Kolejna odsłona obiadowa drobiu pospolitego, czyli paprykowe kurczę pieczone

Kolejna odsłona obiadowa drobiu pospolitego, czyli paprykowe kurczę pieczone

Kolejna odsłona obiadowa drobiu pospolitego, czyli paprykowe kurczę pieczone

Przepis na : obiad

Pora na kurczaka  w kolejnej smacznej odsłonie. Choć kiedyś pisałam, że kurczak zawsze pozostanie tylko kurczakiem to muszę przyznać, że jego mięso ma jedną ogromną zaletę. Jest łatwe w przygotowaniu, nie wymaga wiele czasu, a przy tym doskonale komponuje się z bardzo różnorodnymi przyprawami i dodatkami. No i tak z jednej zalety zrobiło się kilka. Nie będę więc wspominać o jego wadach bo po cóż psuć ten pozytywny początek. A jak wiadomo dobry początek np. tygodnia - rzecz ważna ;) Przejdę do szczegółów ko... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia po mojemu

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Sałatka z kurczakiem - 15 najlepszych przepisów

Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.

Czytaj dalej...

Autor

Cytrynka.tgr

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kurczak, mielone, sos sojowy, papryka, mięso, udka , sosy, marchewka, kapusta pekińska, por , kapustą, ryż, surówka, obiad, kurczak z porem, surówka z kapusty, dania obiadowe, dania z kurczakiem, sos do mielonego , sos do kurczaka, kurczak z papryką , mięso mielone, udka z kurczaka, bez pieczenia, mięso na obiad, pieczone udka, mięsa pieczone, pieczeń z mięsa mielonego, kurczak pieczony, sos do ryżu

Inne przepisy z Kuchnia po mojemu

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.