pieczarki - 22435 przepisów (strona:572/1496)

Leczo z kabaczka 156

niech trwa <3 coś jeszcze pokombinujemy ;) Idealne z bułką lub ryżem <3   Składniki 1 duża cebula 4 pętka kiełbasy śląskiej drobiowej 2 łyżki oleju 200 g pieczarek 1 czerwona papryka 1 kabaczek (ok 1 kg) 1 łyżka koncentratu pomidorowego mielona wędzona papryka sól, pieprz   Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Cebulę siekamy. Kiełbasę kroimy(...)plasterki (takie po 5 mm). Na rozgrzanym oleju podsmażamy kiełbasę razem z cebulą. Pieczarki oczyszczamy, kroimy na plasterki. Z papryki usuwamy nasiona, kroimy w paski. Kabaczka kroimy w kostkę (bez skóry i pestek). Do podsmażonej kiełbasy dodajemy pieczarki, paprykę, kabaczka i koncentrat pomidorowy. Mieszamy, dolewamy 100 ml wody, dusimy na małym ogniu około 20 min. Do smaku doprawiamy wędzoną papryka

R'n'G Kitchen
Spaghetti bolognese 144

Aromatyczny mięsno - pomidorowy sos z dodatkiem wielu ziół, świeżych pomidorów i pieczarek. Oprócz makaronu spaghetti możecie podawać go z różnymi innymi makaronami. Sos pasuje do wielu różnych makaronów. Możecie także wykorzystać ten sos dodając sos beszamelowy i zrobić lasagne. Sposobów na spaghetti bolognese jest wiele. Niektórzy dodają śmietankę, samo mięso mielonego, inni dodają do mięsa kiełbasę, seler naciowy, wino(...)gustu. Smacznego!:) Składniki (na 4 osoby): 500 g makaronu spaghetti 500 g mięsa mielonego wieprzowo-wołowego 150 g boczku pokrojonego w kostkę 2 średnie cebule 1 marchewka 5 pieczarek puszka pomidorów w puszcze 2 średnie pomidory 2,5 szklanki bulionu mięsno-warzywnego 1 łyżeczka soku z cytryny 1 łyżka cukru oliwa z oliwek parmezan do posypania sól, pieprz, oregano Wykonanie

Zasmakuj Kuchni
Kotlety schabowe po sztygarsku 289

pochodzi od Kasi [*], która była wielbicielką kuchni śląskiej. Kotlety są niesamowicie pyszne, soczyste i oczywiście bardzo sycące. Koniecznie spróbujcie.   Składniki 2 kotlety schabowe (po 200 g) 150 g pieczarek 1 cebula 1 jajko bułka tarta mąka smalec do smażenia sól, pieprz   Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Kotlety rozbijamy cienko, solimy i wstawiamy do lodówki(...)czasie na niewielkiej ilości oleju smażymy posiekaną cebulę i pokrojone na plasterki pieczarki. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Mięso wyjmujemy z lodówki. Na połowie każdego kotleta układamy farsz z pieczarek, przykrywamy drugą połową mięsa. Brzegi spinamy wykałaczkami. Kotlety panierujemy w rozkłóconym jajku i bułce tartej wymieszanej z mąką (pół na pół). Smażymy na smalcu. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style

R'n'G Kitchen
Lazania wegetariańska 246

szybko, nie gotuje się makaronu i można przemycić trochę warzyw jakimś ortodoksyjnym wielbicielom schabowego z kapustą. Składniki: szklanka zielonego groszku 0,5 kg marchewki 1 cebula 0,3 kg pieczarek 1 cukinia 1 bakłażan 2 kulki mozzarelli szklanka tartego parmezanu, oscypka bądź innego, twardego sera opakowanie 400 ml jogurtu naturalnego 4 jajka pęczek szczypiorku opakowanie makaronu do lasagne. Cukinię, cebulę(...)oraz pieczarki drobno kroimy i przesmażamy, doprawiamy solą i pieprzem. Marchewkę ścieramy na dużych oczkach. Bakłażana kroimy w plastry i lekko solimy. Jogurt i jajka łączymy na gładką konsystencję oraz doprawiamy solą i pieprzem. Mozzarelle kroimy w plastry. Dno formy do pieczenia wykładamy suchymi płatami makaronu. Para i zawartość mokrych składników same ugotują nam makaron. Makaron zalewamy sosem z jajka

ladykitchen
Cukinia nadziewana kaszą gryczaną 174

gryczanki wprasza się na talerze! Gdy zobaczyłam przepis na szczypta-wege.pl wiedziałam, że to coś dla mnie. Zachęcam, bo smakuje obłędnie! ;) Składniki: 2 średniej wielkości cukinie 100g kaszy gryczanej 100g pieczarek 2 nieduże czerwone buraki pół papryki mała cebula 5 łyżek przecieru pomidorowego 3 ząbki czosnku sól, pieprz opcjonalnie ser żółty do posypania Cukinie nacieramy solą i pieprzem. Odstawiamy na pół(...)godziny, myjemy a następnie podpiekamy w 180 stopniach przez 20 minut.  Kaszę gotujemy 15 minut w osolonej wodzie. Buraki gotujemy lub pieczemy al dente, kroimy w kostkę. Pieczarki myjemy, kroimy w plasterki. Cebulę siekamy drobno i podsmażamy na niewielkiej ilości oleju razem z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Dodajemy pieczarki, buraki i pokrojoną w kostkę paprykę. Dusimy, aż odparuje nadmiar

Czerwona Porzeczka
KOKARDKI Z WARZYWAMI NA SPOSÓB GRECKI 151

żeby było pożywne, dodałam kurczaka. Danie to możemy również spożywać na zimno - sprawdzi się na drugie śniadanie, jako sycąca sałatka.   SKŁADNIKI ulubiony makaron, np. kokardki, 5 dużych pieczarek, 1 mała cukinia, 1 pierś z kurczaka, jogurt typu greckiego, przyprawa do kurczaka, sól morska drobnoziarnista o'Sole, pieprz, 1 ząbek czosnku, słodka papryka WYKONANIE Makaron gotujemy w osolonej wodzie(...)Pierś z kurczaka kroimy w paski, posypujemy przyprawą do kurczaka, dodajemy 2 łyżki jogurtu, mieszamy, odstawiamy na 30 min do lodówki.  Pieczarki obieramy, kroimy na 8 części. Cukinię kroimy w kostkę.  Mięso smażymy na złoto na 3 łyżkach oleju, następnie zdejmujemy z patelni.  Na tej samej patelni podsmażamy pieczarki i cukinię, solimy, a następnie dusimy do miękkości

słodki bratek
ZUPA PIECZARKOWA - SMAKI MOJEGO DZIECIŃSTWA 172

pietruszce  1/2 selera 1 cebula 60 dag.pieczarek  koperek olej sól pieprz 4 ziemnia 1-2 łyżeczki mąki ziemniaczanej śmietana lub jogurt naturalny ********************************************************** Cebulkę obrać ,drobno posiekać.Pieczarki oczyścić i pokroić w talarki.Marchewkę , seler z pietruszką obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach.Natkę ,koperek drobno posiekać.Cebulę wrzucić na rozgrzany olej na patelni , zeszklić.Dodać pieczarki(...)posolić i dobrze popierzyć.Jak pieczarki puszcza już wodę i się lekko ze zlocą , przełożyć  do garnka z wywarem z kości .Na patelnię z oliwą wsypać warzywa i mięso, udusić warzywa  razem z mięsem mielonym,wszystko włożyć do zupy.Ziemniaki obrać , pokroić w kostkę , dodać do zupy i gotować do miękkości.Przyprawić do smaku.Zagęšcić zupę mąką

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Wegańskie i bezglutenowe grillowane burgery z quinoą 123

duże cebule 2 łyżki mielonego siemienia lnianego  3 łyżki oliwy z oliwek pół pęczka natki pietruszki pół pęczka świeżej kolendry maka z ciecierzycy do obtoczenia burgerów 10 -12 pieczarek 2-3 pomidory malinowe kilka ogórków małosolnych szczypiorek kwiaty czosnku niedźwiedziego (opcjonalnie) słoiczek chrzanu (koniecznie sprawdźcie skład) 5-6 łyżek pasty tahini  sałata kumin pieprz sól Wykonanie: Fasolę odcedzamy(...)Doprawiamy solą i pieprzem, dokładnie mieszamy, a następnie formujemy burgery, obtaczamy w mące z ciecierzycy i układamy na grillu, opiekamy je z obu stron, aż się lekko zrumienią.  Pieczarki obieramy, odcinamy im ogonki i również grillujemy. Sos przygotowujemy mieszając chrzan z pastą tahini i pieprzem. Pomidory, ogórki i cebulę kroimy na plastry, a liście sałaty myjemy i osuszamy

Quinoa Raz!
Pizza z grillowanym kurczakiem i warzywami 151

sól morska  ok. 10g. - cukier  ok. 20g. - olej  ok. 150ml. Farsz: - puszka pomidorów krojonych - ser żółty mozarella lub inny miękki ser  ok. 250g. - pieczarki  150 - 200g. - średnia cebula   ( ok. 100g.) - papryka czerwona  (mała, lub pół dużej  ok. 120g.) - fenkuł  ok. 50g - pierś kurczaka - brokuł ( kilka różyczek) - sól, cukier, bazylia, czosnek świeży(...)kurczaka oczyścić i przekroić (poziomo wzdłuż), doprawić pieprzem, papryką słodką, rozmarynem, skropić olejem, zafoliować i odstawić. Oczyścić warzywa, różyczki brokuła obgotować w osolonej wodzie, resztę pokroić w piórka/paski, pieczarki osobno. Obsmażyć pieczarki bez soli i bez oleju, a następnie osączyć na sitku. Pozostałe warzywa również bez oleju podsmażyć na średnio rozgrzanej patelni, delikatnie posolić i odstawić.  Kurczaka zgrillować

Lubię to gotuję
Pierogi z farszem pizza 534

kurzego 2 szt. Jajo kurze 1 szt mleko 1/2 litra śmietana gęsta 2 łyżki oregano do smaku sól do smaku Składniki na farsz: filet z kurczaka podwójny 1 szt Pieczarki 1/2 kg Kukurydza konserwowa 1/2 puszki Cebula biała Papryka czerwona 1 szt Ketchup 1 łyżka Ser żółty 20 dag przyprawa do pizzy Jajo kurze 1 szt. Wykonanie: Zarobić rozczyn(...)wyrośnięcia. W między czasie filet pokroić w kostkę, wymieszać przyprawą do pizzy i usmażyć na oleju złociście. Do przestudzonego mięsa dodać ketchup, starty ser, lekko przysmażoną z cebulę, pieczarki, drobno pokrojoną paprykę i kukurydzę- wszystko dokładnie wymieszać. Podrośnięte ciasto rozwałkować na stolnicy, wykrawać szklanką kółka, nakładać farsz i zlepiać pierogi. Posmarować rozmąconym jajkiem. Gdy podrosną piec w piekarniku nagrzanym

Tradycyjna Kuchnia
Pizza z patelni w dwóch wariantach 175

pół szklanki ciepłej (letniej) wody  2 łyżki oleju  1/2 łyżeczki soli (lub ciut więcej, mało solę) Dodatki: Kilka plastrów salami lub szynki ½ małej czerwonej cebuli Kilka pieczarek 1 łyżka oleju 5 dag startego sera żółtego Sos pomidorowy: 70 ml przecieru pomidorowego (passata pomidorowa) – kilka łyżek sól, pieprz do smaku bazylia i oregano do smaku Przygotowanie: W miseczce rozkruszyć(...)pomocą robota, do momentu, kiedy wszystkie składniki dobrze się połączą, a ciasto stanie się elastyczne. Następnie przykryć miskę z ciastem ściereczką i odstawić na około 30 minut do wyrośnięcia. Pieczarki pokroić w plasterki. Podsmażyć na patelni, aby odparował z nich nadmiar wody, jakie puściły. Wyrośnięte ciasto rozwałkować na cienki, okrągły placek o średnicy patelni lub po prostu za pomocą dłoni

Fabryka pomysłów
Domowe bułeczki z pieczarkami i mozzarellą 106

domu. Dobrych, to znaczy: nie gumiastych, nie za twardych, ale chrupiących i mięciutkich.Wypróbowałam różne konfiguracje składnikowe i już wiem, jak to ma być 🙂 Zapraszam na bułeczki z pieczarkami i mozzarellą.   Zapach, który unosi się podczas pieczenia, jest jednym z moich ulubionych ever 🙂 Podobnie jak […] Artykuł Domowe bułeczki z pieczarkami i mozzarellą pochodzi z serwisu Wiszniówka

Wiszniówka
Kasza gryczana z pieczarkami i szynką a la'sajgonki 130

Zrobiłam sporo kaszy gryczanej z pieczarkami i szynką. I wpadłam na pomysł ,by podać ją nieco inaczej. Do ręki! U mnie zadowolone szczególnie dzieci! Składniki kasza gryczana cebula pieczarki ile chcecie dobra szynka wędzona olej kokosowy do smażenia sól i pieprz do smaku papier ryżowy  Skworcu Ugotuj kaszę gryczaną jak nakazuje producent na opakowaniu. Najlepiej jakby była na sypko(...)oleju kokosowym podsmaż cebulę, pieczarki i szynkę, dodaj kaszę gryczaną i obsmaż. Odłóż na bok. W szerokim rondlu rozgrzej nieco wody i zanurzaj płaty ryżowe. Przekładaj na deskę i napełniaj nadzieniem gryczanym .Zawiń tak jakbyś zawijał krokiety. Smaż na niewielkiej ilości tłuszczu. Podałam z ogórkami i sosem  Folwark Inny wymiar kaszy gryczanej! Lubicie sos sojowy? Też jest pysznie

Z Kuchni Do Kuchni
Gulasz paprykowy z pieczarkami na schabie 207

Opcja podania dowolna... U nas podany z pieczywem chociaż przyznam że z ryżowymi kuleczkami czy klasycznie z makaronem też będzie pyszną kompozycją.  Gulasz paprykowy z pieczarkami na schabie  Składniki : 800 g schabu bez kości  1-2 czerwone papryki 400 g pieczarek 4 ogórki kiszone 1 puszka pomidorów krojonych bez skóry 1-2 łyżeczki koncentratu(...)paseczki. W szerokim rondlu przesmażamy mięso oprószając solą, pieprzem i paprykami.  Paprykę myjemy, oczyszczamy z nasion i kroimy w kosteczkę. Dodajemy do mięsa wraz z pokrojonymi w plastry pieczarkami, mieszamy i przesmażamy 5 minut.  Następnie dodajemy pomidory z puszki, podlewamy wodą i dusimy 20 minut.  Po tym czasie dodajemy pokrojone w kosteczkę ogórki oraz koncentrat pomidorowy

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
FASZEROWANE MUSZLE 133

znudzą nam się zwykłe mielone, możemy farszem mięsno-pieczarkowym nafaszerować makaronowe muszle i mamy smaczny i ciekawy obiad     SKŁADNIKI opakowanie makaronu muszle, ½ pora, 25 dag pieczarek, 25 dag mięsa mielonego, sól, pieprz, czosnek, 2 łyżki koncentratu Sos: ½ szkl. śmietany,  2 łyżki majonezu,  ser żółty, przyprawy: sól, pieprz, bazylia WYKONANIE   Makaron gotujemy w osolonej wodzie(...)Pora kroimy w plastry, pieczarki na małe części. Podsmażamy mięso, następnie dodajemy pora i pieczarki, dusimy do miękkości, podlewamy wodą, gdy składniki będą już miękkie, dodajemy koncentrat pomidorowy oraz przyprawiamy czosnkiem i przyprawami. Tak przygotowanym farszem nadziewamy muszle. Składniki na sos oprócz sera miksujemy, polewamy nim muszle, a na wierzchu układamy ser. Zapiekamy 15 min.w 170 stopniach

słodki bratek

Proponowane wyszukiwania