pieczarki z piekarnika - 3281 przepisów (strona:62/219)

Papryka faszerowana kaszą gryczaną, kapustą i pieczarkami 176

najsmutniejsze oblicze. Zimno, deszcz, wiatr, korki na ulicach. Moje danie idealnie pasuje na taką aurę. Jeszcze można przy okazji dogrzać się piekarnikiem... Składniki: 2 duże papryki 2/3 szklanki kaszy gryczanej 1 mała cebula 100 g wędzonego boczku 5 pieczarek mały kawałek białej kapusty, posiekanej 2 ząbki czosnku przyprawa warzywna bez glutaminianu sodu, sól, pieprz, zioła do pizzy 1 łyżka oleju

Czerwień i błękit
Zapiekanka po wiejsku 172

solą, pieprzem oraz gałka muszkatołową. Na dno naczynia do zapiekania wykładamy plastry podsmażonego schabu, układamy plastry ziemniaków, oprószamy sola, wykładamy podsmażone pieczarki, zalewamy sosem beszamelowym. Ser żółty ścieramy na tarce o grubych oczkach, posypujemy wierzch. Zapiekankę wstawiamy do piekarnika, zapiekamy przez 45 minut w temperaturze 180 stopni. Przed podaniem posypujemy posiekanym szczypiorkiem

Bajeczna Kuchnia
Euro 2016: pieczarki faszerowane serem owczym po rumuńsku 154

łyżkami oleju z suszonych pomidorów lub oliwy z oliwek. Całość dokładnie mieszamy i doprawiamy solą i pieprzem. Farszem napełniamy pieczarki. Nafaszerowane pieczarki układamy w naczyniu żaroodpornym. Wierzch posypujemy żółtym serem i układamy po plasterku pomidorka koktajlowego. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 180 stopni i pieczemy 25 minut. Podajemy na ciepło jako przekąskę lub dodatek do dania mięsnego

My Chcemy Jeść
Hot dog domowym sposobem 242

kiełbasy przekrojonej tak, by ułożyć ją w linii prostej). Pieczarkę pokroić w plastry.  Na dłuższym brzegu placka ułożyć kiełbasę, plastry pieczarki oprzeć o kiełbasę. Zwinąć w miarę ściśle w roladkę i ułożyć sklejeniem do spodu. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C. przez ok. pół godziny. Podawać na ciepło, po pokrojeniu na porcje, ewentualnie z ketchupem lub musztardą

Weekendy w domu i ogrodzie
Zapiekanka rybna z ziemniakami, pieczarkami i porem. 209

układamy zapiekankę warstwami najpierw ziemniaki, przyprawiamy je solą i pieprzem oraz rozmarynem, później układamy filety z makreli wraz z sosem, kolejno pieczarki z porem, a następnie polewamy śmietaną i posypujemy żółtym serem. Zapiekamy około 20-30 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 190 stopni.   Smacznego

Symfonia smakowa
Zrazy po nelsońsku 174

woda z grzybów. Doprawić solą, pieprzem i wyłożyć na mięso. Ziemniaki obrać i pokroić na cieniutkie plasterki, które ułożyć na pieczarkach. Śmietanę wymieszać z solą i pieprzem. Polać wierzch zapiekanki .  Przykryć naczynie folią aluminiową i piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni C do momentu aż ziemniaki i  mięso będą miękkie (sprawdzić widelcem) Odkryć folię i zapiekać

O kuchni z uczuciem
Pizza na grubym cieście 124

około 1 godzinę. Po tym czasie wyjąć ciasto na stolnicę wysypaną połową kaszy manny, zagnieść przez chwilę. Wyłożyć do formy z piekarnika, wysypanej na spodzie resztą kaszy. Na ciasto wyłożyć sos i dodatki (ser żółty, ser śmierdziuszek :) kurczak, pieczarki, papryka). Piec około 15 - 20 minut w temperaturze 220ºC. Sos: ½ puszki pomidorów 1 łyżka ketchupu Pomidory przetrzeć przez sitko, dodać ketchup

kulinarnyswiatdomi
Drobiowe szaszłyki. 188

lato i grillowanie na ogrodzie, robię na obiad szaszłyki ( w piekarniku ).                                          Składniki: 2 x cukinia, czerwona i żółta papryka, 500g piersi z kurczaka, kilka średnich cebul, 400g pieczarek, gotowa przyprawa do szaszłyków, patyczki do szaszłyków, oliwa z oliwek

W kuchni u Moniki
Zapiekanka z bułek 222

Kromki bułki układamy jak dachówkę , ma lekko nachodzić jedna na drugą. Następnie posypujemy serem żółtym Następnie wykładamy pieczarki  Na pieczarki ser żółty Plastry szynki  Ser żółty Kromki bułki  Wierzch zalewamy jajkami ze śmietanką Posypujemy serem żółtym Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 180 stopni i pieczemy około 45 minut z termoobiegiem.  Smacznego

Sama słodycz i szczypta chili
Karkówka zapiekana z pieczarkami 193

listki laurowe odrobine soli i pieprzu i wymieszać aby przyprawy pokryły mięso. Następnie zawartość miski przełożyć do woreczka do pieczenia. Dodać pieczarki i koncentrat pomidorowy. Woreczek zamknąć i nieco wszystko wymieszać. Przełożyć do naczynia żaroodpornego i wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C. Piec ok 1,5 godziny, w połowie pieczenia woreczek przekręcić na drugi bok aby mięsko równomiernie się

Monia miesza i gotuje
Dorsz pieczony z pieczarkami 124

zapiekania. Pieczarki podsmażyć na maśle. Przełożyć na rybę. Śmietanę wymieszać z żółtkami, lekko osolić, dodać trochę pieprzu, polać rybę z pieczarkami. Ja posypałam rybę suszoną natką kopru włoskiego, ale można użyć innych ziół, które lubimy. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 25 - 30 minut. Rybę smażyłam na patelni patelni Tefal ze sklepu redcoon.pl . Patelnia zdała egzamin. Ryba

królestwo garów
Drożdżowe Placuszki z Pieczarkami 122

blasze do pieczenia nie za blisko siebie ponieważ ciasto jeszcze    urośnie. 5. Na każdy prostokąt ciasta nakładać przygotowane wcześniej pieczarki. Tak przygotowane ciasto można piec od razu lub zostawić by jeszcze trochę wyrosło. 6. Piec w piekarniku rozgrzanym do 200 ºC ok. 20 minut. Smacznego

Mama Gotuje
Schab z warzywami 1385

zimowe dni. Jak widzicie, same zalety. ;-) Dużo warzyw, dużo mięsa. Pysznie smakuje z wszystkimi rodzajami kasz lub z frytkami z piekarnika z tego przepisu: KLIK . 400g schabu 3 cebule 2 czerwone papryki 2 duże marchewki pietruszka 250g pieczarek 1,5 szklanki bulionu warzywnego 3 łyżki koncentratu pomidorowego 3 łyżki przyprawy do gulaszu olej, sól, pieprz 1. Cebulę, pieczarki, paprykę

Szefowa kuchni
Bułki żurawinowe 216

Odstawiamy do wyrośnięcia na 20 minut.  Po tym czasie każdą bułkę smarujemy odrobiną mleka i posypujemy płatkami migdałów. Wkładamy do piekarnika nastawionego na 200 stopni i pieczemy 15-20 minut, na złoty kolor. Przepis pochodzi ze strony Pieczarka Mysia, z moimi drobnymi zmianami. SMACZNEGO

Czerwona Porzeczka
Pizza domowa 226

układamy słupki sera i zawijamy je ciastem.   Ciasto smarujemy częścią sosu pomidorowego,posypujemy częścią żółtego sera,nakładamy pieczarki,a następnie paprykę, ogórki kiszonea na koniec kiełbasę.   Delikatnie polewamy sosem pomidorowym i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 st. C na ok. 15 minut.  Wyjmujemy z piekarnika a następnieposypujemy pozostałym serem i wstawiamy

Maminek kulinarny