pieczarki z piekarnika - 3281 przepisów (strona:30/219)

Babeczki z mięsem na cieście francuskim 292

listki świeżej bazylii, koperek. Przygotowanie: Z ciasta francuskiego wytnij krążki (od szklanki) o grubości ok. 0,5 cm i upiecz w piekarniku. Rozgrzej 2 łyżki oliwy na patelni, dodaj pokrojoną w kostkę cebulę, podsmaż na złoty kolor. Pieczarki umyj, oczyść, pokrój na kawałki i dodaj do cebuli, wszystko razem przesmaż. Pod koniec dodaj, łyżeczkę ostrych przypraw (sześć pieczarek zostaw(...)ułóż je cieście francuskim. Ser pleśniowy pokrój na plastry i poukładaj na mięsie. Pozostałe pieczarki pokrój cieniutko w plasterki i podsmaż na patelni z kilkoma kroplami oliwy. Połóż na ser i tak przygotowane babeczki przełóż na blachę piekarnikową wysmarowaną oliwą. Piecz w piekarniku ok. 20 min. w temperaturze 180 stopni. Po upieczeniu dodaj sos chili, listki bazylii, dopraw świeżo zmielonym

Moniki Smakołyki
Kasza jęczmienna zapiekana z pieczarkami 172

pokrojone w półplasterki. Smażyć co jakiś czas mieszając. Doprawić solą, pieprzem. Do naczynia żaroodpornego włożyć połowę ugotowanej kaszy, wyłożyć na nie usmazone pieczarki z boczkiem i przykryć pozostałą kaszą. Na wierzch ułożyć plasterki sera. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C do momentu aż ser się rozpuści i zapiekanka bokami się zarumieni. Podawać posypaną koperkiem. kasza jęczmienna zapiekana

O kuchni z uczuciem
Filet z kurczaka zapiekany z pieczarkami i mozzarellą. 1916

dania z kurczaka. Jest to fajna potrawa, bo można ją wcześniej przyrządzić. Ja przygotowuję ją dziś na jutrzejszy obiad- jutro tylko do piekarnika przed podaniem i gotowe. SKŁADNIKI: 1 podwójny filet z kurczaka, 0,5 kg. pieczarek, 2 małe cebule, 10 dag. sera żółtego, kuleczki młodej mozzarelli(150gr.), przyprawy:sól, pieprz, chili, papryka słodka, włoskie zioła WYKONANIE: filet tniemy skośnie(...)strony(chodzi o to żeby zamknąć mięso), naczynie żaroodporne smarujemy masłem, kładziemy na dno filet, następnie rozkładamy pieczarki, posypujemy startym żółtym serem, wkładamy pokrojone w cząstki pomidorków koktajlowych, kulki mozzarelli kroimy w ćwiartki układamy na wierzchu, posypujemy włoskimi ziołami i do piekarnika 200 stopni do rozpuszczenia się mozzarelli

Kuchnia Beaty
zapiekanka z pęczaku z chorizo 128

doprowadza mnie niemal do rozpaczy! - poprosiła o dokładkę. Jedyna uwaga: jajka powinny być mniej ścięte, przetrzymałam moją zapiekankę za długo w piekarniku - w przepisie podałam właściwy czas. Smacznego:) składniki: 200 g pęczaku 200 g kiełbasy chorizo 200 g pieczarek 1/2 pora 4 ogórki kiszone 4 jaja 1/2 pęczka szczypiorku 1/2 łyżeczki słodkiej, mielonej papryki sól, pieprz do smaku Pęczak ugotować(...)kiełbasę a na pozostały tłuszcz wrzucić pieczarki, po chwili pora, smażyć kilka minut. Pęczak, kiełbasę, pieczarki z porem oraz ogórki wrzucić do miski, wymieszać, doprawić do smaku. Przełożyć do naczynia żaroodpornego, wyrównać wierzch, zrobić cztery wgłębienia, wbić w nie jajka. Naczynie przykryć, wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni, zapiekać ok 15 minut; aż jajka się zetną. Przed podaniem wierzch

6niebo
Grzanki z mortadelą 107

jajka sól i pieprz do smaku 1/2 łyżeczki papryki ostrej w proszku 2 ząbki czosnku 1 łyżka masłą olej do smażenia mąka do panierowania szczypiorek  3-4 pieczarki Dodatkowo: zielona sałata z  sosem vinegret Sposób przygotowania: Na patelni rozgzać olej. W miseczce rozbić  i roztrzepać jajka, dodać sól, pieprz i paprykę. Mortadelę zanurzyć w jajku, a nastęonie(...)Posypać pokrojonym  szczyppiorkiem i wyciśniętym przez praskę czosnkiem.  W międzyczsie bułkę lekko posmarować masłem, można również natrzeć czosnkiem i lekko podpiec w piekarniku pod grilem, tak żeby pycha chrupiąca , ale nie przypieczona. Pieczarki braćm pokroić w paseczki i podsmażyć na maśle, posolić. Mortadelę ułożyć na bułce, dodać kilka plasterków pieczarek i podawać z sałatą...Smacznego

Gosia gotuje
Cukinia faszerowana mięsem, cieciorką i pieczarkami 124

czekało na swoją kolej mięso mielone, a pieczarki mam zazwyczaj w lodówce bez specjalnej okazji. Cukinia idealnie sprawdzi się jako danie obiadowe lub jeśli nadziejecie ją bez mięsa, może być fajnym dodatkiem do grilla. Mąż dostał ją jako lunchbox. Idealnie komponuje się z sosem pomidorowym. Zwykle cukinię faszeruję, wkładam do piekarnika. Teraz, po raz pierwszy postanowiłam ją podgotować. To był(...)startego. Doprawiamy do smaku. Cukinie nadziewamy farszem, posypujemy 2 łyżkami natki i 2 łyżkami sera. Pieczemy w nagrzanym piekarniku ok 20-30 min. Podajemy z sosem pomidorowym lub innym. 4.4.2.1 http://mieszamwgarnku.pl/dania-miesne/cukinia-faszerowana-miesem-cieciorka-pieczarkami/ BosowKuchni   Artykuł Cukinia faszerowana mięsem, cieciorką i pieczarkami pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Karkówka w majonezie 119

czosnku, 4 łyżki majonezu, 4 łyżki śmietany 18%. Sposób przygotowania:   Kotlety rozbijamy tłuczkiem. Solimy i pieprzymy. Układamy na blaszce i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C. Pieczemy około pół godziny. W tym czasie pieczarki kroimy w plasterki, cebulę w piórka. Podsmażamy je na patelni. Przygotowujemy sos. Majonez mieszamy ze śmietaną i czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Doprawiamy solą

Pobite gary Barbary
polędwica nadziana rukolą 166

obsmażamy z każdej strony po 2 minuty na oliwie. razem z cebulą przekrojoną na pół . Polędwicę wkładamy do piekarnika na 12 minut , po upieczeniu wyciągamy i czekamy około 5 minut by odpoczęła. Dzielimy na porcję i podajemy . MUS PIECZARKOWY 200 gram pieczarek  cebula masło do smażenia 2 łyżki śmietany kremówki sól i pieprz do smaku  Pieczarki kroimy drobno(...)smarujemy oliwą  , układamy obok i na nich  czosnek oraz rozmaryn i  wkładamy do nagrzanego piekarnika do 200 stopni na 10 minut do uzyskania spieczonej skórki . Dzielimy na porcje i podajemy z resztą składników. DODATKOWO młoda mini cukinia  pieczarki w całości - pieczone razem z polędwicą szpinak boćwina por  - zaparzony kilka sekund by można było go związać

na gazie
Filet z dorsza z bobem i pieczarkami w sosie limonkowym 194

limonki, sól, pieprz, oliwa z oliwek, 4 listki bazylii tajskiej - u nas garstka łodyg świeżej kolendry, 500 g filetów z dorsza Bób z pieczarkami: oliwa z oliwek 250 g pieczarek, pokrojonych na ćwiartki, 100 g masła - u nas 50 g, sól, pieprz, 2 ząbki czosnku pokrojone w plastry, 500 g bobu, kilka gałązek bazylii tajskiej, posiekanych - dodaliśmy kolendry(...)dorsza z piekarnika, ponownie obtaczamy w marynacie i wstawiamy do piekarnika na kolejne 5 minut (czas pieczenia jest uzależniony od grubości filetów). Wyjmujemy z piekarnika, zbieramy pędzlem marynatę i rozsmarowyjemy ją na powierzchni ryby.  Pieczarki przesmażamy na rozgrzanej oliwie, następnie dodajemy masło, sól, pieprz, pokrojony czosnek, całość smażymy do zarumienienia pieczarek. Dodajemy bób smażymy. Po podsmażeniu zdejmujemy patelnię

Plate of Joy
schab zapiekany z pieczarkami w pomidorach 287

pieprzymy i solimy do smaku kotlety delikatnie obsmażamy z obu stron - tylko żeby zamknęły się naczynka  do naczynia żaroodpornego kładziemy warstwami  schab - pieczarki - cebula - pomidory  i tak do końca  zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 180 st przez ok 1 h  Smakuje zarówno dobrze na zimno jak i na ciepło  :)  Smacznego

Gotowanie z pasją
Przepis #21 Pizzerinki na mące żytniej 145

pieczona pierś z kurczaka lub dowolna wędlina/boczek Ciąg dalszy wykonania Z wyrośniętego ciasta wałkujemy duże pizze bądź pizzerinki. Każdą smarujemy sosem. Układamy cebulę, pieczarki, mięso oraz ser.  Całość zapiekamy w nagrzanym wcześniej piekarniku około 20 minut w temperaturze 180 stopni. Takie pizzerinki świetnie smakują z sosem ziołowym, czosnkowym czy ketchupem. Pozostałe ciasto można zamrozić - jest świetną rezerwą

Health-Fit-Life
Zapiekanki z pieczarkami i serem żółtym, klasyczne jak z budki. 220

cienkie plasterki, lub ścieram na tarce o dużych oczkach. Przesmażam na łyżce oleju, krótko, tylko do odparowania wody. Bagietki przekrawam wzdłuż na pół, nakładam pieczarki, posypuję startym żółtym serem.  Zapiekanki piekę w nagrzanym piekarniku w 170 stopniach z termoobiegiem około 10- 12 minut. Kiedy ser się rozpuści a bułka jest chrupiąca są gotowe.  Zapiekanki podaję polane keczupem ( dziś

Kuchnia z widokiem na ogród
Pizza na grubym spodzie 170

Smarujemy sosem pomidorowym/keczupem i nakładamy ulubione składniki.  Pieczemy przez 18-20 minut w 240-220oC w naparowanym piekarniku. Podajemy gorącą, prosto z piekarnika. Ja, do pizzy ze zdjęcia dodałem: - tuńczyka - cebulę - pieczarki - zielone oliwki - ser  Smacznego

Przepisy na domowy ser i chleb
Polędwiczki z pieczarkami 188

pieprzymy z każdej strony. Polędwiczki wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczarki kroimy w cienkie plasterki. Wykładamy na mięso. Gorgonzolę rozdrabniamy. Serem przykrywamy pieczarki. Pietruszkę drobno siekamy. Posypujemy z wierzchu każdą polędwicę. Piekarnik nagrzewamy do 220 stopni C. Pieczemy przez ok. 20-25 minut. Podajemy na ciepło. Ilość porcji: ok. 20 szt. Czas przygotowania: ok. 1 h Koszt przygotowania

Pobite gary Barbary
Grzyby portobello faszerowane kaszą kuskus z pietruszkowym pesto 146

wysokiego naczynia i dokładnie blendujemy. Kaszę kuskus zalewamy wodą 1 cm ponad kaszę, odczekujemy 5 minut i mieszamy kaszę z pesto. Tak przygotowanym farszem nadziewamy pieczarki i układamy na blasze wyścielonej papierem do pieczenia. Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni i pieczemy ok 20 minut. Smacznego

Cook&Love

Proponowane wyszukiwania