pieczarki z piekarnika - 3281 przepisów (strona:32/219)

Pizza na grubym spodzie 170

Smarujemy sosem pomidorowym/keczupem i nakładamy ulubione składniki.  Pieczemy przez 18-20 minut w 240-220oC w naparowanym piekarniku. Podajemy gorącą, prosto z piekarnika. Ja, do pizzy ze zdjęcia dodałem: - tuńczyka - cebulę - pieczarki - zielone oliwki - ser  Smacznego

Przepisy na domowy ser i chleb
Polędwiczki z pieczarkami 188

pieprzymy z każdej strony. Polędwiczki wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczarki kroimy w cienkie plasterki. Wykładamy na mięso. Gorgonzolę rozdrabniamy. Serem przykrywamy pieczarki. Pietruszkę drobno siekamy. Posypujemy z wierzchu każdą polędwicę. Piekarnik nagrzewamy do 220 stopni C. Pieczemy przez ok. 20-25 minut. Podajemy na ciepło. Ilość porcji: ok. 20 szt. Czas przygotowania: ok. 1 h Koszt przygotowania

Pobite gary Barbary
Grzyby portobello faszerowane kaszą kuskus z pietruszkowym pesto 146

wysokiego naczynia i dokładnie blendujemy. Kaszę kuskus zalewamy wodą 1 cm ponad kaszę, odczekujemy 5 minut i mieszamy kaszę z pesto. Tak przygotowanym farszem nadziewamy pieczarki i układamy na blasze wyścielonej papierem do pieczenia. Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni i pieczemy ok 20 minut. Smacznego

Cook&Love
Najpopularniejsze przepisy w 2016 roku 192

Ramsaya Łosoś zapiekany ze szpinakiem i mozzarellą Pieczone piersi kurczaka nadziewane mozzarellą i bazylią Makaron z kurczakiem w sosie teriyaki Chrupiące frytki z cukinii z piekarnika Pyszna sałatka jajeczna Krokiety z kurczakiem, serem i pieczarkami Pikantna zupa tajska z makaronem Szybkie kakaowo-kawowe ciastko z mikrofalówki (bez jajek) Ciasto jogurtowe mojej mamy z owocami Miodowe udka z kaczki Skrzydełka

karmelowy
Pieczarki faszerowane ... jajkiem! 239

wbij jajka - wymieszaj widelcem, następnie wrzuć posiekane pomidory, drobno pokrojoną wędlinę i czosnek przeciśnięty przez praskę oraz paprykę i tymianek - wymieszać. Przygotowanym farszem wypełnij wydrążone pieczarki - posyp szczypiorkiem. Zapiekaj w nagrzanym do 190 stopni piekarniku ok. 30 min. Podawaj z pomidorem

Alutka-Gotuje
Pizza z salami, przepis na proste i szybkie ciasto 145

ktoś lubi to szynkę (ok 50 g). Czasami dodaje też pieczarki, które wcześniej podsmażam na patelni bez tłuszczu żeby woda odparowała z pieczarek i nie topiła pizzy  Całość wstawiam do nagrzanego piekarnika do 250 st. I piekę przez ok 10-13 min. Na koniec jeszcze dodam, że bez sosu czosnkowego nie wyobrażam sobie pizzy!   Przepis podaję

Kuchnia Viki
Zapiekanki z pieczonym kurczakiem 148

podsmażyć cebulę drobno posiekaną i pieczarki pokrojone w półplasterki. Doprawić solą i pieprzem. Upieczoną pierś z kurczaka pokroić na mniejsze kawałki. Do bułki nakładać podsmażone pieczarki,kurczaka, a następnie posypać startym serem. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C do momentu aż ser się rozpuści. Po wyjęciu polać ketchupem. zapiekanka z pieczonym kurczakiem

O kuchni z uczuciem
Zapiekanka z mięsem mielonym 143

często używam składników, które mam w lodówce i ziemniaków, które zostały z poprzedniego obiadu. Krojenie zapiekanki najlepiej wychodzi po kilku godzinach od wyjęcia z piekarnika.  Składniki: pół kilograma mięsa mielonego cebula 300 g pieczarek czerwona papryka 2 łyżki sosu/koncentratu pomidorowego 1,5 kg ugotowanych ziemniaków  sól, pieprz, majeranek, papryka słodka/ostra, przyprawa do ziemniaków lub gałka muszkatołowa

NA MOIM TALERZU
DROBIOWE SZASZŁYKI Z ZIEMNIAKAMI I FASOLKĄ SZPARAGOWĄ-DIETA 1500 KCAL. 190

Pieczarki opłukać , a cebulę obrać i pokroić w grube krążki.Szpikulce do szaszłyków moczymy  w wodzie przez 15 minut.Nabijamy na przemian na nie mięso , pieczarki, paprykę i cebulę.Pieczemy w 180 stopniach w piekarniku na złoty kolor.Podajemy z ugotowaną fasolka szparagową.Smacznego

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Pieczarki faszerowane mięsem mielonym... 216

majeranek, bułkę tartą, sól, pieprz, można dodać czosnek, paprykę, zieloną pietruszkę, co się lubi. Z pieczarek urywamy nóżki i delikatnie wydrążamy, nie za mocno. Do pieczarek wkładamy mięso mielone, przykrywamy serem i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni

Pelusiowa Kuchnia
PIECZARKI FASZEROWANE SERAMI 172

solą i pieprzem. Przełożyłam wszystko do miski. Dodałam sery. Wymieszałam sery wraz z podsmażonymi pieczarkami na gładką masę. Łyżeczką nakładałam farsz do środków kapeluszy pieczarek. Ułożyłam je w żaroodpornym naczyniu  i piekłam w piekarniku przez około 30 minut. Smacznego

potrawyregionalne
Zapiekanka z cukinią, mięsem mielonym i pieczarkami 172

dodajemy do niego pomidory. Gotujemy chwilę i doprawiamy wyraźnie paprykami, bazylią, pieprzem i solą. Mięso z sosem wykładamy na cukinię. Na tym umieszczamy: osączony groszek, pieczarki oraz ser. Podpiekamy około 20-30 minut w piekarniku rozgrzanym do 170 stopni. Voila! Smacznego i do napisania wkrótce

Życie zamknięte w smaku
Warkocze z polędwiczki wieprzowej w sosie serowo – pieczarkowym 138

zamarynowaniu podsmażamy na niewielkiej ilości oleju, z obu stron i przekładamy do naczynia żaroodpornego. Na tej samej patelni podsmażamy cebulę pokrojoną w kostkę i pieczarki w plasterki. Dodajemy do polędwiczek. Całość zapiekamy w piekarniku około 45 minut w temp. 185 o  C pod przykryciem. Po tym czasie do garnka wlewamy śmietanę, dodajemy zlany sos z pieczenia, gotujemy aby zredukować

Smaki Ewy
Sznycle z karkówki zapiekane w sosie 279

piórka, a następnie dodać pieczarki pokrojone w plasterki. Smażyć chwilę aż odparuje woda z pieczarek. Doprawić solą, pieprzem. Mięso przełożyć do naczynia żaroodpornego, następnie podsmażone pieczarki i na wierzch wlać sos. Wszystko zapiec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C do momentu aż sos zrobi się lekko rumiany. sznycle z karkówki zapiekane w sosie

O kuchni z uczuciem
Francuskie rożki z pieczarkami 151

zgęstnieje i zdjąć z ognia. Odstawić do przestudzenia. W tym czasie wyjąć z lodówki ciasto francuskie (jeżeli mamy ciasto mrożone to wyjmujemy je przed smażeniem pieczarek, by się rozmroziło). W miseczce rozrobić widelcem jajko. Piekarnik nagrzać do 200 st.C. Gdy farsz wystygnie, rozwinąć ciasto francuskie i wyciąć osiem kwadratów. Na środku każdego kwadrata ułożyć farsz. Brzegi kwadratów posmarować jajkiem

In my kitchen
Rolada z boczku z pieczarkami 154

drobno posiekać. Podsmażyć razem z pieczarkami na złoto (odparować całą wodę z pieczarek). Przyprawić do smaku. Boczek rozłożyć i przyprawić. Posmarować musztardą. Wyłożyć masę z pieczarek i zwinąć jak roladę. Obwiązać sznurkiem. Wsadzić do piekarnika nagrzanego do 180C (góra i dół) i piec ok 1,5-2h. Po godzinie pieczenia, wierzch oprószyć gruboziarnistą solą (opcjonalnie). Po upieczeniu wystudzić

CookYourself
Schab z pieczarkami pod beszamelową pierzynką 209

stron podsmażamy schab. Zdejmujemy kotlety. Następnie na tej samej patelni podsmażamy pieczarki z odrobiną soli Tak przygotowane składniki przekładamy do żaroodpornej formy- schab, na niego pieczarki i zalewamy beszamelem. Posypujemy Gran Padano wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 160'C najlepiej przy włączonej opcji grill na około 10 minut lub do momentu aż się zarumieni, najlepiej pod folią aluminiową lub pokrywką

Luźna Kuchnia
Pizza z miłością 186

kostkę. Żółty ser trzemy na tarce na dużych oczkach. Wyrośnięte ciasto lekko wałkujemy i układamy w pożądany kształt. Następnie smarujemy sosem, posypujemy parówkami i pieczarkami. Wierzch obsypujemy żółtym serem i oregano. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego na około 220 stopni na 15 minut. Smacznego. I mały kucharz przy pracy

Kolizje Smaków
Pizza 162

rozwalkowac lekko ciasto i dopiero rozlozyc na brytfanke)  Na ciasto nakladamy koncentrat pomidorowy, cienka warstwe  Nakladamy pokolei skladniki : cebule z papryka, bekon, pieczarki, kielbase, kukurydze i ser zolty  Wstawiamy wszystko do piekarnika nagrzanego do 180C na 20 min Smacznego

Klaudynkowa kuchnia
Pizza z szynką i pieczarkami 135

wyrośnięciu ciasto rozciągnąć na blasze do pizzy (ok. 40 cm).5. Ciasto posmarować sosem pomidorowym, posypać ziołami, pieprzem i serem. Ułożyć na tym szynkę, pieczarki, pomidora i kukurydzę.6. Wstawić do nagrzanego maksymalnie piekarnika i piec ok 10 min. w temp

Pasja Smaku
Pizza z salami 138

sosu połączyć w dowolnych proporcjach w zależności od potrzeby. Ciasto posmarować sosem, posypać startym żółtym serem, ułożyć na nim salami i pokrojone w plasterki pieczarki oraz pomidory.  Piec w nagrzanym do 220 st.C piekarniku przez 15-17 minut

Pasja Smaku
Fritatta 195

Wykonanie:pieczarki obsmazamy na patelni. Rozbijamy jajka I beltamy je z dodatkiem pieprzu. Dodajemy starty ser I rozkruszona fete Dodajemy pomidory, skrojony szczypior I pieczarki. Mieszamy.  Przelewamy do formy I wkladamy do nagrzanego piekarnika na 190 C na ok 10-15 min. Czas jest uzaleznione od sciecia sie jajek.  Smacznego

Smaki Edyty
Gulasz pieczony. Pieczone mięso a'la gulasz z piekarnika. 152

danie tutaj   i po spróbowaniu przyznaje całkowita rację tytuł idealnie tu pasuje. Mięciutkie mięso, doskonale upieczone w towarzystw boczku, cebuli, papryk, pieczarek, dosłownie rozpływa się w ustach. W smaku przypomina trochę gulasz pieczony, trochę szaszłyki z piekarnika. Składników wydaje się być strasznie dużo, ale potrawa w czasie pieczenia się kurczy. Podana porcja u mnie wystarczyła na dwa dni obiadów(...)przyprawy, dokładnie mieszam i odstawiam do lodówki co najmniej na godzinkę. Pieczarki kroję w ćwiartki, cebulę w piórka, paprykę i boczek w paski. Naczynie żaroodporne smaruję delikatnie olejem, przekładam do niego mięso wraz z marynatą oraz pozostałe składniki. Mieszam. Z wierzchu polewam miejscami keczupem. Wkładam do zimnego piekarnika, piekę przez ok. 1,5 - 2 godziny w temperaturze 180 stopni

Kuchnia z widokiem na ogród
Kotlety Schabowe z Pieczarkami i Serem (Schab z Pieczarkami i Serem) 712

Kotlet Schabowy z pieczarkami i serem - to troszkę bardziej urozmaicony ale jednak klasyczny niedzielny obiad większości Polaków. Schab najpierw usmażony, a następnie podduszony w piekarniku powoduje, że mięso jest delikatne, miękkie, soczyste i niemal rozpuszcza się w ustach, a dodatek aromatycznego farszu pieczarkowego i apetycznie ciągnącego się sera sprawia, że jest to wyjątkowo smaczne i ładnie prezentujące się danie(...)przekładamy do naczynia żaroodpornego, posypujemy kawałkami masła, przykrywamy i umieszczamy w piekarniku nagrzanym do temperatury ok. 160 stopni. Pieczemy ok. 30 minut. Pod koniec pieczenia na każdy kawałek schabu wykładamy farsz oraz starty ser i jeszcze chwilę zapiekamy do momentu stopienia sera. Gotowe kotlety schabowe z pieczarkami podajemy z ziemniakami i dowolnymi surówkami.       Moje posty

Słodka Strona
Omlet z pieczarkami i kurczakiem 369

Przelać do formy o wymiarach 24 x 35 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170*C i piec przez 25 min. Po upieczeniu ostrożnie usunąć papier do pieczenia. Na jeszcze ciepły omlet wyłożyć równomiernie 1/3 startego, żółtego sera, usmażone pieczarki, kurczaka, kukurydzę i znów 1/3 żółtego sera. Całość zwinąć dokładnie w roladę wzdłuż dłuższego brzegu. Przełożyć(...)pieczenia i wierzch rolady obsypać pozostałym serem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180*C i piec przez 15 min. Pociąć na kawałki grubości ok 1 cm i podać z ulubionym sosem lub dipem. Smacznego :) Kategoria: A-Z WYTRAWNIE , Na specjalne okazje , Przystawki i przekąski , Zapiekanki Tagged: filet z kurczaka , kukurydza , pieczarki , ser żółty

https:KKuchniaMniam
pizza na szybko na cieście francuskim... 178

pieczenia rozwinąć rulon ciasta francuskiego nie mrożonego, brzegi zrobić grubsze-rant, posmarować sosem chilli, posypać oregano rozsypać cienkie parówki pokrojone drobno, pół talarki pieczarek rozsypać talarki ogórka gruntowego, pół talarki pomidorów, pokrojoną drobniej cebulę i czosnek piekarnik nagrzać do 180C, blaszkę ustawić na 3 poziomie, nadmuch gorącego powietrza, 20 minut - z 3 minuty przed końcem posypać wierzch pizzy startym żółtym

W Mojej Kuchni Lubię
Pieczony kurczak z sosem pieczarkowym i fasolką szparagową 134

przez praskę czosnku (może być drobno pokrojony). Cebule kroimy i lekko podsmażamy. Wykładamy na drób.  Kurczaka wstawiamy na ok 35 minut do rozgrzanego piekarnika (160stopni). W międzyczasie podlewamy własnym sosem, aby nie był suchy. Pieczarki myjemy, kroimy w ósemki i zalewamy 2 szklankami wody. Dusimy na małym ogniu, dodając podsmażaną cebulkę i przyprawy wraz z posiekaną natka pietruszki. Zaprawiamy

ChilliJemy
Gnocchi w serowym sosie, ze szpinakiem i pieczarkami – zapiekane 176

pełna! Były już na blogu gnocchi zapiekane w pomidorach , pyszne i soczyste. Te zapieczone są inaczej – w mocno serowym sosie, aromatycznie doprawionym suszonymi ziołami i bulionem. Karmelizowane pieczarki, młody szpinak, szalotki i czosnek – kilka prostych składników, eksplozja smaku – i obiad zrobiony w całe 20 minut. Szykujemy sobie małą głęboką blachę z zapiekania i wrzucamy do niej gnocchi (bez gotowania, ugotują(...)Liście szpinaku przebieramy i wyrzucamy zepsute. Miękki ser ścieramy na tarce o dużych oczkach, mozzarellę rwiemy w palcach na małe kawałki. Rozgrzewamy piekarnik do 180⁰C, bez termoobiegu. Grzyby oczyszczamy wilgotnym papierowym ręcznikiem – nie lubią moczenia. Kroimy pieczarki na ćwiartki i pozbawiamy je trzonków. Na dużej, szerokiej patelni rozpuszczamy na wysokim ogniu masło, wrzucamy grzyby, mieszamy szybko i smażymy

Karo in the Kitchen
Zapiekanka z kurczakiem, papryką i pieczarkami 132

wszystkie składniki na sos, zaczynając od dokładnego roztrzepania jajek i wymieszania ich z jogurtem do jednolitej konsystencji. Sos wymieszać z kurczakiem, makaronem, pieczarkami oraz papryką i przełożyć do wysmarowanego tłuszczem naczynia żaroodpornego. Piec 20 minut w 200 stopniach. Krok po kroku: 1. Podsmażyć kurczaka 2. Dodać warzywa 3. Wymieszać jogurt(...)mięsa i warzyw dodać makaron i wymieszać 6. Wszystko zalać sosem 7. Połączyć dokładnie całość 8. Zapiec w piekarniku Pobierz wersję do druku: Pobierz Zapiekanka z kurczakiem, papryką i pieczarkami Artykuł Zapiekanka z kurczakiem, papryką i pieczarkami pochodzi z serwisu KuchniaWeDwoje.pl

KuchniaWeDwoje.pl
Wołowina po burgundzku (Boeuf Bourguignon) 221

spora ilość czerwonego wina. Składniki na 2 porcje: 500 g mięsa wołowego na gulasz 100 g wędzonego boczku 3 marchewki 2 cebule 2 łyżki mąki puszka krojonych pomidorów 10 pieczarek 2 cebule szalotki 1 szkl. czerwonego wina 1 szkl. bulionu wołowego 2 liście laurowe kilka ziaren pieprzu kilka ziaren ziela angielskiego tymianek świeży lub suszony sól, świeżo mielony pieprz(...)liście laurowe, ziarenka ziela i pieprzu, kilka gałązek świeżego lub łyżeczkę suszonego tymianku.  Zamieszać i doprawić solą. Wstawić do nagrzanego do 160 stopni piekarnika lub dusić na wolnym ogniu przez około 2 godziny. Pieczarki pokroić na ćwiartki, a szalotkę w piórka. Podsmażyć razem na maśle, przyprawiając solą i pieprzem.  Dodać do gulaszu i piec/gotować jeszcze około pół

wyzwania kuchenne
BAGIETKA XL 194

pieprzem. Umyć cukinię. Pokroić w paski i również przesmażyć na oliwie do miękkości. Do środka bagietki włożyć plastry cukini, szynkę lub boczek. Dodać przesmażone pieczarki. Pokroić drobno ser i posypać górę bagietki. Zapiekać w piekarniku przez 8-12 minut w temperaturze 200º. Na koniec dodać po łyżce sosu tatarskiego lub czosnkowego i keczup. Można się objadać

kuchniabellissima.wordpress.com
Kurczak pieczony z warzywami. 149

cebulek 10 małych pieczarek 2 marchewki oliwa przyprawa do ziemniaków lub ziołowa przyprawa do grilla      Kurczaka myjemy, osuszamy, nacieramy przyprawą do kurczaka (na zewnątrz i wewnątrz), posypujemy ziołami do drobiu (ja odkładam go do lodówki na kilka godzin lub na noc, ale nie jest to konieczne). Do nagranego do 200 stopni C piekarnika wkładamy kurczaka(...)Pieczarki czyścimy (ja je myję) nie obieramy! Marchewki, cebule i pieczarki przekładamy do miski, skrapiamy oliwą, dodajemy przyprawy i dokładnie mieszamy. Na 40 minut przed końcem pieczenia wokół kurczaka rozkładamy warzywa i pieczemy razem. Gdyby kurczak zbytnio się zarumienił, przykrywamy go folią aluminiową. Po upieczeniu wyjmujemy całość z piekarnika i pozostawiamy na około 20 minut, aby soki z mięsie się

Rozpustne gotowanie
Dietetyczne pizzerinki 239

sera mozzarella (startego) 3-4 pieczarki Przygotowanie:   Pieczarki obieramy, kroimy w plasterki i podsmażamy na patelni. Salami kroimy na mniejsze kawałki. Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywną pianę. Twaróg rozgniatamy widelcem. Składniki na ciasto mieszamy dokładnie.  Na końcu dodajemy do nich pianę z białek i delikatnie mieszamy. Piekarnik rozgrzewamy do 170 stopni, a blachę wykładamy papierem(...)kształt spiczastych kupek. Ciasto w trakcie pieczenia opadnie, dlatego dobrze aby na samym początku bułeczki były wyższe. Na środku nakładamy odrobinę pieczarek, salami i papryczki. Posypujemy serem. Pieczemy około 30 minut, aż bułki się zrumienią. Wyciągamy z piekarnika i czekamy aż lekko ostygną

Mania Gotowania

Proponowane wyszukiwania