pieczarki z piekarnika - 3281 przepisów (strona:56/219)

Zapiekanka gyros 202

naczyniu żaroodpornym układać warstwami: - połowa ryżu, - majonez z ketchupem, - mięso, - połowa sera żółtego, - druga połowa ryżu, - druga połowa majonezu z ketchupem, - pieczarki z papryką, - druga połowa sera żółtego. Naczynie żaroodporne przykryć i piec z w rozgrzanym piekarniku w 175 stopniach C ok.30min. Smacznego

W kuchni u Moniki
Zapiekanki 211

cebulką na maśle- bo mi zostały z gołąbków -szynkę -wędzony ser -masło czosnkowe -ketchup i bazylię Posmarowałam kromeczki masłem, położyłam ser, pieczarki,szynkę. Dałam na wierzch ketchup-dzieci to kochają. Włożyłam kamień do pizzy do piekarnika, wsunęłam w rozgrzany piekarnik moje zapiekanki...i gdy tylko zamknęłam drzwiczki- uciekłam! Wróciłam po około 5 minutkach, zapiekanki były gotowe. Smaczne, chrupiące. Mnie udało

Z Kuchni Do Kuchni
Mini pizze. 156

formujemy w małe placuszki i układamy na wyłożonej papierem do pieczenia blasze. Każdą pizzerkę smarujemy sosem, układamy na nim łyżkę smażonych pieczarek, szynkę i żółty ser.  Odkładamy na około 20 minut, a w tym czasie nagrzewamy piekarnik do temperatury 180 stopni C. Wyrośnięte pizze posypujemy oregano i pieczemy do zarumienienia, czyli jakieś 8 minut. Gotowe

Rozpustne gotowanie
Pizza z serem, szynką, kukurydzą i pieczarkami 127

pieczenia. Uformowaną pizzę smarujemy naszym wcześniej zrobionym sosem. Na sos układamy ulubione składniki. Ja dałam 2 mozzarelle pokrojone w plasterki, 4 pieczarki cienko pokrojone w paseczki, trochę szynki i kukurydzy. Przygotowaną pizzę wkładamy do nagrzanego wcześniej piekarnika 265-275 stopni z termoobiegiem i pieczemy ok. 15 min. Należy cały czas obserwować pizzę aby nam się nie przypaliła. Jak nabierze rumianego

Kuchenne Wariacje
Calzone 148

sól, oliwę, wlewamy drożdże i zagniatamy ciasto. Odstawiamy do wyrośnięcia na 40 minut w ciepłe miejsce. W tym czasie podsmażamy cebulę z pieczarkami, kroimy szynkę, pomidorki koktajlowe i inne składniki, ścieramy ser żółty, czyli przygotowujemy nadzienie. Rozgrzewamy piekarnik do 220 stopni. Wyrośnięte ciasto dzielimy na trzy części, rozwałkujemy na okrągły placek. Smarujemy go sosem pomidorowym, posypujemy ziołami i na połowę

NA MOIM TALERZU
Portobello faszerowane 173

dymkę, dodać przygotowane wcześniej blaszki i - wciąż mieszkając - smażyć ok. 2 minuty. Doprawić solą i pieprzem. Tak przygotowanym farszem nadziać wydrążone kapelusze pieczarek, a na wierzch każdego wyłożyć posiekany koperek. Przełożyć do żaroodpornego naczynia i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni Celsjusza. Piec bez termoobiegu 20 minut. Pod koniec pieczenia każdy kapelusz posypać tartym parmezanem. Podawać gorące

W SMAK
Roladki drobiowe z naleśnikiem 319

pergaminu i obsmażyć na patelni z każdej strony  (fot.8) . Włożyć do naczynia do zapiekania  (fot.9) , posmarować majonezem, posypać usmażonymi pieczarkami z cebulą i startym na tarce serem żółtym. Całość przykryć folią aluminiową, wstawić do piekarnika nagrzanego do 200ºC i piec około 40 minut. Źródło: Kuchnia Broni linkwithin_text='Zobacz również inne przepisy:' var linkwithin_site

Świat Domowej Kuchni
Nadziewane muszle makaronowe 291

mięso z cebulą i pieczarkami i smażymy na małym ogniu doprawiając pieprzem Ser żółty kroimy w kwadraty Podsmażone mięso z cebulka i pieczarkami nakładamy łyżeczką do muszli Na każde nadzienie nakładamy po dwa kwadraciki sera żółtego Nagrzewamy piekarnik (u mnie termoobieg) na 200 stopni i wkładamy muszle na środkową półkę. Pieczemy ok. 15 minut, aż ser się stopi Można podać

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Paczuszki z mortadelą i pieczarkami 137

Kiedy ciasto wyrośnie, napierać dłonią nieduże porcję, wielkości pięści i rozpłaszczać na placki (za pomocą wałka).Na spód (środek spodu) kłaść pieczarki (łyżkę) i nakrywać plasterkiem mortadeli.  Następnie zawijać i robić takie paczuszki jak na zdjęciu. Piekarnik nagrzać do 230 stopni i piec ok.20-25 minut. Smacznego

Moje pyszne gotowanie
Pieczeń rzymska 144

formę jak na metrowca,wysmarować tłuszczem,wysypać tartą bułką. Do blaszki wyłożyć połowę masy mięsnej, na masie ułożyć paski papryki i plasterki pieczarek. Przykryć drugą połową masy mięsnej,oprószyć papryką ostrą,posypać ziołami prowansalskimi. Włożyć do nagrzanego piekarnika do 190 stop.piec około 60 minut

Kuchnia Danusi
Grill. Pieczarki i ser. Pieczarki grillowane z serem taleggio 177

Majówka bez grilla byłaby jakaś niekompletna więc było jednak u nas małe grillowanko. Wrzuciłam na ruszt trochę kiełbasy i pieczarki. Grzyby z rusztu, z serem pleśniowym, są pyszną przekąską. Można też je przygotować w piekarniku jeśli ktoś miałby ochotę.Lubisz grillowane warzywa ? Zobacz przepis na Grillowaną młodą cukinię z sosem jogurtowym ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Smaczna Pyza
Faszerowany udziec z indyka 179

poradzicie ;) Uwaga! zapach jest niesamowity i roznosi się po całym domu :)) Poniżej mamy zdjęcie, jak to wyglądało po wyjęciu z piekarnika. Zachęcam do zrobienia!:)    Składniki: 1-1,5kg udźca z indyka  czerwona papryka 10 sztuk pieczarek 2 łyżki bułki tartej 1 jajko garść posiekanej natki pietruszki  przyprawa do kurczaka papryka słodka pieprz ziołowy zioła prowansalskie

Czerwona Porzeczka
pieczona karkówka z sosem pieczarkowym 213

oleju 1 łyżka musztardy 1 łyżka majeranku szczypta lubczyku szczypta słodkiej papryki 3-4 ząbki czosnku sól, pieprz sos pieczarkowy 50 g masła 150 ml słodkiej śmietany 350 g pieczarek oraz sos zabrany z pieczeni karkowej ewentualnie sól, pieprz sposób przygotowania Wszystkie składniki marynaty ( oprócz czosnku) wkładamy do sporej miski i dokładnie mieszamy. Karkówkę myjemy, wkładamy do miski(...)które z niej wypłynęły w trakcie obróbki termicznej. W tym czasie myjemy pieczarki i kroimy je na dość cienkie plastry. Na patelni rozgrzewamy masło i przesmażamy na nim grzyby, lekko je rumieniąc. Teraz możemy zlać  sos z pod pieczeni  (samą pieczeń trzymając nadal w ciepłym piekarniku) i dodać go do grzybów, razem ze słodką śmietaną. Całość gotujemy jeszcze

Miód i pieprz
Piątkowy obiad 199

strony na wolnym ogniu.Ja smażyłam na rozgrzanej patelni po 2-3 minuty z każdej strony ,a potem włożyłam do piekarnika na 10-15 minut na 150 stopni C---a wszystko dlatego ,że nie zawsze razem możemy wspólnie jeść obiad   Pieczarki smażone z cebulą Składniki 0.4 kg pieczarek - 1 cebula 4-5 łyżek stołowych oleju 1 szczypta soli 1 szczypta(...)pieprzu czarnego- Wykonanie Pieczarki dokładnie myjemy.Z kapeluszy zdejmujemy skórę . W rondlu rozgrzewamy olej, szklimy drobno posiekaną cebulę i dodajemy pokrojone grzyby. Smażymy do uzyskania złocistego koloru. W trakcie smażenia doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Sałatka z buraków Składniki 400 g upieczonych lub ugotowanych buraków 1 cebula 2 – 3 łyżki kwaśnej gęstej śmietany 1 łyżka miodu 1 cytryna Wykonanie Buraki

w mojej kuchni
Tacos 219

mieszankę przypraw. Mięso przyprawiamy i dalej smażymy przez około 10 minut Paprykę kroimy w paski i podsmażamy na patelni. Do podsmażonej papryki oddajemy kukurydzę i podgrzewamy jeszcze przez chwilę. Pieczarki obieramy, kroimy w plastry i również podsmażamy. Pomidora kroimy w kostkę, dymkę siekamy i łączymy ze sobą. Doprawiamy sola i pieprzem.Przygotowujemy salsy. Awokado rozcinamy wzdłuż na pół, wyjmujemy pestkę. Miąższ(...)dodatkami. Przyprawiamy sokiem z limonki, solą i pieprzem.  Dokładnie mieszamy. Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni. Na kratce w piekarniku układamy muszle tacos i podgrzewamy jakieś 5-7 minut. Wyjmujemy muszle, każdą faszerujemy mięsem, pomidorem z dymkę, pieczarkami oraz papryką. Posypujemy żółtym serem. Podajemy z salsami. ** Pamiętajcie o zakupie dojrzałego, miękkiego awokado. Jeśli nie uda Wam się takiego zdobyć można

Mania Gotowania