pieczeń z mięsa mielonego - 5644 przepisów (strona:140/377)

Pizza o smaku hamburgera 201

rozklepując w dłoniach, na podsypanym mąką blacie – i zostawiamy rant. Wykładamy każdy na osobny kawałek papieru do pieczenia.   W tym czasie nastawiamy piekarnik na 220-230°C. W warunkach domowych tyle wystarczy. Zostawcie w nim na najniższym poziomie blachę do pieczenia . Nagrzeje się i wytworzy chrupiącą skórkę na cieście. Po rozgrzaniu do wymaganej temperatury dajcie piekarnikowi pochodzić(...)grubość ok 3-4mm. Sos posypujemy usmażonym mięsem. Posypujemy całość startą mozzarellą, w dłoniach rwiemy na mniejsze kawałki mozzarellę w kulce. Na pizzy rozkładamy odsączone z zalewy pikle. Zostawiamy ciasto z nadzieniem do drugiego wyrastania, na 30 minut – w tym czasie zagrzeje się piekarnik i blacha.   Pizzę pieczemy na najniższym poziomie piekarnika przez 10 minut. Następnie na minutę

Karo in the Kitchen
Gołąbki zapiekane w kapuście kiszonej 210

coolinarnie.pl)"; listonic_theme = "addToShoppingList1"; listonic_content = "2 małe białe kapusty (może być włoska) 0,8kg kapusty kiszonej (nie kwaszonej, kiszonej) 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego 0,8kg mięsa mielonego (dobrej jakości, mielonego z kawałka) 2 torebki kaszy gryczanej 2 jajka trochę bułki tartej sól pieprz 1 cebula 2 ząbki czosnku domowa vegeta " document.write(" "); Sposób przygotowania Krok(...)Liście warto potrzymać trochę dłużej w wodzie, aby były dość miękkie, ponieważ później mogą się długo piec. Przygotowane liście odstawić na bok. Bierzemy się za kiszoną kapustę. Krok 2 Kiszoną kapustę należy poddusić. Można tego nie robić, ale później, będzie się długo piekło, a mi zależy na czasie. Przyprawiamy ją odrobinę solą, ale ostrożnie, bo kiszona kapusta lubi być już

CoolinarniePL
Lula kebab. 332

Lula kebab, czyli siekane mięso pieczone na grillu z dużą ilością przypraw i zieleniny. U nas na Litwie i w Polsce te danie jest bardzo mało znane, ale w całej Azji to jest jedno z samych popularnych dań.  Tradycyjny lula kebab robi się z baraniny, ale ja go robię z wieprzowiny, bo u nas jest ją bardzo trudno kupić(...)pietruszki łyżka soli 0,5 łyżeczki pieprzu 2 łyżeczki ziaren kolendry (sproszkowanych) Przygotowanie:  Karkówkę i boczek siekamy bardzo drobno nożem lub mielimy w maszynce do mielenia z bardzo dużymi oczkami.  Do mięsa dodajemy drobno pokrojoną cebulę, posiekaną zieleninę, sól, pieprz i ziarna kolendry. Wszystko dokładnie wyrabiamy przez ok. 5 min. Odstawiamy na 2 godz. do lodówki. (ważne

Kuchnia Łukasza
Pikantne, kawałki kurczaka z piekarnika z wódką 178

wódką Kurczak najlepiej smakuje , kiedy jest pieczony z chrupiącą skórką i dobrze doprawiony Ten przepis jest prosty , smaczny , a kawałki kuraka mają właśnie taką , chrupiącą , pyszną skórkę . Wódka ,całkowicie odparowuje i nie jest wyczuwalna , za to doskonale zmiękcza mięso , powodując że pozostaje soczyste .Jedyny mankament to , to że trzeba niestety dużo wcześniej zamarynować mięso . Jeśli przyjdzie Wam do głowy skrócić(...)lepiej się wchłonęła . Składniki marynaty łączymy ze sobą , nacieramy kurczaka , obficie , dokładnie wcierając ją w mięso . Odstawiamy pod przykryciem do lodówki na dwa dni ( długo , ale ma to znaczenie , można krócej , ale efekt jest słabszy ) . Po upływie tego czasu , przekładamy na blaszkę do pieczenia i wkładamy do wcześniej nagrzanego piekarnika do 200 C . Po pięciu minutach zmniejszamy temperaturę

Ogrodnik w podróży
Krokiety serowo-ziemniaczane z bazylią i kminkiem 113

połowie czasu pieczenia przewrócić na drugą stronę. Podawać jako dodatek do mięs lub polane sosem. Krokiety serowo-ziemniaczane z bazylią i kminkiem O czym warto pamiętać przygotowując krokiety. Użyłam nabiału bez laktozy, gdyż mam na nią nietolerancję. Oczywiście możecie użyć standardowego sera czy masła. Całe ziarna kminku nadały krokietom bardziej wyrazistego smaku. Kminek mielony nie smakowałby tak samo

mecooks
Mięso mielone po bałkańsku 164

pomysł na odmienione mielone.. Do dania dodałam czubrycę, charakterystyczną dla Bułgarii przyprawę. Jeśli jej nie mamy, pomińmy ją lub zastąpmy innymi - danie będzie równie smaczne. 500g mięsa mielonego  2 cebule 1 czerwona papryka 5 ząbków czosnku 250ml passaty pomidorowej  2 łyżeczki przecieru pomidorowego 2 łyżeczki czubrycy czerwonej 1 łyżeczka słodkiej papryki sól, pieprz olej(...)oleju podsmażamy mięso mielone wraz z cebulą, czosnkiem i papryką, do zarumienienia. Wlewamy passatę, przecier, wsypujemy przyprawy. Dusimy kilka minut do odparowania płynów. Studzimy.  2. Mięso z warzywami łączymy ze startym na tarce serem, jajkami i bułką tartą. Mieszamy do połączenia składników. Wykładamy do tortownicy lub formy na tartę. Na wierzch wykładamy pokruszony ser feta. Pieczemy w temperaturze

Szefowa kuchni
Bataty z pieczoną fetą 75

Prosty i szybki przepis na pieczone bataty z... pieczoną fetą :-) Rewelacyjne połączenie słodyczy ziemniaków ze słonym serem. - tylko kilka składników - prosto, szybko i bez mięsa - niezapomniany smak Czas przygotowywania:  do 20 minut Czas pieczenia: do 35 minut temperatura 220 stopni Ilość porcji:   4-6 Składniki: • 1,5 kg batatów z pomarańczowym miąższem • 4-5 łyżek oliwy(...)czosnkowej • 1 kostka fety - 200 g • 3 łyżeczki suszonego oregano • 2 płaskie łyżki jogurtu greckiego • sól morska w płatkach i świeżo mielony czarny pieprz

AniaGotuje.pl
Jak zaoszczędzić i przedłużyć przydatność żywności do spożycia? 162

Pieczone mięso 2-3 dni 8-12 dni Artykuły spożywcze – zamrożone Trwałość artykułów niezapakowanych próżniowo Trwałość artykułów zapakowanych próżniowo Pieczywo 6-9 miesięcy 24-26 miesięcy Owoce 6-12 miesięcy 24-26 miesięcy Warzywa 8-10 miesięcy 24-26 miesięcy Ryby 6 miesięcy 24-26 miesięcy Drób 6 miesięcy 24-26 miesięcy Mięso mielone 4 miesiące 12 miesięcy Mięso

Słodkie okruszki
Sałatka rukola z burakami, kozim serem, pieczoną papryką i pestkami dyni 185

niedzielnych mielonych. Te domowe były najlepsze, aczkolwiek trochę było trzeba się natrzeć chcąc nakarmić pięcioosobową rodzinę. Ale! smak tworzony od podstaw oraz satysfakcja szybko wynagradzała całe bordowe dłonie i czas, który na to poświęcałyśmy.  Oprócz koktajli i sałatek przygotowuję także chłodniki, barszcz ukraiński, także nie pogardzę pieczonymi burakami, grillowanymi i tymi zasmażanymi do mięs (nawet gotowymi

Zasmakuj Kuchni
Sałatka z kurczakiem w curry z miodem (bez soli) 218

kawałki. Wymieszać z misce wszystkie składniki na marynatę. Kurczaka pokroić na mniejsze kawałki i wymieszać z marynatą. Mięso przełożyć do papierowych woreczków lub zawinąć w papier do pieczenia i usmażyć. Wymieszać składniki na sos. Kurczaka podawać z sałatką i pokrojoną w kostkę mozzarella. Całość polać sosem

KuchniaWeDwoje.pl
GRILLOWANE BEFSZTYKI a'la GORDON RAMSAY 98

zamarynowania : mięso wkładamy do płytkiego naczynia, nacieramy 1 łyżeczką mielonej papryki i posypujemy ziarnami różowego pieprzu, całość polewamy winem oraz 2 łyżkami oliwy. Naczynie przykrywamy folią spożywczą i odstawiamy w chłodne miejsce na około 1 godzinę. Krok 2. Rozgrzewamy piekarnik do 200 stopni. Na blasze układamy papryki, polewamy 2 łyżkami oliwy, obkładamy ząbkami czosnku - pieczemy 15-20 minut

Moja Książka Kucharska
cukinia faszerowana 184

Farsz: mielone mięso, cebula, czosnek, ryż i ser :) przyprawy sól, pieprz  ...  Cebulę i czosnek dusimy, ryż gotujemy... Mięso smażymy i dodajemy przygotowany ryż, cebulę i czosnek, a na koniec przecier :) Tak przygotowany farsz jest gotowy do zjedzenia, ale napełniamy nim wydrążone cukinie :) Wstawiamy do piekarnika na 40-50 min/ 200 st. C ... Po takim pieczeniu mamy

chleba naszego
Piersi kurczaka z pomarańczami 135

świeżo mielonego pieprzu Mięso umyć i osuszyć. Połączyć i dokładnie wymieszać składniki marynaty. Zalać mięso i odstawić na kilka godzin, a najlepiej na całą noc. Po tym czasie przełożyć mięso razem z całą marynatą do naczynia do zapiekania. Na wierzchu można położyć 2-3 gałązki rozmarynu. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180 stopni i piec około godziny(...)Naczynia nie przykrywać do pieczenia. Smacznego

kuchnia doski
Paszteciki 107

kminkiem) i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni ok. 20 minut. Z tej ilości wychodzi 80 - 100 pasztecików. Moje propozycje farszu: 1.  Gotowane mięso z 4 udek, 1/2 kg pieczarek, 2 cebule, 2 łyżki oleju, 2 jajka, sól, pieprz, gałka muszkatołowa. Cebulę i pieczarki kroimy i podsmażamy na oleju, a następnie razem z mięsem mielimy w maszynce. Dodajemy

Czary - gary w kuchni
Paszteciki z mięsem mielonym i czatni z pomidora 100

Składniki: ciasto francuskie 300g mięsa mielonego ostre czatni z zielonego pomidora 2 ząbki czosnku łyżka masła cebula szalotka pieprz  Cebulę siekamy, podsmażamy na łyżce masła. Do cebulki dodajemy mięso mielone, doprawiamy pieprzem i dwoma wyciśniętymi ząbkami czosnku. Smażymy na małym ogniu i szpatułką rozdrabniamy mięso na patelni. Do usmażonego mięsa dodajemy ostre czarni z pomidora(...)mieszamy do połączenia.  Ciasto francuskie kroimy na prostokąty, na środku każdego z nich układamy porcję mięsa i zawijamy na paszteciki. Gotowe układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia - miejscem sklejenia ciasta w dół (ciężar farszu dociśnie ciasto i nie otworzą się przy pieczeniu).  Paszteciki pieczemy przez 12-15 minut w temperaturze

Gotowanie i blogowanie
Domowy tatar wołowy. Urozmaicenie na kolację - niekoniecznie z polędwicy 117

pieczenia, na bitki, bigos itd. Słowem cała micha mięsa do przerobienia. Z udźca na przykład udało się wykroić piękne kawałki mięsa. I właśnie z nich powstał tatar na naszą kolację. Składniki (na małą miseczkę tatara): ok. 30 dag ładnego, chudego mięsa wołowego (polędwica, fragmenty udźca) 1żółtko 1 łyżka oliwy z oliwek sól, pieprz świeżo mielony Dodatki: kilka pikantnych

Kuchnia po mojemu
Zapiekanka z dynią i mięsem mielonym 192

świetnie. Składniki: 2 cebule 2 ząbki czosnku 1 kopiasta łyżeczka świeżo startego imbiru 1 świeża papryczka chilli 500 g mielonego mięsa sól morska pieprz 1 łyżeczka zmielonego kuminu (kminu rzymskiego) 1 łyżeczka kurkumy 1 łyżeczka cynamonu 1 łyżeczka mielonej słodkiej papryki ½ szklanki ryżu 1 szklanka czerwonej soczewicy 750 ml bulionu 2 szklanki obranej i pokrojonej w kostkę(...)cebuli dodać mielone mięso, smażyć aż całe mięso zmieni kolor. Doprawić solą i pieprzem, dodać posiekaną papryczkę chilli i resztę przypraw. Smażyć przez chwilę. Dodać, ryż i soczewicę, smażyć przez ok. 3 minuty a następnie dodać gorący bulion, dynię i pokrojone w kostkę pomidory. Wszystko wymieszać i zagotować. Naczynie przykryć i wstawić do rozgrzanego piekarnika.  Piec w temperaturze

Mama Gotuje
Stek z pieczonymi warzywami 287

Kawał mięsa i słodkie warzywa – prawdziwa uczta. Do tego cierpki, winny sos – dla koneserów. Stek z pieczonymi warzywami: 2-3 steki z polędwicy wołowej (każdy ok. 2,5 cm grubości) 3/4 szklanki czerwonego, wytrawnego wina 1 liść laurowy 1 łyżeczka octu balsamicznego 1-2 łyżeczki miodu 2 łyżki zimnego masła sól morska, świeżo mielony pieprz Pieczone warzywa(...)oliwek sól morska, świeżo mielony pieprz'; document.write(" "); Pieczone warzywa: Obrane, niewielkie buraki przekrawamy na połówki i układamy w blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Skrapiamy oliwą z oliwek (najlepiej taką w spreju – jeśli nie mamy, skrapiamy i rozsmarowujemy pędzelkiem). Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 160°C z termoobiegiem (lub 170 bez) i pieczemy 20 minut. Po tym czasie

Poezja smaku
Domowy hamburger 147

hamburgerów piekłam oczywiście sama i przedstawiałam Wam je w poprzednim wpisie. Wyszłam z założenia, że przygotuje „amerykańskiego” hamburgera, kotlet miał być grubości bułki. Smak całości był idealny, ale trudno się jadło właśnie ze względu na grubość, następnym razem przygotuje połowę cieńsze kotlety i będzie w sam raz! Składniki: Kotlet: - 0,5 kg mięsa mielonego wołowego

dom-agi.pl
Zaskocz bliskich 196

bądź maszynkę do mielenia mięsa. Po całkowitym ostygnięciu dodaj 2 jajka (na 1,5kg ziemniaków), dwie łyżki masła, sól, pieprz, gałka muszkatołowa, można również dodać przyprawę do ziemniaków, jednak zrobioną samodzielnie a nie kupioną (kolendra, czosnek, kminek, papryka, cząber, majeranek). Tak przygotowane ziemniaki wkładamy porcjami w szpryce i formujemy ślimaczki na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Posypujemy gruboziarnistą solą

Gotuj z Natką
Udka faszerowane 229

mocno tłuczkiem). Odcinamy mięso od kości, mielimy je w maszynce o grubych oczkach lub miksujemy w blenderze. Dodajemy żółty ser, pietruszkę, sól, pieprz i trochę słodkiej papryki. Dokładnie wyrabiamy masę. Udka napełniamy farszem, zawijając skórę do środka. Z wierzchu posypujemy solą, pieprzem i słodką papryką. Do naczynia żaroodpornego wlewamy olej. Wkładamy udka zawinięciem do dołu. Pieczemy w piekarniku nagrzanym(...)przez. ok. 60 minut. (na 10 minut przed końcem pieczenia odkrywamy pokrywkę naczynia, aby skórka się zrumieniła).Udka faszerowane są daniem bardzo smacznym i prostym.  Do farszu możemy dodać swoje ulubione składniki i przyprawy. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie wymaga dużego nakładu pracy, a jeśli ktoś ma wątpliwości, mam nadzieję, że  efekt i smak mu to wynagrodzi. Smacznego

mojewypiekiinietylko
Placek pasterski czyli shepherd’s pie 194

dodać oliwę ,mielone mięso i smażyć aż jagnięcina zbrązowieje. Do mięsa dodać cebulę, seler, marchew, boczek i czosnek, część listków rozmarynu i pomidory. Wlać bulion, dobrze wymieszać aby nie zostało nic przyklejonego do dna patelni. Jeżeli nie możemy naszej patelni wstawić do piekarnika, zawartość należy przełożyć do żaroodpornego naczynia, przykryć pokrywką lub folią aluminiową i  piec w piekarniku

Stare Gary
Pasztet z żurawiną i pistacjami 155

liście laurowy pieprz czarny mielony pieprz kolorowy lub cytrynowy  do ozdobienia wierzchu sól Mięso opłukać, zalać 2 l zimnej wody, doprowadzić do wrzenia. Zebrać szumy, dodać obraną i pokrojoną pietruszkę, marchewkę, selera i pora. Osolić, gotować ok. 90 minut z dodatkiem liści laurowych i ziela angielskiego. Przecedzić na sicie, po ostygnięciu oddzielić mięso od kości. Namoczyć bułkę(...)posolić i popieprzyć. Mięso, warzywa, wątróbkę i odciśniętą bułkę dwukrotnie przepuścić przez maszynkę do mielenia. Doprawić do smaku ziołami, solą i pieprzem, zetrzeć gałkę muszkatołową. Dodać żółtka z jajek, pistację, żurawinę i posikaną natkę pietruszki. Białka jajek ubić na sztywna pianę z odrobiną soli. Drewnianą łyżką delikatnie wymieszać z masą mięsną. Wyłożyć keksówkę papierem do pieczenia. Włożyć pasztet

Apetyczna babeczka

Proponowane wyszukiwania