pieczarki z piekarnika - 3281 przepisów (strona:60/219)

Zapiekanka 167

Na pewno każdy z nas, a przynajmniej większość będąc z rodziną nad jeziorem, między jednym a drugim pobytem w wodzie, skusił się na przekąskę serwowaną w

cookpl
Bibimbap 133

miejscu najsmaczniejszych potraw na świecie i muszę powiedzieć, że ja umieściłabym ją  w pierwszej dziesiątce.  Składniki: Mięso wołowe pokrojone w cienkie plastry Jajko Połowa dużego kabaczka Pieczarki Cebula Papryka (w zasadzie każdy kolor) Marchew Por Ogórek Szpinak Fasola Mung Ziarna sezamu Olej sezamowy (taki do woka) Sos sojowy Sos pomidorowy  Chili Czosnek  Japońskie ryżowe winegret Ryż(...)proces zabiera trochę czasu, warto nastawić piekarnik na minimalne ciepło i wykładać kolejne usmażone warzywa na blaszkę. Blaszkę trzymać w piekarniku. Chodzi o to, aby warzywa były ciepłe podczas serwowania. Podczas smażenia warto troszkę posolić niektóre warzywa np pieczarki. Kiedy warzywa są już gotowe do woka wykładamy mięso i obsmażamy je do momentu, aż przestanie być czerwone.   Smażymy

Smaki Przyprawy i Kolory
Bibimbap 217

proces zabiera trochę czasu, warto nastawić piekarnik na minimalne ciepło i wykładać kolejne usmażone warzywa na blaszkę. Blaszkę trzymać w piekarniku. Chodzi o to, aby warzywa były ciepłe podczas serwowania. Podczas smażenia warto troszkę posolić niektóre warzywa np pieczarki. Kiedy warzywa są już gotowe do woka wykładamy mięso i obsmażamy je do momentu, aż przestanie być czerwone.  Smażymy

Kulinarna rozmowa
TURECKIE CHLEBKI PIECZONE /Bezglutenowe aromatyczne ciasto i wegetariańskie pyszne nadzienie. 205

ziołowego ciasta bezglutenowego z czarnuszką. Nadziane na bogato - szpinakiem, cebulą, papryczkami, pieczarkami, pomidorkami i czosnkiem chlebki dostały smakową bombę, torpedę, rakietę (i nie wiemy jak jeszcze nazwać to COŚ) dzięki Ziarenkom i przyprawom. Było ostro, było bardzo smacznie, było barwnie i było... do szybkiego powtórzenia. Szał w piekarniku, wariactwo na talerzu i odlot w ustach. Cholera, zdolne jesteśmy. SKŁADNIKI(...)pozostawiamy do wyrośnięcia. Gdy wyrośnie, podsypujemy stolnicę, formujemy prostokąty i wałkujemy, bardzo cienkie ciasto.Wykonanie farszu:na patelnię wlewamy olej, gdy się zagrzeje wrzucamy cebulę pokrojoną w półpiórka, następnie dodajemy pieczarki, paprykę i podsmażamy, na koniec dodajemy wypłukany, osuszony szpinak, chwilkę podsmażamy. Gdy farsz lekko przestygnie, dodajemy pokrojony w kostkę ser biały , pokrojony w paski ser żółty, Ziarenka (piekło-niebo), pieprz

Wypisz Wymaluj
Kurczak z grzybami 186

zbędnego pitolenia, od razu przechodzę do przepisu: Składniki (dla dwóch osób): dwie małe piersi z kurczaka 50g masła 250g pieczarek brunatnych natka pietruszki 100-150 ml wermutu łyżka stołowa musztardy dijon duży ząbek czosnku sól, pieprz Temat zaczynamy od nastawienia piekarnika na 180 stopni – niech się rozgrzewa, a Ty w tym czasie będziesz mógł opitolić mięcho. Wstaw jeszcze(...)smaż najpierw dwie minuty na jednej stronie, potem dwie minuty na drugiej stronie. Po zakończeniu smażenia przełóż piersi do naczynia żaroodpornego, które wcześniej wstawiłeś do piekarnika i piecz w piekarniku jakieś 20-30 minut. Dzięki takiej obróbce, pierś będzie soczysta w środku, wypieczona i się nie przypali. No i nie wymaga rozbijania. Pamiętaj, że kurczak to nie kaczka czy wołowina

manslogblog
pieczony placek z kalafiora z... 125

forma okrągła silikonowa 28 cm, masę przełożyć do formy, wygładzić wierzch, piec w nagrzanym piekarniku na 200 C, grzanie góra/dół około 40 minut sos pieczarkowy: 1/4 szklanki oleju wlac do garnka, rozgrzać, dodać pokrojoną w kostkę 1 cebulkę, wsypać 50 dag pokrojonych pieczarek i podsmażyć, dodać kostkę rosołową, wlać 2 szklanki wody pod przykryciem dusić z 5 minut

W Mojej Kuchni Lubię
Tarta z pieczarkami 160

Usmażonego pora przełożyć do miseczki. Na lekko ;natłuszczonej patelni krótko przesmażyć pieczarki pokrojone w ćwiartki lub ósemki (w zależności od wielkości grzybów). Do tego dania polecam młode, twarde, białe pieczarki. Nie puszczają one dużo wody, zachowują jasny kolor, a po upieczeniu pozostają jędrne. W niewielkim naczyniu roztrzepać jajka, dokładnie wymieszać ze śmietaną (creme fraiche), dobrze doprawić solą i pieprzem(...)ponakłuwać widelcem, przykryć folią aluminiową, można ją wysypać grochem, fasolą lub specjalnymi kuleczkami do pieczenia. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 10 minut. Podpieczone ciasto wyjąć zdjąć folię. Spód tarty wyłożyć przesmażonymi porami, na nich ułożyć pieczarki, wszystko zalać mieszaniną jajka i śmietany. Piec w 180 stopniach przez około 20 minut lub aż wypełnienie się zetnie. Podawać

Codzienne Gotowanie
Lecho a może Leczo 132

dodajemy do niej pokrojone w kawałki parówki i wyłączamy gaz.  Paprykę grillujemy w piekarniku: 150 stopni przez 40 min. W dużym garnku rozgrzewamy odrobinę masła, szklimy na nim posiekaną w kosteczkę cebulkę z czosnkiem. Jak już będą ładnie zeszklone a nawet lekko zarumienione dodajemy pieczarki pokrojone w półplasterki. Kabaczka i cukinie myjemy, ja kabaczka obieram całościowo a cukinie częściowo

Kuba Gotuje
Zapiekanka – przepis miesiąca 159

mozzarellą. Posól śmietankę i zalej warzywa. Obłóż kawałeczkami masła. Przykryj aluminiową folią i wstaw do nagrzanego na 175ºC piekarnika na termoobiegu. Piecz zapiekankę przez 30 minut, po czym zdejmij folię i piecz jeszcze przez 20 minut, aż ziemniaki będą miękkie. Usmaż pieczarki z odrobiną świeżego rozmarynu i udekoruj nimi wierzch zapiekanki. Do zapiekanki z ziemniaków najlepiej pasują ziemniaki na puree

codojedzenia
Podpłomyki 127

rodzaj prymitywnego pieczywa w postaci małego placka. Takie podpłomyki jadałam u mojej babci, były jednak pieczone bezpośrednio na płycie pieca, który stał w kuchni. Moje są pieczone w piekarniku, do tego moje podpłomyki wyglądają jak mini pizza Podstawowymi składnikami podpłomyków to mąka, sól i woda, ja dodaję jeszcze szczyptę suszonych drożdży. Kiedy nie wiemy  co przygotować do jedzenia to podpłomyki(...)pieczenia i rozciągamy je tworząc 2 płaskie placki. Zostawiamy na ok. 15 minut do podrośnięcia. Ciasto obkładamy plasterkami surowych pieczarek, pomidorem, oraz cebulką pokrojoną w piórka, obsypujemy serem pokrojonym w kostkę. Na środku kładziemy rozmaryn. Podpłomyki wstawiamy do nagrzanego piekarnika o temp. 180 stopni i pieczemy 20 minut. Polecam! The post Podpłomyki appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Bliny pszenno-gryczane z sałatką śledziową 208

patelni rozgrzać olej. Łyżką nakładać porcje ciasta, formując niewielkie placki. Smażyć z dwóch stron na rumiano. Przekładać na podgrzany półmisek (w piekarniku lub garnku z gorącą wodą). Podawać z sałatką śledziową i kleksem śmietany. Udekorować koperkiem i plasterkiem pieczarki. Sałatka śledziowa 300-350g filetów śledziowych solonych lub w oleju 200 g marynowanych pieczarek + kilka do dekoracji 2 szalotki

Pełny talerz
Wołowina po burgundzku (Manzo alla borgognona) 149

gałązki świeżego tymianku 2 gałązki świeżego rozmarynu 3 listki laurowe s ó l, pieprz oliwa z oliwek    Pieczarki 400 g pieczarek natka pietruszki oliwa z oliwek s ól, pieprz Cebulki 400 g cebulek 150 ml wywaru warzywnego 1 listek laurowy oliwa z oliwek s ó l, pieprz   **** INGREDIENTI Manzo(...)wyjąć przed podaniem mięsa). Wszystko zagotowujemy, przykrywamy i wkładamy do piekarnika. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 120 stopni przez ok. 3 godziny. W tym czasie przygotowujemy warzywa do podania z mięsem. Pieczarki kroimy w cienkie plasterki. Na rozgrzanej patelni z odrobiną oleju podsmażamy pieczarki ok. 10 min. Doprawiamy solą i pieprzem

La grande e la piccola cuoca
Filety z kurczaka zapiekane w zupie cebulowej 530

naczyniu żaroodpornym zalać śmietaną z zupą cebulową tak, aby śmietana dokładnie pokryła kurczaka.Na wierzch potrawy wyłożyć pieczarki i całość delikatnie posolić i popieprzyć. Należy uważać z solą, gdyż zupy są słone.Naczynie żaroodporne przykryć (ja przykryłam folią) i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 45 minut.Podawać z ulubionymi dodatkami (u mnie z ryżem i surówką z marchewki

Gospodyni Miejska
Bigos pieczony z czerwonym winem 154

Bigos od zawsze piekę w brytfannie w piekarniku. Nie wiem czy są jakieś minusy tej metody, dla mnie ma same plusy. Nie trzeba pilnować czy się nie przypala, wcześnie dodana kiełbasa się nie rozgotowuje, nie rozpada a smak bigosu jest po prostu obłędny. Moja wersja bigosu jest bardzo urozmaicona, zawiera kilka różnych kawałków mięsa, dwie różne śliwki oraz pół-wytrawne(...)całego serca. Składniki: 1,5kg kapusty kiszonej 500g boczku wędzonego węgierskiego 4 wiejskiej kiełbasy 250g rozbratla wołowego 250g karkówki wieprzowej 250g szynki wieprzowej 200g suszonych grzybów  500g pieczarek 250g śliwek suszonych  100g śliwek wędzonych 250ml czerwonego pół-wytrawnego wina woda z ugotowanych grzybów 4 liście laurowe 4 ziarna ziela angielskiego 6 łyżek masła 1 łyżeczka kminku 1 łyżeczka

Gotowanie i blogowanie
Paszteciki Półkruche z Kapustą Kiszoną i Pieczarkami 371

około 15 minut tak aby odparowała woda (sok) z pieczarek. Następnie do pieczarek dodaję ugotowaną i odsączoną kapustę kiszoną i dokładnie mieszam. Całość podsmażam jeszcze około 5 minut. Usmażone pieczarki z kapustą przekładam do miseczki, doprawiam solą, pieprzem i dokładnie mieszam – farsz jest gotowy. Przygotowanie ciasta półkruchego na paszteciki: Na blat wysypuję mąkę do mąki dodaję proszek do pieczeni, sól(...)jajkiem. Blachę wstawiam do nagrzanego piekarnika do 180 stopni na środkową półkę, paszteciki piekę około 25 minut na złoty kolor. Piekarnik mam włączony na grzanie góra dół, bez używania termoobiegu. Paszteciki z ciasta półkruchego z kapustą kiszoną i pieczarkami są gotowe, można podawać. Życzę udanego wypieku i smacznego. Pozdrawiam Babcia

Uwaga Babcia Gotuje