pieczarki z serem - 4000 przepisów (strona:162/267)

Kaukaskie klimaty czyli warzywa i chleb lawasz 205

puszka cieciorki 1 mały słoiczek ajwaru 1 pęczek świeżej kolendry 1 łyżeczka pasty z kolendry 1 duża łyżka marynowanej papryczki jalapenio lub chili 1/2 sera bałkańskiego w typie twarogu 2 ząbki czosnku 8 małych pieczarek 1/2 białej cebuli zwanej czosnkową pieprz, sos sojowy, oliwa z oliwek Zaczynamy od umycia warzyw. Kroimy paprykę, cebulę i pieczarki a ziemniaki wrzucamy do wody(...)mundurkach i gotujemy do miękkości. W czasie kiedy ziemniaki gotują się my na patelni rozgrzewamy oliwę i wrzucamy cebulę, pieczarki i paprykę. Przesmażamy aż cebula zacznie się rumienić. Teraz dodajemy nieco wody aby warzywa dobrze zmiękły, ale nie przesadzajcie w wodą ponieważ nie robimy sosu a jedynie podgotowujemy warzywa do wyparowania wody. Dodajemy przeciśnięte ząbki czosnku, pastę z kolendry

vegetanie
ZAPIEKANKA MAKARONOWA Z WARZYWAMI 253

jest równie smaczne odgrzewane) lub zrobić z połowy porcji.Składniki:- 400g makaronu orkiszowego pełnoziarnistego (lub dowolny inny)- 1 cukinia ok.350g- 250g pieczarek- 1kg zielonych szparag (2 pęczki)- 2 duże cebule- ok.1 łyżki oleju kokosowego- starty żółty ser (u mnie cheddar)Sos beszamelowy:- 60g oleju kokosowego bezzapachowego- 80g mąki orkiszowej pełnoziarnistej- 500ml wody- 250ml mleka orkiszowego (lub zwykłego)- sól i pieprz(...)kostkę cebule, zeszklić je. Dodać pokrojone na ćwiartki pieczarki i podsmażyć. Następnie dorzucić cukinię oraz kawałki szparag. Smażyć całość ok.10-15 minut. Odstawić. Makaron ugotować w osolonej wodzie, al'dente.Do naczynia żaroodpornego wykładamy odcedzony makaron, polewamy go sosem pomidorowym i mieszamy. Wykładamy warzywa, lekko mieszamy (można dodać także trochę startego sera- ok.2 łyżek). Całość polewamy ciepłym sosem beszamelowym (jest wówczas rzadszy

Smaczne Zdrowe
FIT pizza na spodzie z cukinii 130

opcjonalnie mały patison (można pominąć) 2 jajka 5 łyżek mąki 2 łyżki otrębów pszennych ½ łyżeczki soli 2 ząbki czosnku Bazylia, oregano 10 dag sera cheddar Składniki pozostałe: Ketchup lub sos pomidorowy 20 dag mozzarelli Kilka pieczarek Papryka Pomidorki Cebula (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie: Cukinię i patisona (wydrążonego, bez nasion) zetrzeć na grubej tarce. Dodać sól i odstawić na 15 minut

Tradycyjna Kuchnia
ZAPIEKANKI Z JAJKIEM 225

Idąc tropem Wielkanocy przedstawiam Wam zapiekanki z jajkiem. Można dodatkowo dodać szynkę, pieczarki, suszone pomidory oraz to wszystko na co tylko macie ochotę. Ja minimalistka wybieram jajo z żółtym serem i szczypiorkiem. Fantastyczne śniadanie, uwierzcie.  Składniki:  kajzerki ( tyle ile zjemy lub ile mamy gości )  odrobina masła  żółty ser jajka  szczypiorek  Sposób przyrządzenia: Z każdej

pieprzny smaczek
Schab pod warzywną pierzynką i mozzarellą 161

Marynatą Staropolską ) olej do marynaty 1/2 papryki czerownej 1/2 papryki żółtej 1/2 papryki zielonej 2 marchewki 1 cebula 25 dag pieczarek 3 łyżki Keczupu Kieleckiego 2 łyżki Majonezu Kieleckiego 1 łyżka Musztardy Kieleckiej 1 op. mozzarelli (lub kawałek sera żółtego) * w przypadku innych rodzajów mięsa należy odpowiednio zmienić czas pieczenia 1. Schab pokroić na kawałki (ja przedzieliłam plastry jeszcze wzdłóż(...)powrotem do piekarnika, wyłączyć grzanie i zostawić tak na kilka minut żeby ser się roztopił a mięso "odpoczęło". Inne przepisy na pyszne mięsa pieczone w podobny sposób: Schab po cygańsku Schab pieczony w plastrach pod pierzynką warzywno-serową Karkówka pieczona w plastrach Szynka pieczona w kawałkach z pieczarkami i cebulką Szynka pieczona w kawałkach z pieczarkami i cebulką

Kto ugości moich gości?
mini pizza bez ciasta, bezglutenowa 159

Składniki : 2 bakłażany 1 mały słoik sosu pomidorowego 1 kula mozzarelli lub tarty ser Basiron Rosso 1 plaster szynki lub kiełbasy chorizo ​​lub anchois pieczarki ,lub oliwki lub pomidorki oliwa z oliwek szczypta soli zioła   Wykonanie Rozgrzać piekarnik do 180 ° C Umyć i pokroić w plastry bakłażana. Blach ę z piekarnika wyłożyć papierem do pieczenia .Ułożyć plastry bakłażana ,skropić(...)posypać  szczyptą soli. Piec około 20 minut. Wyjąć bakłażany z piekarnika i posmarować warstwę sosu pomidorowego, następnie wierzch dekorować dowolnymi dodatkami -do wyboru: mozzarella / pomidory / chorizo ​​lub ser / szynka / ... możliwe są wszystkie kombinacje ! Na koniec posypać ziołami i wstawić ponownie na jakieś 8 – 10 minut do rozpuszczenia sera:)) Ser Basiron Rosso Dwa smaki do wyboru: zielony z pesto bazyliowym

w mojej kuchni
KOLOROWE GRZANKI NA KOLACJĘ 140

dziś na kolacje bądź śniadanie pyszne, kolorowe i smaczne grzanki . Inwencja zależy od smaków i zawartości lodówki;-) Składniki: bułka wrocławska żółty ser suszone pomidory anchois czarne oliwki rukola czerwona świeża papryka jajko ugotowane na twardo podsmażone plasterki pieczarek podsmażone plasterki kiełbasy zielona część dymki podsmażony w łupinach czosnek ( do posmarowania bułki) pasta kawiorowa kapary majonez pieprz sól Kromki bułki posypałam

potrawyregionalne
Calzone czyli pizza w kształcie pieroga :) 154

ciepłej wody 24 g świeżych drożdży 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka cukru 1,5 łyżki oleju pieczarki duża garść  pierś z kurczaka 1 szt. czyli 2 połówki :) cebula 3 średnie knorr fix spaghetti bolognese  2 op.  ser ok 200 g woda ok 400 ml  jajko 1 szt. sól, pieprz, curry, papryka słodka Zaczynam od zrobienia ciasta(...)lubię, bardzo przysmażoną). Dodaję do kurczaka pieczarki z cebulą. Do miski wlewam ok 400 ml zimnej wody, mieszam z fixami i wlewam na patelnię. Całość gotuję przez około 3 minuty. Gdy ciasto już wyrośnie kroję je na kawałki, które wałkuję tworząc koła. Na połowę koła kładę troszkę farszu zostawiając wolny brzeg, posypuję startym serem i formuję pieroga.  Pierogi układam

Kuchnia Viki
Tortillo Burrito Mexico po mojemu :D 125

opakowanie oliwek 250 g kilka ogórków kiszonych 2 duże cebule 1 puszka kukurydzy 1 puszka fasolki czerwonej 1/2 kostki masła 500 g pieczarek 1/2 papryki czerwonej 1/2 papryki zielonej 1/2 papryki żółtej 250 g sera mozzarella (wiórki) 5 ząbków czosnku 2 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżka curry sól i pieprz 1 łyżka przyprawy do burrito 2 puszki(...)formę zawijania jak na krokiety. Przygotowanie farszu: Na rozgrzaną patelnie z dodatkiem oliwy wrzucamy cebulę pokrojoną w piórka i mięso mielone.  Na drugiej patelni dodajemy posiekane pieczarki i papryki. Smażymy aż warzywa wypuszczą wodę i odcedzamy. Odsączone warzywa dokładamy do patelni gdzie mamy mięsko. Dodajemy 1 puszkę pomidorów i dalej smażymy

ClauditteMissCooking
Nadziane bułki drożdżowe z serem 190

szklanki mąki szklanka mleka 3 łyżeczki cukru50g drożdży1/4 szklanki oleju szczypta soliFarsz:1 duża cebula 1/4 czerwonej papryki10 średniej wielkości pieczarek 100g szynkigarść kukurydzy z puszkiolej do podsmażeniaprzyprawy: papryka słodka, ostra, sól, pieprz, czosnek granulowany+ ser do posypania Przygotowujemy szklankę i naczynie o większej średnicy do wykrawania kółek. 1. W ciepłym mleku rozpuszczamy drożdże oraz cukier(...)szynkę kroimy. Pieczarki tarkujemy. Na patelni podsmażamy cebulę razem z papryką. Kiedy cebula się zeszkli, podlewamy niewielką ilością wody (dzięki temu warzywa zmiękną). Kiedy woda wyparuje, wrzucamy i podsmażamy pieczarki. Dusimy całość do ponownego wyparowania wody. Na końcu dodajemy kukurydzę i szynkę. Odstawiamy do ostygnięcia. 4. Ciasto rozwałkowujemy na blacie. Nie może być zbyt cienkie. Większym naczyniem wykrawamy kółka

Szefowa kuchni
Calzone 176

drożdży świeżych 1,5 łyżeczki cukru 1,5 łyżeczki soli 2 łyżeczki oliwy z oliwek 250 ml letniej wody  farsz: 200 g startego sera żółtego 20 g parmezanu czarne oliwki suszone prawdziwki (opcjonalnie pieczarki) 20 g pora 1 duży pomidor pół czerwonej papryki pokrojonej w kostkę świeża bazylia, oregano, tymianek lub inne zioła do smaku 2 ząbki czosnku odrobina(...)oraz pomidora pokrojonego w kosteczkę, smażyć przez moment po czym wykładać na ciasto 1. Na połowie ciasta polanej sosem, posypać zioła, wyłożyć farsz, pokrojoną paprykę, czarne oliwki oraz starty ser i parmezan  2. Przy pomocy papieru do pieczenia zamknąć pierożka, Stroną bez farszu ku górze.  3. Zabrać papier z powrotem i położyć go na blasze; skleić pierożek delikatnie

KreatywnePiny
Knedle z pieczarkami 118

knedle na słono, z nadzieniem pieczarkowym. Składniki: ½ kg ziemniaków 15 dag mąki 2 łyżki mąki ziemniaczanej 3 jajka ½ kg pieczarek 20 dag cebuli 2 łyżki tłuszczu 1 łyżka bułki tartej Sól do smaku Pieprz do smaku 10 dag żółtego sera 1 łyżka masła Wykonanie: Ziemniaki obrać i ugotować w osolonej wodzie, następnie odcedzić i utłuc. Do przestudzonych ziemniaków dodać obie(...)zagęścić ciasto.  Cebulę i pieczarki pokroić i przysmażyć na tłuszczu, ostudzić, dodać jajko, bulkę tartą- przyprawić do smaku i dokładnie wymieszać. Z ciasta formować wałek, kroić w plastry i ręką formować placuszki.  Napełniać nadzieniem pieczarkowym, sklejać w kulki i ugotować w osolonym wrzątku. Ugotowane pulpety polać stopionym masłem i ozdobić pokrojonym żółtym serem

Tradycyjna Kuchnia
Pizza domowa 146

najprostszej wersji pizzy. Składniki: 2 i ½ szklanki mąki 1,5 łyżeczki drożdży 1 szklanka mleka Odrobina oleju ½ łyżeczki cukru Szczypta soli 20 dag pieczarek 1 cebula Puszka kukurydzy 1 papryka 20 dag wędliny 20 dag sera żółtego Ketchup lub koncentrat pomidorowy Zioła (oregano, majeranek) W ciepłym mleku rozpuszczamy drożdże, dodajemy cukier, sól, zioła. Odstawiamy na 30 minut w ciepłe miejsce

Tradycyjna Kuchnia
Lasagne ze szpinakiem i pieczarkami 141

cebula pół szt, czosnek 2-3 ząbki, pieczarki 300 g, zioła prowansalskie pół łyżeczki, sól i pieprz do smaku, olej do smażenia, sos beszamelowy: mleko 2 szklanki, masło  40 g, mąka pszenna 2 łyżki, gałka muszkatołowa do smaku, sól i pieprz do smaku, dodatkowo: sos pomidorowy 1 duży słoik, ser mozzarella 200 g, parmezan starty do posypania, makaron Lasagne(...)należy również posmarować z drugiej strony, ale tym razem sosem pomidorowym. Na makaron nakładamy szpinak, następnie płaty makaronu, sos beszamelowy i pieczarki. Tą czynność powtarzamy aż do wykończenia składników. Wierzch Lasagne polewamy sosem pomidorowym i posypujemy startym serem żółtym. Następnie nakładamy folię aluminiową błyszczącą stroną do dołu i wkładamy blaszkę do piekarnika. Pieczemy w 170 stopniach przez

kulinarne odsłony pati
Karkówka pieczona z ziemniakami i pieczarkami 502

smaku pieprz do smaku przyprawa do ziemniaków do smaku 1 szklanka słodkiej śmietanki 22% 15 dag sera żółtego pęczek natki pietruszki Sposób przygotowania: Ziemniaki skrobiemy, myjemy kroimy w talarki, cebulę obieramy i kroimy w piórka, karkówkę kroimy na pięć równych plastrów, lekko rozbijamy. Pieczarki kroimy na grubsze cząstki. Układamy(...)naczyniu pierwszą warstwę z ziemniakami, oprószamy solą oraz przyprawą do ziemniaków, Następnie posypujemy piórkami cebuli, układamy pieczarki, na wierzch dajemy mięso, które smarujemy pastą warzywną relish, posypujemy solą i pieprzem oraz czubrycą czerwoną. Na mięso wylewamy śmietankę, posypujemy pokrojonym lub startym serem. Naczynie przykrywami i całość pieczemy około 1 godziny, na kilka minut przed końcem pieczenia, zapiekankę odkryć i lekko

Wanilia i Kardamon