pieczeń z mielonego - 4715 przepisów (strona:77/315)

Pyszne ciasto otrębowe 397

orzechów włoskich - 190 g margaryny - 100 g rodzynków - 4 jajka - 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia - kilka kropel olejku migdałowego - tłuszcz do blaszki - bułka tarta do posypania foremki Blacha : 40 x 14 cm ( ja użyłam dwóch mniejszych ) Sposób przyrządzania : 1. Orzechy mielimy. 2. Jajka dokładnie ubijamy z cukrem , dodajemy otręby i mieszamy. 3. Wsypujemy mak. 4. Margarynę rozpuszczamy

Słodkości i nie tylko
Kruche ciasto ze śliwkami, cynamonem i budyniem 125

folię lub woreczek wkładamy do lodówki na godzinę. Średniej wielkości, przygotowaną wcześniej tortownicę wykładamy przemrożonym ciastem, lepiąc dość wysoki brzeg (kurczy się przy pieczeniu). Wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy do zezłocenia (około 15-20 minut). Studzimy. 2. Masa Budyń gotujemy według przepisu na opakowaniu, z tym, że zamiast pół litra mleka, wykorzystujemy 450 mililitrów(...)uznania połówki śliwek (oczywiście bez pestek ;) ), które zasypujemy dość obficie mielonym cynamonem. Białka ubijamy na sztywną pianę ze szczyptą soli i łyżeczką cukru pudru. Wykładamy je na całości ciasta i dobrze wygładzamy. Wstawiamy do nagrzanego, jak poprzednio piekarnika i zapiekamy do otrzymania złotego koloru. Po wyjęciu z pieca, jeszcze w blaszce, ciasto wkładamy do lodówki przynajmniej na godzinę

Kuchenna Kontrrewolucya
Makowo- orzechowe ciasto z gruszkami 142

PORCELANA BOGUCICE Makowo- orzechowe ciasto z gruszkami Składniki: na ciasto jajka - 6 szt orzechy tarte laskowe - 1 łyżka mak mielony suchy - 1 łyżka kakao - 1 łyżka cukier - 1 szkl cynamon - 1 łyżeczka soda - 1 łyżeczka proszek do pieczenia - 1 łyżeczka mąka - 2,5 szkl olej - 3/4 szkl Dodatkowo : gruszki - 4 szt cukier puder do posypania ciasta Sposób przygotowania

Kuchnia Danusi
.975. owies w omlecie 169

pierwszy w wersji wegańskiej. Oto przepis: PRZEPIS /1 porcja/ ~60g płatkow owsianych + łyżka otrębów gryczanych/owsianych ~czubata łyżka mielonego lnu (10g) + 3-4 łyzki wody -> wymieszać i odstawić na 5 minut ~1/2 łyzeczki bezglutenowego proszku do pieczenia ~cukier/stevia do smaku opcjonalnie ~1/2 łyżeczki proszku maca BIO FRESANO Wieczorem płatki owsiane zalewamy gorącą wodą

breakfast of dreams
Jak zrobić zaczyn z drożdży / drożdżowy ? - porady kuchenne 123

Dostałam od Was kilka maili z pytaniem - "jak zrobić zaczyn z drożdży / drożdżowy?" . Abyście mieli wszystko na blogu, postanowiłam umieścić wpis na ten temat. Mam nadzieję, że Wam to ułatwi pracę w pieczeniu przeróżnych ciast z zaczynem z drożdży. Do osób, które radzą sobie z zaczynem, mam prośbę - napiszcie w komentarzach, czy robicie podobnie?  Robienia zaczynu nauczyła mnie

CookYourself
Cannelloni z cukinii na pure ziemniaczanym z kminem 185

drugie jest moja ulubiona cukinia i sos beszamelowy, które kocham Ja. Idealne połączenie i bardzo proste w wykonaniu.    Składniki: 1 duża cukinia 500 g mięsa mielonego wołowego 1 jajko 3 czubate łyżki bułki tartej 0,5 łyżeczki papryki ostrej 1 łyżeczka papryki słodkiej i tymianku sól i pieprz do smaku pure 300 g ziemniaków(...)tniemy wzdłuż na cienkie paski grubość ok 0,2 cm. Z mięsa kleimy duże kulki ( jak na kotlety mielone) i zawijamy w cukinii, wszystko układamy obok siebie wciskając w pure. Posypujemy serem i zalewamy sosem beszamelowym.   Pieczemy w rozgrzanym piekarniku na 200 C ok 40-50 minut.  Smacznego

Niezły Młynek
Tradycyjnie- Gołąbki 365

niż dobra kwaśnica. Jednym słowem nie darzę sympatią tradycyjnej kuchni. Lubię jeść lekko, uwielbiam makarony, dziki ryż, ryby, dziczyzne wolno pieczoną w czerwonym winie. Wybór padł na Gołąbki- sprofanowałam tradycyjny przepis mojej babci- białą kapustę zastąpiłam włoską, zamiast mielonej wieprzowiny wykorzystałam pierś z kurczaka, a co najważniejsze! Wywróciłam do góry nogami proporcje zwiększyłam ilośc mięsa, zmniejszyłam zawartość ryżu

Zapiski Młodej Żony
Szybkie i zdrowe babeczki na prezent 241

Mąka żytnia typ 2000 2 łyżeczki Mąka jaglana 1 lyżeczka Mąka kokosowa 1,5 łyżeczki Mąka wiesiołkowa 1 łyżeczka Mielone migdały 1łyżeczka Otręby orkiszowe 1łyżeczka Olej z orzecha włoskiego 2 łyżeczki 2 orzechy macadamia szczypta proszku do pieczenia 2,5 łyżeczki cukru trzcinowego bądź ksylitolu Przygotowanie: 1/ Do miski wbijamy jajko, dodajemy resztę składników prócz orzeszków macadamia

Kuchnia PROzdrowotna
Ciasteczka Klementynki (ciasteczka serowe z marmoladą) 502

konfitury z płatków róży i dzięki temu ciasteczka uzyskały rewelacyjny aromat! Polecam! Składniki: 250 g mąki tortowej 250 twarogu mielonego 1 małe jajko (lub 1 żółtko) 1 kostka masła 2 łyżki cukru 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli dowolne powidło lub twardy dżem (u mnie powidła śliwkowe, dżem truskawkowy i konfitura z płatków róży) Sposób

Kuchnia domowa Ani
Roladki naleśnikowe ala gołąbki w sosie pomidorowym 382

ciepło ” podczas przyjęcia!   SKŁADNIKI: NALEŚNIKI: - mąka – 1,5 szklanki – proszek do pieczenia – 1 łyżeczka – sól – 1 łyżeczka – mleko – 1 szklanka – jajka – 2 szt – olej – 3 łyżki FARSZ: - podsmażone mięso mielone – ok. 300 g – jajko – 1 szt – sól , pieprz – do smaku

Ostra na Słodko
Mięsa 196

panierce Kotlety w płatkach kukurydzianych Kotlety z marchewką i ryżem Kuleczki z mięsa mielonego z ryżem i buraczkami Kurczak faszerowany mięsem mielonym Kurczak faszerowany pieczarkami   Kurczak w 5 smakach Miodowe skrzydełka Mix warzyw podany z ryżem Muffinki z kurczaka Pieczeń z makaronem Pieczona kaczka, faszerowana jabłkami z miodem Pieczone żeberka Pieczony schab z kaszą

Aga w kuchni
SERNIK REWELACJA 29687

kruchego ciasta umieścić w misce i zagnieść. Gdyby ciasto nie chciało się połączyć, dodać 1-2 łyżeczki wody lub mleka. Przygotowanym ciastem wykleić dokładnie dno formy wyłożonej papierem do pieczenia. Masło utrzeć w misie miksera razem z dodawanymi do niego stopniowo serem i żółtkami. Dosypać proszek budyniowy i wymieszać. W międzyczasie ubić na sztywno białka jaj, gdy zaczyna powstawać(...)połączenia składników. Gotową masę serową wylewamy na przygotowany wcześniej spód. Wyrównujemy i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 160*C , pieczemy ok. 80-90 minut. Po wyjęciu boki okroić nożem i pozostawić do wystygnięcia. Mój serniczek dodatkowo polukrowałam mielonym cukrem trzcinowym rozrobionym ze śmietaną i posypałam płatkami czekoladowymi bez cukru (z ksylitolem). Wyszedł pyszny, puszysty i wart powtórzenia. Nie dodałam

Smaczne Zdrowe
Torcik orzechowo-jabłkowy 259

cukier się rozpuści a piana będzie sztywna i lśniąca. Do piany dodawać kolejno po jednym żółtku - cały czas ubijając. Mielone orzechy wymieszać z mąką - dodać do  ubitych jajek - delikatnie połączyć. Ciasto przelać do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w 170 stopniach C przez około 15 min ( do suchego patyczka ). Upieczony biszkopt ostudzić, wyjąć z tortownicy. Zimny

kolorowotorcikowo
Bułeczki orkiszowe pełnoziarniste z dynią i orzechami laskowymi 161

mase orzechowa: 120g mielonych orzechow laskowych 2-3 lyzki mleka 2 lyzki likieru Ameretto 2 lyzki miodu lub cukru pudru Doadatkowo: 1 zoltko+1 lyzka mleka Wykonanie: Uzylam puree z dyni Hokkaido.Dyni nie obierac ze skory.Usunac pestki i  pokroic w 2-cm szpalty.Uklozyc kawalki dyni na blaszce wylozonej papierem do pieczenia,posolic i skropic oliwa.Piec(...)skladniki umiescic w misie robota i wyrobic gladkie ,sprezyste nieklejace sie ciasto.Przykryc folia spozywcza i odstawic w cieple miejsce do podwojenia objetosci. W miedzyczasie przygotowac mase orzechowa.do przelozenia buleczek.Do mielonych orzechow dodac plynne skladniki tak, by powstala gesta masa dajaca sie latwo rozmarowac. Wyrosniete ciasto jeszcze raz wyrobic i rozwalkowac na prostokat o wymiarach 60x40 cm.Rozmarowac mase orzechowa

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Galette z pomidorami i ricottą 174

równe części, z których uformować kule. Oba kawałki rozwałkować bezpośrednio na papierze do pieczenia na 2 równe okręgi. Wstawić na 30 minut do lodówki. Nadzienie: 250 g ricotty 1 jajko 8 pomidorów śliwkowych (żółte i czerwone) świeży rozmaryn sól morska świeżo mielony pieprz Ricottę wymieszać z jajkiem i doprawić solą oraz pieprzem. Na każdym okręgu rozsmarować połowę masy(...)pokroić na plastry i równomiernie rozłożyć na ricottcie, układając jedną lub dwie warstwy. Posolić, popieprzyć i posypać świeżym rozmarynem. Gallete wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 ºC  i piec przez 50-60 minut, aż wierzch ciasta stanie się złoty a woda z pomidorów wyparuje. Upieczoną tartę odstawić na 10-15 minut do wystygnięcia i podawać na zimno

Food Square