pieczarki z piekarnika - 3281 przepisów (strona:33/219)

Rustykalne pizze z tuńczykiem i pieczarkami 170

Rustykalne pizze oryginalnie wyglądają i ciekawe nadzienie w sobie mają. Pieczarki podsmażone, z tuńczykiem, serem i kaparami połączone. Pieprzem, czosnkiem niedźwiedzim doprawione  i w piekarniku upieczone. Każda pizza to 1 porcja dla każdego i życzę wszystkim smacznego.   Składniki: farsz: 1 puszka tuńczyka w sosie własnym – 185 g, 1 łyżka kapary, 100 g pieczarek, szczypta suszonego czosnku niedźwiedziego, pieprz

Moniki Smakołyki
Pieczeń z pieczarkami 217

bulion i dokładnie wyrobić mięsną masę. Keksówkę 30x10 cm natłuścić o przełozyć połowę mięsnej masy. Następnie w dwóch rządkach ułożyć ugotowane pieczarki lekko wciskając je w masę. Wyłożyć resztę mięsnej masy i ładnie wyrównać wierzch.Wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C i piec ok 50-60 minut, funkcja góra gół. Po wystudzeniu wyjąć z foremki i kroić na kanapki

Monia miesza i gotuje
Klasyczne zapiekanki z pieczarkami i serem 149

masła 2 łyżki oliwy sól, pieprz, papryka, oregano Mieszanka przypraw do grzanek (opcjonalnie) Sposób przygotowania Bułki rozkrawamy, skrapiamy oliwą i wkładamy do piekarnika do lekkiego podpieczenia. Cebulę kroimy w kostkę, szklimy na maśle. Do cebuli wrzucamy pieczarki pokrojone w pół plasterki. Podsmażamy. Solimy i pieprzymy. Ser ścieramy na tarce o grubych oczkach. Na podpieczone bułki układamy pieczarki z cebulką

Mieszam w Garnku
Kurczak miodowomusztardowy 330

sosie musztardowo-miodowym z pieczarkami. Kurczak jest aromatyczny i niewysuszony. Pieczarki idealnie komponują się z sosem. Składniki: 5 sztuk udek kurczaka (ja przedzieliłam na dwie części) kilka sztuk pieczarek 3 łyżki musztardy sarepskiej 3 łyżki miodu 4 łyżki przecieru pomidorowego curry kurkuma imbir 1 cebula czerwona 1 szklanka wody Przygotowanie Cebulę pokroić w niewielka kostkę i wrzucić do miski. Dodać(...)aluminiową folią i wstawiamy na noc do lodówki by kurczak przeszedł przyprawami. Kurczaka przekładamy po nocy w lodówce do żaroodpornego naczynia. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika 180 stopni na ok 35 min. W tym czasie myjemy pieczarki i możemy je przedzielić na pół, ale nie jest to konieczne.  15 min przed końcem pieczenia wkładamy pieczarki do kurczaka. Kurczak świetnie pasuje

Panda i jej świat
Zapiekane młode ziemniaczki z kurkami i pieczarkami 185

font:minor-fareast; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin;}    Potrzebne składniki: 6 średniej wielkości młodych ziemniaków 1 00 g kurek 4 duże pieczarki   1 cebula 2 gałązki świeżego tymianku 1 łyżeczka rozma rynu  0,5 łyżeczki soli himalajskiej 5 łyżek oleju kokosowego 1 łyżeczka wędzone pap ryki 2 łyżki płatków drożdżowych(...)międzyczasie kroimy cebulę w kostkę i podsmażamy na patelni na oleju kokosowym. Jak cebulka się zeszkli dodajemy umyte kurki i pieczarki pokrojone w niedużą kostkę. Całość przyprawiamy pieprzem, solą rozmarynem i tymiankiem. Upieczone ziemniaki wyjmujemy z piekarnika i jak lekko wystygną wydrążamy środek (najlepiej łyżeczką). Miąższ kroimy w kostkę i dodajemy do grzybów dokładnie mieszając. Każdy wydrążony ziemniak

Łycha smaków
Pieczarki z serem pleśniowym w 5 minut 225

Pieczarki z serem pleśniowym to idealna przekąska na wszelkiego rodzaju przyjęcia. Możesz zrobić je zarówno na grillu, jak i w piekarniku. Ich przygotowanie jest nieziemsko łatwe i błyskawiczne. Są bardzo smaczne. Znikają w mgnieniu oka :). Składniki: 10 większych pieczarek 120 g (1 opakowanie) sera pleśniowego Camembert 10 dag wędliny koperek lub szczypiorek lub ulubione suszone zioła do dekoracji Zamiast sera

Mojewlasne.pl
Tarta z kurczakiem i pieczarkami 161

Smażymy aż woda odparuje. Kurczaka kroimy na bardzo małe kawałki i smażymy na innej patelni. Po usmażeniu dodajemy do pieczarek. Doprawiamy solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Schłodzone ciasto rozwałkować i wyłożyć nim formę do tarty. Dno musimy ponakłuwac widelcem. Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 200 stopni. Wkładamy ciasto do piekarnika na 15-20 minut. Tak podpieczone ciasto wyjmujemy i wykładamy wcześniej(...)farszem. Następnie w misce musimy roztrzepać jajka ze śmietaną i zalać nasza tartę. Wierzch posypujemy startym serem. Wkładamy ponownie do piekarnika na ok 30 minut. Tarta jest gotowa, gdy jaja będą całkowicie ścięte. Artykuł Tarta z kurczakiem i pieczarkami pochodzi z serwisu Przepisy kulinarne, śniadania, obiady, kolacje - FoodMagazine.pl

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Tarta z kurczakiem i szpinakiem 139

startego żółtego sera Opcjonalnie: Ser feta Kilka pieczarek czarne oliwki Wykonanie: Mąkę przesiać do miski, dodać masło, jajko i szczyptę soli. Pomału ugniatać ciasto, dodając troszeczkę wody (ok. 2-3 łyżki). Gotowe ciasto włożyć do lodówki na ok. godzinę. Następnie rozwałkować i ułożyć na formie. Podziurkować ciasto widelcem i włożyć do nagrzanego piekarnika do 180 C na ok. 15 minut(...)szpinaku. Na podpieczonej tarcie wykładamy farsz.* Na farsz wylewamy roztrzepane jajka z  posiekaną natką pietruszki i startym żółtym serem. ** Włożyć ponownie do piekarnika na ok. 20-25 minut. Smacznego! *(Ja ułożyłam na nim również pieczarki i ser feta) **( na połowie rozsypałam czarne oliwki, ponieważ  je uwielbiam, natomiast mój mężczyzna ich nie lubi :) PS. mam nadzieję, że niczego

The Sweet Damsel
Pita z kurczakiem i warzywami 201

gotowe, które kupiłem podczas tygodnia greckiego w Lidlu. Po podgrzaniu w piekarniku pęcznieją i można wyciąć w nich kieszonkę i nadziać czym macie ochotę, u mnie jako nadzienie wykorzystałem kurczaka i warzywa :)   Składniki :  filet z piersi kurczaka  1/2 papryki czerwonej 1/2 cebuli żółtej  1 pieczarka  2 ogórki konserwowe  kilka pomidorków cherry  mix sałata(...)pół. Ogórki obieramy i kroimy w kostkę. Sałatę myjemy i osuszamy papierowym ręczniczkiem. Pity podgrzewamy w piekarniku tak jak podaję instrukcja na opakowaniu. Sałatę batawia, pomidorki, cebulę i ogórki polewamy sokiem z cytryny, a po wyłączeniu parowaru dokładamy do nich mięso, paprykę i pieczarki. Wszystko mieszamy. Pity kroimy i od środka smarujemy jogurtem greckim naturalnym, po czym wypełniamy środek resztą

Parowar Faceta
Ożarto wołowina (Boeuf à la bourguignon ;) ) 127

brytfanka na 2-3 godziny. 0,5 godziny przed kōńcym dociepcie do wołowiny: zeszklōno na maśle cebula i leko przismażōne pieczarki i marchewka. Jak już te 2 abo 3 godziny minōm, wyciōngcie brytfanka ze piekarnika i tera mogecie leko zagyńścić ta zołza. Wyciōngcie sie na jaki talyrz wiynksze kōnski miysa, rozfyrlejcie 27 ze 2 łeżki mōnki we pó 28 szklōnki

Chop w kuchni
Gniazdka z ciasta francuskiego z kurczakiem 181

smarujemy roztrzepanym jajkiem. Przykrywamy kołami z otworami, lekko dociskamy palcami, by dobrze się skleiły i wierzch ponownie smarujemy jajkiem. Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni, gniazdka pieczemy około 15-20 minut, na złoty kolor.         Kurczaka, boczek i pieczarki kroimy w drobną kostkę. Boczek podsmażamy na suchej patelni na złoty kolor (chyba że jest mało tłusty, wtedy(...)smażymy kilka minut. Dodajemy pieczarki, doprawiamy solą, pieprzem i smażymy, aż woda z pieczarek odparuje. Zdejmujemy z palnika i odstawiamy do wystudzenia. Po wystudzeniu dodajemy śmietanę i szczypiorek, mieszamy. Farszem napełniamy gniazdka, posypujemy startym parmezanem, przed podaniem gniazdka można podgrzać w mikrofali lub piekarniku, choć na zimno również dobrze smakują.   SMACZNEGO

Smak mojej kuchni
Bakłażan faszerowany pieczarkami i fetą 193

używając ok. 1/2 łyżeczki soli. Odstawić na pół godziny. Następnie bakłażana wstawić w blaszce, na papierze do pieczenia do piekarnika nagrzanego do 180°C i piec ok. 30 minut. W czasie kiedy bakłażan się piecze przygotować farsz. Cebulę i pieczarki pokroić w drobną kostkę. Na patelni rozgrzać olej. Przesmażyć cebulę a następnie dodać pieczarki. Przyprawić solą (1/2 łyżeczki), pieprzem, wyciśniętym(...)czosnkiem, suszoną papryką i oregano. Smażyć aż pieczarki wyraźnie zmniejszą swoją objętość. Następnie dodać krojone pomidory. Gotować na patelni od czasu do czasu mieszając, aż farsz zgęstnieje. Bakłażana wyjąć z piekarnika. Przy pomocy łyżeczki delikatnie usunąć miąższ (powinien bez problemu odchodzić od skórki). Miąższ rozdrobnić nożem, dorzucić do farszu i dokładnie wymieszać. Na koniec dodać rozkruszoną fetę i posiekaną natkę

Bullio
Bakłażan faszerowany pieczarkami i fetą 239

używając ok. 1/2 łyżeczki soli. Odstawić na pół godziny. Następnie bakłażana wstawić w blaszce, na papierze do pieczenia do piekarnika nagrzanego do 180°C i piec ok. 30 minut. W czasie kiedy bakłażan się piecze przygotować farsz. Cebulę i pieczarki pokroić w drobną kostkę. Na patelni rozgrzać olej. Przesmażyć cebulę a następnie dodać pieczarki. Przyprawić solą (1/2 łyżeczki), pieprzem, wyciśniętym(...)czosnkiem, suszoną papryką i oregano. Smażyć aż pieczarki wyraźnie zmniejszą swoją objętość. Następnie dodać krojone pomidory. Gotować na patelni od czasu do czasu mieszając, aż farsz zgęstnieje. Bakłażana wyjąć z piekarnika. Przy pomocy łyżeczki delikatnie usunąć miąższ (powinien bez problemu odchodzić od skórki). Miąższ rozdrobnić nożem, dorzucić do farszu i dokładnie wymieszać. Na koniec dodać rozkruszoną fetę i posiekaną natkę

Bullio
Pieczarki zapiekane z mozzarellą 141

mają wyrazistego smaku, dlatego nie szczędziłam czosnku, papryczki chilli, a także dużej ilości świeżej natki pietruszki, które według mnie stanowią z pieczarkami idealny duet. Do tego koniecznie mozzarella, przecież żaden inny ser tak pięknie nie roztapia się w piekarniku!  Wykorzystałam tu mozzarellę przeznaczoną do pizzy (sprzedawaną już startą), a nie taką w kulkach. Jeżeli nie możecie takiej dostać, zamieńcie(...)tartej mozzarelli (takiej do pizzy) lub sera żółtego Przygotowanie: Pieczarki przetrzyj wilgotną ściereczką i odetnij nóżki (moje grzyby były sprzedawane już z odciętymi nóżkami). Czosnek, chilli i natkę pietruszki drobno posiekaj i nałóż do kapeluszy grzybów, lekko posól.  Nadzienie przykryj sporą ilością startej mozzarelli lub innego sera. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 st. C i piecz przez

Chilli Czosnek i Oliwa
Dworcowe zapiekanki 362

całość dość obficie solą i pieprzem. Na samej górze rozkładamy starty żółty ser i nasza robota na tym się kończy. Dzieła dopełni teraz piekarnik rozgrzany do 180 st. C, potrwa to ok. 10-15 minut. Pieczarki muszą zredukować swoją objętość, a ser ładnie się rozpuścić, wtedy wiemy, że nasze zapiekanki są już gotowe ;) Podajemy je oczywiście gorące i, co jeszcze

Kulinarne zapędy Kokosa

Proponowane wyszukiwania