pieczarki z piekarnika - 3281 przepisów (strona:21/219)

Sakiewki z ciasta francuskiego z pieczarkami 246

pokrojone na mniejsze kawałki pieczarki. Wszystko chwilę smażyć, doprawić solą i pieprzem oraz słodką i ostrą papryką, wymieszać po czym smażyć jeszcze chwilę, pieczarki nie muszą być całkiem miękkie, ponieważ "dojdą" podczas pieczenia. Piekarnik nagrzać do 180-200 st C. Ciasto francuskie rozwinąć i pokroić na 8 równych części. 4 plastry ciasta posmarować niewielką ilością ricotty, zostawiając czyste brzegi(...)ponacinać w środkowej części, po skosie, przykryć nimi plastry z pieczarkami, zacisnąć na brzegach, aby warstwy ciasta się skleiły.  Żółtko oddzielić od białka, wlać do małej miseczki i roztrzepać.  Wierzch każdej sakiewki posmarować roztrzepanym żółtkiem.  Sakiewki przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, wstawić do nagrzanego piekarnika i piec przez około 20-30 minut lub do czasu

Codzienne Gotowanie
Tarta z pieczarkami 238

piekarnika i piec przez 15 minut, następnie usunąć folię z fasolą i piec przez ok. 15 min. - na złoty kolor. Wyjąć ciasto, ale piekarnika nie wyłączać. Nadzienie: Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na łyżce masła. Pieczarki obrać, umyć i pokroić w plasterki. Dodać do cebuli i dusić do momentu, aż odparuje woda. Odstawić. Natkę pietruszki umyć, osuszyć i posiekać(...)Dodać do podsmażonych pieczarek i wymieszać.  W miseczce roztrzepać jajko razem z serkiem, dodać pieprz cayenne i pozostałe przyprawy. Podsmażone pieczarki wyłożyć na cieście. Zalać masą jajeczną. Na wierzch położyć gałązki tymianku. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec przez ok. 25-30 minut, do czasu aż masa będzie ścięta

Domowa Cookierenka Agi
Jajko zapiekane w boczku ze szpinakiem 136

czosnku- masło 2 łyżki i odrobina do wysmarowania kamionek- chleb kawałek pocięty w paseczkiSPOSÓB WYKONANIA: - nastawiamy piekarnik na 200 stopni- myjemy i osuszamy szpinak i wrzucamy go na rozgrzaną patelnie z masłem i utartym czosnkiem, dusimy chwilę po czym dorzucamy pokrojone cieniutko pieczarki, solimy(...)pieprzymy doprawiamy gałką muszkatołową dusimy kolejną minutę -  smarujemy kamionkę masłem i układamy w niej boczek (robimy taki koszyczek z boczku)- nakładamy szpinak z pieczarką kruszymy mozzarellę i wbijamy w to jajko- wkładamy do nagrzanego piekarnika na 13-15 minut (w zależności jaki lubimy stopień wysmażenia jajka)- ja podaję to z ciepłym tostowym chlebem poczętym w paseczki, aby można było

Basia w kuchni
Lasagne z dynią i grzybami (Lasagne con zucca e funghi champignon) 187

pieczenia. Skrapiamy oliwą, doprawiamy solą i pieprzem. Na wierzch dyni układamy kilka gałązek tymianku i listków szałwii. Dynię pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez ok. 10 minut. Pieczarki  kroimy w cienkie plasterki, po czym na rozgrzanej patelni z odrobiną oleju podsmażamy. Doprawiamy tymiankiem, solą i pieprzem. W międzyczasie przygotowujemy(...)kolejne warstwy lazanii: makaron, plasterki dyni i pieczarek, sos beszamelowy, parmezan, aż do ukończenia składników. Kończymy na płatach makaronu, ostatniej porcji beszamelu i plasterkach dyni. Na wierzch układamy pokrojoną w kawałki mozzarellę.   Lasagne pieczemy 20-25 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. **** PREPARAZIONE Pulite la zucca, poi tagliatela

La grande e la piccola cuoca
Przekąska z ciasta francuskiego i pieczarek – w 5 minut! 1128

Przekąska z ciasta francuskiego i pieczarek , której przygotowanie zajmuje mniej niż 5 minut :) A potem wkładamy do piekarnika i po 10-15 minutach możemy zajadać się już pysznymi przekąskami :) Można je podawać z ulubionymi sosami lub wcinać same bez niczego – bo tak też smakują idealnie! :) @media (min-width:800px){ .ads-right .adsbygoogle, .ads-right {max-height:310px;} } @media(...)czosnkiem. Ser zetrzeć na tarce i posypać nim każdy prostokąt. Na serze poukładać pokrojone w plasterki pieczarki (o grubości ok. 4-5mm). Ponownie posypać odrobiną soli i pieprzu. Ułożyć prostokąty z ciasta francuskiego na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić całość do piekarnika nagrzanego do 190st.C i piec przez ok. 10-15 minut do zarumienienia (czasami czas pieczenia należy

Kulinarne Przeboje
Szaszłyki z mielonymi pulpetami 132

uformować niewielkie pulpeciki (duże nie utrzymają się na patyku). Tę propozycje polecam do przygotowania na grillu, ale wychodzą pyszne również upieczone w piekarniku.  500g mięsa mielonego  1 papryka czerwona 1 papryka zielona 10 dużych pieczarek  3 cebule  czosnek 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 łyżeczka ostrej papryki sól, pieprz 1. Mięso mielone przekładamy do miski. Dodajemy przeciśnięty(...)Paprykę kroimy w dużą kostkę, cebulę w plastry, każdą pieczarkę na 4 części. 3. Na patyki nakładamy kolejno: pulpety, paprykę, cebulę, pieczarki, aż do końca patyka i do wyczerpania składników. 4. Szaszłyki grillujemy lub pieczemy w piekarniku przez 25 minut w temperaturze 180 stopni

Szefowa kuchni
NALEŚNIKI ZAPIEKANE Z KIEŁBASKAMI, PIECZARKAMI I SEREM +FILMIK 129

Naleśniki to jedno z expresowych dań które możemy przygotować wcześniej a przed podaniem zapiec. Dzisiaj nadziałam je kiełbaskami, pieczarkami i serem, oraz posmarowałam sosem pomidorowym i zapiekłam w piekarniku. Wyszły mega pyszne i pachnące. Do takiego dania nie trzeba nikogo zachęcać bo samo znika po upieczeniu. SKŁADNIKI : 500 ml mleka 100 ml wody 2 jajka około(...)tarce. Na każdy naleśnik nakładamy po łyżeczce sosu, rozsmarowujemy, na to porcja pieczarek, trochę tartego sera i kiełbaska. Naleśnik zawijamy jak krokieta, przecinamy na pół i układamy w naczyniu wysmarowanym masłem. Na naleśniki wylewamy resztę sosu pomidorowego, posypujemy resztą tartego sera i zapiekamy w piekarniku 25 minut, w temperaturze 190 % C. Po zapieczeniu, wyjmujemy i podajemy, smacznego. Naleśniki są przepyszne

Kulinarne Fantazje Marioli
Pizza 113

gości na moim stole. Pyszna, sycąca, łatwa do wykonania, jednak dość czasochłonna. Najważniejsze jest ciasto. Poniżej podaję wielokrotnie wypróbowany przepis. Pizzę najlepiej piec na kamieniu w bardzo dobrze rozgrzanym piekarniku (minimum 250°C). Zapiekać z sosem pomidorowym i ulubionymi dodatkami. Ciasto: 25 g świeżych drożdży 3 szklanki mąki pszennej (najlepiej typu 0) 2/3 szklanki mleka 1/3 szklanki wody 3 łyżki(...)ogniu, co jakiś czas mieszając. Dodatkowo: ok. 250 g sera (mozzarelli lub mieszanki mozzarelli i łagodnego sera żółtego), dowolne dodatki (np. papryka, cebula, pomidory, suszone pomidory, pieczarki), 1/2 łyżeczki suszonego oregano do posypania. Piekarnik nagrzać do minimum 250°C (najwyższą moc piekarnika). Jeśli mamy kamień do pieczenia pizzy – wstawić go wcześniej na co najmniej pół godziny do nagrzania. Ciasto podzielić

Bullio
Papryki zapiekane z kaszą gryczaną, pieczarkami i serem feta 647

feta 1 jajko łyżka oleju sól, pieprz, papryka słodka i ostra, chilli + tarty żółty ser i natka pietruszki Przygotowanie: Kaszę  gryczaną ugotować na sypko. Piekarnik nagrzać na 180 stopni C. Cebulę i pieczarki drobno posiekać i podsmażyć na oleju do czasu, aż się zeszkli. Wrzucić kaszę i zagotować z passatą pomidorową. Odstawić z ognia. Gdy lekko ostygnie, dodać pokruszony

Kuchnia Ellie
Faszerowana cukinia pieczarkami z podwójnym serem 143

takie dni kiedy mam ochot zjeść coś naprawdę lekkiego i bez mięsnego wtedy najczęściej wybieram sezonowe warzywa zapiekane w piekarniku. I tak było i tym razem, tworzyłam, myślałam i wymyśliłam cukinie faszerowana pieczarkami, serem i dużą ilością ziół,  ja postawiłam na oregano i szczypiorek.  Nie mogę się już doczekać swojej własnej cukinii <3 uwielbiam wszystko(...)blaszce wyłożonej papierem do pieczenia lub naczyniu żaroodpornym. Smarujemy ostrym sosem chili, kładziemy na nie drobne kawałeczki sera feta, przykrywamy podsmażonymi pieczarkami posypanymi obficie oregano, szczypiorkiem, solą i pieprzem. Przykrywamy ponownie plastrami mozzarelli.  Zapiekamy w piekarniku ustawionym góra - dół 25 minut

Życie zaczyna się w kuchni
Karkówka zapiekana. Karczek pod pierzynką 3310

ketchupu. Tym razem karkówka ma kieszonki, do której włożone zostały pokrojone pieczarki i cebula. Tak zapiekana karkówka jest idealna na wszelkie imprezy, gdy goście przychodzą na określoną godzinę. Produkty do dania można przygotować sobie wcześniej i tylko czekać na określoną godzinę, aby mięso wstawić do piekarnika. Potem pozostaje nam tylko czekać na gości, a następnie wyłożyć danie na talerze. Efekt(...)papierem do pieczenia. Na każdym kawałku karkówki układamy plasterek żółtego sera, który smarujemy (u mnie domowym majonezem i keczupem), i obsypujemy jeszcze plasterkami pozostałych pieczarek. Wstawiamy blaszkę z mięsem do nagrzanego do 170 stopni C piekarnika na ok. godzinę. Po upieczeniu karczek podajemy ze smażonymi ziemniakami i modrą kapustą. Smacznego! The post Karkówka zapiekana. Karczek pod pierzynką appeared first

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Francuskie babeczki jajeczne z pieczarkami 401

rozbełtać razem ze śmietaną. Koperek i szczypiorek posiekać drobno, dorzucić do masy śmietanowo- jajecznej. Doprawić całość solą i pieprzem, wymieszać. Podpieczone francuskie babeczki wypełnić podsmażonymi pieczarkami, a następnie zalać masą śmietanowo-jajeczną. Piec w piekarniku nagrzanym do 200st.C. przez ok. 15-20 minut (do momentu całkowitego ścięcia się jajek). Smacznego!       The post Francuskie babeczki jajeczne z pieczarkami

Kulinarne Przeboje
pizza warzywna... 168

plasterki, posypać solą i po 30 minutach ręcznikiem papierowym osuszyć plasterki ciasto na pizzę rozwinąć z rulonu i dać na blache z piekarnika wyłożoną papierem do pieczenia na cieście rozsmarować sos do pizzy pikantny, rozłożyć pieczarki wystudzone na pieczarkach ułożyć plastry cukinii, rozsypać pokrojone kawałeczki papryki dodac pokrojone w plastry pomidory i cebulę, rozsypać ser mozzarella i ser feta piec

W Mojej Kuchni Lubię
Prosta zapiekanka ziemniaczana z mięsem, śmietanką, chili i ziołami 164

kulki mozzarelli ª       2-3 ząbki czosnku ª       1 duża cebula ª       ok. 100 g pieczarek     ª       500g mięsa mielonego (ja użyłam z szynki) ª       mała śmietanka 12% (słodka(...)moje rozgotowałam, ale nie wpłynęło to bardzo na smak zapiekanki, ziemniaki po prostu nie wchłonęły śmietanki i musiałam czekać aż nieco jej odparuje w piekarniku. Przygotowujemy czosnek i cebulkę . Kroimy je drobno, pieczarki kroimy na szóstki lub ćwiartki jeśli są drobne. Podsmażamy cebulkę do zeszklenia na oliwie lub maśle, dodajemy mięso i podsmażamy aż mięso zmieni kolor. Dodajemy pieczarki

Bazując na smaku
Grzanki zapiekane z parówkami i jajkiem sadzonym 167

parówki z szynki 2 jajka opcjonalnie: natka pietruszki / szczypior do smacznej dekoracji (użyłam natki, bo szczypioru akurat zabrakło) sól, pieprz olej Przygotowanie: Cebulę i pieczarki obierz, pokrój w talarki. Parówki pokrój w ćwiartki. Piekarnik nagrzej do 180C bez termoobiegu. Na środkowej półce ułóż gotowe kromki. Najpierw połóż na nich ser (po dwa plasterki na jedną grzankę), potem po równo

Zasmakuj Kuchni

Proponowane wyszukiwania