pieczarki z piekarnika - 3281 przepisów (strona:27/219)

Polentowa przekąska 99

kamiennego blatu). Z zastygłej polenty za pomocą szklanki wykrawamy krążki. Każdy krążek smarujemy niewielką ilością pasty pomidorowej, układamy boczek lub szynkę pokrojone na niewielkie kawałki, pieczarki, kozi ser i posypujemy ziołami. Zapiekamy w piekarniku (opcja grill, 170 stopni) tak, aby ser lekko się przyrumienił. Zamiast tych wszystkich dodatków możemy również krążki jedynie posmarować jajkiem, posypać świeżymi ziołami lub przyprawami oraz

Kate's Kitchen
ZAPIEKANKA JAK Z BUDKI 122

pieczarki zetrzeć na tarce o grubych oczkach. 3.  Bagietkę przekroić wzdłuż na pół. Każdą połówkę wysmarować ketchupem. Następnie posypać pieczarkami. Lekko ugnieść. Na pieczarkach ułożyć ser żółty oraz szynkę. Wstawic do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 10 min. 4.  Po 10 minutach wyciągamy i układamy ogórki i ser mozzarella. Lekko ugnieść. Wstawić do piekarnika na 5 min.180

Kuchnia Paulettes
Pieczarki faszerowane cukinią, kaszą, serem i .... (wegetariańskie pieczarki) 155

dodajemy żółty ser starty na tarce o grubych oczkach i jedno jajko. Całość dokładnie mieszamy.  Do każdego kapelusza pieczarek nakładamy czubato farszu. Dodatkowo nadziane pieczarki możemy posypać odrobiną sera. Pieczemy w nagrzanym piekarniku do 200 C przez ok. 20 min.                  Smacznego

IMPRESJA SMAKU
Łopatka pieczona z pieczarkami 144

pokroić w plasterki, podsmażyć. W tym czasie pokroić cebulę w krążki i przełożyć każdy kawałek mięsa cebulą. Na wierzch wyłożyć podsmażone pieczarki, oprószyć majerankiem, solą i pieprzem. Wkładam do piekarnika nagrzanego do 180° i p iekę przez 1 godzinę pod przykryciem, po tym czasie odkrywamy i dopiekam jeszcze przez 30 minut. Smacznego

magiczna kuchnia Kasi
Pizza z kiełbasą (sprawdzony sposób na ciasto) 189

doprowadzić do wrzenia. Podgotować, aż sos odrobinę zgęstnieje. Doprawić do smaku. Ciasto do pizzy posmarować sosem i obficie posypać startym serem. Następnie ułożyć pozostałe dodatki: pieczarki, kiełbasę i pomidora. Pizzę wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec około 15 minut w 180 stopniach.  (Czas jest zależny od wielkości pizzy. Należy sprawdzać poziom zapieczenia ciasta.) Jedna z wcześniejszych wersji: z szynką

Di gotuje
Kruche babeczki z pieczarkami i serem 171

wyklejamy wysmarowane margaryną foremki. Każdą babeczkę nakłuwamy kilkukrotnie widelcem. Pieczemy w temperaturze 180 stopni, do uzyskania złotego koloru. 3. Po tym czasie babeczki wyciągamy, napełniamy pieczarkami, posypujemy startym żółtym serem. Ponownie wstawiamy do piekarnika, tylko do rozpuszczenia sera. Podajemy na gorąco

Szefowa kuchni
Szaszłyczki drobiowe z pieczarkami. 123

godz. do lodówki, następnie przygotowujemy szaszłyki na patyczkach:pieczarka lub jej połowa(można je chwile przesmażyć)-mięso-papryka(kawałek)-cebula(krążek)-mięso-pieczarka..., smażymy na maśle na patelni lub w piekarniku około10 min. na 180 stopni.(naczynie żaroodporne smarujemy masłem, każdy szaszłyk roztopionym masłem

Kuchnia Beaty
Kotlet drobiowy pod pierzynką 179

jajku i bułce tartej. Usmażyć z obu stron na złoty kolor. Usmażone kotlety ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Na kotletach ułożyć podsmażone pieczarki, na wierzchu posypac startym serem. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C i zapiekać chwile aż ser się rozpuści

Monia miesza i gotuje
Nadziewane pieczarki pieczone 149

pietruszki, drobno pokrojoną cebulą i orzechami. Dodać masło i przysmażyć przez 5 minut na wolnym ogniu, po czym wymieszać z startym serem. Napełniać farszem kapelusze pieczarek i złożyć po dwa razem. Ułożyć w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopi na blaszce posmarowanej tłuszczem. Skropić masłem i piec przez 20 minut

Tradycyjna Kuchnia
Żeberka wieprzowe pieczone z papryką i pieczarkami w marynacie sojowej. 126

lodówki na kilka godzin a najlepiej na cała noc. Mieso przełozyc do naczynia żaroodpornego, dodac pokrojona na ćwiartki paprykę,cebule w piórka oraz pieczarki w plastry, naczynie przykryc i piec w piekarniku w temp. 180 C. przez około 1,5 godz. Po tym czasie należy sprawdzić czy mieso potrzebuje jeszcze trochę czasu czy już jest gotowe. Smakuje bardzo dobrze

Radość kipiąca uśmiechem.
Wegetariańska pizza 185

puszki pomidorów odlać wodę i zostawić same pomidory. Zmiksować z koncentratem pomidorowym, czosnkiem i ziołami. Doprawić solą i pieprzem oraz szczyptą cukru. 5. Cukinię i pieczarki pokroić w plasterki. Papryki w paski. 6. Piekarnik rozgrzać do 250 stopni. 7. Wyrośnięte ciasto podzielić na pół. 8. Rozwałkować na cienki placek. Przenieść na blachę do pieczenia wyłożoną papierem do pieczenia. Posmarować sosem

Moja Galeria Smaku
Ryba zapiekana w jogurcie z pieczarkami 293

kladziemy na nie plasterki czosnku . Taka rybe pieczemy w 160 st. C około 15 minut . Po  15 minutach wyciagamy rybe, ukladamy na niej pieczarki i polewamy całość jogurtem  naturalnym . Wkladamy do piekarnika i zapiekamy  20-25 minut w 170 st. C . Tak przygotowana rybe można podac z ryzem i surowka . Smacznego PS. Czas  pieczenia zalezy

PychaDania
pizza z czosnkiem niedźwiedzim 122

mozzarella 4 plasterki salami 3 pieczarki 1 pomidor liście czosnku niedźwiedziego wykonanie: Ciasto smarujemy sosem, układamy rozdrobnią rękami mozzarellę, następnie układamy salami, plastry pomidora i pieczarek. Pieczemy w nagrzanym do 200 st. C piekarniku przez ok 15 – 20 min. Po upieczeniu podajemy z liśćmi czosnku niedźwiedziego

Domowy Smak Jedzenia
Piątkowe menu : "Paszteciki bez mięsa" 157

lodówce. Rozkładamy na stolnicy i kroimy na równe kwadraty, wielkość jest dowolna. My tniemy je na kwadraty o boku ok. 6 cm. Jedno ciasto faszerujemy pieczarkami, a drugie farszem szpinakowym. Wkładamy do nagrzanego piekarnika na ok. 15-20 min. Piekarnik rozgrzewamy do 200 C. Na dodatek podajemy meksykańską salsę. Salsa : 2 świeże pomidory 1 żółta lub biała papryka 1 czerwona

vegetanie
Ciasto na pizzę z majerankiem. 126

cienki placek i wkładamy na blaszkę posmarowaną tłuszczem lub olejem. Zostawiamy na parę minut do wyrośnięcia a następnie smarujemy sosem pomidorowym i posypujemy warzywami ,pieczarkami w zależności jaką chcemy pizzę. Wkładamy do piekarnika i pieczemy około 25 minut.  Jest to przepis na bardzo dobre ciasto,nie jest ono twarde,jest bardzo mięciutkie i pulchne. Nie robi się z niego

Przepisy i porady kulinarne
Gryczana zapiekanka z twarogiem, cebulą, pieczarkami i papryką 184

naczynia żaroodpornego smaruję tłuszczem (w moim przypadku masłem), nakładam kolejno : pierwszą warstwę kaszy, warstwę serową i drugą warstwę kaszy. Na wierzchu kładę plasterki pozostałych pieczarek, posypuję tartym żółtym serem. Wstawiam do nagrzanego piekarnika na 200 stopni i piekę do 30 minut. Smacznego

Kuchnia Ellie
Ryba zapiekana z serem i pieczarkami 199

plasterki. Przekładamy na patelnię i lekko je podduszamy.4. Arkusze folii aluminiowej smarujemy olejem (tyle arkusików ile porcji ryby), nakładamy porcje ryby, a na to pieczarki. Zawijamy brzegi folii i wkładamy do nagrzanego piekarnika (180st). Po 20 minutach rozchylamy folię. Na każdą porcję nakładamy plaster sera żółtego i pieczemy, aż ser się rozpuści. Podajemy bezpośrednio po przygotowaniu z ulubionymi dodatkami.Rybka jest

Kuchnia domowa Ani
Zapiekanki 162

Pamiętam, jak jeszcze byłam dzieckiem i chodziliśmy na większe zakupy, to obowiązkowo w drodze powrotnej jedliśmy zapiekanki z budki. Oczywiście można takie zapiekanki wzbogacić o dodatki

Kuchnia domowa Ani
Pizza domowa 164

umyc, obrac, pokroic i usmażyc . Cebulę  pokroic w talarki i zeszklic na patelni. Ciasto smarujemy koncentratem.  Rozcieńczyc z małą ilością wody. Kładziemy kolejno pieczarki , cebulke , szynke , starty żółty ser. Wstawiamy do piekarnika nastawionego na 180 C i pieczemy ok.30 minut . Po upieczeniu ja posypałam pokrojoną świeżą papryką i ozdobiłam listkami bazylii :) Smacznego

Słodkości i nie tylko
Pieczarki faszerowane mięsem mielonym 280

zrumienić na oleju i przestudzić. Dodać do mięsa mielonego, doprawić solą z pieprzem i dokładnie wymieszać. Z mięsnej masy uformować 10 kulek i nadziać każdą pieczarkę. Na wierzchu posypać startym serem. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C i zapiekać ok 20 minut

Monia miesza i gotuje
Nogi kaczki z pieczarkami 129

czas, chociaż można ten krok pominąć. Ułożyć na blasze, skórą do góry. Wstawić do zimnego piekarnika i włączyć go na 160 stopni. Piec około 70 minut. Podczas pieczenia wytopi się tłuszcz, który należy zlać, ale nie wylewać. Nogi, w trakcie pieczenia posmarować tłuszczem. Pieczarki oczyścić, odciąć końce korzonków. Jeżeli pieczarki są małe zostawić w całości, jeżeli większe pokroić na połówki(...)szczyptą soli i cukru, na tłuszczu wytopionym z nóg. Przełożyć do naczynia do zapiekania. Następnie na rozgrzanej patelni lekko podsmażyć pieczarki. Przełożyć do naczynia. Dodać przyprawy, włożyć kaczkę, wlać 150 ml wody, przykryć i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 30 minut. Podałam z pieczonymi ziemniakami. *może być tymianek lub rozmaryn, można również dać oba zioła zastawa

królestwo garów
Pizzerinki 123

pomidorowy 2 łyżki ketchupu 1-2  ząbków czosnku łyżeczka suszonego oregano sól, pieprz do smaku Blacha do pieczenia Papier do pieczenia Nastawiam piekarnik na około 180-200 stopni. Przygotowuję sobie składniki, czyli: Kroję pomidory pieczarki w plastry. Cebulę na piórka, a szynkę w kostkę. Ser ścieram na grubym oczku. Sos: Czosnek przeciskam przez praskę i składniki na sos mieszam(...)układam je od razu na blaszce wyścielonej papierem do pieczenia. Ciasto smaruję sosem, układam składniki w dowolnej kolejności. Na końcu posypuję startym serem i oregano. Blaszkę wkładam do piekarnika na około 20 min. Trzeba pilnować ! Smacznego ! Ps. Proponuję kombinować z innymi także składnikami :) np ogórkiem kiszonym, bądź ugotowanym jajkiem, albo też kiełbaską czy kabanosami

Justa próbuje gotować
Pieczone podudzia z kurczaka z warzywami 139

zamiast podudzia możesz zrobić w ten sam sposób skrzydełka. Przygotowanie jest banalnie proste. Wystarczy obrać warzywa, doprawić mięso i włożyć wszystko na godzinę do piekarnika. Składniki 500 g podudzia z kurczaka (4 szt.) 200 g pieczarek 2 marchewki 2 ząbki czosnku 4 ziemniaki 1 pietruszka 1/2 pora 1/2 selera Sól, pieprz Oliwa z oliwek Przygotowanie Podudzia z kurczaka dokładnie myjemy(...)pół godziny. Wszystkie warzywa myjemy i obieramy. Marchewkę, pietruszkę i ziemniaki kroimy w plastry, pieczarki w pół plastry, por siekamy, a seler tniemy w paseczki. Do natłuszczonego naczynia żaroodpornego wrzucamy wymieszane ze sobą wszystkie warzywa, a na górę układamy podudzia z kurczaka. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni Celsjusza bez przykrycia przez około 60 minut. Od czasu do czasu

Programista w kuchni
Zapiekanki z pieczarkami i duszonym porem 160

pieprzem.Ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach.Bagietki przekroić wzdłuż na połowę, posmarować cienką warstwą masła, wyłożyć warstwę duszonego pora na nią warstwę pieczarek i starty ser. Posypać oregano i  zapiekać w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku około 5-7 minut.Podawać polane ketchupem lub innym sosem (według upodobań

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
Zapiekanki z pieczarkami i mozzarella 138

piekarniku nagrzanym na 200ºC przez około 5-8 minut. Mozzarella powinna być lekko rozpuszczona i ciągnąca, a pieczywo chrupiące. Wyjmij z piekarnika. Posól pomidory i posyp oregano. Zapiekanki pokrój na porcje. The post Zapiekanki z pieczarkami i mozzarella appeared first on Blog kulinarny - codojedzenia.pl

codojedzenia

Proponowane wyszukiwania