pieczarki z serem - 4000 przepisów (strona:156/267)

ZAPIEKANKA Z WARZYWAMI I SOSEM POMIDOROWYM 734

CZAS PRZYGOTOWANIA: 40 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 19 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 3-5 Składniki: 400 g makaronu (u mnie świderki), 20 dag pieczarek, większa cukinia, średnia papryka czerwona, czosnek niedźwiedzi, sól, pieprz cayenne, 15 dag tartego sera żółtego, mała cebula (drobno pokrojona), łyżka posiekanego szczypiorku, puszka krojonych pomidorów, ząbek czosnku, 1 papryczka chili peperoncini, cukier, zioła prowansalskie, sól, łyżka masła(...)odcedzam. Pieczarki, cukinię i paprykę kroję w większą kostkę, podsmażam na łyżce oleju z dodatkiem przypraw: soli, pieprzu cayenne i czosnku niedźwiedziego. Na maśle podsmażam cebulę ze szczypiorkiem. Dodaję pomidory, posiekany czosnek i przyprawy (chili peperoncini wcześniej rozgnieść w dłoniach). Chwilę duszę na małym ogniu. Makaron łączę z warzywami i sosem, mieszam, przekładam do naczynia żaroodpornego. Całość posypuję serem. Zapiekam

JejKuchnia
MAKARON Z CUKINIĄ, PIECZARKAMI I SEREM LAZUR 128

MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 13 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 2-4 Składniki: okoł o 300 g ulubionego makaronu, opakowanie sera "Lazur" z niebieską pleśnią, plasterek sera żółtego, 200 ml śmietany 30%, dwie średnie cukinie, 10 dag pieczarek, cebula, łyżka masła, papryka ostra, sól, oregano, estragon, tymianek, szczypta soli, większa garść posiekanej natk i pietruszki. Przygotowanie: Makaron gotuję al dente. Cukinię ścieram(...)tarce o dużych oczkach, pieczarki kroję w półplasterki, cebulę drobno siekam. Razem podsmażam na maśle z dodatkiem przypraw do momentu wyparowania nadmiaru wody. Dodaję śmietanę, chwilę gotuję na średnim ogniu mieszając. Po chwili dodaję pokrojony w kostkę ser pleśniowy oraz porwany na kawałki ser żółty, mieszam. Trzymam na małym ogniu do momentu rozpuszczenia się serów, co jakiś czas mieszając. Wsypuję

JejKuchnia
Domowa pizza XL 207

pieczenia i przełożyć rozwałkowane ciasto. Posmarować przygotowanym wcześniej keczupem. Rozłożyć w kolejności następujące dodatki: cebulę pokrojoną w drobną kostkę, starte pieczarki, szynkę pokrojoną w paseczki, pomidorki pokrojone w ćwiartki oraz mozzarellki przekrojone na pół. Całość posypać startym żółtym serem. Pizzę odstawić na 30 minut a następnie wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C funkacja góra-dół i piec

Monia miesza i gotuje
Zapiekanka makaronowa na szybko 96

Tradycyjna zapiekanka makaronowa na szybko Składniki: 20 dag makaron świderki 20 dag pieczarki 20 dag szynka wędzona/ kiełbasa przecier pomidorowy 1 słoiczek / mały 5 dag ser żółty / starty 1 szt cebula biała 3 ząbki czosnek zioła prowansalskie 1/2 łyżeczki sól do smaku pieprz do smaku 3 łyżki masło Wykonanie: Makaron ugotować w osolonej wodzie na półmiękko, zalać zimną wodą(...)pokroić w kostkę, zrumienić na 1 łyżce masła i dodać do makaronu. Pieczarki oczyścić, pokroić, usmażyć na maśle i gdy woda odparuje dodać pokrojoną szynkę/kiełbasę. Chwilę podsmażyć i wyłożyć na makaron i wymieszać . Przecier pomidorowy rozcieńczyć w połowie szklanki wody z przyprawami i 2/3 startego sera. Zalać sosem makaron, posypać resztą sera i piec w temperaturze 180 stopni

Tradycyjna Kuchnia
Pizza misz masz... 120

soli łyżeczka cukru 2 łyżki oliwy ok. 1 szkl. ciepłej wody ( tyle ile mąka zabierze) Dodatkowo; 2 pomidory ser mozzarella 2 kulki lub inny żółty ser wędlina pokrojona w paseczki ( ok 20 dag) kilka pieczarek (ok. 25 dag) 2 łyżki przecieru pomidorowego pieprz, sól, bazylia lub zioła prowansalskie łyżka masła do podsmażenia pieczarek Przygotowanie; Mąkę przesiewamy do miski, robimy wgłębienie(...)skórki ( kroimy krzyżyk na czubku pomidora, zalewamy wrzątkiem i po kilku sekundach odcedzamy a następnie obieramy) Kroimy na półplasterki, odsączamy z nadmiaru soku na sitku. Wędlinę kroimy w paseczki. Pieczarki obieramy, kroimy na półplasterki i chwilę dusimy na patelni aby nieco zmiękły do czasu odparowania wody. Ciasto dzielimy na dwie części, wałkiem lub ręcznie formujemy kształt koła ( wielkości naszej foremki

Radość kipiąca uśmiechem.
Muszle Haloo 204

Dziś mam dla Was przepis na makaron muszle z nadzieniem z pieczarek Składniki: 20 szt makaronu muszli dużych 300 g pieczarek 200 g szpinaku 500 g mielonego 1 puszka pomidorów 1 mały słoik koncentratu pomidorowego 200 g sera żółtego tartego pieprz sól imbir kurkuma Wykonanie: Makaron gotujemy w osolonej wodzie ok 2 min. Wyjmujemy je i w tym czasie(...)wystygną robimy farsz. Myjemy i kroimy w kostkę pieczarki, wrzucamy na patelnie. Dodajemy mięso, jak już będzie podsmażone dodajemy szpinak. Później dodajemy pomidory i koncentrat. Do smaku dodajemy przyprawy. Tak gotowy farsz nakładamy do muszelek. Muszelki układamy w naczyniu żaroodpornym i posypujemy serem żółtym. Wkładamy makaron do nagrzanego piekarnika 150 stopni na ok 25 min. Smacznego

Panda i jej świat
Omlet z Cukinią, Pieczarkami i Kabanosami 244

moim osobistym blogu BlondynkaPrzedTrzydziestką znajdziecie ten przepis w wersji wege bez kabanosów a z serem feta... Składniki: 3 jajka chilli, pieprz, sól morska, rozmaryn 3 łyżki mleka 1/2 cukinii 5 pieczarek Kabanosy Henryk Kania użyłam bekonowych olej rzepakowy do smażenia Cukinie, pieczarki kroimy w plasterki i podsmażamy na patelni. Albo grillujemy wtedy nie będziemy musieli używać oleju.Jajka roztrzepujemy widelcem

NaKońcuJęzyka
Zapiekane ciabatty 161

talerzy. Zostały tylko okruszki i ślady szczypiorku ;) Składniki: (na 4 sztuki) 2 ciabatty 6-7 małych pieczarek 1/2 cebuli 1/4 żółtej papryki około 1 łyżki tłuszczu do smażenia Ketchup Markowy Łagodny Roleski  około 1/2 łyżki soli ziołowej 5-6 plastrów żółtego sera lub mały kawałek sera w kostce sól i pieprz do smaku szczypiorek Przygotowanie: Ciabatty kroimy wzdłuż(...)podsmażonej cebulki dodajemy pieczarki i paprykę. Całość doprawiamy solą i pieprzem. Podsmażamy kilka minut na mniejszym ogniu, mieszając. Pieczarki powinny zmniejszyć swoją objętość, a cebulka nie może się przypalić. Tak przygotowany farsz rozkładamy równomiernie na nasze ciabatty. Ser ścieramy na tarce na grubszych oczkach i posypujemy obficie wiech każdej zapiekanki. Zapiekanki wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika

Słodkie okruszki
Makaron w sosie pomidorowym z kiełbasą – na smaczny szybki obiad 214

własnego domu. Danie uległo małym modyfikacjom, ale zaręczam jest pyszne. Składniki: 300 gram kiełbasy typu śląska 1 cebula 5 pieczarek Koncentrat pomidorowy ( mały słoik ) Ok 100 śmietany słodkiej 2 łyżeczki mąki Sól Pieprz Olej Woda ok 1 ½ l starty ser makaron  Wykonanie: Kiełbasę i cebulę kroimy w dosyć drobną kostkę. Podsmażamy na niewielkiej ilości oleju. Na koniec dodajemy pokrojone(...)plasterki pieczarki. Po podsmażaniu dodajemy wodę, pozostawiamy trochę. Pozostałą wodę łączymy ze śmietaną, koncentratem pomidorowym ( niecały słoik )i mąką. Porządnie mieszamy. Dodajemy do gotującej się potrawy. Mieszamy. Całość doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Gotujemy kilka minut. Podajemy z makaronem i posypujemy startym serem. SMACZNEGO. (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject

Smaki Ewy
Pyszna zapiekanka makaronowa z mięsem mielonym 737

makaronu świderki lub rurki, 500 g mielonego mięsa wieprzowego, 2 cebule, 300 g pieczarek, 1 czerwona papryka, 1 żółta papryka, 3 łyżki ketchupu pikantnego, 200 g żółtego sera, sól, pieprz, papryka ostra mielona (1 łyżeczka), zioła prowansalskie (1 łyżeczka), olej do smażenia. Sos: 250 ml śmietanki 18%, 3 łyżki majonezu, 3-4 ząbki czosnku,  sól, pieprz,  1 łyżeczka(...)zapiekania. Wysmarować je masłem a następnie układać warstwami: ugotowany makaron,  mięso mielone z cebulą, pieczarki, paprykę. Przygotować sos. Śmietankę wymieszać z majonezem, dodać wyciśnięte ząbki czosnku, przyprawić solą i pieprzem, dodać zioła prowansalskie - wymieszać. Zalać sosem zapiekankę, posypać startym żółtym serem i posypać delikatnie ziołami prowansalskimi. Piec około 15 - 20 min. w 180°C. Źródło z niewielkimi zmianami: mojekuchennesmaki

Świat Domowej Kuchni
Naleśniki z parówkami i pieczarkami 180

oleju. Przyprawić do smaku pieprzem i solą.   Smażymy ciasto na rozgrzanej patelni na odrobinie oleju., przekładamy na druga stronę, układamy plasterek sera i smażymy. Usmażony naleśnik układamy na talerzu, nakładamy ciepły farsz z pieczarek i   podgrzaną parówkę i rolujemy, można podać polane keczupem

Camilla w kuchni
Leśna polana 170

zaskoczyć swoją rodzinę. Kubki smakowe będą krzyczały z radości :) Z okazji świąt przymykam oko na duże ilości majonezu. Składniki 1 słoik pieczarek marynowanych (duży) natka pietruszki ziemniaki* podwójna pierś z kurczaka  ogórki kiszone / konserwowe* marchewka* ser żółty* majonez / jogurt grecki pieprz, sól *ilość produktów zależy od wielkości tortownicy   inspiracja przepisy-aleksandry Przygotowanie Marchewkę i ziemniaki ugotuj(...)pieczarki ułóż wcześniej ugotowane i pokrojone w kostkę  ziemniaki .   Posmaruj majonezem delikatnie ugniatając łyżką.  Następnie dodaj usmażoną i przyprawioną  pierś z kurczaka . Posmaruj majonezem. Kolejna warstwa to ogórki (pokrojone w kostkę) - posmaruj majonezem lekko ugniatając łyżką.  Na majonez wyłóż ugotowaną i pokrojoną w kostkę  marchewkę . Ponownie posmaruj majonezem.  Teraz dodaj starty  ser

lady-och-mistrzyni.blogspot.com
Naleśniki zapiekane z warzywami 218

stron. Farsz 1 korzeń pietruszki 1 cebula 1 por 3 średnie marchewki 2 gałązki selera naciowego 250 g pieczarek 2 łyżki masła klarowanego sól pieprz Dodatkowo 200 ml śmietany (dałam 18%) 100 g startego żółtego sera posiekany szczypiorek Na patelni rozgrzać masło i dodać pokrojoną w kostkę cebulę, marchewkę, pietruszkę i chwilę smażyć. Następnie dodać por pokrojony w półplasterki, seler(...)naciowy, i pokrojone pieczarki. Do warzyw wlać 3/4 szklanki bulionu warzywnego i dusić na wolnym ogniu pod przykryciem. Doprawić solą i pieprzem.  Warzywa powinny być miękkie. Na każdy naleśnik nałożyć warzywa zwinąć w rulonik i układać w naczyniu do zapiekania. Całość posmarować śmietaną i posypać startym serem. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C do momentu

O kuchni z uczuciem
Spaghetti bolognese 237

bazylii (otarta)Sól, pieprz do smakuOlej do smażeniaPrzepis:Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu w osolonej wodzie z dodatkiem odrobiny oleju. W tym czasie przygotowujemy sos:1. Cebulę oraz pieczarki obieramy i kroimy w drobną kostkę. 2. Na patelni rozgrzewamy olej i dodajemy cebulę oraz pieczarki.3. Po ich zarumienieniu, dodajemy mięso. Całość smażymy ok. 15 minut(...)doprawiamy go do smaku. 6. Po odcedzeniu makaronu nakładamy go na talerz, wierzch posypujemy oregano i bazylią.7. Na tak przygotowany makaron nakładamy sos.8. Wierzch posypujemy startym żółtym serem

Emcia Pichci
Pory zapiekane z parówkami. 158

baked with sausages. Polecam ten nietuzinkowy sposób podania zwykłych parówek z eleganckim porem . Składniki. 2 duże pory 30 -40 dag pieczarek 1 jabłko kwaskowate 5 parówek 3 łyżki masła 2 łyżki żurawiny suszonej 125 ml śmietanki słodkiej 5 dag ser ementaler 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej sól, pieprz Wykonanie. Umyte i dobrze oczyszczone pory pokroić w grubsze plastry ,parówki, bez osłonek(...)również w plasterki..Jabłko ,bez skórki w kostkę. Pory smażyć na maśle 3 min ,dodać pieczarki, jabłko i smażyć 5 minut. Dosypać żurawinę i przyprawy. Smażyć jeszcze chwilę. Wszystko przełożyć do naczynia żaroodpornego lub kokilek .Zalać śmietaną z ubitym jajkiem i startym serem, ze szczyptą soli i pieprzu. Zapiekać 15 min w temp.190 stopni. Można podawać ,jeśli nie starczy sama

Kulinarny karnet Christophera