleju na patelni przez kilka minut żeby cebula się zeszkliła. Teraz w maszynce do mielenia mięsa z założonym średnim sitkiem mielę składniki farszu na paszteciki, najpierw mięso i cebulę

Uwaga Babcia Gotuje
KIEŁBASA BIAŁA Z INDYKA 251

Wielkanoc to taki czas, gdy na naszym stole nie może zabraknąć białej kiełbasy. Ja, jak zwykle staram się znaleźć zamienniki czerwonego mięsa i w tym roku

Markowy smak
Trójkolorowy pełnoziarnisty makaron z cukinią-pora na lunch 122

smacznego dania czy sosu. W zabawny sposób opisują także pomysły na proste i łatwo dostępne opakowania lunchowe. Wyjątkowe przepisy na szybkie dania lunchowe dla każdego: wegańskie, wegetariańskie, z dodatkiem mięsa lub ryb, na ciepło i na zimno. Każdy przepis pomysłowo podzielony jest na dwie części: to, co możesz przygotować w domu i to, jak powinieneś dokończyć danie tuż przed jedzeniem(...)zawijas z ciasta filo z serem feta i pikantnym szpinakiem, pikantna zupa z soczewicy z mlekiem kokosowym, sałatka makaronowa ze szpinakiem, z pomidorami i fetą czy czekoladowa krajanka bez pieczenia i wiele, wiele innych! Tę smakowitą książkę :  PORA NA LUNCH  każdy powinien mieć! Oto przepis na coś pysznego z książki, w sam raz do zabrania ze sobą

Z Kuchni Do Kuchni
Makaron z pieczonym łososiem 154

można zepsuć. Ta elegancka ryba wybacza większość błędów kulinarnych i pomimo braku doświadczenia zawsze się udaje, a kocha ją praktycznie każdy. Z kolei czarny makaron świetnie komponuje się z mięsem ryb oraz sprawia, że całość wygląda atrakcyjniej i bardziej ekskluzywnie. Myślę, że taka kremowa, bogata w smaku wersja makaronu zadowoli podniebienia nawet najbardziej wrażliwych wielbicieli dobrego smaku. Składniki (4 porcje(...)osuszyć, usunąć ości, polać przygotowaną marynatą w naczyniu żaroodpornym i przykryty folią spożywczą odstawić na około 1h lub dłużej. 3) Po tym czasie piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 20 min. (najlepiej kontrolować proces pieczenia i dostosować czas, ponieważ filet z łososia może mieć różną grubość), a następnie usuwamy skórę wraz z brązową częścią (tłuszczem) i dzielimy

Fitsweet.me
Udka kurczaka w porach 114

bardzo posmakowało nam to danie kuchni kaszubskiej. Mięso jest delikatne i rozpływa się w ustach. Składniki: 6 udek z kurczaka 500 g ziemniaków 200 g marchewki 2 białe części pora 2 łyżki oleju 5 łyżek mleka 200 g startego sera żółtego kiełki rzodkiewki koperek papryka słodka mielona gałka muszkatołowa sól, pieprz Przygotowanie:   Normal 0 21 false false false(...)Następnie polewamy olejem, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i papryką. Odstawiamy do lodówki na minimum 60 min (najlepiej zostawić na całą noc). Po tym czasie obsmażamy na rumiano i pieczemy 20 min w piekarniku rozgrzanym do 180°C. Pory kroimy w plastry. Kurczaka wyjmujemy z piekarnika i ponownie smażymy razem z porami, wlewamy 3 łyżki mleka i dusimy pod przykryciem

R'n'G Kitchen
Lasagne na domowym cieście 129

boloński 600 g mięsa mielonego 1 cebula 2 ząbki czosnku sól pieprz pieprz ziołowy majeranek szczypta cynamonu bazylia 200 g koncentratu pomidorowego sos beszamelowy 600 ml mleka 4 łyżki mąki 2 łyżki masła pół cebuli szczypta imbiru szczypta gałki muszkatołowej sól pieprz 1 jajko Na początku robimy sos boloński:  Mięso przysmażyć z drobno posiekaną cebulą i czosnkiem(...)dodać przyprawy do smaku (sos można zmiksować przy pomocy blendera gdyby powstały grudki)  Po zdjęciu z ognia dodać jajko i szybko energicznie rozmieszać. Dno formy wyłożyć papierem do pieczenia, sam spód natłuścić oliwą. Ułożyć 1 płat ciasta , na nim 1/3 sosu bolońskiego, przykryć drugim płatem ciasta, rozsmarować 3-4 łyżki sosu beszamelowego, położyć 3 płat , znów 1/3 sosu

Gotowanie jest łatwe
SCHAB z garnka rzymskiego 172

laurowe tłuczemy w moździerzu. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i pozostałe przyprawy. Wszystko razem dokładnie mieszamy. Umyte i osuszone mięso nacieramy i pozostawiamy w temperaturze pokojowej ok. 3- 4 godzin-u mnie calą noc. Mięso sznurujemy jak baleron. wkładamy mięso do słoika, można trochę upchać.Słoik wstawiamy do wysokiego garnka i wlewamy zimną wodę do wysokości ¾ słoika.Gotujemy na wolnym(...)Zamiast do słoika moje mięso wylądowało w garnku rzymskim  - moczonym  minimum 30 minut w zimnej wodzie.,,---na wierzch  układamy plasterki jabłka ,zamykamy garnek i pieczemy tyle ile waży mięso tzn,1,5 godziny.Po tym czasie mięso jest gotowe do spożycia ,soczyste ,mięciutkie i smakowite..Mięso nadaje się na kanapki ,na zimno....surówka -fasolka szparagowa ze słoika

w mojej kuchni
Kuchnie świata: fritatta z brokułami, serem feta i oliwkami 149

Fritatta, czyli omlet z jajek i różnych dodatków, to potrawa popularna w Hiszpanii i we Włoszech. Dziś proponuję prosty przepis na to smaczne danie. Brokuły, feta

My Chcemy Jeść
Pomysł na… kolorowy obiad 249

Czasem dobrze, jak się dużo dzieje. Tu się dzieje dużo, kolorowo i bardzo smacznie. To, że dużo się dzieje, nie oznacza od razu, że potrzeba dużo

Kucharzyca
Tort naleśnikowy z mięsnym ragù i pieczarkami (Torta di crepes con ragù di carne e funghi champignon) 121

ricetta… e nell’occasione buon appetito :)   SKŁADNIKI Mięsne ragù 500 g passaty pomidorowej 450 g pieczarek 400 g mięsa mielonego wołowego 300 g mięsa mielonego wieprzowego 10 suszonych pomidorów 2 łyżki koncentratu pomidorowego 1 łyżeczka ziół prowansalskich 2 ząbki czosnku 2 szalotki oliwa z oliwek s ó l, pieprz Naleśniki 500 ml mleka(...)pomidory kroimy na cienkie plasterki. Szalotki oraz czosnek drobno siekamy. Na rozgrzanych 2-3 łyżkach oleju podsmażamy szalotk ę oraz czosnek.  Po  ok. 5 minutach dodajemy mielone mięso, podsmażamy, aż straci różowy kolor.  Na koniec dodajemy pieczarki, passatę pomidorow ą, 2 łyżki koncentratu pomidorowego, suszone pomidory oraz  1 łyżeczkę ziół prowansalskich

La grande e la piccola cuoca
A'la lazania cukiniowa 146

małe cukinie 600g mięsa mielonego z indyka (może być inne) 2 cebule 6 sztuk pomidorów 3 ząbki czosnku 250g sera żółtego łyżeczka bazylii łyżeczka oregano pieprz sól tłuszcz do smażenia Przygotowanie: Na niewielkiej ilości tłuszczu podsmażamy cebulę pokrojoną w kostkę,do momentu aż się zeszkli. Dodajemy mięso i dalej smażymy, aż mięso zmieni swój kolor. Następnie dodajemy pomidory(...)warstwę sosu, posypujemy serem. Na ser układamy kolejną warstwę płatów z cukini, sos i ser. Układamy tak do wyczerpania się składników. Ostatnia warstwa to sos i gruba warstwa sera. Pieczemy ok. 35-40 minut w 180 stopniach celsjusza. Ja użyłam okrągłego naczynia o średnicy 24cm. Smacznego

Dieta Rozdzielna i Zdrowie
Klopsiki w sosie pomidorowym na polencie 181

pomidorowym na polencie   Drukuj Prep time 30 min Cook time 1 godzina 15 min Total time 1 godzina 45 min   Serves: 5 Ingredients KLOPSIKI 1 kg mięsa mielonego wołowo-wieprzowego 2 posiekane ząbki czosnku garść posiekanej natki pietruszki 100 g sera z niebieską pleśnią sól, pieprz tłuszcz do smażenia (olej, smalec) SOS: 1 duża cebula(...)rosołu ½ litra mleka 200 g kaszki kukurydzianej sól do smaku 60 g masła 70 g parmezanu Instructions Mięso przełożyć do miski, dodać czosnek i posiekaną natką, sól i pieprz i wyrobić ręką. Ser pokruszyć albo pokroić na drobne kawałki, dodać do mięsa wymieszać. Uformować pulpeciki. Na patelni rozgrzać tłuszcz, podsmażyć pulpeciki, żeby się zarumieniły, przełożyć do formy do zapiekania. Piekarnik

Cooking for Emily
Polędwiczki wieprzowe w sosie na bazie koniaku 354

Oczywiście alkohol wyparowuje podczas gotowania, więc nie musimy obawiać się podawania dania kierowcom. Polędwiczki w sosie najlepiej podać z ziemniakami (gotowanymi, puree lub pieczonymi) oraz ulubionymi warzywami (fasola, brokuły, pieczone warzywa korzeniowe itp.) Polędwiczki wieprzowe w sosie na bazie koniaku: 1 polędwiczka wieprzowa 2 duże cebule szalotki – pokrojone w drobną kostkę 2 ząbki czosnku 60-80 ml koniaku(...)łyżeczka mąki do oprószenia 3 łyżki masła (najlepiej klarowanego) do smażenia sól morska, świeżo mielony pieprz'; document.write(" "); Polędwiczki kroimy w 1,5 cm plastry. Lekko spłaszczamy otwartą dłonią. Posypujemy solą i pieprzem z obu stron. Na dużej patelni rozgrzewamy masło (ok. 2 łyżki). Podsmażamy mięso na dużym ogniu ok. 1 minutę (do 1,5) z każdej strony. Zdejmujemy

Poezja smaku

Proponowane wyszukiwania