pieczarki z piekarnika - 3281 przepisów (strona:38/219)

Polędwiczki wieprzowe nadziewane serem pleśniowym 157

maśle :) Składniki (na ok. 2-3 porcje): 2 polędwiczki wieprzowe (u mnie waga 1 szt. ok. 380 g) ok. 80 g sera pleśniowego (np. Lazur, Rokpol) 250 g pieczarek 2-3 łyżki oleju (np. rzepakowego) 2 łyżki masła sól pieprz Wykonanie: Polędwiczki myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym, usuwamy błonę. Ser kroimy na plastry, a następnie na słupki. Polędwiczki nacinamy z jednej(...)smażymy polędwiczki z każdej strony do lekkiego zrumienienia. Mięso wkładamy do żaroodpornego naczynia (posmarowanego odrobiną masła) i polewamy tłuszczem ze smażenia. Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni. Pieczemy ok. 20 minut. W międzyczasie kroimy pieczarki na niezbyt cienkie plasterki. Na patelni rozpuszczamy masło i dodajemy pieczarki. Przyprawiamy solą do smaku. Smażymy na rumiano (mają być chrupiące) – należy uważać

MyCookBook.pl
Rolada serowa z piersią z kurczaka 291

całej powierzchni. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 200stopni C i piec ok.20min. Po wyjęciu z piekarnika pozostawić do ostygnięcia, a następnie zdjąć papier.  Piersi kurczaka przekroić wzdłuż na trzy części, rozbić, posolić i popieprzyć. Ogórki i paprykę pokroić w paseczki. Pieczarki pokroić w plastry, a cebulę pokroić w paseczki. Pieczarki i cebulę podsmażyć na niewielkiej ilości tłuszczu z odrobiną(...)papierze do pieczenia. Na masę serową położyć na całej powierzchni piersi z kurczaka, następnie pieczarki. Na koniec położyć papryki i ogórki, ale tylko wzdłuż jadnego końca. Zawinąć w rulon, a następnie zawinąć w papier do pieczenia. Włożyć na blachę i do nagrzanego piekarnika do 180 Stopni C na ok. 40min. Smacznego

W kuchni u Moniki
Jajka zapiekane z serem brie i pieczarkami 230

pokrojone na drobne kawałki) 1 łyżka oliwy plus odrobina do natłuszczenia naczynia 1 dymka, pokrojona ukośnie w plasterki 4 małe pieczarki 30g sera brie, pokrojonego w małe kawałki 2 świeże jajka sól i świeżo mielony czarny pieprz Wykonanie: Rozgrzewamy piekarnik do temperatury 200 stopni i natłuszczamy oliwą filiżankę do cappuccino. Dwa całe plastry boczku układamy na kratce do podpiekamy(...)uzyskania złotej barwy i chrupkości. Odstawiamy do wystygnięcia. Na średniej patelni rozgrzewamy oliwę. Na gorący tłuszcz wrzucamy pieczarki i pokrojony boczek; podsmażamy mniej więcej 5 minut, do zrumienienia. Dorzucamy dymkę, doprawiamy i podduszamy kolejne 3 minuty, ciągle mieszając. Zdejmujemy z kuchenki i dodajemy połowę sera. Dokładnie mieszamy. Powstałą masę przekładamy do filiżanki, na wierzch wbijamy jajka tak, aby żółtka się

Gorący kąsek
Jajka zapiekane na pieczarkach 145

niej obrane i drobno pokrojone pieczarki. Smażyć aż woda z pieczarek odparuje. Wcisnąć sok z cytryny, dodać estragon i dalej smażyć, do czasu aż płyn odparuje. Doprawić do smaku solą i pieprzem, dodać połowę posiekanego szczypiorku oraz ricottę. Dokładnie wymieszać, gdy smaki się połączą, zdjąć z ognia.  Piekarnik nagrzać do 180 stopni.  Masę pieczarkową podzielić na równe części(...)zapiekania. W zależności od tego na ile naczyń podzielicie masę pieczarkową, tyle jajek będziecie potrzebować. Pieczarki posypać częścią szczypiorku. Do każdego naczynka delikatnie wbić jajko (uważać, aby żółtko się nie rozlało), oprószyć solą i pieprzem oraz pozostałą częścią szczypiorku. Wstawić do piekarnika i zapiekać przez około 10-15 minut lub do czasu aż białko się zetnie, a żółtko będzie nadal

Codzienne Gotowanie
Rolada z piersi indyka w dwóch smakach - z pieczarkami bądź szpinakiem 227

dusimy na maśle klarowanym. Skrapiamy sokiem z cytryny, żeby nam nie ściemniały. Doprawiamy delikatnie solą i pieprzem. Posiekaną cebulę dusimy na oleju. Kotleta smarujemy cienko serkiem topionym. Układamy warstwę pieczarek z cebulą. Posypujemy serem żółtym. Zawijamy ścisło. Rolada nr 2: Świeży szpinak pozbawiony łodyg wrzucamy na rozgrzane masło klarowane. Mieszamy. Dodajemy 1 starty ząbek czosnku. Wyłączamy. Doprawiamy odrobiną soli(...)Roladki podałam z gotowanymi ziemniaczkami oraz buraczkami. Mąż był poważnie zachwycony. Ja też uważam, że wyszło pysznie. Jemu bardziej podeszła roladki z pieczarką - mi ze szpinakiem. Dla każdego coś miłego. Mięska nie wysuszyłam mimo marnego wyczucia piekarnika Teściowej, więc tym bardziej jestem usatysfakcjonowana. Wyszło tak pysznie jak sobie zakładałam i naprawdę gorąco polecam ten przepis. Mój pięcioletni Maksio też był

Kuchnia po mojemu
DYNIOWO-PIECZARKOWY GULASZ imbirowy 185

wodą, przykrywamy pokrywką. Teraz przygotowujemy pozostałą część obiadu - u nas jest to wyciąganie ziemniaków z piekarnika (tak, tak, znowu, uwielbiamy ziemniaki z piekarnika!) ale równie dobrze może to być odsączanie makaronu lub wykładanie kaszy/ryżu, dynia z pieczarkami pasuje naprawdę do wszystkiego.  Rozkładamy talerze i już można ściągać gulasz z patelni. Dynia ma lekko zmięknąć ale nie rozciapać się

Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIE
Ciasto francuskie a'la pizza z cukinią, pesto rosso i serem korycińskim 167

jest oliwka, pomidor,bazylia! I tak powstał całkiem nowy smak SERA. Gwarantuję Wam, że ser jest przepyszny na zimno, rewelacyjny na ciepło, wspaniale się rozpuszcza pod wpływem pieczenia w piekarniku, jak i podczas mieszania go z gorącym makaronem. Niezastąpiony do sałatek, lasagne czy jako ekskluzywny dodatek do zup. Oryginalny Ser Koryciński „Swojski” powinien posiadać etykietę z logo Chronione Oznaczenie Geograficzne(...)smaku  Skworcu Danie piekłam w formie do pieczenia TEFAL  Rewelacyjna forma, która nie wymaga smarowania i wykładania papierem. Piekarnik rozgrzej do 200 stopni. Ser koryciński – ile dusza zapragnie- pokrój w kostkę. Cukinię, cebulę oraz pieczarki umyj i poszatkuj. Rozgrzej olej kokosowy  na patelni. Wrzuć wszystkie warzywa. Duś i zatroszcz się o wątrobę -dosmacz olejem z ostropestu, dodaj

Z Kuchni Do Kuchni
Leniwa Frittata 165

mąka gryczana 5g cebula 1 duża sztuka pieczarki ok 120g pomidor 200g czosnek 1-2 ząbki rukola pełna garść ok 50g przyprawy:" pieprz świeżo mielony, sól himalajska, bazylia świeża   Jaja wbijam do mieseczki, dodaję mleko,mąkę i przyprawy.  Dokładnie wszystko mieszam. Na patelnię (taką, która nadaje się również do piekarnika)  wrzucamy pokrojoną kiełbaskę (może być zamiast tego(...)Wrzucamy pokrojoną w pióra cebulkę, czekamy aż się delikatnie zeszkli.  Wtedy dodajemy pokrojone pieczarki i pomidora z bazylią, dusimy pod przykryciem 5 minut.  Wlewamy wcześniej wymieszaną masę na patelnię (nie mieszamy) i posypujemy rozdrobnioną rukolą. Razem z patelnią wkładamy do nagrzanego (ok 200st.C) piekarnika na ok 15 minut.  Obserwujemy aż wierzch się zetnie i ładnie przyrumieni

IzaGotuje
Pomysł na obiad 216

też pożytek. Ponieważ jest to danie z piekarnika to doskonale wypełnia dom ciepłem, którego akurat mi bardzo potrzeba. Zaczął się bowiem listopad, miesiąc, którego szczerze nie cierpię i nie toleruję, choćby nie wiem co się działo. I oby do grudnia... (następnym razem chyba będzie coś na poprawę nastroju) Kurczak pieczony z pieczarkami w cydrze składniki: 4 nóżki kurczaka(...)bulion, a gdy się zagotują cały płyn wraz z cebulą przelewamy do naczynia z kurczakiem. Mięso wkładamy do piekarnika na około 1 godzinę i pieczemy je w temperaturze 200°C. Co jakiś czas odwracamy mięso by się równo rumieniło. Pieczarki kroimy w plasterki i podsmażamy na pozostałym maśle. Na 10 minut przed końcem pieczenia kurczaka dodajemy

Przysmaki Karolki
Indyk a’la książę Orloff. 245

rozpuścić  masło ,dodać cebulę i sól ,wymieszać i wsypać odcedzony ryż. Przykryć  i wstawić do piekarnika obok indyka  na 1h. Po 30min można przemieszać. Soubise jest gotowe, kiedy ryż i cebula zmiękną i trochę się zezłocą. Etap 3 - pieczarki-duxelles. 30dag pieczarek posiekać  na drobną kostkę i smażyć na maśle ,aż się lekko zarumienią. Doprawić(...)smaku i odstawić do przygotowania nadzienia. Ten etap robimy ,kiedy mięso i ryż są w  piekarniku. Etap 4 - sos do nadzienia i na wierzch mięsa. Składniki. 3 łyżki masła 4 łyżki mąki 1 szklanka gorący płyn spod pieczeni 1szklanka mleka gorącego Sól ,pieprz ,gałka muszkatołowa 1/3szklanki sera szwajcarskiego Wykonanie. Z masła i mąki zrobić jasną zasmażkę,2 min gotować

Kulinarny karnet Christophera
BURGER Z MIĘSEM I PIECZARKAMI 180

pieprz oraz paprykę słodką oraz drobno posiekaną natkę pietruszki. Bułki rozkrajam na pół. Następnie kładę plaster sera. Wkladam do piekarnika na 10 min w 180 stopniach by ser się rozstopil. Następnie polewam sosem, kładę plastry ogórka, ciepłe mięso i ciepłe pieczarki. Smacznego

Gotowanie Patki
ROSYJSKA SAŁATKA 159

przesmażyłam z przyprawą do gyrosa )ostudzić piersi,pokroić w kostkę. Cebulę posiekać w drobną kostkę,dusić na oliwie ,dodać pokrojone pieczarki w talarki,posolić i popieprzyć,ostudzić. Kromki chleba smażymy na suchej patelni,potem przekładamy do piekarnika i suszymy,kroimy na kostkę. Żółty ser ścieramy na tarce o dużych oczkach. Pomidory kroimy w talarki lub w  kostkę

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Hamburger pizza czyli meatzza 132

okrągły, duży placek. Na środek placka ułóż usmażone mięso i przykryj garścią sera. Zlep ciasto. Wierzch posmaruj sosem pomidorowym, posyp serem i ułóż salami, pieczarki i paprykę. Całość ponownie posyp garścią sera. Placek zapiecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 12 minut. Podaj od razu. Przed podaniem możesz udekorować bazylią.  Smacznego życzą Klaudia, Justyna, Wojtek i Konrad

Mango Papaja
WYPASIONE ZAPIEKANKI - najlepsze! 365

przekrawamy wzdłuż - otrzymamy w ten sposób 4 zapiekanki. Wszystkie części smarujemy masłem i wykładamy na nie smażone pieczarki. Jajko rozbełtujemy i powoli wylewamy na pieczarki. Ser ścieramy na tarce i posypujemy po wierzchu. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na około 10 min. Gotowe zapiekanki możemy posypać świeżą rukolą

Kuchnia MagdaLeny
Lasagna wegańska, bez glutenu 173

Wszystkie składniki podsmażyłam na rozgrzanej oliwie, dodałam pokrojoną na drobno pietruszkę. W międzyczasie ugotowałam makaron. Do naczynia żaroodpornego przełożyłam makaron, dodałam sos pomidorowy, podsmażone pieczarki, kukurydzę, ponownie sos pomidorowy i ser wegański. Całość wstawiłam do piekarnika na 30 min, temp 180°C. Rewealacja

nietadieta
Kugel, kugl, a może rejbak. 177

białkami, nie widzę problemu, można. Ja swój dodatek (pieczarki) podsmażyłam na maśle, aż się ładnie zrumieniły. Gorącą babkę wyjmujemy na talerz, na wierzch nakładamy pieczarki, posypujemy serem i na pięć minut wstawiamy do gorącego jeszcze piekarnika. Gdy się ser rozpuści wyjmujemy, posypujemy natką i można podawać. Potrawa jest dość pracochłonna,  dlatego była zazwyczaj serwowana w święta lub zimą

Dieta moja pasja
DOMOWE ZAPIEKANKI 229

solą oraz pieprzem. Ser zetrzeć na tarce. Ogórki pokroić w talarki. Kajzerki przekroić wzdłuż na połowę, posmarować cieniutko masłem. Położyć plaster szynki, nałożyć wystudzone pieczarki. Następnie położyć ogórka, posypać serem i ziołami prowansalskimi. Zapiekamy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni C i zapiekamy, aż ser się rozpuści. Zapiekanki wyciągamy i polewamy ketchupem i sosem czosnkowym. SMACZNEGO

Prosto i Smacznie z Anetą
PIZZA Z SEREM W BRZEGACH JAK PIZZA HUT + FILMIK 237

wokół brzegów rozsypujemy ser, zlepiamy je ku środkowi tak aby ser był schowany.  Placek smarujemy sosem pomidorowym, na to rozkładamy salami, szynkę, pieczarki, cebulę, paprykę czerwoną i posypujemy pozostałym serem. Pizzę pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 - 220 % C, przez około 15-20 minut. Należy uważać aby się nie spiekła

Kulinarne Fantazje Marioli
Pizzerinki czyli mini pizze 191

kolor.  4. Wyrośnięte ciasto dzielimy na równe 10 kulek, rozwałkowujemy każdą z nich i zaczynamy od nakładania sosu, kolejno: sera, pieczarek, kukurydzy,oliwek i znowu sera.  4. Pizze pieczemy w nagrzanym piekarniku do 200 stopni C. przez około 15 min.  Smacznego

Mój pomysł na
Zapiekanka z Parmezanem 162

zdjęciu Pieczarki tarkujemy na dużych oczkach na tarce Przekrojone bułki smatujemy mała ilością margaryny,i ketchupu posypujemy ziołami,i parmezanem. I kolejno  pieczarki ,paprykę, Kiełbasę,pepperoni,oliwki,szczypior żółty tarty ser i parmezan. Piekarnik rozgrzewamy do 200C Zmniejszamy temperaturę i wkładamy do piekarnika na około 12 minut Smacznego

Viola cooks with passion
Karp zapiekany z pieczarkami wg Aleex 150

obrane i umyte pieczarki, małe w całości, większe przekroić na połówki. Doprawić solą i pieprzem. Usmażyć na złoty kolor. 7. Usmażone porcje ryby posypać pieczarkami, obłożyć wiórkami masła (mała łyżeczka). 8. Wstawić odkryte naczynie do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C. Zapiekać przez 15 minut. 9. Podawać z plasterkami cytryny. Smacznego

W mojej kuchni
Wegański ser z fasoli - bezglutenowy, bez orzechów i tłuszczu 225

Jeśli chcecie zrobić ekspresowe zapiekanki z jego użyciem wystarczy pokroić pieczarki w grube plastry, podsmażyć. Chleb posmarować cienko fasolowym serem, ułożyć na nim plastry pieczarek, pokrojoną cebulę i na wierzch dać dużo sera :) Włożyć do piekarnika nagrzanego do ok 150 stopni z włączoną górną grzałką.Zapiekamy kilka minut. Smacznego

Co na wege obiad?
Zapiekanka makaronowa z mięsem mielonym 224

Połączyć z mięsem dodać przecier pomidorowy, majeranek , sól , pieprz i paprykę ostrą . Wszystko smażyć około 3-4 minut. Do naczynia żaroodpornego włożyć mięso z pieczarkami , a następnie ugotowany makaron. Posypać startym parmezanem i zapiec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni C około 15-20 minut. Zapiekankę podawać posypaną szczypiorkiem. zapiekanka makaronowa z mięsem mielonym

O kuchni z uczuciem
Ziemniaczana zapiekanka z kapustą, mięsem i grzybami 194

pieczarki mieszamy. Ziemniaki ścieramy w maszynie lub ręcznie. Doprawiamy solą, pieprzem ziołowym,  dodajemy czosnek niedźwiedzi. Łączymy ziemniaki z mieszanką kapusty, mięsa i pieczarek i wszystko mieszamy. Przekładamy do natłuszczonej blaszki i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 170 st. C na ok. 90 minut. Zapiekanka gotowa. Smacznego

Maminek kulinarny
Ryż zapiekany z fasolką i pieczarkami 114

Ryż ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Cebulę pokroić w krążki. Pieczarki obrać, pokroić w plasterki. Na patelni rozgrzać olej i posmażyć cebulę z pieczarkami. Dodać fasolę, podlać bulionem i dusić pod przykryciem 10 minut. Piekarnik nagrzać do 160 stopni. Ugotowany ryz wymieszać z warzywami, przełożyć do formy do zapiekania. Posypać startym serem. Zapiekać przez 15 minut

Moja Galeria Smaku
domowe zapiekanki jak za dawnych lat 677

solą, pieprzem oraz ziołami i smażymy, aż woda odparuje. Masło mieszamy z przeciśniętym przez praskę czosnkiem i smarujemy nim każdą bagietkę a następnie wykładamy pieczarki. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 st. C (góra dół). Podpiekamy przez 5 min. Następnie posypujemy startym serem i pieczemy przez kolejne

Domowy Smak Jedzenia
Pizza pieczarkowa na grubym cieście 172

średnicy 28 cm wysmarowałam masłem. Wyrośnięte ciasto przebiłam i wylepiłam nim formę. Wierzch posmarowałam ketchupem, posypałam przyprawą do pizzy i obłożyłam przestudzonymi pieczarkami. Na pieczarkach rozłożyłam mozzarellę. Formę odstawiłam w ciepłe miejsce do wyrośnięcia ciasta. Piekarnik rozgrzałam do 200*C z termo obiegiem. Piekłam około 20 minut

Kuchenne zapiski Edyty
Grecka uczta z Pascalem 168

cynamonem, połowa na ostro. Do tego baba ghanoush z pieczonych bakłażanów – gdybyście powtarzali w domu, przebijcie je wiele razy widelcem, inaczej Wasz piekarnik, kuchnia, a być może i całe mieszkanie eksploduje… Duże greckie pieczarki podsmażone z przyprawami, zapiekanka ziemniaczana z serem kozim i miętą, polana sosem tzatziki, sałatka z grillowanej cukinii z fetą i wiele pomniejszych pyszności. Jako

GRUBY WAŁEK
pizzerinki – mini pizze 269

bazylii wykonanie: Wyrośnięte ciasto dzielimy na ok. 10 części. Formujemy cienkie placuszki na których rozsmarowuje sos i układamy po jednej rozdrobnionej kuleczce sera, kiełbasę, pieczarki, paprykę oraz oliwki. Pieczemy przez ok. 10 -15 min. w piekarniku nagrzanym do 200 st. C. Podajemy ze świeżymi listkami bazyli

Domowy Smak Jedzenia
pizza z pieczarkami, papryką i salami 210

sera żółtego sos lub koncentrat pomidorowy oregano, tymianek, bazylia wykonanie: Ciasto przekładamy na natłuszczoną blaszkę, smarujemy sosem i posypujemy ziołami. Następnie układamy warstwami: salami, pieczarki, cebulę, paprykę. Na koniec posypujemy startym serem. Pizzę pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 -220 st. C przez

Domowy Smak Jedzenia
Karkówka pieczona z pieczarkami i papryką. Karczek w pieczarkach i papryce. 570

wielkości.. , paprykę w większa kostkę, cebulę siekam. Zamarynowane plastry karkówki przekładam do delikatnie wysmarowanego olejem naczynia żaroodpornego, na mięso wykładam cebulę, paprykę i pieczarki. Całość zalewam szklanką wody. Naczynie przykrywam pokrywką, wkładam do zimnego piekarnika i piekę w temperaturze 180-190 stopni z termoobiegiem 1.5-2 godziny. Co jakiś czas w zaglądam do mięsa, delikatnie obracam i w razie

Kuchnia z widokiem na ogród
Wegetariański kulebiak z brokułami i zielonym groszkiem. 189

jajko gałka muszkatołowa, pieprz, lubczyk, tymianek Zaczynamy od ugotowania na krucho w lekko osolonej wodzie brokuła razem z zielonym groszkiem. W tym czasie pieczarki kroimy w półplasterki, a kalarepę w słupki typu zapałka. Włączamy piekarnik, aby nagrzał się do 200 C. Kiedy piekarnik nagrzewa się mamy czas na przygotowanie sosu. Do rondla wlewamy ok. 300 ml śmietanki i zagotowujemy

vegetanie
Kotlety z kurczaka z pieczarkami i serem 538

małe, kroimy na ćwiartki. Cebulę obieramy i podsmażamy, dodajemy pieczarki i doprawiamy solą, pieprzem i podsmażamy. Na usmażone kotlety nakładamy pieczarki,    przykrywamy startym drobno serem żółtym    i plasterkiem pomidora.       Wkładamy do piekarnika na kilka minut, aż ser się roztopi (można do mikrofalówki). Gotowe posypujemy zieloną cebulką. Polecamy na niedzielny obiadek

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Pizza na cienkim spodzie 155

powietrzu położyć na oliwionej blasze i dokończyć formowanie.Posmarować przygotowanym sosem do posmarowania pizzy, posypać startym serem, na to dowolne składniki według uznania (pieczarki kłaść surowe) i jeszcze trochę startego sera.Wstawić do nagrzanego piekarnika do temperatury 180 stopni, druga szyna od dołu i piec 20-25 min.Upieczoną pizzę pokroić i podać do niej przygotowany

Mix smaku
Pizza z oliwkami, chorizo i świeżą rukolą 172

łączymy ze sobą i smarujemy cienko ciasto. Na sos pomidorowy ścieramy cienką warstwę dobrego sera żółtego, układamy  pokrojone w plastry chorizo, pieczarki oraz oliwki w proporcjach jakie lubimy. 4.  Pieczemy w nagrzanym piekarniku 220 - 230 stopni przez ok. 7-8  minut. Gorącą pizzę posypujemy świeżymi listkami rukoli

Apetyczna babeczka