pieczarki - 22435 przepisów (strona:580/1496)

Gołąbki z kapusty włoskiej nadziewane mięsem z pieczarkami i kaszą pęczak. 183

najważniejsze że wszystkim smakowały :)    Zapraszam do wypróbowania :) Składniki : 3 woreczki  kaszy pęczak Cenos 1 kg dobrego mięsa mielonego np: z szynki 2 duże cebule 5 pieczarek sól, pieprz do smaku 4 łyżki oleju  1 łyżka suszonej bazylii 1 duża kapusta włoska Wykonanie : Kapustę umyć, wyciąć z środka głąb i zalać wodą, gotować na małym ogniu(...)zacznę się gotować dodać troszkę soli i wrzucić kaszę.Gotować tak długo aż woreczek cały napęcznieje.Wyjąć i odsączyć z nadmiaru wody, rozerwać woreczek i przełożyć do miski. Pieczarki umyć i zetrzeć na tarce jarzynowej o dużych oczkach, cebulę obrać, umyć i pokroić w kostkę. W rondlu rozgrzać olej, wrzucić cebulę, pieczarki i lekko podsmażyć, następnie dodać, mięso, troszkę soli

Sama słodycz i szczypta chili
Risotto z ciecierzycą i grzybami. 148

siedząc sobie gdzieś nad brzegiem morza, skąpani w promieniach słońca, najlepiej w miłym towarzystwie ;) Można też w domowym zaciszu, tak jak my dzisiaj. Przygotowałam risotto z ciecierzycą oraz grzybami - pieczarkami i suszonymi borowikami. Dodałam łyżkę hummusu, przez co danie zyskało aksamitną konsystencję. Całkiem fajna potrawa mi wyszła, polecam :) P.S. Kolor Twojej zupy z czarnej fasoli mnie nie przestraszył, raczej zadziwił(...)Składniki: 3/4 szkl. ryżu Arborio 100 g ugotowanej ciecierzycy 100 g pieczarek suszone borowiki (kilka sztuk) bulion 1 łyżka hummusu cebula papryka chili sól oliwa Wykonanie: Grzyby suszone namoczyć (wodę wykorzystać, mieszając ją z bulionem). Na patelni rozgrzać oliwę, drobno posiekać cebulę, paprykę chili, podsmażyć, dodać pokrojone w kostkę pieczarki i borowiki.. Dodać ryż, chwilę podsmażać. Dolać bulion, gotować

zadanie-gotowanie
Pumpernikiel na jeden kęs. 148

też kolorowe pasty kanapkowe Maćka. Przygotowując takie talarki z różnorodnymi, kolorowymi pastami na pewno zachwycicie gości, a stół podczas przyjęcia będzie się pięknie prezentował. Pasta pieczarkowa: Składniki: 400 g pieczarek 1 jajko  1-2 łyżki majonezu 1 łyżeczka musztardy dijon  1/2 łyżeczki soku z cytryny sól pieprz szczypiorek  oliwa Wykonanie: Pieczarki obrać, pokroić i podsmażyć na patelni(...)nadmiar płynu odparuje. Jajko ugotować na twardo. Wystudzone pieczarki, jajko umieścić w naczyniu, dodać majonez oraz musztardę i zmiksować. Dodać sok z cytryny, doprawić do smaku solą i pieprzem. Kromki pieczywa posmarować pastą i posypać posiekanym szczypiorkiem

zadanie-gotowanie
jajka zapiekane w szynce 121

adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); składniki: 4 jajka 4 plasterki szynki 1 pieczarka oliwa z oliwek czosnek zioła prowansalskie sól, pieprz szczypiorek, narka pietruszki wykonanie: Pieczarkę drobno kroimy i podsmażamy. 4 kokilki lub foremki na muffiny smarujemy oliwą z oliwek. W każdej foremce umieszczamy po jednym plasterku szynki tak aby przykrywała całą powierzchnię foremki, tworząc po upieczeniu miseczkę. Do środka każdej wkładamy(...)cząstki pieczarki, przeciśnięty przez praskę czosnek, wbijamy jajko. Doprawiamy solą, pieprzem oraz ziołami. Całość zapiekamy przez ok. 15 min. w 180 st. C. Po upieczeniu posypujemy posiekanym szczypiorkiem lub natką pietruszki

Domowy Smak Jedzenia
Drobiowa pieczeń rzymska z jajkiem. 124

jajkiem.Można podawać na ciepło i zimno-najlepiej z dodatkiem żurawiny lub borówki. SKŁADNIKI: 4 pojedyńcze filetyz kurczaka 2-3 marchewki z rosołu 1-2 ząbki czosnku 30 dag. pieczarek 1-2 jajka 4 gotowane jajka 1 łyżeczka lubczyku, majeranku lub tymaianku 1/2 łyżeczki ziół włoskich 1 łyżka masła klarowanego sól, pieprz biały bułka tarta WYKONANIE: pieczarki obieramy, kroimy(...)plastry, dodajemy cebulkę drobno posiekaną i smażymy na maśle,doprawiamy solą i pieprzem, mięso, usmażone pieczarki, ugotowane marchewki mielimy na dużych oczkach, dodajemy przyprawy i jajka, dokładnie mieszamy, w razie gdyby masa była zbyt luźna dodajemy bułkę tartą, keksówkę smarujemy masłem, posypujemy bułką tartą, wkładamy warstwę mięsa, układamy jajka, pokrywamy mięsem, smarujemy masłem lub kładziemy cienkie plastry, wkładamy do piekarnika

Kuchnia Beaty
Tatar ze śledzia 129

przepis na pyszną postną przekąskę. Połączenie śledzi z marynowanymi warzywami to połączenie doskonałe. Warto wypróbować ten przepis.  SKŁADNIKI: 300g matiasów solonych, 2 ogórki kiszone, 15 sztuk pieczarek marynowanych ORZECH , 4 strąki papryki marynowanej czerwonej, 1 cebula czerwona,  2 łyżki oleju, sok z połowy cytryny, sól, pieprz. PRZYGOTOWANIE: 1. Matiasy moczę godzinę we wodzie. Osuszam i skrapiam z dwóch(...)stron sokiem z cytryny. Śledzie kroję w małą kostkę. Paprykę, pieczarki , ogórki i cebulę także kroję w małą kostkę.  2. Wszystkie przygotowanie składniki przekładam do salaterki.  Dodaję olej oraz sól i pieprz do smaku. Dokładnie mieszam i odstawiam na godzinę, aby smaki się przegryzły. Gotowy tatar wykładam na talerz. Do przygotowania tatara wykorzystałam pieczarki marynowane, które otrzymałam

Tradycyjna kuchnia Kasi
Kurczak w sosie śmietanowym z pieczarkami 207

Składniki na kurczaka w sosie śmietanowym: 500g piersi z kurczaka 200g pieczarek 2 średnie cebule 300ml śmietany 200ml mleka 100g tartego sera żółtego 1 żółtko 4 ząbki czosnku sól, pieprz do smaku Przygotowanie kurczaka: Kurczaka kroimy w średnią kostkę, podsmażamy około 10 minut na małym ogniu. Po 10 minutach, do kurczaka dorzucamy posiekaną w kosteczkę cebulę, pokrojone w plasterki pieczarki(...)sosu dodać inne, ulubione przyprawy, urozmaicając jego smak. Sos idealny do ryżu, czy kaszy, ale także podany z ziemniakami, będzie smakował wyśmienicie. Artykuł Kurczak w sosie śmietanowym z pieczarkami pochodzi z serwisu NiePieprz

NiePieprz.pl
Klops - najprostszy 163

łopatki, ale może być pół na pół z boczkiem ( wieprzowe) 3 jajka 2 cebule, kilka ząbków czosnku sól, pieprz, zioła prowansalskie, ostra papryka mielona smalec do smażenia  kilka pieczarek kilka łyżek kaszy manny Przygotowanie : Mięso zmielić, pieczarki pokroić bardzo drobno i przesmażyć na smalcu razem z pokrojoną drobno cebulą i przeciśniętym czosnkiem, tak by stały sie szkliste, tzn. straciły(...)surowiznę Do mięsa dodać kaszę mannę, roztrzepane jajka, przestudzone pieczarki, cebulę z czosnkiem - wyrobić Doprawić solą i ziołami, ponownie wyrobić Przełożyć do foremki wyłożonej folią aluminiową Piec w temp 180*C przez około 50 min. Jeszcze ciepły klops wyjąć z foremki i zdjąć folię z mięsa, po zupełnym wystudzeniu trudniej mi to szło :( Smakuje dobrze na ciepło i na zimno

Proste Potrawy
Gulasz wieprzowy z pieczarkami 150

Gulasz wieprzowy z pieczarkami... Idealny jako dodatek do placków ziemniaczanych, można podawać z kaszą, ziemniakami czy kopytkami... Potrzebne będą: ok.1,5 kg mięsa wieprzowego (u mnie karkówka i łopatka) ok. 60 dkg pieczarek 2 cebule 3 ząbki czosnku 1 duża marchewka 5 listków laurowych 3 ziarna ziela angielskiego 6 ziaren pieprzu płaska łyżka majeranku sól, pieprz Mięso myjemy, osuszamy ręcznikiem(...)większą kostkę, Przesmażamy w nie dużych partiach (żeby mięso się nie gotowało a przysmażało) na smalcu do zrumienienia ale nie na wiór. Podczas smażenia przyprawiamy solą i pieprzem. Pieczarki podsmażamy na tej samej patelni do zazłocenia. Przekładamy do garnka, dodajemy obraną startą marchewkę, cebulę pokrojoną w piórka lub większą kostkę, czosnek przeciśnięty przez praskę, dodajemy przyprawy i gotujemy do miękkości

Pelusiowa Kuchnia
Pieczarki portobello zapiekane z kaszą 159

Aromatyczne i maślane :) Składniki 3 duże pieczarki portobello 1/2 woreczka ugotowanej kaszy gryczanej 1 cebula 1 łyżka masła kawałek dobrej, wiejskiej kiełbasy zielenina do dekoracji Sposób przygotowania Z pieczarek … Czytaj dalej Pieczarki portobello zapiekane z kaszą

czarrna od kuchni
Kiełbasa biała pieczona w piwie. 188

serdecznie!   KIEŁBASA BIAŁA PIECZONA W PIWIE.           Składniki: 500 g białej kiełbasy 1 duża cebula około 10 cm białej części pora 200 g małych pieczarek 1 ząbek czosnku 4 - 5 łyżeczek musztardy chrzanowej 150 ml jasnego piwa sól pieprz czarny 2 łyżki oliwy           Sposób przyrządzania(...)Cebulę obrać i pokroić w piórka. Por oczyścić i pokroić w cienkie krążki. Pieczarki umyć, osuszyć i pokroić na duże kawałki. Czosnek obrać i drobno pokroić. Rozgrzać oliwę na patelni, wrzucić cebulę, pora i pieczarki, lekko poddusić. Następnie dodać czosnek i przesmażyć jeszcze kilka sekund. Całość dobrze doprawić solą i pieprzem czarnym. Wyłożyć na dno naczynia żaroodpornego. Białą kiełbasę lekko

Zakątek rozkoszy kulinarnych
zupa z czerwonej soczewicy, pieczarek i pora 133

soczewicy, to propozycja na smaczne i zdrowe danie w sam raz na pierwsze dni wiosny. składniki dla czterech osób 200 g czerwonej soczewicy 150 g pieczarek 2 ząbki czosnku 3 ziemniaki 1 por 1,5 l bulionu 2 łyżki masła 2 łyżki oliwy szczypta czarnuszki 2 liście laurowe 3-4 ziarna ziela angielskiego sól natka(...)pietruszki maggi  domowe sposób przygotowania Pieczarki myjemy i kroimy w plastry,  drobno siekamy  ząbki czosnku, pora kroimy w plasterki. Do garnka wkładamy masło, oraz oliwę rozgrzewamy i  wrzucamy pieczarki smażąc je na sporym ogniu. Do przesmażonych grzybów dodajemy posiekany czosnek, liście laurowe, ziele angielskie i pokrojonego w plastry pora. Całość smażymy  przez trzy

Miód i pieprz
serowa tarta z brokułami 143

zimno i też było ok:) składniki: ciasto: 250 g twarogu 2 łyżki kaszy manny 2 łyżki mąki pszennej jajko szczypta soli nadzienie: brokuł 125 g sera pleśniowego 200 g pieczarek cebula 2 łyżki oliwy sos: 250 g jogurtu greckiego 2 jajka szczypta soli szczypta pieprzu cytrynowego Twaróg pokruszyć do miski, dodać pozostałe składniki, wyrobić gładkie ciasto (w razie konieczności dosypać(...)wylepić nim natłuszczoną formę, nakłuć widelcem, wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni, piec ok 10 minut. Brokuł podzielić na różyczki, wrzucić do wrzącej wody, ugotować na półmiękko, odcedzić. Pieczarki i cebulę obrać, pokroić w plastry, usmażyć na oliwie. Ser pokroić w cząstki. Jogurt roztrzepać z jajkami i przyprawami. Na podpieczony spód wyłożyć brokuły, pieczarki i ser. Zalać jajecznym sosem

6niebo
Kotlety siekane z pieczarkami i serem 101

Kotlety siekane czyli pokrojone mięso drobno nożem. Dodatek sera i pieczarek sprawia, że są naprawdę bardzo smaczne. Może się skusicie i jeśli jeszcze nie robiliście takich kotletów to zrobicie.  Najlepiej smakują takie prosto z patelni. Można podawać z ryżem, ziemniakami lub frytkami. Do tego proponuję surówkę  z selera A jeśli chcecie inne pomysły na dania mięsne to zapraszam(...)tutaj W tej kategorii znajdziecie najwięcej przepisów. Składniki 2 pojedyncze piersi z kurczaka 2 jajka 5 średnich pieczarek 4 łyżki startego żółtego sera 2 łyżki posiekanego szczypiorku 1/4 łyżeczki kurkumy sól pieprz bułka tarta do panierowania masło klarowane do smażenia Mięso posiekać drobno nożem, a następnie dodać pieczarki starte na tarce o grubych oczkach. Włożyć pozostałe składniki i dokładnie wyrobić

O kuchni z uczuciem
Lasagne z warstwą pieczarek 182

jednak można sobie pozwolić i zjeść choćby odgrzaną na drugi dzień.  Składniki: Dla ok 5 osób: 15 płatów makaronu lasagne 800g mielonej szynki wieprzowej 2 cebule 1/2 kg pieczarek 1 mały słoiczek suszonych pomidorów w oleju 30g pestek dyni 500g tartego na grubych oczkach sera żółtego (typu gouda) sól, pieprz do smaku 2 ząbki czosnku 1/2 łyżeczki ostrej papryki(...)łyżkach oleju wraz z przyprawami: papryką, bazylią, oregano, przyprawą do mielonego mięsa, ziołami prowansalskimi, posiekanym czosnkiem i pieprzem. Możemy delikatnie posolić jeśli chcemy. Na końcu dodajemy przecier pomidorowy. 2. Pieczarki jeśli mniejsze przekrawamy na pół, jeśli większe na 4 części. Smażymy na łyżce oleju delikatnie posolone wraz z posiekanymi suszonymi pomidorami i pestkami dyni.  3. Sos beszamelowy: Do roztopionego

Kuchnia w czekoladzie

Proponowane wyszukiwania