pieczarki z piekarnika - 3281 przepisów (strona:61/219)

Kotlety z piersi kurczaka, pieczarek i sera (porcja - ok. 510 kcal) 448

bardziej kalorycznie niż zwykle, bo na oleju i z serem :) Myślę, że kotleciki wyszłyby też z piekarnika, może następnym razem zaryzykuje i sprawdzę :) Składniki (porcja - zdjęcie): 180 g mielonej piersi z kurczaka 45 g startego lub drobno pokrojonego sera żółtego 55 g posiekanych pieczarek  4 g mąki szymanowskiej (1 łyżeczka) 4 g bułki tartej (1 łyżeczka) 20 g (pół

Malowane smakiem
Dzień dobry, zastałem wołowinę? Czyli przepis na wołowinę po burgundzku 146

rzeczy, a właściwie ich brak jak np. zero informacji o tym w jakiej temperaturze i jak długo trzymać gulasz w piekarniku (nie na gazie). W tradycyjnym przepisie Julii Child czy też innych kucharzy do gulaszu podaje się duszone pieczarki i np. boczek. Myślę, że przy wołowinie jest to akurat zbyteczne gdyż dzięki długiemu marynowaniu mięsa jak i walorom smakowym zamkniętych(...)papierowym/szmatce. Czekamy aż wołowina będzie miała pokojową temperaturę. W garnku rozgrzewamy porządnie oliwę i smażymy mięso (można to robić partiami). Wybierzmy garnek z przykrywą, który będziemy mogli włożyć do piekarnika! Zalewamy mięso zachowanym winem z marynowania, dorzucamy pokrojone w spore kawałki warzywa. Solimy całość ok. 2 płaskimi łyżeczkami soli i wkładamy garnek do piekarnika. Temperatura. Z jednego przepisu wydawało

Right Behind The Kitchen
Wołowina po burgundzku 222

wraz z koncentratem pomidorowym, winem, półtora szklanki bulionu, liściem laurowym i czosnkiem i wstawiamy do piekarnika na 3h w temperaturze około 160 stopni. Cebule kroimy grubo na półksiężyce i gotujemy 4-5 minut w rondlu z wodą, łyżka masła i pół łyżeczki tymianku. Odcedzamy. Pieczarki kroimy na ćwiartki i rumienimy na maśle. Mięso odsączamy od sosu. Na szklankę sosu dodajemy

Snejkusiowe Przepisy
Pieczony filet z kurczaka na kanapki 618

czemu, nie zdążyłam nigdy zrobić zdjęcia, zjedli… 😉 Przykładowe przepisy na nasze mięsne domowe wyroby: Kiełbasa ze słoika Schab suszony w piekarniku Suszony schab wieprzowy Szynka domowa gotowana Baton wieprzowy gotowany Pasztety Schab z żurawiną gotowany Pieczeń rzymska z pieczarkami i marchewką Schab ze śliwką Boczek faszerowany Karkówka pieczona miodowa Karczek rolowany z boczkiem Mielonka dojrzewająca. Kiełbasa mielona suszona. Schab pieczony(...)układamy po 2 sztuki w 2 aluminiowych torebkach z okienkiem (albo w rękawie do pieczenia), zamykamy i wstawiamy do lodówki na 2-3 godziny. Wyjmujemy i pieczemy w nagrzanym piekarniku (góra dół) o temperaturze 180 stopni przez około 45-50 minut. Wszystko zależy od tego jakiej wielkości mamy filety z kurczaka. Przez okienko widać czy mięso jest zarumienione. Wyjmujemy mięso

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
TARTA NA CIEŚCIE FRANCUSKIM Z PIECZARKAMI I POREM 143

masła. Przygotowanie: Formę do tarty smaruję masłem, wykładam ciasto, nakłuwam widelcem na całej powierzchni. Następnie wkładam do piekarnika (180 stopni) i piekę około 20 minut (do lekkiego zarumienienia). Ciasto najlepiej obciążyć suchą fasolą lub czymś podobnym, aby nie podnosiło się podczas pieczenia. Pieczarki i pora kroję w plasterki, szynkę w paseczki, a chili siekam. Na maśle podsmażam pieczarki. Kiedy się

JejKuchnia
Tarta na cieście francuskim z salami, pieczarkami i pomidorami 274

brzegi.  Brzegi smarujemy jajkiem (możemy użyć również mleka). Ciasto wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i podpiekamy przez około 10 minut. Pomidorki koktajlowe kroimy na połówki. Ser mozzarella ścieramy. Camembert i papryczkę kroimy w plasterki. Na ciasto francuskie nakładamy pieczarki, papryczkę, salami i pomidorki koktajlowe. Na wierzch rozsypujemy sery. Tartę pieczemy jeszcze przez około 20 minut

Mania Gotowania
19.Lekka, podpieczona środa - czyli zapiekanka z pomidorami, krewetkami i łososiem! 256

niego masło i mieszamy aż do dokładnego połączenia. Odstawiamy na bok.  Na patelni rozgrzewamy oliwę. Wykładamy na nią pokrojone w piórka cebule i szklimy. Następnie dodajemy posiekane pieczarki i smażymy wszystko razem tak około 5min. Dodajemy posiekaną pietruszkę, mieszamy i odstawiamy z ognia. Na drugiej patelni rozgrzewamy oliwę i wykładamy na nią drobno posiekany czosnek i chwilę podsmażamy. Kolejno(...)wolnym ogniu ok.2 minuty nie zaprzestając mieszania i finalnie doprawiamy. Odstawiamy sos beszamelowy w chłodne miejsce do ostygnięcia.  Piekarnik nagrzewamy do 180*C. Do ostygniętego już sosu beszamelowego dodajemy makaron, krewetki z czosnkiem, pociętego łososia oraz podsmażone pieczarki z cebulą. Całość mieszamy, przyprawiamy wedle smaku i wykładamy na 2 formy - dokładnie wysmarowane masłem. Wierzch obkładamy plasterkami pomidorów-zostawiając miejsce

Symfonia Smaków
Ramen wołowina/ indyk 142

życzenie pewnej ważnej dla mnie osoby, której wersja pierwsza smakowała bardzo. Standardowo mięso i warzywa najpierw karmelizowałam w piekarniku, by potem gotować z nich wywar przez prawie 4 godziny. Jako topping użyłam makaronu do ramen, słodkich papryczek, marynowanych i smażonych pieczarek, grzybów mun i shitake oraz mięsa z wywaru. Całość bardzo smaczna i sycąca. Składniki (na 4-6 porcji(...)rulon, pokrojony w plastry kilka grzybów mun (zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na kilka minut) wołowina oraz indyk z wywaru marynowany w sosie sojowym i przesmażone na patelni* 5-6 pieczarek, pokrojonych w ćwiartki i marynowanych w sosie sojowym, następnie przesmażonych przez 3-4 minuty na patelni makaron do ramen przygotowany według przepisu na opakowaniu słodkie papryczki: czerwona, żółta i pomarańczowa

Mango Papaja
Udka kurczaka pieczone z pieczarkami 186

przemieszać tak żeby wszystkie kawałki mięsa były w niej obtoczone. Odstawić do lodówki na minimum 1 godzinę (najlepiej na całą noc). Pieczarki dokładnie oczyścić, oprószyć solą i pieprzem i razem z mięsem przełożyć do naczynia żaroodpornego. Wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 190 stopni i piec pod przykryciem 50 minut. W tym czasie, w osolonej wodzie podgotować marchew pokrojoną

kuchnia doski
Pizza na cieście z prażoną cebulką 245

blasze wysmarowanej uprzednio margaryną (dzięki temu spód ciasta będzie bardziej chrupiący). Ciasto polewamy ketchupem, rozsmarowujemy go. Na wierzch wykładamy nasz farsz (pieczarki, paprykę i kurczaka) i całość delikatni posypujemy startym serem. Pizze wkładamy do nagrzanego do 220 stopni piekarnika na środkowy poziom na około 15 minut (pizze należy obserwować, bo czas pieczenia może być różny w zależności od piekarnika

Słodkie okruszki
Roladki z kurczaka z orzechami 139

roladek). Ugotowane roladki wyjmujemy z folii i chwilę studzimy i kroimy w plastry. Propozycja podania: podajemy z pieczonymi pieczarkami i szalotkami. Pieczarki i szalotki obieramy i przecinamy na pół. Układamy w naczyniu żaroodpornym, skrapiamy oliwą i wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na około 15 minut

Bon appetit mon amie
Grzyby z jajami 114

uważa, że jest to super pomysł do podania gościom z przeróżnych okazji. Składniki na 6 sztuk: 6 grzybów portobello (dużych pieczarek) 6 niedużych jajek 150 g boczku mała cebulka bułka tarta mleko olej sól i pieprz Nagrzewamy piekarnik do temperatury 220 stopni. W tym czasie czyścimy grzyby, pozbawiamy ogonków, delikatnie wydrążamy środek od strony blaszek łyżeczką, uważając

Pichceniomania
Mini pizze na sylwestrowo 246

cebulę pokrojoną w cienkie plasterki. Część nadziej kebabem, resztę kiełbasą i krewetkami. Pizze z krewetkami posyp curry. Do mięsnych pizz dodaj pieczarki. Wszystkie pizze posyp utartym serem. Poukładaj pizze na blasze w odstępach. Wstaw do nagrzanego na 225ºC piekarnika na same dno i piecz przez około 10 minut. Upieczone pizze posyp oregano i rukolą. Do pizzy przygotuj surówkę z białej

codojedzenia
Pizza z cukinią, kukurydzą i mozzarellą 183

rozwałkowujemy koło o średnicy 32 cm. Ciasto przekładamy na dużą blaszkę. Wierzch smarujemy sosem, układamy szynkę pokrojoną w paseczki, plastry pieczarek, odsączoną kukurydzę, plastry mozzarelli i cukinii oraz pomidorki koktajlowe.  Całość zapiekamy w nagrzanym do 210*C piekarniku przez 12-15 minut (funkcja z termoobiegiem). Pod koniec wierzch obsypujemy startym żółtym serem

VioletoweKucharzenie
Gulasz wieprzowy z papryką i pieczarkami na ciemnym piwie (z piekarnika) 173

można piec), doprawić solą i pieprzem. Ustawić garnek na gazie i zagotować. Przykryć i wstawić na 1,5-2 godziny do piekarnika nagrzanego do 160 stopni C (ja piekłam półtorej). Piec do miękkości mięsa. Dodać pokrojoną paprykę i pieczarki, piec pod przykryciem jeszcze przez 15 minut. Postawić na kuchence. Mąki wymieszać za pomocą trzepaczki w odrobinie wody. Wlać do gulaszu

Fabryka pomysłów