Nie ze względu na skład, ale na ciekawy kształt, pokusiłam się po raz drugi na domową pizzę. Poza tym miałam dziś mało czasu na pichcenie, byłam
bastalenaDzisiaj słynne zapiekanki- postaram się by były jak z budki :) Rewelacyjne na kolację, małe party czy też "na ząb" Zapraszam :Farsz:200 gr -Pieczarki starte na tarce o grubych oczkachok 150 gr -Ser zloty- startyszczypiorekPieprz I sol Mieszamy w misce- nakladamy na bulke lub bagietke. Posypujemy jeszcze startym serem. Wkladamy
Smaki Edytypodsypania spodu pizzy * szczypta różowej soli himalajskiej * pół kostki świeżych drożdży * pół szklanki ciepłej wody * oliwa z oliwek * ulubione dodatki np. duszone z cebulą pieczarki , salami , czerwona papryka * sos pomidorowy * ulubione zioła * tarty żółty ser Przygotowanie : Drożdże rozpuszczam w ciepłej wodzie z cukrem. Wlewam do miski z mąka oraz otrębami. Dodaję sól do smaku oraz oliwę i zagniatam
Magiczne Życie Martydrożdży 2 - 3 łyżki cukru 3-4 jajka 1/4 szklanki oliwy koncentrat pomidorowy 1 kg mąki Nadzienie: 2-3 cebule 500 gram pieczarek 1 puszka kukurydzy 1 czerwona papryka oliwki zielone oliwki czarne salami szynka żółty ser ketchup Wykonanie: Wodę, drożdże i cukier mieszam do połączenia się składników. Odstawiam by zaczyn zaczął pracować na około 15 minut. Potem dodaję jajka(...)Cebule, pieczarki i paprykę oczyszczam, kroję i podduszam na patelni. Kukurydzę osączam z zalewy dodaję do warzyw i mieszam wszystko razem. Połowę farszu wykładam na spód pizzy posmarowany koncentratem. Szynkę kroję w ćwierć plastry, a salami kroję w pół plastry i układam na warzywach. Dodaję połowę oliwek zielonych i połowę oliwek czarnych. Całość posypuję połową żółtego sera, uprzednio
Bea(u)ty kitchendrożdży suchych 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka cukru 1 jajko 3 łyżki oliwy z oliwek Nadzienie: 7 sztuk dużych pieczarek 1 duża cebula ½ puszki kukurydzy 15 dag szynki gotowanej ½ papryki czerwonej 15 dag startego żółtego sera 1 łyżeczka masła Zioła prowansalskie do smaku Sól do smaku Świeżo mielony pieprz do smaku Jak wykonać ? Ciasto: Mąkę pszenną wymieszać(...)czasie gdy ciasto rośnie przygotować farsz: Pieczarki pokroić w kostkę, wrzucić na suchą patelnię, na małym ogniu smażyć aż puszczą sok i nadmiar wody odparuje, wtedy dodać posiekaną cebulę, masło, smażyć aż cebula zmięknie, zestawić z ognia, dodać posiekaną szynkę, paprykę, osączoną z zalewy kukurydzę oraz połowę startego sera, doprawić do smaku ziołami prowansalskimi, solą oraz pieprzem. Wyrośnięte ciasto wyłożyć
Wanilia i Kardamonkilka różyczek kalafiora lub brokułów kulka mozzarelli mały kawałek sera koziego pół szklanki groszku i kukurydzy konserwowej oliwki zielone 150 gram sera żółtego 1,5 szklanki mleka 2 jajka przyprawy 3 brykiety szpinaku 1 ząbek czosnku 2 pieczarki kilka kostek bakłażana marynowanego ewentualnie grillowanego. Nie podaje dokładnych ilości produktów w farszu, ponieważ tak naprawdę, każdy lubi inne dodatki, może
NaKońcuJęzykatego kilka dodatków i kolacja jak marzenie. I przede wszystkim szybka. Oczywiście możecie dorzucić do niej to na co macie ochotę, np. kukurydzę czy pieczarki. Składniki: ugotowane ziemniaki (najlepiej młode) 1 cebula 1 mała kiełbasa ser mozzarella sol, pieprz, słodka papryka Na patelnię wlewamy odrobinę oleju. Wrzucamy posiekaną w piórka cebulę i pokrojoną w kostkę kiełbasę. Następnie dodajemy pokrojone
My simple kitchenSkładniki: 2 duże papryki 2/3 szklanki kaszy gryczanej 1 mała cebula 100 g wędzonego boczku 5 pieczarek mały kawałek białej kapusty, posiekanej 2 ząbki czosnku przyprawa warzywna bez glutaminianu sodu, sól, pieprz, zioła do pizzy 1 łyżka oleju 100 g wędzonego żółtego sera Kaszę ugotować w osolonym wrzątku. Na patelni rozgrzać łyżkę oleju, wrzucić posiekaną cebulę, pokrojony w kostkę boczek(...)obsmażyć. Dodać obrane i pokrojone w kostkę pieczarki, dalej smażyć. Dodać posiekaną kapustę oraz zmiażdżony czosnek i po kilku minutach smażenia wlać nieco wody. Dusić całość aż kapusta będzie miękka a płyn wyparuje. Doprawić do smaku, dodać zioła, wymieszać z ugotowaną kaszą. Papryki przeciąć wzdłuż na pół, usunąć gniazda nasienne, napełnić farszem. Ser pokroić w kostkę, ułożyć na wierzchu farszu
Czerwień i błękitclear:right;} .ads-right .adsbygoogle {width:auto;width:380px;} } (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Pieczarki w kremowym sosie parmezanowym – Składniki: 500g pieczarek (najlepiej małych) 2 ząbki czosnku 2 szalotki (same cebulki) 2 łyżki masła (ok. 50g) 50g Parmezanu lub sera Grana Padano 1 opakowanie serka mascarpone (250g) kilka gałązek natki pietruszki (pół standardowego pęczka) sól i pieprz do smaku (adsbygoogle = window.adsbygoogle
Kulinarne Przebojeżaroodpornego nałożyć warstwę ryb, na ryby wyłożyć warzywa uduszone. Następna warstwa to pieczarki. Pieczarki dobrze polać keczupem i ułożyć drugą warstwę ryby. Wstawić naczynie z zapiekanką do piekarnika, zapiekać 25 minut w 175 stop. Następnie na wierzch posypać starty żółty ser i jeszcze zapiekać kilka minut. Smacznego
Kuchnia Danusisię kaszą w woreczkach. Składniki 1,5 szklanki prażonej kaszy gryczanej 2 kostki rosołowe 30 dag świeżych pieczarek bądź woreczek mrożonych 4 kawałki kiełbasy zwyczajnej 2 duże cebule 3 łyżki koncentratu pomidorowego 1 jajko 2 łyżki śmietanki 20 dag żółtego sera sól pieprz Sposób Kaszę ugotować w wodzie z dodatkiem 2 kostek rosołowych. Po ugotowaniu jeszcze ciepłą(...)podsmażyć na oleju razem z pieczarkami pokrojonymi w plasterki, przyprawiamy solą i pieprzem. Gotowe dodajemy do miski z kaszą. Kiełbasę kroimy w kosteczkę, wrzucamy do miski z pozostałymi składnikami zapiekanki. Dodajemy koncentrat pomidorowy, całość mieszamy. Naczynie żaroodporne smarujemy tłuszczem, wykładamy do niego zawartość miski. Całość polewamy jajkiem rozrobionym ze śmietaną, posypujemy startym żółtym serem. Zapiekamy w temperaturze 180 stopni
Kuchenne aromatyciepłego mleka. Farsz: 8 łyżek oliwy z oliwek, 2 czerwone cebule, pokrojone w kostkę, 4 ząbki czosnku, posiekany, 250 g pieczarek, pokrojonych w kostkę, 165 g czarnych oliwek, pokrojonych w plasterki, 220 g startego sera żółtego, 550 g piersi z kurczaka ( dwie większe piersi pojedyncze), pokrojone w paski, 80 g pomidorów suszonych, odsączonych z oliwy i pokrojonych, oregano, przyprawa(...)kurczaka z czterema łyżkami oliwy z oliwek i przyprawą gyros (ja użyłam całej paczki, ale można dać mniej). Gdy piersi z kurczaka są już podsmażone dodać do nich podsmażone pieczarki i jeszcze przez chwilę razem smażyć. Zdjąć z ognia, dodać oliwki i pomidory suszone oraz oregano. Wymieszać. Spróbować czy nie ma potrzeby dodania soli lub pieprzu ( u mnie takiej potrzeby
W kuchni u Monikipietruszki makaron penne woda olej do smażenia 1. Ciecierzycę namaczamy w wodzie około 4-6 godzin. Kiedy napęcznieje płuczemy. Gotujemy w 4 szklankach lekko osolonej wody do miękkości. 2. Pieczarki myjemy i kroimy w plasterki. Podsmażamy na rozgrzanym oleju. 3. Dorzucamy ugotowaną ciecierzycę i zalewamy wodą. Dodajemy liść laurowy, ziela angielskie, sól oraz mielone grzyby. Te dwa ostatnie składniki możemy(...)śmietaną, sokiem z cytryny, musztardą, tymiankiem i kolorowym pieprzem. 5. Na koniec dodajemy poszatkowaną natkę pietruszki. Podajemy z makaronem penne i ewentualnie żółtym serem. Smacznego! Kategoria: Dania główne , Przepisy Tagged: ciecierzyca , grzyby , makaron , na szybko , pieczarki
Fiołkowa Kuchnia Małgorzatytartej mozzarelli (jak kupuje w Lidlu bo jest najlepsza ) - rukola do ozdoby Na rozwałkowane ciasto wykładamy sos pomidorowy ,rozsmarowujemy , układamy pokrojone cienko pieczarki i paprykę pokrojoną w kosteczkę ,posypujemy tartą mozzarellą ,resztę składników wykładamy na ser ,na wierzch posypujemy piórka cebuli . Piekarnik nagrzewamy do 220 stopni razem z blachą ,pizzę wrzucamy na rozgrzana blachę i pieczemy 8-9 minut ,trzeba
Wypieki Reneugotowanych na twardo 1 surowe jajko 3 płaskie łyżki tartej bułki 1 łyżka kwaśnej śmietany 1 łyżka startego sera gouda 2 łyżki szczypiorku sól, pieprz, papryka słodka bułka tarta do panierowania olej do smażenia Sos pieczarkowy 1 duża cebula 250 g pieczarek 250 ml śmietany słodkiej sól,pieprz,papryka słodka, papryka ostra 2 łyżki masła klarowanego Wykonanie: Ugotowane jajka drobno(...)łyżki bułki tartej, śmietanę, starty ser, posiekany szczypiorek. Doprawić solą, pieprzem i papryką. Całość dokładnie wymieszać i formować kotleciki. Na patelni rozgrzać olej. Każdy kotlet obtoczyć z dwóch stron w bułce tartej i smażyć na małym ogniu. Sos Na patelni rozgrzać masło i podsmażyć cebulę pokrojoną w piórka, dodać obrane i pokrojone w plasterki pieczarki. Kiedy pieczarki będą już uduszone
O kuchni z uczuciem