pieczarki z piekarnika - 3281 przepisów (strona:70/219)

Calzone - pieróg z serem, boczkiem i pieczarkami 170

słupki i przesmażamy na rumiano na drugiej patelni. Ser kroimy w plasterki. Na każdy krążek ciasta wykładamy porcję pieczarek, boczku i sera - zlepiamy pierogi.  Układamy calzone na blaszce do pieczenia, smarujemy jajkiem.  Pieczemy w nagrzanym do 200 stopni piekarniku przez 20 minut

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Biała pizza z pomidorkami, pieczarkami i rukolą 194

ciasta formujemy placki i rozciągamy je na blaszce. Na cieście rozsmarowujemy sos. Następnie posypujemy tartą mozarellą. Układamy plasterki pieczarek, czerwonej cebuli, kawałki suszonych pomidorów, oraz połówki pomidorków koktajlowych, ponownie posypujemy serem. Na koniec oprószamy odrobiną oregano. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 220-280 stopni na 10-15 min, w zależności od wielkości pizzy i mocy piekarnika. Pizza powinna mieć lekko

DefinicjaSmaku
Faszerowane pieczarki z kabanosami 178

posiekane składniki, podsmażam chwilę około 2-3 minuty, dodaję kabanosy, doprawiam do smaku ziołami włoskimi i pieprzem . Odłożone kapelusze pieczarek solę nakładam do środka farsz, posypuję wierzch drobno startym serem żółtym, zapiekam 20 minut w nagrzanym do 190*c piekarniku. Podaję gorace

Wanilia i Kardamon
Cukinia faszerowana kaszą jaglaną, kurczakiem i pieczarkami 155

środki, natrzeć olejem z każdej strony i posolić. F arszem wypełnić połówki cukinii, na wierzchu ułożyć obsmażone pieczarki. Cukinię wyłożyć do żaroodpornego naczynia wyłożonego folią aluminiową, podlać 1/2 szklanki wody i zapiekać około 30 minut w gorącym piekarniku aż cukinia zmięknie. Podawać z surówką

Czerwień i błękit
Pieczarka portobello faszerowana cukinią, oliwkami, cebulą i kukurydzą 129

tłuszczu następnie dodać cukinie, kukurydzę i pokrojone oliwki i posiekane wnętrze pieczarek. Dusić do ulubionej twardości warzyw. Doprawić. Wydrążone pieczarki umieścić w żaroodpornym naczyniu z oliwą na dnie, posolić i wypełnić farszem. Piec pod przykryciem około 20 minut w piekarniku nagrzanym na 180-190 stopni. Ja podałam z kaszą bulgur gotowana w pomidorach. Smacznego

MarciochaKucharzy
Szybkie zapiekanki na imprezę 273

wszystko przygotowane i wystarczy w momencie jak częstujemy gości pokroić pomidor i przekroić kajzerki. 4/ Na przekrojone kajzerki nakładamy pieczarki z cebulą, dodajemy ser następnie plaster salami, ponownie ser i na koniec plaster pomidora. Tak przygotowane kajzerki wkładamy do piekarnika do czasu aż stopi się ser (Gdy przytrzymamy je za długo kajzerka stanie się twarda jak kamień) 5/ Podajemy

Kuchnia PROzdrowotna
Rolada ze schabu i sos cebulowy 157

obieramy, kroimy w plasterki i podsmażamy na maśle. Papryczkę kroimy w kostkę. Schab smarujemy musztardą, nakładamy na niego równomiernie pieczarki i papryczkę i zwijamy w rulon. Roladę wkładamy do rękawa do pieczenia i pieczemy w nagrzanym do 180 C piekarniku przez ok 1,5 godz. Sos cebulowy: Składniki: 2 duże cebule ok 300 ml bulionu warzywnego łyżka mąki pszennej łyżka

e-PrzepisyKulinarne
Kurczak z warzywami w cieście francuskim 165

plastry. Dusimy pod przykryciem aż zmiękną. Ciasto dzielimy na 4 prostokąty, na brzegu każdego układamy warzywa, kawałki kurczaka i pieczarki. Całość posypujemy mozzarellą. Składamy ciasto i sklejamy jak pierożka. Wierzch nakłuwamy widelcem, można też posmarować rozbełtanym jajkiem. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy do momentu, aż ciasto się zrumieni- ok 30 minut. Do tych pyszności idealnie pasuje

KasiekGotuje
Pierś z kurczaka, z pieczarkami w cieście francuskim 26468

doprawiamy do smakuMięso z kurczaka obsmażamy na gorącym tłuszczu.Gotowe płaty ciasta francuskiego kroimy na dwie części. Na każdej układamy pieczarki, na to pierś , na górę plaster sera.Nacinamy boki i zwijamy po skosie paski. Smarujemy rozmąconym jajkiemPieczemy  w piekarniku 220 st. około 30 min. SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad

W kuchennym oknie Ewy
Paczuszki z ciasta francuskiego ze szpinakiem 356

masy. Ciasto złożyć na pół aby przykryło farsz. Brzegi dobrze skleić dociskając widelcem. Paczuszki posmarować roztrzepanym jajkiem. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 200 C i piec ok 20-25 minut,  funkcja termoobieg.Polecam też:Rożki z kiszoną kapustą i pieczarkami

Monia miesza i gotuje
Kotlety mielone z pieczarkami 198

różnicą, że na patelnię wrzucamy je razem.   Z mięsa formujemy kotlety, robimy w nich wgłębienia, nakładamy pieczarki lubmarchewkę i przykrywamy niewielkim krążkiem z mięsa kotletowego.   Układamy na blaszce z papierem do pieczenia i zapiekamy w piekarniku przezok. 25 minut w temp. 180 st. C.   Kotlety bardzo dobrze komponują się z gotowanymi ziemniakami i czerwonymi

Maminek kulinarny
Zapiekanka ziemniaczana z mięsem mielonym i beszamelem 389

można zastąpić startym, żółtym serem.Ziemniaki należy bardzo cienko pokroić, inaczej konieczne będzie delikatne podgotowanie ziemniaków przed włożeniem ich do piekarnika. Im grubsze plastrym, tym dłużej ziemniaki będą się piekły w zapiekance (nawet do 90 minut).Do zapiekanki można dodać pieczarki czy paprykę.Mięso i beszamel należy dobrze przyprawić, aby zapiekanka nie była mdła.Źródło przepisu: Wielkie Żarcie

Gospodyni Miejska
Kurczak à la pizza 418

Dzisiaj powtórka przepisu à la pizza, ostatnio był Schab à la pizza, ale tym razem wykorzystałam do przygotowania tego dania 2 ćwiartki kurczaka wyluzowane z kości

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
KARKÓWKA Z GRZYBAMI I CEBULKĄ 193

zrumienienia. Następnie  układamy je w naczyniu żaroodpornym i przekładamy: warstwą posiekanej cebuli, posiekanym czosnkiem i pokrojonymi w paski pieczarkami, aż do wyczerpania składników. Całość zalewamy bulionem i tłuszczem tzw. smakiem od smażenia karkówki. Naczynie przykrywamy i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180st na 1.5h. Po tym czasie karkówka powinna być już miękka. Przelewamy ją wraz z sosem

Walijskie Pichcenie
DROŻDŻOWE PALUCHY CZYLI DOMOWE HOT-DOGI 176

robię wtedy jakieś tosty, zapiekanki czy hot-dogi.  Są już na blogu domowe hot-dogi z pieczarkami a tym razem upiekłam drożdżowe hot-dogi z kiełbaską i serem.  Wyszły pyszne - szczególnie takie ciepłe, prosto z piekarnika smakowały super :)) Składniki: (na 12 sztuk) 400g mąki 200ml letniej wody 20g drożdży 1 łyżeczka cukru ½ łyżeczki soli

Walijskie Pichcenie