pieczarki z piekarnika - 3281 przepisów (strona:50/219)

Zupa gulaszowa z wieprzowiną i dużą ilością warzyw 198

zagęszczenia. Pyszna i nie aż tak czasochłonna, jak jej tradycyjna wersja na wołowinie. Składniki: ok 1 kg mięsa wieprzowego (dałam żeberka, może być też karkówka, łopatka itp) 600 g pieczarek 2 czerwone papryki 2-3 cebule 2 ząbki czosnku duża marchew kawałek selera 5 ziemniaków bulion (tak, żeby przykrył wszystkie składniki) 2 kromki chleba razowego 3 liście laurowe majeranek lubczyk(...)około 20 minut. Po tym czasie do garnka dodajemy marchew i seler starte na tarce. Papryki przekrawamy na pół i podpiekamy w piekarniku, aż skórka się przypali. Z lekko ostudzonych papryk zdejmujemy skórkę, kroimy je w kostkę. Pieczarki myjemy, kroimy w plasterki i smażymy na suchej patelni, aż odparuje z nich woda. Pieczarki i papryki dodajemy do zupy kiedy mięso

e-PrzepisyKulinarne
Pieczeń z indyka z pieczarkami i zielonym pieprzem 188

gałązki rozmarynu 1  łyżeczka papryki słodkiej   1/3 łyżeczki ostrej papryki                 ok. 1  łyżeczka soli oraz: 300 g  świeżych pieczarek 2 łyżeczki zielonego pieprzu/ z zalewy/ 1 łyżka oliwy z oliwek                   Wykonanie: -  Udziec umyć, osuszyć  /pozbawić kości, skóry(...)Upieczone mięso wyjąć z piekarnika, przestudzić i pokroić plastry.                      -  Sos powstały w trakcie pieczenia  przecedzić  i przelać do rondelka.                     - Obrane pieczarki pokroić w plasterki, podsmażyć na łyżce oliwy , przełożyć do sosu,  dodać ok.1/2 szklanki

Zakamarki mojej kuchni
Quiche z kurczakiem, porami i pieczarkami 171

należy położyć na nim papier do pieczenia i obciążyć fasolą. Następnie ciasto wkładamy do rozgrzanego piekarnika i pieczemy w 170 stopniach przez 15 min. Pory przekrawamy wzdłuż i dokładnie myjemy, następnie kroimy w półplasterki i podsmażamy na oleju. Pory przyprawiamy majerankiem solą i pieprzem. Pieczarki myjemy, kroimy w plastry i podsmażamy na oleju. Dodajemy do smaku  sól i pieprz(...)papryki w proszku, soli oraz pieprzu.  Na podpieczoną tartę dajemy podsmażone pory, następnie pieczarki oraz kurczaka. Jajka mieszamy ze śmietaną, gałką muszkatołową, solą i pieprzem. Masę mieszamy i wylewamy na kurczaka. Ser żółty ścieramy na tarce i posypujemy nim wierzch. Blaszkę wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w 170 stopniach przez jakieś 30 min, aż wierzch będzie złocisty. Smacznego

kulinarne odsłony pati
Gulasz z łopatki z pieczarkami 245

również na złoto , dodajemy do mięsa , wsypujemy do niego także marchew i pietruszkę , solimy , pieprzymy . Na końcu podsmażamy pieczarki , także dodajemy do reszty składników , sypiemy majerankiem i zalewamy szklanką wody lub bulionem . Zakrywamy pokrywką i dusimy – pieczemy w piekarniku w temperaturze 140 C przez około 1,5 godziny , od czasu , do czasu mieszając i sprawdzając czy sos zanadto(...)style="height: 1em; max-height: 1em;" /> ) . Po tym czasie wyłączamy piekarnik , dodajemy śmietanę , mieszamy i podajemy z ziemniaczkami ..kaszą ..i czym tam lubicie " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Smacznego !     Post Gulasz z łopatki z pieczarkami pojawił się poraz pierwszy w Ogrodnik w podróży

Ogrodnik w podróży
Małe tarty z karmelizowaną cebulą i tuńczykiem 160

smalcu 2 - 3 łyżki zimnej wody szczypta soli nadzienie 4 łyżki karmelizowanej cebuli (konfitura z cebuli) np z  tego  przepisu puszka tuńczyka w oleju 8 małych pieczarek (opcjonalnie) żółty ser np cheddar tymianek pieprz przygotowanie   ciasto . Wszystkie składniki umieścić w robocie, mieszać tak długo aż utworzą kulę. Ciasto wyjąć, owinąć folią i schować do lodówki(...)papieru do pieczenia, wysypać np suchym grochem lub fasolą i tak obciążone foremki wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 st. C, na 10 minut. Po tym czasie zdjąć papier z fasolą i dopiekać tarty przez kolejne 6 minut już bez obciążenia. Jeżeli używamy pieczarek, należy je pokroić na drobne kawałki, podsmażyć na patelni tak aby się zbrązowiły, wymieszać z cebulą

Stare Gary
Pizza Neapolitańska z brokułami. 192

przyprawy. Przykrywamy pokrywką i dusimy, aż uzyskamy gęsty sos.      Na każdym placku rozsmarowujemy porcję sosu i układamy pokrojone pomidory, pieczarki, cebulę, kiełbasę, brokuły, posypujemy kukurydzą i wkładamy do nagrzanego do 200 stopni C piekarnika. Po około 10 minutach układamy mozzarellę i pieczemy, aż ciasto się zarumieni. Gotowe!!!      Warto przygotować sos czosnkowy do polania pizzy

Rozpustne gotowanie
Domowa pizza najpyszniejsza 200

innymi, każda wyborna, każda smakuje inaczej. Dla mnie jest tylko jeden warunek, musi być pyszne ciasto. Gdy się uda, dodatki, to rzecz drugorzędna. Ciasto na pizzę (blaszka z wyposażenia piekarnika): 400 g mąki wrocławskiej 50 g swieżych drożdzy  2-3 łyżki oliwy  1 żółtko 3/4 szklanki ciepłej wody płaska łyżeczka soli odrobina cukru Sos do pizzy: 1 puszka(...)nasiąkło zbyt mocno. Wyrośnięte ciasto rozpłaszczyć mokrą dłonia na posmarowanej oliwą blaszce.  Ciasto  posmarować sosem pomidorowym, wyłożyć podduszone pieczarki z cebulką , porozkładać kawałeczki  szynki, plastry pomidora  i listki bazylii. Po wierzchu posypać startym zółtym serem. Piekarnik  nagrzać do  temperatury 160℃ i wstawić pizzę.  Piec przez około 20-25 minut, aż spód będzie upieczony

Gosia gotuje
Quiche z cebulą, pieczarkami i boczkiem 221

sycący obiad bądź kolację.Potrzebujemy:- 250 g ciasta francuskiego (świeżego lub mrożonego)- 250 g małych pieczarek- 2 średnie cebule- około 150 g boczku pokrojonego w paski/kosteczkę- 3 jajka- 250 ml śmietany- 1 mozzarella- łyżeczka świeżego tymianku- sól- pieprz- forma do tartyNastawiamy piekarnik na 200 stopni.Na początku bez dodatku oliwy czy masła smażymy boczek, aż się zrumieni.Kroimy cebulę w piórka(...)powstały z boczku tłuszcz wrzucamy pieczarki. Doprawiamy solą, pieprzem oraz świeżym tymiankiem. Chwilę smażymy.  Po paru minutach dodajemy cebulę i smażymy do momentu aż woda z pieczarek odparuje. Następnie szybko dorzucamy do warzyw boczek, i trzymamy na ogniu jeszcze 3 minuty. W międzyczasie smarujemy formę do tarty tłuszczem i wykładamy ciastem francuskim. Ciasto nakłuwamy kilkukrotnie widelcem. Do wysokiego

W mojej holenderskiej kuchni
Karkówka zapiekana, aromatyczna i rozpadająca się w ustach 162

Można to mięso upiec w piekarniku lub jak ja w garnku do wolnego gotowania. Mięso z takiego garnka gotuje się bardzo wolno nawet do 4-5 godzin na bardzo wolnej temperaturze. Prawie nie widać że coś tam się dzieje, a jednak mięsko będzie miękkie i pyszne. Mięso pokroić w 1 cm plastry, doprawić solą, ziołowym pieprzem, papryką słodką. Na patelnię(...)pieczarki pokrojone w plasterki, następnie rozłożyć na cebulce. Papryki umyć, oczyścić z nasionek i błonek. Pokroić w paseczki i rozłożyć na pieczarkach. Wlać pomidory z puszki i 1/3 szklanki wywaru warzywnego. Przykryć naczynie i wstawić do nagrzanego piekarnika do 200 C i piec 45- 50 minut. Jeśli sos będzie dla was za rzadki, to rozmieszać 1 łyżkę mąki ziemniaczanej

Kuchnia Pokoleń
Ziemniaki zapiekane z grzybami i serem / Potato, cheese and mushroom gratin 261

pokrojonych w bardzo cienkie plasterki 1 łyżka masła 250 g pieczarek, pokrojonych w plasterki 1 1/2 szklanki śmietanki 36% 1 łyżeczka suszonego tymianku 2 ząbki czosnku, drobno posiekane 150 g sera mozzarella, cheddara, lub innego ulubionego startego na tarce 2 łyżki startego parmezanu sól i pieprz Przygotowanie: Włącz piekarnik i ustaw go na 200 ° C. Natłuść średniej wielkości naczynie(...)zapiekania wyłóż w równej warstwie 1/3 ziemniaków, na nie wyłóż 1/3 pieczarek i następnie 1/3 mozzarelli lub innego sera. Powtórz te czynności kolejne dwa razy i posyp całość parmezanem. Przykryj zapiekankę folią aluminiową (matową stroną do góry) pozostawiając lufcik z brzegu na ujście pary i zapiekaj w nagrzanym piekarniku przez 45 minut, na ostatnie 10 minut zdejmij folię żeby

karmelowy
Paszteciki z pieczoną i gotowaną karkówką 168

Kłos Pol 16 g drożdży sypkich Babuni  250 ml mleka 1/4 szklanki oleju jajko 1 łyżka cukru 1 łyżeczka soli  Dodatkowo na farsz: karkówka 600 g pieczarki 200 g pomidor 1 szt marchew 3 szt pietruszka 3 szt bułka tarta 3 łyżki wywar z rosołu 1.1/2 szklanki     Wykonanie ciasta drożdżowego: Mąkę przesiewamy, wsypujemy drożdże,sól(...)zostawiamy do wyrośnięcia na godzinę albo więcej ( zależy jak ciepło mamy w domu). Farsz: Karkówkę doprawiamy solą i pieprzem, podpiekamy w piekarniku przez około 45 minut w 200 stopniach.Po 45 minutach przekładamy do garnka,dodajemy pietruszek marchew, pokrojone pieczarki  i pomidora, zalewamy wodą tyle tylko by nam zakryło składniki. Gotujemy na małym ogniu koło godzinki do powstania rosołu .Mięsko

Różowa kuchnia
Rolada serowa z kurczakiem i pieczarkami. 198

oczkach. Wszystko ponownie wymieszać. Wylać na blachę od piekarnika, wyłożoną papierem do pieczenia. Rozsmarować równomiernie i piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni około 20 minut. Wystudzić i zdjąć papier. Piersi dość mocno rozbić.Przyprawić solą i pieprzem. Odstawić na godzinkę. Pieczarki pokroić w plastry i podsmażyć na maśle. Przyprawić solą i pieprzem. Na wystudzone ciasto wyłożyć piersi

Agusiowe smakołyki
Drożdżowe słoneczko z farszem z szynką zrazową. 159

ścieramy na wiórki. Pieczarki odstawiamy do ostygnięcia, kiedy masa będzie już delikatnie ciepła mieszamy ze sobą wszystkie składniki na farsz. Zostawiamy jedynie około 50 g tartego żółtego sera, który później posłuży do posypania farszu. Ciasto dzielimy na dwie części i rozwałkujemy je mniej więcej na wzór okręgu mieszczącego się na blaszce od piekarnika. Drugi okrąg musi być nieco mocniej rozwałkowany(...)ścieramy na wiórki. Pieczarki odstawiamy do ostygnięcia, kiedy masa będzie już delikatnie ciepła mieszamy ze sobą wszystkie składniki na farsz. Zostawiamy jedynie około 50 g tartego żółtego sera, który później posłuży do posypania farszu. Ciasto dzielimy na dwie części i rozwałkujemy je mniej więcej na wzór okręgu mieszczącego się na blaszce od piekarnika. Drugi okrąg musi być nieco mocniej rozwałkowany

MamaOskarka
Schab pod sosem beszamel i pieczarkami 145

Skala smaku 10/10 schaba podsmażamy krótko uważając by się nie spiekł. Musztardę dijon można zastąpić musztardą rosyjską, która również idealnie sprawdza się do sosów. schab: 6 plastrów pieczarki, pokrojone w talarki: 150 g- dałam 250g. mleko: 250 ml mąka pszenna typu 450: 20 g masło (82% tłuszczu): 20 g ser Emmentaler, starty na drobnych oczkach : 80 g ser Gran Padano(...)dodajemy sok z mięsa, który zebrał się w naczyniu żaroodpornym. Na tarce ścieramy ser Grana Padano. Do sosu dodajemy pieczarki prosto z patelni. Sos beszamel rozsmarowujemy na plastrach schabu. Posypujemy 2 łyżkami startego sera Grana Padano. Wkładamy schab do piekarnika rozgrzanego do 160 stopni C (termoobieg lub funkcja grilla) i pieczemy do momentu, aż całe danie się zarumieni (około

Kubki smaku
Pierogi z farszem pizza 537

stolnicy, wykrawać szklanką kółka, nakładać farsz i zlepiać pierogi. Posmarować rozmąconym jajkiem. Gdy podrosną piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni przez 25 minut. Inne przepisy na pierogi: Czebureki Pierogi pieczone z soją Pierogi z soczewicą Pielmienie rosyjskie Pierogi z jaglaną i pieczarkami Pierożki greckie z jajem (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Tradycyjna Kuchnia

Proponowane wyszukiwania