pieczarki z piekarnika - 3281 przepisów (strona:67/219)

Kurczak po zbójnicku wg Aleex 135

koncentratem pomidorowym lub ketchupem. Dodać szczyptę cukru. Delikatnie oprószyć mielonym kminkiem. 6. Smażyć ok. 10-15 minut. 7. Kapustę z pieczarkami wyłożyć na dno naczynia do zapiekania. Na niej ułożyć części kurczaka. Kurczaka posmarować olejem. 8. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec ok. 1 godziny w 180 stopniach. 5 minut przed końcem pieczenia, kurczaka posmarować zimną wodą z odrobiną soli. Dzięki

W mojej kuchni
Kolorowa pizza z rukolą 166

kupuje w Lidlu bo jest najlepsza ) - rukola do ozdoby Na rozwałkowane ciasto wykładamy sos pomidorowy ,rozsmarowujemy , układamy pokrojone cienko pieczarki i paprykę pokrojoną w kosteczkę ,posypujemy tartą mozzarellą ,resztę składników wykładamy na ser ,na wierzch posypujemy piórka cebuli . Piekarnik nagrzewamy do 220 stopni razem z blachą ,pizzę wrzucamy na rozgrzana blachę i pieczemy 8-9 minut ,trzeba sprawdzać spód

Wypieki Rene
Domowa pizza 190

wyłożyć na blachę. Keczup wymieszać z koncentratem pomidorowym w stosunku 1:1 i wyłożyć na ciasto. Na sos dodać uduszone pieczarki z cebulą, to posypać ziołami, następnie dodać szynkę kukurydzę. Piec w dużej temperaturze ok 15 minut. Po wyłączeniu piekarnika posypać serem i zamknąć piekarnik na minutę

Pychotkaaa
Idealnie kremowy sos grzybowo orzechowy z kaszą orkiszową 121

smaku kasza orkiszowa (ja używam melvit )  Przygotowanie :  Na patelce podsmażyć, cebulę, czosnek oraz pieczarki, dusić aż z pieczarek wyparuje woda, dodać przyprawy, sól, pieprz, oraz przekrojone na pól orzechy (wcześniej uprażone na suchej patelce lub w piekarniku), zdjąć patelkę z gazu i dodać śmietanę/jogurt, podawać z kaszą

zdrowa vege kuchnia
Pizza omletowa – wiejska z boczkiem 95

zsuwamy ) go na blaszkę ( foremkę )do zapiekania. Na drugiej patelni podsmażamy pokrojony boczek razem z posiekanym porem. Wykładamy na omleta. Pieczarki i paprykę kroimy na mniejsze kawałki i również układamy na omlecie. Całość posypujemy startym serem i zapiekamy w piekarniku aż ser się rozpuści. Kroimy jak pizzę. SMACZNEGO

Smaki Ewy
Zapiekanki z serem i pieczarkami 165

pieczarkami Składniki: - bagietki - ser żółty - pieczarki - sól - pieprz - zioła prowansalskie dodatki: - ketchup - sos czosnkowy Przygotowanie: Bagietki przekrawam na pół. Oczyszczone pieczarki ścieram na tarce i przyprawiam. Nakładam na bagietki. Na to ścieram żółty ser. Wkładam na kratce do nagrzanego piekarnika. Temperatura piekarnika : 180 °C Czas pieczenia: około 10-15 minut Podaję z ketchupem lub domowym sosem czosnkowym

Kuchnia co dnia
Kaczka faszerowana po niemiecku 194

Chodziła za mną gęś , a kaczka wylądowała w piekarniku :)   Składniki kaczka , ok 3 kg Farsz : podroby (żołądek , wątróbka i serce kaczki) 15 dag boczku surowego 15 dag pieczarek 1 cebula 1 dymka 1 pęczek natki 2 jajka skórka z otarta z 1/2 cytryny 3 bułki 3/4 l mleka 2 łyżki śmietany 18 % 2 łyżki masła 1 łyżka mąki

R'n'G Kitchen
Chleb ze szpinakiem II 123

się nie lepiło), wygniatamy ponownie przez kilka sekund i przekładamy do dwóch keksówekk wyłożonych papierem do pieczenia. Kroimy na plasterki pieczarki i kładziemy przez całą długość chlebka. Przykrywamy ściereczką i ponownie odstawiamy w ciepłe miejsce na godzinę. Potem nagrzewamy piekarnik do 200 stopni i pieczemy 45 minut. Smacznego! :) --------------------------------------------------------------------- Chcesz dostawać moje przepisy prosto na e-mail? Wpisz swój adres

Marder&Marder Manufacture
Zapiekanka makaronowa ze szpinakiem, pieczarkami i mozzarellą 660

szpinak zmniejszy swoją objętość i będzie miękki doprawiamy go jeszcze gałką muszkatałową. Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. Makaron, pieczarki i szpinak wymieszać dokładnie ze sobą. Przełożyć do żaroodpornego naczynia. Na wierzch zetrzeć na tarce mozzarellę. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 20-25 minut, aż ser ładnie się roztopi

My simple kitchen
Pizzerki 184

szynkę kroimy w plastry. Ciasto podzielić na równe części, każdą część kolejno spłaszczyć, posmarować sosem, ułożyć dodatki: odsączoną cebulkę z pieczarkami, szynkę, przyprawy. Na sam koniec każdą pizzerkę posypać startym na tarce o dużych oczkach żółtym serem. Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni C przez około 15 minut

Kuchenne aromaty
Duszony pstrąg z pieczarkami na winie + film 131

natką pietruszki . Doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy. Pstrągi przekładamy do naczynia żaroodpornego posmarowanego tłuszczem a na wierzch nakładamy podsmażone pieczarki  z cebulką i natką pietruszki . Całość polewamy hiszpańskim winem Celebro i posypujemy startym żółtym serem. Ryby wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 st. C i pieczemy 15 minut

Smakowite Dania
Filet z kurczaka zapiekany z pieczarkami i serem 334

pieprzem. Usmażyć całość. Obsmażone wcześniej piersi z kurczaka wyłożyć do naczynia do zapiekania. Na każdą z nich położyć porcję pieczarek z cebulą. Posmarować jedną łyżką majonezu i posypać obficie startym żółtym serem. Przykryć folią aluminiową i wstawić do piekarnika. Piec przez około 15 minut w temperaturze 200˚C. Podawać zaraz po wyciągnięciu z piekarnika. Inspiracja: Kuchnia Broni linkwithin_text='Zobacz

Świat Domowej Kuchni
Kotleciki z wołowiny z pieczarką, chili i bazylią :) 145

łyżeczką otrąb, chili, bazylią i przyprawami, aż będzie tworzyć jednolitą masę. Formować małe kulki i do każdej włożyć po 1 pieczarce. Obtoczyć w pozostałej ilości otrąb. Ułożyć na blaszce, wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do nagrzanego na 180*C piekarnika i piec 15-20 minut. Podawać z ulubionymi warzywami :) Smacznego

Zdrowie na języku :P
Ziołowa zapiekanka makaronowa z pieczarkami 198

pokroić w plasterki. Usmażyć na maśle, dodać koncentrat pomidorowy i zioła, doprawić solą i pieprzem do smaku. Wymieszać makaron z pieczarkami i wyłożyć do naczynia żaroodpornego wysmarowanego olejem. Wyrównać powierzchnię i posypać tartym serem. Zapiekać ok. 20 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180oC. Życzę smacznego i zapraszam również na mój kanał na YouTubie Świat Smaku.Komentarze oraz lajki mile

Świat Smaku
Breakfast with you #4 Breakfast in bed...? 183

Przed pieczeniem każdą bułkę posmarowałam roztopionym masłem i posypałam cukrem. Bułki wstawiłam na 30 min. do rozgrzanego na 150st. piekarnika. Po upieczeniu wystudziłam.  Według mnie na drugi dzień są lepsze... ale to kwestia gustu ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Powiązane posty: Drożdżówki z pieczarkami Norweskie bułki szkolne

bastalena