plastry. Kukurydzę odsączamy z zalewy. Na cieście rozsmarowujemy passatę pomidorową. Obsypujemy ją przyprawą do pizzy i zapiekanek oraz suszoną bazylią. Następnie kolejno układamy pieczarki, małe kawałki łososia, wędlinę, jajka i kukurydzę. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 210*C na 15 minut. Pod koniec pieczenia wierzch pizzy obsypujemy serem
VioletoweKucharzenieumyć , pokroić na plastry i podsmażyć na patelni. Gotowe filety poukładać w naczyniu do pieczenia,następnie posmarować , każdy kawałek majonezem. Na to ułożyć podsmażone pieczarki. Wszystko posypać startym serem. Wierzch posmarować keczupem. Wstawić do piekarnika .Piec w 180 ° C ,około 30-40 minut pod przykryciem. Ostatnie 10 minut piec w 200 ° C.:)) przepis dostałam od znajomej z Poznania
w mojej kuchnipapier do pieczenia i ułożyć na blaszkę, ciasto posmarować sosem pomidorowym, posypać przyprawą do pizzy (użyłam swój sos domowy ze zmiksowanych pomidorów) wystudzone pieczarki z cebulą rozłożyć na cieście posypać startym serem mozzarella, piekarnik elektryczny nagrzany na 220C, grzanie góra/dół, piec pizzę około 30-35 minut, kroić ciut przestudzoną - na szybki obiad dobra pizza............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni LubięPosmarować sosem pomidorowym (warstwa sosu nie może być zbyt gruba, bo ciasto nim nasiąknie i nie będzie chrupiące). Posypujemy 2/3 sera, układamy cebulę, kurczaka, pieczarki, posypujemy kukurydzą, resztą mozzarelli i oregano. Pizzę piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 15 minut
Cook&Lovecienkie paski ser i łyżkę kwaśnej śmietany, kokilki smarujemy masłem, wykładamy ciastem francuskim, nakłuwamy kilka razy widelcem, na ciasto kładziemy farsz mięsny, następnie pieczarki, zalewamy jajkiem, na wierzch kładziemy cząstki pomidorów, wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 20-25 minut i gotowe (jeśli za szybko rumienieją skręcić do 180 stopni
Kuchnia Beatykażdej strony. 3. Mięso przełożyć do naczynia żaroodpornego. 4. Dodać do naczynia cebulę pokrojoną w piórka, paprykę pokrojoną w dużą kostkę, połówki obranych pieczarek. Wlać pół szklanki wody. Przykryć. 5. Wstawić do zimnego piekarnika, który należy rozgrzać do 190 stopni C (dół + termoobieg). Piec ok. 1 godziny. 6. Podawać z ulubionymi dodatkami. Smacznego
W mojej kuchnikształcie koła. Nakłuwaj widelcem cały placek. Placek posmaruj sosem pomidorowym do pizzy - przepis na stronie niniejszego bloga. Następnie nałóż np. kilka plastrów szynki, duszone pieczarki, krążki cebuli . Obsyp całą pizzę startym serem. Włóż do piekarnika nagrzanego do temperatury 220 stopni Celsjusza. Piec około 25 minut. Podawać z sosem do pizzy pomidorowym i czosnkowym. Przepisy na oba sosy znajdziesz
Przepisy kulinarne babci Antoninydodać 3-4 łyżki wody, dokładnie wymieszać i dusić około 5 minut. Bułkę przekroić wzdłuż na pół, każdą połówkę posmarować masłem, Ułożyć na niej pieczarki z cebulą, posypać liśćmi pietruszki i serem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 -190 stopni i piec 10 minut. Podawać z keczupem. Ja podałam z keczupem z cukinii od Mitowska Zagroda
królestwo garówpodsmażyć na masełku, dodać pokrojoną kiełbaskę - wymieszać i jeszcze chwilkę razem podsmażyć. Przyprawić do smaku. Bułki przekroić na pół. Na każdą połówkę ułożyć pieczarki z kiełbaską i posypać całość serem. Wstawić do nagrzanego piekarnika na kilka minut, aż ser się trochę rozpuści, a bułeczka będzie chrupiąca. Podawać gorące polane ketchupem
Moje domowe kucharzeniebyła za sucha dodać odrobinkę masła.Mięso powinno być lekko zarumienione. Do żaroodpornego naczynia wyłożyć obsmażone na masło i na to położyć pora z pieczarkami. Zalać wszystko śmietaną. Obsypać posiekaną pietruszką. Wstawić do nagrzanego piekarnika do 200 C i piec 20 minut. Podawać z z brązowym ryżem lub makaronem. Smacznego
Kuchnia Pokoleńczasie rozciągamy albo delikatnie wałkujemy, wylepiamy formę i dajemy ulubione dodatki. U mnie jest to sos pomidorowy albo majonezowy – z ziołami. Ulubiona wędlina , pieczarki , ser mozzarella. Uważajmy, by nie przeciążyć pizzy! Wkładamy do piekarnika nagrzanego na 180C na 17-20 minut ( z termoobiegiem ). Smacznego
Ostra na Słodkonadziewany bakłażan DON’T STARVE pieczony bakłażan z farszem grzybowo-warzywnym 40 min 1 h (czekanie) 6 zł 2 porcje średnio trudne POTRZEBUJESZ piekarnik blaszka patelnia Składniki Koszt bakłażan – 1 średni (300g) 2zł pieczarki (100g) 0,50 zł marchewka – 1 średnia (50g) 0,20 zł cebula czerwona – 1 szt. (80g) 0,30 zł grzyby suszone (podgrzybki
Nerds KitchenCiasto rozprowadzić na blaszce. Nadzienie: Wierzch ciasta posmarować przecierem pomidorowym. Na to rozsypać tu i ówdzie ser. Oregano, pieprz, sól. Pieczarki, szynka, papryka, cebula, pomidory. Oregano. Blaszkę włożyć do nagrzanego piekarnika. Pizzę piec ok. 40-50 minut w temperaturze 160/180 stopni. www.kuchniasmakow.blogspot.com
Kuchnia smakówkroimy w plastry. Wyrośnięte ciasto rozciągamy w dłoniach, pamiętając o zachowaniu grubszych brzegów. Rozsmarowujemy sos, kładziemy plastry mozzarelli, pieczarki, salami i szynkę. Posypujemy suszonym oregano i tartym serem. Piekarnik nagrzewamy do 220 stopni, pizzę pieczemy na blaszce przez 15 minut do momentu kiedy spód i brzegi będą zarumienione. Smacznego! Artykuł
Menmagazinejajku, bułce tartej i smażymy rumiane kotlety. Pieczarki szatkujemy z cebulą, doprawiamy do smaku i podpiekamy na oleju. Na kotlety rozkładamy podpieczone pieczarki, pokrojone oliwki i suszone pomidory, posypujemy serem. Zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 180 *C, przez około 20 minut. Przed podaniem posypujemy listkami bazylii. Kurczaka podajemy ciepłego z ulubionymi dodatkami
Kulinarne Fantazje Mariolicienki plasterki. Cebulę obieramy, kroimy w krążki, paprykę kroimy w kostkę. Zapiekanki smarujemy ketchupem, posypujemy ziołami do pizzy, układamy kolejno plasterki oscypka, kiełbasy, pieczarek, krążki cebuli oraz pokrojoną paprykę. Gotowe zapiekanki wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy przez 25 minut Życzę smacznego
Bajeczna Kuchniatłuszcz i usmażyć. Przyprawić, dodać starty czosnek i serek topiony, dokładnie wymieszać. Przestudzić i rozłożyć na filetach. Mozarellę i pomidory pokroić w plastry. Na pieczarkach ułożyć ser a następnie plasterki pomidorków. Piec zapiec w piekarniku w 200*C na złoto
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniabeszamelowego. Wyłożyć płat makaronu. Ułożyć na nim kilka łyżek sosu bolognese. Powtarzać do wyczerpania składników. Na wierzch wylać pozostały sos beszamelowy i ułożyć pozostałe pieczarki. Zapiekać 35-40 minut. Pozostawić na 5 minut w piekarniku. Kroić w kwadraty. Można podać z jogurtem greckim wymieszanym z roztartym ząbkiem czosnku. Zdjęcia potraw są mojego autorstwa. Ich kopiowanie wymaga mojej zgody
kawawszklancepokrytą papierem do pieczenia. Wyłożyć sos pomidorowy na spód z pieczywa. Sos posypać suszonym oregano i pokrojoną w kostkę cebulą. Na wierzchu ułożyć kawałki pieczarek. Piec ok. 20 minut w 180 stopniach. Wyjąć z piekarnika i rozłożyć na zapiekance plastry mozzarelli. Wstawić ponownie do piekarnika na ok. 3 minuty, by mozzarella się roztopiła. Podawać gorące. ------------ Podobne: Niby pizza z boczniakami
Weekendy w domu i ogrodzieudusić. Bułki przekroić na plastry (z jednej bułki wychodzi mi 6 plastrów) i posmarować odrobiną masła. Na każdy plaster nałożyć po 1 łyżce pieczarek i posypać startym żółtym serem oraz oregano. Zapiekać w piekarniku nagrzanym do ok. 160 stopni przez ok. 10 min aż ser się rozpuści a brzegi bułek będą chrupiące. Smacznego
Na Ciasteczkowych Papierachwyrośnięcia na 30 minut (przykrywamy ściereczką). Po wyrośnięciu formujemy placek o średnicy 26 cm. Smarujemy sosem pomidorowym. Na pizzy układamy szynkę, pokrojone w plasterki pieczarki oraz mieszankę warzywną. Wstawiamy do nagrzanego do 220*C piekarnika na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy przez ok. 12 minut. Posypujemy pokrojonym pleśniowym serem i startym żółtym. Pieczemy do momentu rozpuszczenia się sera
VioletoweKucharzeniepokroić w niewielkie paski. Cebulę czerwoną obrać i pokroić w grubszą kostkę. Naczynie żaroodporne posmarować delikatnie olejem, układać w nim upieczone kotlety, obłożyć pieczarkami, papryką i cebulą. Całość posypać tartą mozzarellą. Zapiekać w piekarniku nagrzanym do 180ºC przez 20 minut. Danie podawać z ulubioną surówką i pieczonymi ziemniakami lub frytkami. Smacznego
Zakątek rozkoszy kulinarnychprzestygnie dodajemy część roztrzepanego jajka a pozostałą część wykorzystamy do smarowania. Duże i małe pieczarki solimy od środka. Duże wypełniamy duszonymi kurkami, przykrywamy małymi pieczarkami, smarujemy jajkiem, układamy w naczyniu żaroodpornym i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 160 st. C na ok. 15-20 minut. Gotowe... a jakie smaczne... Smacznego
Maminek kulinarnyblaszce posmarowanej oliwą i odstawić jeszcze na ok 20-30 minut do wyrośnięcia. Następnie posmarować ciasto sosem pomidorowym, ułożyć mozzarellę, salami, pokrojone pieczarki, cebulę oraz oliwki. Piec w rozgrzanym do 250*C piekarniku ok 12 minut. Proponuję pizze po upieczeniu położyć na kratce, żeby spód mógł swobodnie odparować
The Sweet Damselbędą miękkie a cały powstały płyn odparuje. Zalewę z ogórków mieszamy z keczupem i koncentratem. W naczyniu żaroodpornym układamy kawałki mięsa. Na nie wykładamy pieczarki oraz ogórki. Całość zalewamy przygotowaną zalewą. Naczynie wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczmy około 1 godziny
My simple kitchenminut. Po wyrośnięciu rozwałkowujemy ciasto i nakładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Dodajemy składniki: wpierw rozsmarowujemy koncentrat pomidorowy, później starty ser żółty, talarki pieczarek, salami w plastrach, pokrojoną cebulkę oraz przyprawy. Pieczemy w piekarniku 180-200 stopni 30-40 minut. Dorzucamy świeżą rukolę
upichconapół i podsmażyć na rozgrzanym oleju. Warzywa umyć i obrać. Paprykę pokroić w słupki, pora i cebulę w piórka, a marchewkę w talarki. Mięso, pieczarki i warzywa przełożyć do rękawa do pieczenia. Przełożyć do piekarnika rozgrzanego do 220 o C i piec ok. 1 godzinę. Życzę smacznego. Komentarze oraz lajki mile widziane :) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
Świat Smakuplastry. 4. Przygotowujemy zalewę mieszając ze sobą wszystkie składniki. 5. W naczyniu żaroodpornym układamy mięso, które polewamy kilkoma łyżkami zalewy. Następnie wykładamy cebulę i pieczarki. Całość zalewamy pozostałą zalewą. Naczynie stawiamy na blaszce z piekarnika. 6. Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy na kawałki. Dodajemy 2 łyżki oleju, po szczypcie soli, pieprzu, papryki i czosnku. Mieszamy. Wykładamy na blaszkę obok naczynia
Szefowa kuchniłączymy i mieszamy. Mięso mielone podsmażamy, zalewamy przygotowanym sosem i jeszcze chwilę dusimy. W naczyniu żaroodpornym układamy plasterki ziemniaków, na to przygotowane pieczarki, kukurydzę, fasolę oraz podsmażone mięso mielone. Zapiekankę wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 C na 30 minut, zapiekankę wyjmujemy z piekarnika i posypujemy pokrojonym w plasterki serem żółtym i pieczemy jeszcze przez 30 minut
Zainspirowana w kuchniczosnkiem i papryką. Dusimy pod przykryciem na małym ogniu przez kwadrans, od czasu do czasu mieszając. Bułki przekrawamy wzdłuż. Rozkładamy na nich pieczarki - wraz z wytworzonym sosem. Posypujemy tartą mozzarellą. Zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni (może być z termoobiegiem) przez około 10 minut. Podajmy na liściach sałaty, polewamy keczupem i posypujemy posiekanym szczypiorkiem. Pyszne
Moje Kuchenne Rewelacjedni.Smażyć kotlety na rozgrzanym oleju.Pieczarki oczyścić, pokroić i wraz z cebulką poddusić na oleju, doprawić.Usmażone kotlety posmarować majonezem , wyłożyć trochę pieczarek z cebulą , przykryć serem żółtym i wstawić do nagrzanego piekarnika lub mikrofalówki, aby ser żółty się rozpuścił
Moje domowe kucharzeniepieczarki i wszystko razem smażymy kilka minut. Jajka przyprawiamy do smaku pieprzem i roztrzepujemy. Usmażoną kiełbasę z cebulą i pieczarkami wykładamy na grzanki i zalewamy roztrzepanym jajkiem. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temp. 180 st. i zapiekamy ok 10 minut. Posypujemy serem i ponownie wstawiamy do piekarnika na czas roztopienia się
Maminek kulinarnycebulą i kiełbasą. Blachę wysmarować tłuszczem, wyłożyć ciasto. Ciasto posmarować koncentratem pomidorowym i posypać oregano. Na cieście ułożyć cebulę wymieszaną z pieczarkami i kiełbasą. Następnie wyłożyć warzywa. Pizze wstawić do nagrzanego piekarnika do 200 stop na 30 minut. Po tym czasie wyjąć pizze i ułożyć na niej plastry sera żółtego i z powrotem wsunąć
Kuchnia Danusiwodą, śmietanką i koncentratem. Zagotować , pogotować kilka minut. Do blaszki wyłożonej papierem wsypać makaron, szynkę i paprykę pokrojone w kosteczkę i usmażone pieczarki, przemieszać. Całość zalać sosem i posypać oregano. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 200 stopni i piec ok 30 min do zmięknięcia makaronu. Wyjąć i posypać wierzch starkowanym serem, posypać jeszcze szczyptą oregano i wstawić do piekarnika
Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnieniaczęści i rozwałkowałam dosyć cienko. Powstałe okrągłe blaty rozłożyłam na blaszki, wysmarowałam sosem i ułożyłam dodatki - najpierw mozzarellę, potem cebulę, szynkę, paprykę, pieczarki i plastry żółtego sera. Piekłam 15-20 minut w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni
Kulinarny Pamiętnikprzyprawa do kurczaka z knorra, pieprz, troche oliwki I z ketchupem Ukladamy obrane lub nie ziemniaki w naczyniu zaroodpornym, na to udka z kurczaka, pieczarki ( baby)ok 100 gr, polewamy marynata Wkladamy do nagrzanego piekarnika 180 C na 30 min. Wyjmujemy I posypujemy serem feta, wkaladamy na dalsze 20-30 min. Smacznego
Smaki EdytyWolowina z warzywami.Ok 1 kg wolowiny natarlam czosnkiem I przyprawami. Pieklam w piekarniku nagrzanym do 200 C- ok 1.5 godziny Skroilam marchew, pieczarki, papryke, cukinie, kukurydze.Pokroilam mieso na porcje.Wrzucilam warzywa do naczynia zaroodpornego z miesem I dusilam ok 15 min I podalam z makaronem . Smacznego
Smaki Edytyczasie przygotuj szpinak. Szpinak umyj i przebierz. Przeciekaj go grubo na desce (nie chcemy w lasagne ciągnących się dużych liści). Wrzuć na patelnię z cebulą i pieczarkami i smaż, mieszając od czasu do czasu, aż szpinak zwiędnie. Orzechy włoskie posiekaj i dodaj do warzyw na patelni. Dodaj też przeciśnięty przez praskę czosnek, zetrzyj gałkę muszkatołową, dodaj przecier(...)możesz zrobić dzień wcześniej. Sery zetrzyj na tarce. Wnętrze formy do zapiekania posmaruj cienką warstwą oliwy (pędzelkiem lub ręcznikiem papierowym). Nastaw piekarnik na 190 stopni C. Składamy lasagne! Na dnie formy ułóż 1/3 sosu z pieczarek i szpinaku, przykryj 4 płatami lasagne i dociśnij. Płaty lasagne posmaruj cienką warstwą śmietany i posyp 1/3 startego sera, na serze ułóż kilka listków
Chilli Czosnek i Oliwawodzie również około 1 godziny. Następnie należy je delikatnie natłuścić olejem, aby łatwo po upieczeniu można było wszystko zsunąć z patyka. Rozgrzewamy piekarnik na 180C (górna grzałka lub funkcja grilla). Nadziewamy na przemian, kurczaka, paprykę, pieczarkę itd. Układamy wszytko w naczyniu do zapiekania, i pieczemy około 30-40min. Przekręcają szaszłyki co około 10 min. Jako surówkę podałam rzodkiew
http://szpilkinamiotle.blogspot.com/ząbki czosnku, posiekane 50 g koziego sera 4 jajka 1 łyżka masła i 1 łyżka oliwy sól, pieprz Przygotowanie: Piekarnik nagrzej do 190 stopni C. Na patelni rozgrzej po łyżce oliwy i masła. Wrzuć na nią cebulę oraz pieczarki i smaż przez 5-7 min., aż cebula się zeszkli a pieczarki zrumienią i oddadzą wodę. Dodaj szpinak i czosnek(...)sera, następnie przykryj nadzieniem z patelni. Na nadzienie pokrusz resztę koziego sera, po czym wbij po 2 jajka na porcję. Lekko posyp solą i pieprzem. Wstaw foremki do nagrzanego piekarnika i piecz przez ok. 15 min. Długość pieczenia zależy tak naprawdę od Twoich preferencji, czy wolisz jajko mniej lub bardziej ścięte. Ja lubię, aby białko było ścięte, a żółto jeszcze
Chilli Czosnek i Oliwaśmietanowym (śmietana wymieszana z solą, pieprzem, i ziołami włoskimi). Na to kładziemy resztę dodatków, czyli mozzarella pokrojona w plastry, pieczarki pokrojone w plastry, i kurczaka pokrojonego w kostkę (uprzednio go usmażyłam z solą i pieprzem). Piec w piekarniku nagrzanym do 250 stopni przez 10-15 minut, aż będzie rumiana. 2 pizzę zrobiłam już klasyczną – sos pomidorowy, ser żółty, szynka
Fabryka pomysłówokazały się tak pyszne, że, rzeczywiście, stały się hitem spotkania. Składniki: • 2 bagietki z masłem czosnkowym • kilka plasterków szynki • 2 duże pieczarki • ½ czerwonej słodkiej papryki • kilka plasterków żółtego sera • masło czosnkowe • szalotka • sól, pieprz Sposób przygotowania: 1. Rozgrzać piekarnik do 200 stopni C. 2. Bagietki pokroić na kromki. 3. Każdą kromeczkę posmarować masłem czosnkowym. 4. Na każdą kromkę położyć kawałek
W mojej kuchniSkładniki na mięso: 500 g udźca wołowego bez kości kolendra rozdrobniona, papryka ostra mielona oliwa 1 łyżeczka sosu sojowego ciemnego 1/2 szklanki wody Składniki na sos: 250 g pieczarek 1 łyżeczka oliwy czosnek granulowany, pieprz, szczypta soli 1 łyżeczka mąki gryczanej 1 szklanka (250 ml) mleka 1,5 % Mięso kroimy na kawałki, polewamy oliwą i z każdej strony posypujemy przyprawami(...)tylko odrobinę na dno) naczynia żaroodpornego i polewamy sosem sojowym. Podlewamy wodą, przykrywamy naczynie i pieczemy 60 minut w nagrzanym do 190 stopni piekarniku, odkrywamy naczynie obracamy mięso na drugą stronę i pieczemy 30 minut. Pieczarki myjemy, kroimy w plasterki lub małe kawałki. Smażymy doprawione solą i czosnkiem, kiedy będą miękkie zalewamy mlekiem wymieszanym z mąką przesianą przez sitko
Moje-pitraszenieostatnim wynajmowanym przeze mnie i Magdę mieszkaniu nie było piekarnika - wszystko spoko, tylko jego brak. To nieco ograniczało moją wyobraźnię. Teraz jestem tydzień już w domu i mogę cieszyć się dostępem do wszystkiego. Dzisiaj pokażę Wam bardzo szybką przekąskę na spotkanie ze znajomymi czy drobną imprezkę. Boczusiowe pieczarki Pieczarki pieczarki (ilość według uznania) żółty ser np. salami wędzony boczek(...)ząbki czosnku 1 łyżka gotowego chrzanu pęczek kopru sok z cytryny pieprz sól Nic prostszego! Pieczarki myjemy, osuszamy. Usuwamy dokładnie nóżki, aby pozostało wgłębienie. W to miejsce dajemy starty na tarce ser. Na to kładziemy mały plasterek wędzonego boczku. Pieczemy w piekarniku około pół godziny w temperaturze ok. 150-180 stopni. Dip: Czosnek przeciskamy przez praskę, dodajemy majonez, śmietanę
Kuchnia moimi oczamipakowanie sera mozzarella (1 kula) 2 łyżki oliwy + oliwa z suszonych pomidorów Sól, pieprz, 1 łyżeczka suszonego oregano 4 łyżki posiekanej natki pietruszki Przygotowanie: Kaszę ugotuj na sypko. Pieczarki obierz, odkrój końcówki, pokrój na plasterki. Obraną cebulę pokrój na grube piórka. Natkę drobno posiekaj. Marchewkę zetrzyj na grubej tarce. Cukinie przekrój na pół, łyżeczką wydrąż miąższ dość głęboko(...)blaszkę, lekko oprósz solą, pieprzem, suszonym oregano i pokrop oliwą spod suszonych pomidorów. Wstaw do nagrzanego do 200 stopni piekarnika na 10 minut. Na 2 łyżkach podgrzanej oliwy zeszklij pokrojoną w kosteczkę cebulę, Dodaj pieczarki i często mieszając smaż na dużym ogniu przez 3-4 minuty, aż pieczarki zaczną być miejscami brązowe. Wsyp kaszę, dodaj marchewkę, pokrojone
Moja Mama Gotujeczosnku obrane, lekko zgniecione bokiem noża -cebula obrana, w ćwiartki pokrojona Na patelni, którą możemy włożyć do piekarnika, rozgrzewamy łyżkę oliwy, dodajemy czosnek i cebulę. Po chwili wrzucamy udka nasmarowane solą, pieprzem oraz papryką, smażymy z każdej strony do zrumienienia. Wrzucamy pieczarki. Przykrywamy pokrywką i dusimy około 20 minut. Bataty kroimy w grube paski, dorzucamy do mięsa, przesmażamy chwilkę Dodajemy
BaRepaspora , pomidorki koktajlowe , kilka pieczarek , 3 średnie ząbki czosnku , odrobina oleju . Gicz wołową opłukać w zimnej wodzie, osuszyć dobrze papierowym ręcznikiem. Oprószyć grubo mielonym pieprzem i przesmarować lekko olejem. Na rozgrzanej patelni obsmażyć mięso z obu stron, a następnie przykryć kawałkiem folii aluminiowej (niezbyt szczelnie i błyszczącą stroną do dołu) i wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni(...)dołożyć warzywa: - ćwiartki obranych i opłukanych ziemniaków (osuszonych papierowym ręcznikiem), - połówki koktajlowych pomidorków, - kawałki pora, - ząbki czosnku, - połówki pieczarek. Warzywa przesmarować pędzelkiem zanurzonym w oleju, posolić lekko i posypać grubo zmielonym pieprzem. Mięso posolić. Patelnię wstawić do piekarnika i upiec wszystko razem do miękkości mięsa i lekkiego zrumienienia warzyw. Buraczki zasmażane: 1 kg buraków, najlepiej mniejszych , 2 łyżki masła
Codzienna kuchnia niecodzienna