pieczarki z piekarnika - 3281 przepisów (strona:39/219)

Kotlety z kurczaka z pieczarkami i serem 558

małe, kroimy na ćwiartki. Cebulę obieramy i podsmażamy, dodajemy pieczarki i doprawiamy solą, pieprzem i podsmażamy. Na usmażone kotlety nakładamy pieczarki,    przykrywamy startym drobno serem żółtym    i plasterkiem pomidora.       Wkładamy do piekarnika na kilka minut, aż ser się roztopi (można do mikrofalówki). Gotowe posypujemy zieloną cebulką. Polecamy na niedzielny obiadek

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Pizza na cienkim spodzie 186

powietrzu położyć na oliwionej blasze i dokończyć formowanie.Posmarować przygotowanym sosem do posmarowania pizzy, posypać startym serem, na to dowolne składniki według uznania (pieczarki kłaść surowe) i jeszcze trochę startego sera.Wstawić do nagrzanego piekarnika do temperatury 180 stopni, druga szyna od dołu i piec 20-25 min.Upieczoną pizzę pokroić i podać do niej przygotowany

Mix smaku
Pizza z oliwkami, chorizo i świeżą rukolą 193

łączymy ze sobą i smarujemy cienko ciasto. Na sos pomidorowy ścieramy cienką warstwę dobrego sera żółtego, układamy  pokrojone w plastry chorizo, pieczarki oraz oliwki w proporcjach jakie lubimy. 4.  Pieczemy w nagrzanym piekarniku 220 - 230 stopni przez ok. 7-8  minut. Gorącą pizzę posypujemy świeżymi listkami rukoli

Apetyczna babeczka
Szaszłyki z piersi kurczaka i warzyw 254

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Grillowane szaszłyki z piersi kurczaka, pieczarek, cebuli, papryki i cukinii. Poza sezonem można upiec je w piekarniku. Pierś z kurczaka wkładam do przygotowanej wcześniej marynaty na kilka godzin dzięki czemu mięso wychodzi smaczne, miękkie i soczyste w środku. Polecam serdecznie Post Szaszłyki z piersi kurczaka i warzyw pojawił

Marta Gotuje
Pizza time! 186

wyrośnięcia na 40 minut pod ściereczką. Po tym czasie, ciasto podsypujemy lekko mąką i wkładamy do formy, którą lekko smarujemy olejem. Nakładamy przecier pomidorowy, pieczarki, cebulkę, paprykę, salami i na wierzch mozzarellę :) Wsadzamy całość do piekarnika nagrzanego do 150C na ok. 40 minut

Emcia Pichci
Pizza kebab gyros - przepis. 206

smaczne, to lepiej zrobić ją samemu w domowym zaciszu, gdyż nie ukrywajmy - możemy pofolgować sobie z ilością dodatków, jak tylko jest nam wygodnie.  Składniki na wsuwaną do piekarnika blachę, lub dwie formy do tarty/duże totownice. Pizza Kebab/Gyros. Składniki na ciasto: 500 g mąki pszennej 250 ml wody 1 jajo płaska łyżeczka soli płaska łyżeczka cukru opakowanie drożdży instant(...)dość gęsto. Następnie posmarować sosem przygotowanym z oliwy i układać składniki. Na spód kładziemy te najbardziej suche składniki, czyli mięso i pieczarki, następnie kukurydzę, ogórki, paprykę i ser. Posypujemy serem.  Pizze wsuwamy do rozgrzanego piekarnika. Ja piekę 18-20 minut w temperaturze 180 stopni (mam piekarnik elektryczny), ale można dać także wyższą temperaturę i piec krócej.  Podajemy

Poezja Smaków - blog kulinarny
Szynka pieczona w kawałkach z pieczarkami i cebulą 208

lodówki lub przygotować je bezpośrednio przed pieczeniem mięsa. 3. Mięso przełożyć do naczynia żaroodpornego. Dodać cebulę i pieczarki. Majonez, keczup i musztardę wymieszać razem, dodać do mięsa, całość dobrze wymieszać.  4. Mięso wstawić do piekarnika nagrzanego do 180*C i piec pod przykryciem ok 1,5 godziny (w przypadku dużych kawałków mięsa czas może się wydłużyć). Dobrze jest

Kto ugości moich gości?
Pieczarki w kremowym sosie pod talarkami z ziemniaków 268

musztardę, sos sojowy, słodką paprykę w proszku oraz przyprawić solą i pieprzem.Zdjąć z ognia, dodać śmietanę i wymieszać.Tak przygotowane pieczarki przełożyć do naczynia żaroodpornego a na wierzch położyć pokrojone w grube plastry ziemniaki.Zapiekankę wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i zapiekać przez około 30 minut, aż ziemniaki  się przyrumienią.Zapieczone danie posypać drobno posiekaną natkę

Gospodyni Miejska
Gołąbki bez zawijania z kiszonej kapusty, w sosie pieczarkowym 244

duży ząbek czosnku • 2 łyżki kaszy manny • 2 jajka • tarta bułka do panierowania • kumin • sól • pieprz • 1 łyżka domowej przyprawy uniwersalnej • olej do smażenia sos • 0,5 kg pieczarek • 2 łyżki masła • 1 szklanka śmietany 18% • 1 łyżeczka mąki • sól • pieprz  Sposób przygotowania 1. Ugotować kapustę kiszoną odcedzić zmielić przez maszynkę  dobrze odcisnąć z wody. 2. Kapustę wymieszać(...)bułki) 3. Z masy formować gołąbki,obtoczyć w tartej bułce,smażyć na oleju  Usmażone gołąbki przełożyć do naczynia żaroodpornego  zapiec w piekarniku 30 minut 200 stopni. 4. Sos Rozpuścić masło dodać pokrojone w plastry pieczarki  smażyć aż odparuje woda śmietanę wymieszać z wodą i mąką wlać do  pieczarek doprawić solą i pieprzem mieszać aż się zagotuje

W królestwie smaków Beaty
Bułeczki zapiekane z pieczarkami i wędliną + film 169

tarce o dużych oczkach. Wędlinę kroimy w małą kostkę. Na patelni z niewielką ilością rozgrzanego oleju rumienimy posiekaną cebulę od czasu do czasu mieszając. Do cebuli dodajemy starte pieczarki i wszystko smażymy do odparowania wody, pod koniec smażenia dodajemy pokrojoną wędlinę, doprawiamy solą oraz czarnym pieprzem, wszystko mieszamy i zdejmujemy z ognia. Z bułek ścinamy górę, tak by dolna część(...)bułek, jajko i posiekaną zieleninę, wszystkie składniki dokładnie razem łączymy. Wydrążone bułki nadziewamy przygotowanym farszem, posypujemy startym żółtym serem i zapiekamy w piekarniku rozgrzanym do temp. 180 st około 10 minut.   Artykuł Bułeczki zapiekane z pieczarkami i wędliną + film pochodzi z serwisu Smakowite Dania

Smakowite Dania
Naleśniki z cukinią i pieczarkami zapiekane z serem 196

chęci by w kilka chwil z prostych składników, przygotować smaczne i bezmięsne danie, te zapiekane pod serem z pieczarkami i cukinią to świetny pomysł zarówno na obiad jak i późniejszy posiłek. Do zjedzenia od razu po wyjęciu z piekarnika. Pycha! Składniki: Ciasto naleśnikowe na około 10 sztuk 2 jajka 13 dag mąki tortowej Szczypta soli 1 łyżeczka oleju rzepakowego(...)oleju rozgrzać, nalewać cienką warstwę ciasta i smażyć z obu stron na średnim ogniu , przełożyć na talerz. Nadzienie: Na patelni rozgrzać klarowane masło, dodać umyte i pokrojone na plasterki pieczarki, po chwili dodać pokrojony por, dymkę –bez szczypioru  oraz cukinię-nie obierać ze skórki. Chwilę dusić aż warzywa zmiękną około 5 -7 minut , zestawić z ognia, doprawić do smaku

Wanilia i Kardamon
Tarta z pieczarkami, brukselką i jajkami 157

wody, masa: 150 g serka topionego gouda, ½ pęczku świeżego koperku, 2 jajka, słodka śmietanka 30%, sól do smaku, pieprz czarny świeżo mielony do smaku, ponadto: 250 g jak najmniejszych pieczarek, 200 g jak najmniejszej brukselki, łyżka posikanego świeżego tymianku, 2 łyżki oleju rzepakowego, 3 jajka. Przygotowanie: Do głębokiej miski wsypujemy mąkę, pokrojone schłodzone masło, szczyptę soli i 1 jajko. Miksujemy(...)żeby boki miały ok. 4 cm. Ciasto nakłuwamy widelcem i wstawiamy do lodówki na ok. 30 min, aby się schłodziło. Nagrzewamy piekarnik do temp. 200°C i pieczemy 15 min. Pozostawiamy do przestygnięcia. Oczyszczone pieczarki delikatnie podsmażamy na 1 łyżce oleju, pozostawiamy do przestygnięcia. W rondelku rozgrzewamy 1 łyżkę olej, dodajemy brukselkę, tymianek, szczyptę soli i podsmażamy 3 min ciągle

Moniki Smakołyki
Piersi w pysznym sosie 194

kostkę, czosnek w cienkie plasterki, oczyszczoną z nasion papryczkę w cienkie paseczki a pieczarki dokładnie myjemy i usuwamy korzonki. Następnie obtaczamy  piersi w mące ( nadmiar mąki strzepujemy) i smażymy krótko z obu stron na dobrze rozgrzanym oleju. Uwaga na pryskający tłuszcz! W tym czasie rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni podgrzewamy w nim żaroodporne naczynie w którym będziemy przygotowywać potrawę(...)się składników. Podsmażone warzywa wykładamy na piersi. Na tym samym tłuszczu podsmażamy pieczarki. Jeżeli mamy duże pieczarki radzę przekroić na pół lub na ćwiartki. Również wykładamy na piersi. Podlewamy wszystko trzema łyżkami ciepłej,  przegotowanej wody. Przykrywamy garnek pokrywką i wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 15 - 20 minut. W tym czasie kroimy w kostkę ogórki konserwowe i spieniamy lekko śmietanę

Kulinarne przemyslenia
Pieczona papryka faszerowana kaszą i warzywami 159

Pieczarki dokładnie płuczemy, osuszamy, odcinamy ogonki, a następnie kroimy w plasterki. 4. Na rozgrzanej patelni rozpuszczamy masło z oliwą i przez kilka sekund podsmażamy ząbki czosnku. 5. Następnie dodajemy pieczarki, które od razu solimy, aby szybciej puściły wodę i podsmażamy przez 5 minut. 6. Dalej dorzucamy fasolkę szparagową i całość podsmażamy do czasu aż odparuje woda(...)układamy w naczyniu żaroodpornym, do którego wlewamy pół szklanki wody. Całość przykrywamy (można użyć folii aluminiowej) i wstawimy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika na 1,5 h. SMACZNEGO! :) Spróbujcie również faszerowanych cukinii z kuskusem i pieczarkami

Bez Cebuli
domowa pizza z roszponką i szynką serrano... 233

blasze na papierze do pieczenia rozciągnąć na całą blachę 40x30 cm, posmarować przecierem pomidorowym, posypać oregano na oleju podsmażyć cebulę i pieczarki posypane kucharkiem, nadmiar płynu wylać, rozłożyć na cieście, posypać rozkruszoną suszoną papryczkę chilli piekarnik nagrzać do 240C, grzanie góra/dół, blaszkę ustawić na 2 poziomie i piec 13 minut, pod koniec pieczenia rozłożyc kawałki szynki serrano wymieszaną

W Mojej Kuchni Lubię