Wyczuwalny smak papryki i natki. Pyszne! Składniki: 9 łyżek mąki pszennej, 3 łyżki mąki ziemniaczanej, 2 papryki (jedna czerwona, jedna żółta), 300 g pieczarek, duży pęczek natki pietruszki, 2 duże marchewki, 150 g sera żółtego duża cebula, 150 g kiełbasy 2 jajka, sól, pieprz do smaku Przygotowanie : Marchewkę obieramy i wraz z serem ścieramy na grubych oczkach na tartce. Natkę
Lena GotujeŁosoś z pesto szpinakowym, makaronem ryżowym i pieczarkami… To wszystko jest zawarte w tym daniu! Przygotowuje się je szybko, ponieważ kiedy łosoś gotuje się na
Jaglusiaróżyczki brokuła 3-4 różyczki kalafiora 2 ziemniaki 3 łyżki płatków owsianych sól, zioła włoskie DODATKI: kurczak (można pominąć) keczup (najlepiej domowy) pieczarki sałata rzymska czarne oliwki pomidory wędzone tofu (można zastąpić serem żółtym lum mozzarellą ) PRZYGOTOWANIE : Ugotowane ziemniaki, brokuły i kalafior miksujemy z namoczonymi płatkami , solą i ziołami. Masę rozprowadzamy na blaszce pokrytej papierem. Podpiekamy w 180 st.C
Marcepanowa kuchnialubi omletów! Dla dzieci - ze szczypiorkiem, pomidorkami lub zielonym groszkiem. Albo z dodatkiem cynamonu, jogurtu czy twarożku. Ciekawie smakowałby także z tartym serem wrzuconym na kilka sekund na gotowy omlet lub z pieczarkami przesmażonymi na masełku. Bardziej na wytrawnie. Proste i smaczne śniadanie lub przekąska dla dzieciaków w środku dnia. Składniki: 2 jajka 0,5 szklanki bułki tartej 3 łyżki
Zasmakuj KuchniNiejednokrotnie robiłem pizze na cieście "Pizza al Gusto" i zawsze była świetna tzn. do wczoraj, kiedy to nie wytrzymałem i wymyśliłem coś jeszcze lepszego, coś czym
Mechanik w kuchniwyciśniętym czosnkiem. Gotować przez kilka minut na małym ogniu, co jakiś czas mieszając. Dodatkowo: ok. 250 g sera (mozzarelli lub mieszanki mozzarelli i łagodnego sera żółtego), dowolne dodatki (np. papryka, cebula, pomidory, suszone pomidory, pieczarki), 1/2 łyżeczki suszonego oregano do posypania. Piekarnik nagrzać do minimum 250°C (najwyższą moc piekarnika). Jeśli mamy kamień do pieczenia pizzy – wstawić go wcześniej
Bulliomało czasu na to, żeby złapały ciepło, a co dopiero zmiękły. Ja osobiście nie lubię szaleć z dużą ilością dodatków. Dla mnie wystarczy cebula, pieczarki i papryka lub kukurydza. Czasami się pokuszę o wegański ser, który obklei składniki, ale w związku z tym, że już nauczyłem się jeść pizzę bez sera, to bardzo, bardzo rzadko go dodaję. Przepis
BlendmanPowinęła mi się noga i zawaliłam. Niejeden z Was czekał na dzisiejszy obiecany przepis na domowe lody, a tu nie pojawia się rano żaden wpis. Już
Anioszek w kuchniSkładniki do kupienia w Almie 2 podłużne papryki 25 dkg zmielonej szynki wieprzowej 3-4 pieczarki 1/2 cebuli pęczek szczypiorku sól i pieprz 10 dkg sera żółtego słodka papryka Przygotowanie: Papryki przekroić … Czytaj dalej Papryka faszerowana
czarrna od kuchniadsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); składniki: ok. 300-400 g makaronu wstążki (najlepiej domowy, przepis tutaj ) 100 g serka topionego (np. kremowego, z pieczarkami lub szynką) 100 g masła 200 g śmietany kremówki ser do posypania np. grana padano lub inny sól, pieprz zielona pietruszka opcjonalnie: ząbek czosnku wykonanie: Makaron gotujemy w osolonej wodzie. W osobnym rondelku podgrzewamy masło oraz serek topiony
Domowy Smak Jedzeniabazie oliwy:czosnkowy, pietruszkowy, sojowy z chilli i koperkowy.Za 4 sztuki zapłaciliśmy 2.5 f. Próbowaliśmy również Pizzę Włoską serwowaną w Kawałkach. Pizza z pieczarkami i szynką na bardzo cienkim i delikatnym cieście z serem mozzarella. Za kawałek o sporej wielkości zapłaciliśmy
Gotowanie Patkidodajemy czosnek, doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy szałwię i tymianek. Wykładamy tak przygotowany farsz na kapelusze układamy na patelni włączamy gaz i obsypujemy pieczarki startym na małych oczkach grana padano. Przykrywamy patelnię, topimy ser i podajemy jeszcze ciepłe. Smacznego
Kuba Gotujerondla i wymieszać. Doprawić solą, pieprzem, gałką muszkatałową i ewentualnie vegetą. Makaron ugotować według wskazówek na opakowaniu. Odsączyć i połączyć ze szpinakiem i pieczarkami. Podawać gorące. Można przed podaniem posypać odrobiną startego żółtego sera. Poraz kolejny zostałam nominowana do Liebster Blog Award. Tym razem za nominację gorąco dziękuję Dorka Doo :* Z miłą chęcią odpowiem na zadane przez Ciebie pytania, lecz
My simple kitchendałam: 1/4 papryki pokrojonej w kostkę 4 małe serdelki drobiowe (drobinki) pokrojone w kostkę i podsmażone na teflonowej patelnie trochę startego sera żółtego chudego świetnie pasowałaby zamiast serdelków szynka drobiowa, oraz pieczarki Sposób przygotowania: Składniki na bułkę mieszamy razem i odstawiamy na bok, żeby otręby spęczniały w tym czasie przygotowujemy resztę produktów tzw. wkładkę ;) pokrojone składniki dodajemy
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćfety i sosu czosnkowego. Gosia wybrała naleśnika "Indorek", ale dokonała drobnej zmiany w składnikach farszu. Standardowy farsz składa się z mięsa mielonego z indyka, ser i z wybranego sosu. Do tego Gosia dodała jeszcze pieczarki i wybrała sos czosnkowy, choć wolała by sos pomidorowy lub ketchup. Jeden, sporawych rozmiarów naleśnik z wybranym nadzieniem spokojnie starczyłby na dwie osoby. Gosia
Projekty ze smakiem