pieczarki z piekarnika - 3281 przepisów (strona:68/219)

Na co dzien i od swieta 125

wykonanie:Pieczarki po umyciu i pokrojemu w kostke podsmazamy na masle. Odstawiamy na chwile na bok.Cebule kroimy w kostke i podsmazamy na masle, gdy sie zeszkli dodajemy do niej make i robimy zasmazke. Rozprowadzamy ja mlekiem. Mieszamy energicznie.Do zasmazki dodajemy podsmazone wczesniej pieczarki.Doprawiamy sola, pieprzem. Dodajemy tez posiekany szczypiorek.Gotowym farszem napelniamy babeczki vol-au-vent i zapiekamy w piekarniku wedlug

Przysmaki Karolki
Domowe zapiekanki 195

zapiekanki. Wnętrze bagietek smarujemy domowej roboty sosem pomidorowym, dodajemy szynkę i ser (pokrojone w kostkę lub cienkie paseczki), pieczarki myjemy i kroimy w cienkie plasterki. Doprawiamy bazylią i szczyptą chilli. Umieszczamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i wkładamy do rozgrzanego piekarnika 200 stopni funkcja grzania góra i dół. Czas pieczenia około 10-15 minut

ClauditteMissCooking
Kurczak pieczony na tymianku. 118

przez te dwie godziny mąż przechodził katusze :-) Zapach był na tyle intensywny i smakowity, że nie dawał mu spokoju. Na szczęście dał radę, ale gdy tylko wyłączyłam piekarnik kazał sobie podać należną mu część i na nic zdały się moje tłumaczenia, że jak postoi pół godziny i ochłonie to będzie lepszy. Odpowiedział tylko, że i tak będzie zaje(...)drobiu, papryką, rozmarynem i wkładamy do nagrzanego do 200 stopni C piekarnika, po 20 minutach zmniejszamy temperaturę do 160 stopni , przykrywamy mięso folią aluminiową i pieczemy kolejne 100 minut. Ziemniaki obieramy i gotujemy w osolonej wodzie, a po ugotowaniu kroimy w ćwiartki. Cebule obieramy, kroimy w ósemki, pieczarki czyścimy i kroimy w ćwiartki. Godzinę przed końcem pieczenia kurczaka na blachę

Rozpustne gotowanie
Pieczona dynia piżmowa faszerowana pęczotto z pieczarką brunatną 116

umyj, przekrój na pół i pozbaw nasion. Posyp gruboziarnistą solą morską i wstaw do piekarnika nagrzanego do 200°C. Piecz około 20-30 minut do miękkości. Na patelni rozgrzej olej kokosowy i wrzuć drobno posiekaną cebulę oraz gałązkę rozmarynu. Smaż, aż cebula się zeszkli. Pieczarki oczyść i pokrój na mniejsze cząstki. Smaż, aż się zarumienią, a woda odparuje. Wrzuć kaszę

Food Square
Karp zapiekany z grzybami i śmietaną 178

też tę zaletę, że danie szykujemy wcześniej, a na pół godziny przed podaniem wstawiamy do piekarnika. Smacznego Karpia!Przepis znaleziony na stronie Mniam Mniam. składniki (ok 8 małych porcji)ok 1 kg filetów z karpia dwie  garści grzybów - pieczarek, kurek lub innych mrożonych, lub suszonych (użyłam suszonych prawdziwków )dwie średniej wielkości cebuleczubata łyżka masładwie łyżki oliwyszklanka(...)osuszyć, jeżeli  mają ości - usunąć, skropić sokiem z cytryny. Odłożyć  na bok. Cebulę obrać i pokroić na raczej dużą kostkę. Jeżeli używamy  pieczarek, należy pokroić je na połówki, mrożone grzyby zostawiamy takie jakie są, natomiast suszone należy wcześniej zamoczyć w małej ilości wody aby napęczniały .Na oliwie podsmażyć cebulę  do lekkiego zeszklenia

Stare Gary
Kasza gryczana / makrela / cukinia / siemię lniane / werbena 122

gałązka Sól, pieprz Oliwa z oliwek Wykonanie: Orzechy ziemne uprażyć w piekarniku, a następnie pozbawić je skórki. Obrane orzechy zmiażdżyć w moździerzu lub zmiksować w blenderze na „puder”. Następnie ugotować kaszę gryczaną w lekko osolonej wodzie. Gdy kasza będzie już gotowa wymieszać ją z makrelą, suszonymi pomidorami i pieczarkami podsmażonymi razem z rozmarynem. Całość doprawić do smaku solą i pieprzem

Kuchnia Bon Appetit
Leczo z pieczoną papryką 134

pozbawionego kości 250 gram kiełbasy typu śląska 2 cebule 250 gram pieczarek Kilka ząbków czosnku 1 puszka pomidorów z puszki Sól Pieprz Czosnek Papryka słodka mielona Papryka ostra mielona zielona czubruca Wykonanie: Paprykę oczyszczamy, myjemy, kroimy na mniejsze kawałki i układamy na blaszce skórką do góry. Wkładamy do piekarnika na najwyższą półkę i pieczemy około 30 minut w temp

Smaki Ewy
Tarta z boczkiem, serem i marynowanymi pieczarkami 145

jajko 1 szczypta soli   Farsz:   200g wędzonego boczku 120g żółtego sera 1 cebula 2 jajka 200 ml śmietanki 18% (rzadkiej, może być słodka) sól, pieprz Dodatkowo:   pieczarki marynowane (u mnie krojone w zalewie naturalnej - Ole! ) żółty ser do posypania wierzchu   olej do smażenia Przygotować ciasto. Mąkę przesiać, w środku zrobić wgłębienie i wbić jajko. Dodać małe(...)boczkiem, wymieszać i doprawić solą z pieprzem. Nadzienie przelać na podpieczone ciasto i ponownie wstawić do piekarnika. Piec około 20-30 minut w 180 stopniach. Po 10-15 minutach pieczenia wierzch tarty posypać dodatkową porcją sera i ułożyć na nim plasterki pieczarek

Di gotuje
Schab pod warzywną pierzynką i mozzarellą 159

całość do piekarnika i zapominamy o nim a pyszne mięsko robi się samo :)   SKŁADNIKI:   70-80 dag schabu (można zastąpić szynką lub filetem z kurczaka albo indyka*) ulubiona przyprawa do wieprzowiny (u mnie wymieszana z Marynatą Staropolską ) olej do marynaty 1/2 papryki czerownej 1/2 papryki żółtej 1/2 papryki zielonej 2 marchewki 1 cebula 25 dag pieczarek 3 łyżki(...)nią wierzch i włożyć z powrotem do piekarnika, wyłączyć grzanie i zostawić tak na kilka minut żeby ser się roztopił a mięso "odpoczęło". Inne przepisy na pyszne mięsa pieczone w podobny sposób: Schab po cygańsku Schab pieczony w plastrach pod pierzynką warzywno-serową Karkówka pieczona w plastrach Szynka pieczona w kawałkach z pieczarkami i cebulką Szynka pieczona w kawałkach

Kto ugości moich gości?
Patelnia pełna warzyw i mięsa, obiad jednogarnkowy. 174

ugotowaniu. Rozłożyć ziemniaki na dużej blaszce i piec w piekarniku nagrzanym do 220 C aż do momentu jak ziemniaki się przyrumienią. Co jakiś czas je zamieszać. Pieczenie w piekarniku z termoobiegiem jest najlepszym i najszybszym sposobem pieczenia. Przygotowanie mięsa – Piersi kurze umyć i osuszyć. Doprawić solą, pieprzem, papryką wędzoną,kurkumą, oregano i tymiankiem. Jogurt wlać do miski i dodać(...)mięso obsmażyć na mocno rozgrzanej patelni. Mięso smażyć około 10 minut, pod koniec dodać małe pieczarki. Co jakiś czas przewracać i pod koniec podlać odrobiną wody. Mięso wtedy nie będzie suche. Zachować ciepłe. Drugi sposób to upiec mięso razem z podgotowanymi ziemniakami w piekarniku nagrzanym do 200 C przez 35 minut. Podczas pieczenia raz mięso przewrócić. Przygotowanie warzyw – warzywa

Kuchnia Pokoleń
Pizza na spodzie z polenty z domowym sosem pomidorowym (również w wersji wegańskiej) 183

lodówce. W tym czasie przygotowujemy sos pomidorowy (przepis poniżej) i jeżeli robimy wegańską wersję - zamrażamy w foremce przygotowany ser z ziemniaka . W międzyczasie nagrzewamy piekarnik do 230 stopni.  Składniki na sos pomidorowy: - 400g pomidorów krojonych (1 puszka) - 1 cebula - 2-3 ząbki czosnku - 1 łyżeczka oleju - 1 łyżeczka masła/margaryny - 1 łyżeczka suszonego oregano - 1/2 łyżeczka cukru - sól, pieprz(...)Całość dusimy pod uchylonym przykryciem przez ok. 20 minut, od czasu do czasu mieszając. Dodatkowo: - pieczarki - zamrożony ser z ziemniaka lub zwykły - papryka - cebula - BIO Tofu z ziołami POLSOJA   Spody z polenty wyciągamy z lodówki i pieczemy przez ok. 15 minut w piekarniku. Następnie odwracamy je na drugą stronę, rozsmarowujemy przygotowany wcześniej sos pomidorowy, rozkładamy wedle uznania nasze dodatki

Be Fit Be Strong
BABECZKI DO BARSZCZU 138

babeczki,wierzch obficie posypać serem żółtym i mozzarellą.Zapiec w piekarniku do momentu rozpuszczenia sera.    Zainspirowała mnie s Anastazja i przepis na kruche babeczki pochodzi z jej książki.Oczywiście troszeczkę go zmodyfikowałam.Teraz jeszcze przedstawię Wam pomysł na wigilię z babeczkami.Farsz z pewnością postny więc grzybowy(lub pieczarki) z kapustą.Cebulkę podsmażyć z grzybami wcześniej namoczonymi,obgotowanymi

Niespełnione zdolności kulinarne
pizza na cienkim cieście (pyyyyszna) 290

macie koncentrat, jak jest lejący to wody dajemy malutko, jak jest gesty, to nawet około 1/3 szkl. Wszystko mieszamy.  DODATKI: -2 opakowania mozarelli granulowanej -0,5 kg pokrojonych pieczarek -250g sera żółtego (starty na dużych oczkach) -400 g wędliny  (ja używałam polędwicy sopockiej) należy ją pociąć na drobne kawałeczki -bazylia i oregano do posypania pizzy Gdy ciasto(...)pizza się trochę podpiecze ściągam ją z blaszki i dopieka się na samej kratce w piekarniku . Dookoła ciasta dajemy ser żółty, niedużo, i zawijamy boki. Oczywiście nie jest konieczne dawanie sera do boków pizzy. Następnie, smarujemy sosem pomidorowym. Posypujemy mozarellą dodajemy wędlinę pieczarki posypujemy małą ilością żółtego sera      i lekko posypujemy bazylią i oregano. Pizzę pieczemy

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Papryka faszerowana kaszą jaglaną, mięsem i pieczarkami 208

kroimy w plasterki. Cebulę drobno siekamy. Mięso wieprzowe mielimy. Rozgrzewam patelnię, wlewamy olej, wrzucamy cebulę, smażymy co jakiś czas mieszając. Do niej dodajemy mięso, mieszamy, podsmażamy. Na koniec wrzucamy pieczarki, mieszamy co jakiś czas aż zmiękną. Na koniec wrzucamy kaszę jaglaną, wlewamy 1 szklankę wody, gotujemy aż kasza zmięknie i odparuje większość płynu. Doprawiamy farsz do smaku solą, pieprzem(...)przygotowanym farszem wypełniamy papryki. Układamy faszerowane papryki w żaroodpornym naczyniu, które wkładamy do rozgrzanego piekarnika do 200 st z termoobiegiem na ok. 20 minut. Podajemy gorące, udekorowane natką pietruszki, te papryki faszerowane są pyszne! The post Papryka faszerowana kaszą jaglaną, mięsem i pieczarkami appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Pizza z sadzonym jajkiem 179

danie. Jeśli lubicie rozlewające się żółtko - to radzę całą pizzę podpiec w piekarniku przez około 5-7 minut i dopiero po takim czasie na sam środek wbić surowe jajko. Taka domowa pizza najlepiej smakuje z sosem czosnkowym.  Składniki: spód na pizzę  kukurydza z puszki pieczarki cebula pomidory suszona bazylia szynka lub boczek wędzony jajko sól, pieprz starty żółty

Ugotować