pieczeń z mięsa mielonego - 5644 przepisów (strona:264/377)

Mini hamburgery 1369

mleka (125 ml) 10 g świeżych drożdży 1 łyżka cukru małe jajko 1 łyżka masła sól 1 żółtko 1 łyżka mleka sezam biały i czarny Mięso: 500 g mielonego mięsa wołowego 2 łyżki ostrej musztardy czosnek granulowany pieprz 1-2 łyżki oleju Dodatki: 6-7 plasterków żółtego sera kilka małych pomidorków młode liście szpinaku (lub innej małej sałaty(...)najmniej podwoić swoją objętość. Wyrośnięte ciasto chwilę zagniatamy, pozbywając się pęcherzy powietrza. Wałkujemy na średniej grubości placek i wycinamy małe bułeczki kieliszkiem. Później wkładamy je na wyłożonej papierem do pieczenia blasze, każdą lekko spłaszczając dłonią. Następnie przykrywamy i pozostawiamy na około 20 minut do kolejnego podrośnięcia. Rozkłócamy jajko z mlekiem i smarujemy dokładnie wyrośnięte bułeczki. Na koniec każdą obsypujemy

PatiGotuje
DORSZ pod PINIOWYM PESTO z KASZĄ PĘCZAK i WARZYWAMI 140

bazylii łyżka oliwy sól, świeżo mielony pieprz do smaku 160g kaszy pęczak 1/2 cukinii 1 marchewka kawałek selera korzeniowego świeże oregano łyżka oliwy Surówka: 2 marchewki i 2 małe jabłka starte na tarce i wymieszane Dorsza umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem, polędwiczki pokroić na prostokątne porcje (ok. 120g/osobę). Oprószyć solą i świeżo mielonym pieprzem. W kielichu blendera(...)ziarnistą masę (pesto). Dorsza przełożyć do naczynia żaroodpornego i rozprowadzić na nim przygotowane pesto. Posypać po wierzchu pozostałymi, nie zmielonymi orzechami piniowymi. Wstawić do piekarnika – ja piekę rybę w opcji pieczenie + parowanie, 30 minut pieczenia parowego w temperaturze 90 stopni Celsjusza. Jeśli nie macie takiej opcji w piekarniku, możecie upiec w temperaturze 180 stopni, przykrywając naczynie

Dietolog
Schab z jabłkami 116

przygotowania, a to dlatego, że jak większość z Was, nie mam zbyt dużo wolnego czasu, co nie zwalnia mnie z tego, aby klepać na okrągło zwykle kotlety schabowe czy mielone (choć i te lubię). Schab z jabłkami jest tym daniem, na widok którego moi synowie pomagają mi nakryć do stołu, bez kilkakrotnego przypominania myją ręce i szybko zajmują swoje(...)najlepiej na całą noc do lodówki. Z jabłek wykroić gniazda nasienne, miąższ pokroić na plasterki, wkładać pomiędzy kawałki schabu i przewiązać nitką. Tak przygotowane mięso włożyć z pozostałymi kawałkami jabłek do rękawa do pieczenia, zawiązać i piec przez około 1,5 godzinki w 180 stopniach. Smacznego! Artykuł Schab z jabłkami pochodzi z serwisu Każdy ma jakiegoś bzika - Pieguskowa kuchnia

Pieguskowa Kuchnia
Zupa krem z batatów i marchwi z pikantną prażoną ciecierzycą 162

Pieczenie: Temperatura - 200ºC z termoobiegiem i grzałką górną Czas - 30 minut   Cebulę kroimy drobno, marchew obieramy i kroimy w grubsze plasterki, czosnek obieramy z łupinek, seler naciowy kroimy w drobną kostkę. W większym garnku rozgrzewamy oliwę z oliwek wrzucamy do niego wszystkie świeże warzywa, mrożoną włoszczyznę oraz zioła. Smażymy do czasu, gdy warzywa się zezłocą. Gdy mięso(...)niezbędne. Zupa krem: 1 l bulionu drobiowego lub warzywnego 4 bataty - ok. 700 g  5 marchewek - ok. 500 g 2 czerwone cebule 1 łyżka oliwy 1 łyżeczka mielonego kuminu pół łyżeczki mielonej kolendry pół łyżeczki imbiru mielonego sól himalajska i świeżo zmielony pieprz Bataty obieramy ze skórki i kroimy na mniejsze części, tak samo

Cooking Monster
Zapiekanka teksaska na rozgrzewkę dla Islandii 185

mielonego mięsa, najlepiej wołowego - 3 duże łyżki bułki tartej - pół szklanki gorącego mleka - 1 cebula - 2 jajka - ok. 100g twardego żółtego sera - sól, pieprz, słodka papryka - trochę tłuszczu do nasmarowania naczynia do zapiekania Zaczynam od wymieszania bułki z mlekiem i ostudzenia. Kiedy bułka ostygnie i oczywiście napęcznieje, dodaję ją do mięsa i bardzo drobno pokrojonej cebuli. Mieszam porządnie(...)Naczynie żaroodporne  smaruję tłuszczem i rozprowadzam w nim równo na całym dnie masę mięsną. Wkładam do piekarnika i zapiekam 30 minut w 180-190 stopniach. Wyjmuję mięso i teraz rozkładam równą warstwę puree ziemniaczanego. Może być bez żadnych dodatkami albo z. Zależy, co tam sobie dzień wcześniej robiliście. Moje jest najczęściej z masłem, śmietaną i koperkiem. Jednak kiedy robię

I tu będę miała takie te
Kaczka na czerwonej kapuście 240

kaczki (po 250-300g) 600-700g czerwonej kapusty 500ml soku pomarańczowego 1 łyżka octu 8 łyżeczek cukru sól czarny pieprz świeżo mielony 2-3 gałązki świeżego rozmarynu kilka łyżek oliwy Do podania pieczone ziemniaki z rozmarynem Instrukcje Z kapusty usuwamy twardy głąb i ewentualnie zewnętrzne liście. Kroimy w niezbyt szerokie paski. Następnie wkładamy do głębokiej patelni(...)jeśli kaczka jest chuda, mniej jeśli ma pod skórą dużo tłuszczu. Kaczkę podsmażamy dość intensywnie najpierw przez 3 minuty od strony skóry, a potem tak samo długo od strony mięsa. Podsmażoną kaczkę umieszczamy niezwłocznie w rozgrzanym do 180 stopni (termoobieg) piekarniku, skórą do góry. Zapiekamy przez 15 do 20 minut zależnie od grubości mięsa. Po wyjęciu z piekarnika pozwalamy mięsu

Kulinarna Pokusa
Pasztet z mięsa z rosołu 194

łyżeczki  mielonego imbiru; 1/2 płaskiej łyżeczki  mielonej gałki muszkatałowej; 1 płaska łyżeczka pieprzu ziołowego; 1 czubata łyżeczka majeranku; Sól. Dodatkowo: Forma keksowa; Folia aluminiowa do wyłożenia keksówki; Szklanka = 250ml. Sposób przygotowania: Mięso z kurczaka ugotowane w rosole (obrane z kości i skór) wraz z włoszczyzną z rosołu zmielić w maszynce do mięsa. Pół szklanki rosołu(...)tartą, dokładnie wymieszać i odstawić do wystudzenia. 4 jaja ugotować na twardo. Z 2 surowych jaj oddzielić żółtka od białek. Białka ubić mikserem/trzepaczką na sztywną pianę. Do zmielonego mięsa z włoszczyzną dodać namoczoną bułkę tartą, żółtka z 2 jaj i przyprawy. Dokładnie wymieszać. Posolić do smaku. Następnie do masy mięsnej dodać ubite białka jaj i delikatnie wymieszać. Formę keksową

Gospodyni Miejska
Pieczony pasztet z łopatki 236

bardzo na pieczeń , w zasadzie tylko na gulasz , mielone lub pasztet . Ten ostatni przeważył , tym bardziej , że na hasło , odzew był od całej familii i nie dało się już wykręcić . No cóż większość rządzi , choćby mniejszość , nie była w zachwycie , taki klimat , takie życie " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Pieczony pasztecik , plus ogóreczek(...)Łopatkę kroimy w średnie kawałki , słoninę także i układamy w brytfance do pieczenia ( nie trzeba dodawać żadnego tłuszczu , słonina się wytopi ) . Dodajemy obrana marchew, cebulę oraz wszystkie przyprawy , sól , pieprz oraz cukier . Szczelnie przykrywamy i dusimy na małym ogniu , w razie potrzeby dolewamy szklankę wody . Jak mięso rozmięknie na tyle , że przy nakłuciu widelcem zacznie się rozdzielać , dokładamy wątróbkę

Ogrodnik w podróży
Meksykańska lazania (lasagne) z tortilli 209

żółty w plastrach - sól, pieprz Sposób przygotowania: Cebulę obieramy, kroimy w kostkę i smażymy na złoty kolor dodajemy mięso i dalej smażymy. Mięso doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy drobno pokrojone 2 ząbki czosnku i dalej smażymy.  Kiedy mięso jest usmażone dodajemy pomidory (z zalewą), odsączoną kukurydzę i fasolę (z zalewą). Smażymy dalej przez około 10 min. Doprawiamy 2 łyżeczkami(...)pokrojonej w cienkie plastry. Przykrywamy kolejnymi 2 tortillami.     Ponownie nakładamy warstwę mięsną, 2 plastry sera, przykrywamy tortillą a na sam wierzch nakładamy kawałki poszarpanej mozzarelli. Pieczemy w nagrzanym piekarniku. W temperaturze 200 st przez

Pan i Pani Smith w kuchni
Gołąbki light 136

obiadu) 1 słoik koncentratu (z NETTO) 1 kostka rosołowa sól, pieprz do smaku Sposób przygotowania: Ryż gotujemy ugotowany ryż mieszamy z mięsem i serem, przyprawiamy do smaku (jeśli ktoś próbuje surowego mięsa, ja  nigdy  więc sypię sól i pieprz na oko) z kapusty usuwamy ostrym nożem głąb i wkładamy ją do gotującej się wody(...)liścia do środka i tak przygotowane gołąbki układamy w garnku ściśle jeden obok  drugiego   9. wierzch gołąbków przykrywamy pozostałymi liśćmi, żeby nie spaliły się podczas pieczenia 10. w 0,5 l wrzątku rozrabiamy kostkę bulionu, a następnie dodajemy koncentrat 11. powstałym roztworem polewamy gołąbki 12. pieczemy w temperaturze 180 stopni

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Makowiec warstwowy z jabłkiem 531

manny 50 g masła 1 jabłko 3 białka szczypta soli Mleko zagotować i zalać mak, tak aby był całkowicie przykryty. Kiedy napęcznieje, odcisnąć i zmielić dwukrotnie w maszynce do mielenia mięsa, na drobnym sitku. Użyłam już zmielonego maku, który wsypałam do zagotowanego mleka i odstawiłam na godzinę. Do maku dodać miód, cukier, stopione masło i kaszę mannę. Jabłko obrać, zetrzeć(...)masy makowej i tak naprzemiennie, tak aby ciasto znalazło się na górze. Przykryć ściereczką i odstawić w ciepłym miejscu na 2 godziny. Przed włożeniem do piekarnika wierzch posmarować mlekiem. Piec przez około 1 godzinę w 180 *C. Jeżeli wierzch będzie się przypiekał, można przykryć folią aluminiową. Po wystudzeniu pokroić na kwadraty. Udanych wypieków! Smacznego! Kategoria: A-Z SŁODKO

https:KKuchniaMniam
Polędwiczki w sosie śmietanowym z suszonymi pomidorami i whisky z pieczonymi młodymi ziemniakami z rozmarynem 180

wieprzowa 25 – 30 ml whisky 250 – 300 g młodych ziemniaków 6 dużych suszonych pomidorów 3 łyżki śmietany 18 % sól, świeżo zmielony pieprz, papryka ostra i słodka – mielona, suszony tymianek i rozmaryn oliwa z oliwek garść natki pietruszki 3 ząbki czosnku 1 czubata łyżka masła + 1 łyżka oliwy z oliwek Wykonanie: Ziemniaków nie obieraj. Oczyść je dokładnie(...)Dodaj oliwę z oliwek. Ilość wedle uznania. Całość wymieszaj łyżką i wyłóż na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piecz w 200 C przez 30 minut. Po tym czasie – wyjmij blachę i ziemniaki rozgnieć delikatnie widelcem. Umieść ponownie w piekarniku i piecz 10 minut. Przygotuj składniki: Polędwiczkę oczyść z błon, pokrój w 1 cm plastry. Czosnek drobno posiekaj. Na dużej

Moja pasja smaku
Gołąbki z mięsem i kaszą jaglaną . 182

kaszy jaglanej od Eco Blik 1 duża cebula 1 kg mięsa mielonego z szynki 1 łyżka oregano  od  Skworcu  2 łyżki  przyprawy do mielonego od   Skworcu  sol , pieprz do smaku  5 łyżek  oliwy Wykonanie : Kapustę myjemy wycinamy głąb , wkładamy do garnka , zalewamy wodą i gotujemy tak długo(...)małym ogniu co jakiś czas mieszając aż kasza będzie miękka. W rondlu rozgrzewamy oliwę dodajemy mięso startą na tarce jarzynowej cebulę , przyprawy i podsmażamy . Do ugotowanej kaszy przekładamy mięso i dobrze wszystko mieszamy , przyprawiamy ewentualnie do smaku solą i pieprzem . Usmażone mięso lekko blendujemy . Sparzoną kapustę wyciągamy , z każdego liścia zcinamy tą grubą warstwę która idzie wzdłuż liścia , delikatnie

Sama słodycz i szczypta chili
Zapiekanka grzybowa w kamionce 135

smakach zrobić zapiekanki grzybowe w kamionkach . 1 szkl ryżu 2 łyżki suszonych grzybów utłuczonych szczypta oregano szczypta bazylii 1 łyżeczka soli 2 łyżki oleju 300 g mięsa mielonego 1 jajko 1 łyżeczka pieprzu ziołowego staropolskiego sos grzybowy na bazie beszamelu pół cebuli 1 łyżka masła 2 łyżki sproszkowanych grzybów sól pieprz szczypta estragonu oregano(...)wody na ryż, dodać grzyby, olej i przyprawy, ryż przepłukać, wrzucić na wrzątek i gotować mieszając aż wchłonie cały płyn. Przykryć i odstawić na ok 30. Wystudzić. Dodać mięso i jajko, doprawić do smaku solą i pieprzem. sos: w rondelku przyrumienić na maśle cebulkę. Mąkę wymieszać z mlekiem i śmietaną.  Powoli wlewać do przyrumienionej cebulki

Gotowanie jest łatwe
Pulled pork- ciągnięta wieprzowina 237

mięso rano, daję mu się zamarynować przez cały dzień i wkładam do piekarnika dopiero na noc. Dzięki temu wieprzowina kruszeje jeszcze przed pieczeniem i dużo mocniej przechodzi aromatem przypraw i ziół.   Kawałki o łącznej wadze 800g-1,5kg pieczemy w żaroodpornym naczyniu z pokrywą przez około 7-10 godzin w 110-120⁰C. Po tym czasie mięso(...)dwie porcje- jedną po wystudzeniu zamrozić. Oszczędzi to sporo czasu i prądu, a odmrożony pulled pork będzie równie pyszny.   Nie wylewajcie sosu, który zostanie pieczenia mięsa- to mieszanina coli, cebuli, smaku mięsa i marynaty. Jeśli boicie się, że będzie za tłusto- włóżcie rondelek z sosem do lodówki i zdejmijcie tłuszcz, gdy już się schłodzi i zetnie. Resztę zmiksujcie

Karo in the Kitchen

Proponowane wyszukiwania